Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarcelina85 wrote:Właśnie się nad tym zastanawiam, bo Euthyrox przyjmuje się na czczo, więc raczej przed wypiciem glukozy niż po...
Przynajmniej ja tak robie. Tym razem ide na glukozę i oddaje od razu do pobrania krew na morfologię i tsh/ft4- wiec tabletkę zjem po pobraniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 10:22
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Mnie ostatnio dopadły duszności jak leże na plecach,na prawym boku też,teraz usiadłam i podobnie.Lepiej jest przy uchylonym oknie ale spać na balkonie nie będę.Zastanawiam się czy to normalne bo mam tak dopiero 2dzień.
Drętwieją mi też dłonie.W nocy jak przygniote dłoń to po max minucie drętwieje,ponoć tak się zdarza i pomagają opaski uciskowe.
Często mam też zgagę i ból głowy.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
E_linka2 wrote:Odnośnie euthyroxu to ewentualnie nie stresuj ie się, jeśli pominięcie 1 dawkę. Mi kiedyś lekarz tłumaczył, że organizm zauważa brak leku dopiero po kilku dniach, więc ja się nie stresuję jeśli z jakiś względów nie mogę wziąć.
Wolałabym badania nie powtarzać, gdyby wynik wyszedł niejednoznaczny
A i stosowanie diety przez resztę ciąży średnio by mi się uśmiechalo przez jedną tabletkę. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Zielonooka - bj city Select jest slabo podbijały srrasznie. Zerknij na nipper Double, iCandy Peach, moze Britax B-dual albo Bugaboo duo ale tu juz cena odstrasza, chyba ze używka. Chyba ten Icandy ma najlepsze opinie, mozna go tez w pojedynczy latwo zmienic:
https://domowa.tv/icandy-peach-3-idealny-dla-dwojki/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 11:13
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Anhydra wrote:A sprawdzalas opinie dot.materaca w tym łóżeczku kinder kraft? Z opinii wynika, że materac jest odobno beznadziejny
. Niektórzy dokupują porządny materacyk do tego modelu, z tym że zastanawiam się, czy wtedy cena paradoksalnie nie zrównuje się z tym chicco. Chyba u Dziewczyn na Lipcowkach na 1 str jest porównanie chicco vs Kinder Kraft
O nie, nie wiedzialam tego -
Dziewczyny, które są zainteresowane laktatorem na Aliexpress, może ja jakaś niepełnosprawna jestem ale potrzebuję porady
Bo tam jest kilka ich rodzajów, przy zamówieniu każą wybrać, a ja nie wiem czym one się różnią, w życiu laktatora nie widziałam na żywo
i go nie używałam. Niektóre maja jakby smoczki do butelek, nie wiem czy to jest potrzebne (np 1 ma a 3 juz nie). Kilka jest z masażerem to rozumiem.
https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?tt=sns_none&aff_platform=default&cpt=1553423894375&sk=c8z14ak1&aff_trace_key=c918f99151484c05ad20beececcd6f70-1553423894375-02961-c8z14ak1&terminal_id=b7ec5821befc4a9b9c8a01128ec074a1
-
Uprzejmie donoszę, że czekamy na drugą córkę
tp 16.08, waga 365g
wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 12:00
kayama, Anhydra, Niezapominajka5, Ania95, Chimera, Marcelina85, OlaWi, AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, zielonooka7, Niebieska Gwiazda, plinka89, Bobby29, Klara Wysocka, Kalija, Smerfelinka, Vampire, Agagusia, joan85, Larissa90 lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:O nie, nie wiedzialam tego
Ja też się na niego napalałam i też uważam, że jest ładniejszy od chicco. Ale z 2 strony te tańsze wersje (z Kinder kraft, Lionell) wszystkie wydają się być zbyt miękkie jeżeli chodzi o stelaż i materac...no i teraz jest zagwozdka- no bo jednak takie małe dziecko cały czas leży...więc odpowiednie podłoże w mojej ocenie jest kluczowe. Można nie mieć oslonek, karuzeli, maskotek i innych pierdół, ale dobry materac i podparcie to podstawa...Chimera, Kalija lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Tak looknęłam na pierwszą stronę i wychodzi że mamy 27 chłopców i 14 dziewczynek (razem z Małą Igi). Widać, że druga połowa miesiąca bardziej dziewczyńska się zrobiła
.
OlaWi, Vampire, joan85 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
A ja właśnie po raz pierwszy zostałam przepuszczona w kolejce do kasy
nie mogę uwierzyć, że już tak mi brzuch widać!! A miałam kurtkę (rozpiętą) i torebkę zarzuconą na brzuch. Jestem w szoku. Ale to było bardzo miłe
OlaWi, baileys lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:A w jakiej cenie jest laktator na targach pamiętasz?
229 albo 239zl. Mam zaćmienie i nie pamiętam. Swing i swing max też tańsze, ale nie wiem ile, bo nie było informacji, a nie pytałam.
Ogólnie mam wrażenie, że tam było pół Warszawy
Dostaliśmy parę ulotek, jakieś smoczki, testery wkładek laktacyjnych, purelanu i chyba tyle... kupiłam ten katarek.
Zwykły najtańszy ma niezdejmowana końcówkę, co może utrudnić czyszczenie. Katarek plus, ma 2 końcówki i szczoteczke do czyszczenia. Ten najdroższy comfort dodatkowo ma pudełko do przechowania i 5ampulek soli fizjologicznej. Pani stwierdziła, że jeśli mamy sol w domu, to nawet nie namawia do tego najdrozszego... wzięliśmy ten Plus. cena jak w Internecie albo i lepsza, bo nie płacę za dostawę46zl
I zwrócić trzeba uwagę, jaką macie wejściówkę do odkurzacza,jeśli kwadratowa, to dodatkowo trzeba dokupić przejściówke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 15:01
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Właśnie się nad tym zastanawiam, bo Euthyrox przyjmuje się na czczo, więc raczej przed wypiciem glukozy niż po...
Jak wezmiesz po to po prostu Ci sie gorzej wchlonie. Test z glukozy powinno sie robic tez na czczo, kwestia problematyczna jest czy laktoza i inne substancje pomocnicze w tabletce sa w stanie zafalszowac test. Ja chyba sie wstrzymam, ide w przyszłym tygodniu... -
Ja tez powiekszam grono babski, choc Marimiko chyba moj post gdzieś umknal... W kazdym razie jak czytasz, to proszę o zaznaczenie
zastanawialismy sie tez juz nad imieniem i wszystko wskazuje, ze chyba zostanie GabrielaBobby29, Anhydra lubią tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Powiedzcie mi czy czujecie ruchy regularnie? Zeszły tydzień mały szalał, jak dzik w szyszkach. W tym tygodniu po tym jak w poniedziałek trochę się przeforsowałam i przez 2 dni stawiał mi się brzuch, to jakoś niespecjalnie daje znaki. Coś mi tam się poruszy, jakieś bąbelki, ale nie tak jak wcześniej i zaczynam się schizować.. Nie wiem nawet czy to dziecko czy po prostu gazy..
U mnie co rano i po każdych wymiotach krew z nosa... brrr
U mnie też nie jest regularnie, kilka dni było sporo fikołków a ostatnio cicho aż wyciągnęłam detektor - który nota bene od zakupu użyłam może raptem dwa razy. Też mnie to niepokoi ale to zupełnie normalne bo dziecko ma jeszcze dużo miejsca no i jeszcze nie ma tyle siły żeby za każdym razem mocno przysolić.
Zostaje tylko starać się nie martwić. Tylko 😂OlaWi lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Zielonooka - bj city Select jest slabo podbijały srrasznie. Zerknij na nipper Double, iCandy Peach, moze Britax B-dual albo Bugaboo duo ale tu juz cena odstrasza, chyba ze używka. Chyba ten Icandy ma najlepsze opinie, mozna go tez w pojedynczy latwo zmienic:
https://domowa.tv/icandy-peach-3-idealny-dla-dwojki/
Dziękuję ci bardzo!na pewno zrobię rozeznanie w tych wózkach
nawet nie zwracałam uwagi wczesniej na inne wózki, ale teraz posprawdzac kilka