Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też ruchy ustały, to pocieszające że nie jestem w tym odosobniona, może tu też mają jakieś znaczenie fazy księżyca albo przesilenie wiosenne
Codziennie ciągnie mnie i pobolewa w prawej pachwinie, wczoraj nawet ból promieniował na prawą nogę, a do tego regularnie mi się napina macica, dr powiedział żeby brać Asmag Forte i ewentualnie w razie stawiania macicy Nospę i/lub dodatkową, trzecią tabletkę Duphastonu. Dawkę magnezu zwiększyłam, bo zaczęła mi też drgać powieka i raz złapał mnie skurcz łydki. Powiedział, że "szyjka zamknięta, twarda i długa - ponad 2cm". Bo ja wiem, czy to taka długa...ale ważne, że od początku jest tej samej długości. Kazał brać dodatkową dawkę wit. D3, żeby poprawić wchłanianie wapnia, bo są jakieś badania na to, że jego poziom spada przy przyjmowaniu heparyny. W piątek usg na NFZ, mam nadzieję że zmierzą mi szyjkę i podadzą konkretną długość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 09:58
OlaWi lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Myślę, że z tym odczuwanie ruchów to kwesta trybu dnia mamy i intensywności poruszania. Ja przy trybie leżącym czuje Młodego regularnie (ma swoje ulubione pory harcowania- ok 5-6 razy dziennie). Jak natomiast wstaję, biorę prysznic czy jadę do lekarza to z reguły go nie czuję. No chyba że po prostu wtedy się na tym nie skupiam. U mnie Młody jest w ogóle w położeniu głowkowym II- co znaczy, że znajduje się po prawej stronie brzucha plecami, czyli łożysko mu nie przeszkadza w zasadzaniu kopniakow, a ja przez to wszystko mocniej czuję. Gdyby był bardziej pośrodku to pewnie łożysko częściowo amortyzowało by ruchy.
Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
mi chyba zaczął się jakiś nowy etap rozciągania. Wczoraj bolało z prawej strony brzucha, potem z lewej a dziś ciągnie od dołu. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic niepokojącego.
Ciężko jest z tym wszystkim, nie wiem czy taki ból czy kłucie jest normalne czy nie, czy jak mam bardzo dużo wilgoci to jest to ok czy już nie, czy taki brzuch to już twardy czy jeszcze jest dobrze. Staram się nie stresować ale jestem w tym wszystkim nowa a nie chcę też co chwila dzwonić do mojej doktor czy jechać na IPKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:mi chyba zaczął się jakiś nowy etap rozciągania. Wczoraj bolało z prawej strony brzucha, potem z lewej a dziś ciągnie od dołu. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic niepokojącego.
Ciężko jest z tym wszystkim, nie wiem czy taki ból czy kłucie jest normalne czy nie, czy jak mam bardzo dużo wilgoci to jest to ok czy już nie, czy taki brzuch to już twardy czy jeszcze jest dobrze. Staram się nie stresować ale jestem w tym wszystkim nowa a nie chcę też co chwila dzwonić do mojej doktor czy jechać na IP
Anhydra, czy w tej pozycji częściej czujesz ruchy po prawej stronie?
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Niebieska Gwiazda wrote:Rano zadzwonił do mnie mój 4latek(od tygodnia jest u dziadków i miał jutro wrócić)i mówi:Mama ja tu zostanę jeszcze tydzień a ty sobie jeszcze poleż i poodpoczywaj.
pierwszy raz na tydzien pojechała mając 15 miesięcy
-
Cześć Dziewczyny!
Wracamy właśnie z urlopu.
Zacznę od negatywów 😁. W czwartek rozwinęło mi się zapalenie zatok. Dziś już jest prawie ok, jeszcze coś tam się oczyszcza. Nie ma to jak wyrobić się z przeziębieniem w planowany od 2 m-cy urlop 😂.
Ale mimo wszystko było super, wypoczęliśmy, odetchnęliśmy. Wyjazd w całości zaplanowali znajomi i dali nam po prostu dwie opcje do wyboru. I był to zupełnie inny urlop niż gdybyśmy zaplanowali to sami. My raczej wybieramy siedliska, gospodarstwa agroturystyczne itp. Ale muszę przyznać, ze hotel **** tez ma swoje zalety, zwłaszcza jak się podróżuje z dzieckiem. Wszystko pod nosem i moc atrakcji dla każdej grupy wiekowej. Pogoda dopisała. W pt przegielam ze spacerowaniem i w sobotę już po 100m musiałam odpoczywać wiec wczorajszy dzień biernie. Przyplątał mi się taki ból jak któraś z Was wyżej opisywała - ciągniecie w prawej pachwinie promieniujące momentami do uda. Dziś już lepiej.
Polecam Wam Bory Tucholskie na wypoczynek - to chyba moja ulubiona cześć Polski. Znam ja dobrze jeszcze z czasów kiedy mieszkałem w Toruniu.Bobby29, Marcelina85, Smerfelinka, kayama, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, jakie macie opinie (własne lub zasłyszane od lekarzy i fizjoterapeutów) o nosidłach ergonomicznych tula? Ja wiem że chcę spróbować chustonoszenia ale na pewno chce mieć też alternatywę w postaci nosidła. Aktualnie jest promocja na ekomaluch na tule free-to-grow, trwa przez dwa tygodnie więc będę rozważać. Będę wdzięczna za wasze głosy
https://www.ekomaluch.pl/product-zul-30152-Tula-Free-to-Grow-Nosidelko-ergonomiczne-Marigold-3-2-20kg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 12:49
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Z tego co doczytałam to na tapecie tematy remontowe i wozkowe
.
My chyba tez zdecydujemy się na zmienę szaf jeszcze przed rozładunkiem. Chce zamienić te wolnostojące na robione na wymiar. Trzeba zoptymalizować przechowywanie bo rzeczy będzie zdecydowanie przybywać a sypialnie mamy małe.
Jeśli chodzi o wózki to amortyzacja jest bardzo ważna dla takiego malucha. Dlatego ja po doświadczeniach przy pierwszym dziecku jestem przeciwna zestawom 2, czy 3 w jednym. Moim zdaniem lepiej kupić dobrze amortyzowana gondole na pierwsze pol roku, np używkę, a potem zainwestować w fajna, lekka spacerówkę. Pewnie jedno z drugim da się połączyć ale to wtedy trzeba wyłożyć konkretny pieniądz. Wydaje mi się, ze nie ma szans tego osiągnąć w budżecie +- 2000 zł za nówkę. Jest tez oczywiście taka opcja, ze spacerówka czołg będzie się super sprawdzać i nie będzie problemem waga i to ze często żeby ja złożyć trzeba zdjąć siedzisko. Wiele zależy od indywidualnych preferencji.[/url]
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny, jakie macie opinie (własne lub zasłyszane od lekarzy i fizjoterapeutów) o nosidłach ergonomicznych tula? Ja wiem że chcę spróbować chustonoszenia ale na pewno chce mieć też alternatywę w postaci nosidła. Aktualnie jest promocja na ekomaluch na tule free-to-grow, trwa przez dwa tygodnie więc będę rozważać. Będę wdzięczna za wasze głosy
https://www.ekomaluch.pl/product-zul-30152-Tula-Free-to-Grow-Nosidelko-ergonomiczne-Marigold-3-2-20kg.html
Ja dla Julka miałam nosidło ergonomiczne bondolino. Bardzo fajne, ale bałam się go używać zanim młody usiadł. A to wszystko przez bojówki chustowe. Nawet okejka od naszej fizjo mnie nie przekonała 😂. Skutek był taki, ze 8-9 m-czny maluch już nie chciał być w tym noszony. Teraz chce spróbować chusty od początku i posiłkować się czasem tym nosidłem jak juz będzie ciut starszy. Dla noworodka to raczej wykluczone.
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Vampire wrote:Może Cię to pocieszy, że mam identycznie i podobny czas ciąży. Napięcia macicy zaczęły się koło 2 tygodni temu, a w tym tygodniu kłucia i rozciągania. Ja nie rozróżniam jeszcze dobrze napięć od "wypięć" maluszka. Czasem potrafi tak sie tam wyprężyć!
Anhydra, czy w tej pozycji częściej czujesz ruchy po prawej stronie?
Ja generalnie czuję po prawej stronie. Czasami jak leżę na lewym boku, to młody razem z siłą grawitacji opada na lewo, ale jak się przekrecam na plecy czyli na wprost to on wędruje znowu na prawo- widać tam mu wygodnie. A dzisiaj poczułam jego stopy z 4 cm nad pępkiem! Musiał się wyprostować😉.
Vampire lubi tę wiadomość
Bobby29 wrote:Dziewczyny, jakie macie opinie (własne lub zasłyszane od lekarzy i fizjoterapeutów) o nosidłach ergonomicznych tula? Ja wiem że chcę spróbować chustonoszenia ale na pewno chce mieć też alternatywę w postaci nosidła. Aktualnie jest promocja na ekomaluch na tule free-to-grow, trwa przez dwa tygodnie więc będę rozważać. Będę wdzięczna za wasze głosy
https://www.ekomaluch.pl/product-zul-30152-Tula-Free-to-Grow-Nosidelko-ergonomiczne-Marigold-3-2-20kg.htmlBobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja mam nosidlo Luna Dream. Jak dla mnie super, zaczęłam nosić młodego jak miał jakieś pół roku i nie było problemu. Łatwo się zakłada i reguluje, synowi było wygodnie. Maja piekne wzory i naprawdę duży wybór. Sa tez chusty, torby i nerki z tych samych materialow (wszystko to materiały chustowe). Teraz przymierzam się do ich chusty. Cenowo podobnie do Tuli, chociaż często maja promocje 25% zniżki na wszystko. Trzeba śledzić stronę.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Tez polecam bondolino - ukochane przez nas:) a do pol roku chuste, tylko najlepiej uzywana, złamana juz. Jak dobrze kupicie to sprzedacie w tej samej cenie.
Ja od rana miala takie przeszywające mocne bóle na samym dole brzucha, ale trwające tak z pol sekundy. Teraz przeszło, ale stres jest. Miala tak ktoras?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyMy wczoraj przespacerowaliśmy (jak się potem okazało) aż 12km, chodziliśmy w centrum i nawet nie czuliśmy że aż tyle wyszło
A dziś polowanie w Smyku na promkach. Śpiworek, kocyk, rożek i prześcieradło na przewijak- myślałam że załapiemy sie jeszcze na dodatkowe -20% ale promocja nie dotyczy rzeczy przecenionych. I tak niezły łup za 109zł
Bobby29, Anhydra, Chimera, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
My zamówiliśmy w agacie meble. Okazało się, że wszystko mają dostępne od ręki, więc na wtorek mamy umówiony transport! W końcu zamówiliśmy szafę narożną, bieliźniarkę i wąską komodę. Łóżeczka nie mieli na sklepie do obejrzenia, a nie chciałam tak w ciemno zamawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:47
Kalija lubi tę wiadomość
-
Smeg tutaj chyba byla ekspertem od chustonoszenia.Tylko dawno się nie odzywała. Mam nadzieje, że u niej wszystko ok....
Ja zastanawiam się nad spotkaniem z ekspertem od chustonoszenia- podobno można umówić wizytę domową i od razu kupić od nich chusty. Ja przyznam szczerze jestem zupełnie zielona w te klocki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 15:08
Ja też planuje się podszkolic w chustonoszeniu. Przy drugim maluchu chyba nie będę miała wyjścia.
Dla mnie prześcieradło na przewijak jest niepraktyczne. Średnio parę razy w tygodniu młody na nim sikal lub brudził kupkączasem też robił kupke, jak na nim leżał. Musiałabym codziennie wymieniać , a prania i tak dużo przy niemowlaku. Ja na przewijak dawalam podkłady, które cielam na pół.
Nacha lubi tę wiadomość