X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Chcialam zacytować a polubiłam, to normalne - na plecach uciska macica jedna z głównych żył i od jakiegos etapu odpada takie lezenie. Z dłońmi tez niestety...

To mnie pocieszyłaś.Zastanawiałam się czy nie iść z tym do lekarza.W poprzedniej ciąży omineły mnie te atrakcje.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę co oznacza "kłucie w pochwe" skurcze czy coś z szyjką? Pisałyście ostatnio, ale nie zapamiętałam.

2 sprawa - chciałam się poradzić- mam w planach jutro jechać do Poznania na zakupy - Ikea, Factory może Malta. No i zastanawiam się czy sobie nie zaszkodzę tym łażeniem? Mam zalecenie oszczędzać się, ale bez leżenia. Jestem z małego miasta i nie opłaca mi się jeździć tylko po to by zajść do 1 sklepu :/ jak myślicie?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Straszną mam dzisiaj zgagę cały dzień, migdały i mleko nie pomogły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę co oznacza "kłucie w pochwe" skurcze czy coś z szyjką? Pisałyście ostatnio, ale nie zapamiętałam.

2 sprawa - chciałam się poradzić- mam w planach jutro jechać do Poznania na zakupy - Ikea, Factory może Malta. No i zastanawiam się czy sobie nie zaszkodzę tym łażeniem? Mam zalecenie oszczędzać się, ale bez leżenia. Jestem z małego miasta i nie opłaca mi się jeździć tylko po to by zajść do 1 sklepu :/ jak myślicie?

Mam podobne zalecenia, a powiem Ci, ze ostatnio chodzilam po galeriach i sklepach 2 dni z rzedu po 5-6 h dziennie, bo mama do mnie przyjechala na shopping, a z nia jest zawsze hardcore ;-) i jeszcze pol Cytadeli obeszlysmy ;-) No i nic mi nie bylo. Po prostu jak czujesz sie slabiej to na troche siadasz na jakies kawce, jesz cos slodkiego i idziesz dalej.

Natomiast nie wiem czy Ikea czy Factory w niedziele handlowa to rozsadny pomysl... ostatnio ludziom w Pzn odwala w weekendy i to co sie dzieje na parkingach galerii handlowych przechodzi wszelkie pojecie. Moze byc tak, ze godzine bedziecie krazyc za jakkmkolwiek miejscem parkingowym, a potem druga wyjezdzac. Tak tylko uprzedzam, bo mieszkam tu i nigdy nie robie zakupow w weekend, nawet wiekszych spozywczych, to nie na moje nerwy

Kalija lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuvo quick ogladlaam jest super. 1700zl Gwarancja w sklepie 2 lata. Do pon musze podjac decyzję ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Z doświadczenia powiem, że raczej bardziej wiarygodnym objawem skracajacej się szyjki jest napinane/twardnienie brzucha niż kłucie w pochwie. Od kiedy leżę, to brzuch mam faktycznie mięciutki, natomiast takie klucie od czasu do czasu czuję (a szyjka wydłużyła mi się o jakieś 3- 4 mm).
    Co do zakupow- mnie męczyły bardziej niż spacery 😂. Myślę sobie, że w umiarkowanym, swoim tempie (kontrolując czy brzuch nie twardnieje, z odpowiednią liczbą przerw) chyba nie powinny skutkować niczym złym.
    A przypomnij mi- Tobie się szyjka skracała i masz z pessar?

I podzielam zdanie Baileys co do tloków w handlowe niedziele w Poznaniu- zazwyczaj u nas kończyły się spędzanie większej ilości czasu w korkach i wyjazdach z parkingów niż na samych zakupach. Obłęd!

Kalija lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, a kiedy teraz wizytujesz, zeby dowiedziec sie czegos nowego co dalej, czy wciaz musisz lezec? Bo wiesz, nasza kawa z Fridą czeka :-D

Ja zakupilam dzis takie cudo w Jysk - tablica z przyczepianymi literkami, mozna ustawiac dowolne napisy, zaraz bede robic mini sesje brzuszkowa z tym <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/056f6fafbfdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 18:32

Frida91, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Anhydra, a kiedy teraz wizytujesz, zeby dowiedziec sie czegos nowego co dalej, czy wciaz musisz lezec? Bo wiesz, nasza kawa z Fridą czeka :-D

Ja zakupilam dzis takie cudo w Jysk - tablica z przyczepianymi literkami, mozna ustawiac dowolne napisy, zaraz bede robic mini sesje brzuszkowa z tym <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/056f6fafbfdb.jpg

Ale super ta tablica!
    Co do wizyty- kolejna 8 kwietnia, ale już się nie łudze, że mi ten sadysta ;) zniesie reżim łóżkowy. Tak więc, nie czekajcie na mnie Dziewczyny. Ja w najlepszym razie dołączę w późniejszym terminie :*

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, Baileys dzięki!!!

Mi szyjka się nie skracała do tej pory, miałam krwawienia i mam krwiaka.

Baileys teraz te tablice są bardzo na topie, na insta jest mnóstwo zdjęć z ich użyciem 😊

Chimera na jaki kolor pomalowaliście pokój? Ja odkąd jestem w ciąży to 3x zmieniła mi się koncepcja pokoju dziecinnego. Jest tyle piękności, że trudno mi się na coś zdecydować 😂 ostatnio u mnie na tapecie mebelki Bellamy vs wysoka szafa zamówiona u stolarza. Mąż każe decydować a ja mam problem z podjęciem decyzji nawet co chce na śniadanie 😂😂😂 na szczęście mamy jeszcze czas 😊

Chimera, Klara Wysocka, baileys lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:45

Kalija lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka ja miałam jeszcze bóle bioder w poprzedniej a teraz na szczęście na razie nie czuje.

Kalija ja miałam kłucie w szyjce w poprzedniej ciąży, takie jakby w pochwie, gin mówił, że to normalne. Co do zakupów, jeśli jesteś na siłach i nie musisz leżeć to ja bym pojechała, Ja też mam prowadzić oszczędny tryb życia a czasem mam takie dni, że nie mam jak usiąść...

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zadzwonił do mnie mój 4latek(od tygodnia jest u dziadków i miał jutro wrócić)i mówi:Mama ja tu zostanę jeszcze tydzień a ty sobie jeszcze poleż i poodpoczywaj.

Ania95, kayama, Smerfelinka, plinka89, Anhydra, Kalija, Domi_tur, OlaWi, Marcelina85, Vampire, IGA.G, Agagusia lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Rano zadzwonił do mnie mój 4latek(od tygodnia jest u dziadków i miał jutro wrócić)i mówi:Mama ja tu zostanę jeszcze tydzień a ty sobie jeszcze poleż i poodpoczywaj.

Ale kochany 😍

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do klucia, mialam tez ok. 3 miesiaca i pytalam gina, powiedział, ze to normalne i moze sie nasilac przy intensywniejszym dniu. Związane jest to z ukrwieniem o ile dobrze pamiętam. Ostatnio tez sie bie oszczedzam, bo pogoda sprzyja spacerom a i lrzeglad szaf trzeba zrobic i ponalu przygotowania do swiat zaczynam. No i wczoraj właśnie tez mnie troche pokluwalo w tych okolicach.

Kalija lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale kochany 😍

Bardziej bym sie zastanawiala co te dziadki z nim robia :D ja to bym sie bala, bo córka ma taki wplyw na dziadkow, ze gdybym ja na dluZEj z nimi musiala zostawic, to pewnie bym sobie juz z nia nie poradzila :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym mamy starszakow fajna kamoania na limango butow Primigi, o ile jeszcze cos zostalo, bo ida jak cieple bułeczki :)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mnie też się co chwilę zmienia, więc kolor wybrał mąż-niech czuje że ma coś do powiedzenia ;) Pomalowaliśmy na jasny niebieski. Meble chyba będą z białymi frontami i szarymi uchwytami, wrzucałam linka wyżej. Do tego mamy sosnowy przewijak od mojej siostry i jasny fotel z ikei, tapicerkę ma brązową i może nie będzie to pasowało, ale taki jest i nie widzę sensu kupowania innego.

Chimera, rzucisz na fotel jakaś poduchę w pasującym do pokoju kolorze i będzie git 😁

Dzięki dziewczyny za tą pochwę😁😁😁

Chimera lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam dzisiaj z rana jedno okno i zajęło mi to całe przedpołudnie, bo co chwila musiałam usiąść, a potem jak mnie zgaga złapała to w ogóle skupiałam się już tylko na tym jak sobie pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:45

Kalija, IGA.G lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj goście, nalatałam się, boli mnie krzyż i jestem zdechła. Ale kto by tam spał dłużej niż do 5.30.. a dzisiaj chcemy na targi jechać. Kupiłam bilety i myślę czy jechać.
    Co do ruchów co jakiś tam czas czuję małe smyrnięcie, ale to nie to co ostatnio. Mam trochę stresa z tego powodu, ale pociesza mnie myśl, że mały jest pewnie obrócony plecami teraz dlatego prawie nic nie czuć. Wydawało mi się wczoraj rano że wypięta dupkę czułam z na brzuchu. Brzuch się uspokoił, miękki, czyli chyba dobrze.
    Dobrze, że jutro mam wizytę, bo bym zwariowała. Ale jestem świeżo po połówkowych przecież i z dzidziusiem było wszystko w porządku.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Muuvo quick ogladlaam jest super. 1700zl Gwarancja w sklepie 2 lata. Do pon musze podjac decyzję ;)

Widziałam go wczoraj na targach. Faktycznie jest lekki, ale... moim zdaniem w ogóle nie ma amortyzacji. dla mnie odpada. Dla 2latka przejdzie, ale nie dla noworodka. Chyba że ktoś pytał (bo ja nie), czy ma amortyzację regulowaną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:51

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ