WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Chcialam zacytować a polubiłam, to normalne - na plecach uciska macica jedna z głównych żył i od jakiegos etapu odpada takie lezenie. Z dłońmi tez niestety...

To mnie pocieszyłaś.Zastanawiałam się czy nie iść z tym do lekarza.W poprzedniej ciąży omineły mnie te atrakcje.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę co oznacza "kłucie w pochwe" skurcze czy coś z szyjką? Pisałyście ostatnio, ale nie zapamiętałam.

2 sprawa - chciałam się poradzić- mam w planach jutro jechać do Poznania na zakupy - Ikea, Factory może Malta. No i zastanawiam się czy sobie nie zaszkodzę tym łażeniem? Mam zalecenie oszczędzać się, ale bez leżenia. Jestem z małego miasta i nie opłaca mi się jeździć tylko po to by zajść do 1 sklepu :/ jak myślicie?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Straszną mam dzisiaj zgagę cały dzień, migdały i mleko nie pomogły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę co oznacza "kłucie w pochwe" skurcze czy coś z szyjką? Pisałyście ostatnio, ale nie zapamiętałam.

2 sprawa - chciałam się poradzić- mam w planach jutro jechać do Poznania na zakupy - Ikea, Factory może Malta. No i zastanawiam się czy sobie nie zaszkodzę tym łażeniem? Mam zalecenie oszczędzać się, ale bez leżenia. Jestem z małego miasta i nie opłaca mi się jeździć tylko po to by zajść do 1 sklepu :/ jak myślicie?

Mam podobne zalecenia, a powiem Ci, ze ostatnio chodzilam po galeriach i sklepach 2 dni z rzedu po 5-6 h dziennie, bo mama do mnie przyjechala na shopping, a z nia jest zawsze hardcore ;-) i jeszcze pol Cytadeli obeszlysmy ;-) No i nic mi nie bylo. Po prostu jak czujesz sie slabiej to na troche siadasz na jakies kawce, jesz cos slodkiego i idziesz dalej.

Natomiast nie wiem czy Ikea czy Factory w niedziele handlowa to rozsadny pomysl... ostatnio ludziom w Pzn odwala w weekendy i to co sie dzieje na parkingach galerii handlowych przechodzi wszelkie pojecie. Moze byc tak, ze godzine bedziecie krazyc za jakkmkolwiek miejscem parkingowym, a potem druga wyjezdzac. Tak tylko uprzedzam, bo mieszkam tu i nigdy nie robie zakupow w weekend, nawet wiekszych spozywczych, to nie na moje nerwy

Kalija lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuvo quick ogladlaam jest super. 1700zl Gwarancja w sklepie 2 lata. Do pon musze podjac decyzję ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Z doświadczenia powiem, że raczej bardziej wiarygodnym objawem skracajacej się szyjki jest napinane/twardnienie brzucha niż kłucie w pochwie. Od kiedy leżę, to brzuch mam faktycznie mięciutki, natomiast takie klucie od czasu do czasu czuję (a szyjka wydłużyła mi się o jakieś 3- 4 mm).
    Co do zakupow- mnie męczyły bardziej niż spacery 😂. Myślę sobie, że w umiarkowanym, swoim tempie (kontrolując czy brzuch nie twardnieje, z odpowiednią liczbą przerw) chyba nie powinny skutkować niczym złym.
    A przypomnij mi- Tobie się szyjka skracała i masz z pessar?

I podzielam zdanie Baileys co do tloków w handlowe niedziele w Poznaniu- zazwyczaj u nas kończyły się spędzanie większej ilości czasu w korkach i wyjazdach z parkingów niż na samych zakupach. Obłęd!

Kalija lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, a kiedy teraz wizytujesz, zeby dowiedziec sie czegos nowego co dalej, czy wciaz musisz lezec? Bo wiesz, nasza kawa z Fridą czeka :-D

Ja zakupilam dzis takie cudo w Jysk - tablica z przyczepianymi literkami, mozna ustawiac dowolne napisy, zaraz bede robic mini sesje brzuszkowa z tym <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/056f6fafbfdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 18:32

Frida91, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Anhydra, a kiedy teraz wizytujesz, zeby dowiedziec sie czegos nowego co dalej, czy wciaz musisz lezec? Bo wiesz, nasza kawa z Fridą czeka :-D

Ja zakupilam dzis takie cudo w Jysk - tablica z przyczepianymi literkami, mozna ustawiac dowolne napisy, zaraz bede robic mini sesje brzuszkowa z tym <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/056f6fafbfdb.jpg

Ale super ta tablica!
    Co do wizyty- kolejna 8 kwietnia, ale już się nie łudze, że mi ten sadysta ;) zniesie reżim łóżkowy. Tak więc, nie czekajcie na mnie Dziewczyny. Ja w najlepszym razie dołączę w późniejszym terminie :*

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, Baileys dzięki!!!

Mi szyjka się nie skracała do tej pory, miałam krwawienia i mam krwiaka.

Baileys teraz te tablice są bardzo na topie, na insta jest mnóstwo zdjęć z ich użyciem 😊

Chimera na jaki kolor pomalowaliście pokój? Ja odkąd jestem w ciąży to 3x zmieniła mi się koncepcja pokoju dziecinnego. Jest tyle piękności, że trudno mi się na coś zdecydować 😂 ostatnio u mnie na tapecie mebelki Bellamy vs wysoka szafa zamówiona u stolarza. Mąż każe decydować a ja mam problem z podjęciem decyzji nawet co chce na śniadanie 😂😂😂 na szczęście mamy jeszcze czas 😊

Chimera, Klara Wysocka, baileys lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:45

Kalija lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka ja miałam jeszcze bóle bioder w poprzedniej a teraz na szczęście na razie nie czuje.

Kalija ja miałam kłucie w szyjce w poprzedniej ciąży, takie jakby w pochwie, gin mówił, że to normalne. Co do zakupów, jeśli jesteś na siłach i nie musisz leżeć to ja bym pojechała, Ja też mam prowadzić oszczędny tryb życia a czasem mam takie dni, że nie mam jak usiąść...

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zadzwonił do mnie mój 4latek(od tygodnia jest u dziadków i miał jutro wrócić)i mówi:Mama ja tu zostanę jeszcze tydzień a ty sobie jeszcze poleż i poodpoczywaj.

Ania95, kayama, Smerfelinka, plinka89, Anhydra, Kalija, Domi_tur, OlaWi, Marcelina85, Vampire, IGA.G, Agagusia lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Rano zadzwonił do mnie mój 4latek(od tygodnia jest u dziadków i miał jutro wrócić)i mówi:Mama ja tu zostanę jeszcze tydzień a ty sobie jeszcze poleż i poodpoczywaj.

Ale kochany 😍

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do klucia, mialam tez ok. 3 miesiaca i pytalam gina, powiedział, ze to normalne i moze sie nasilac przy intensywniejszym dniu. Związane jest to z ukrwieniem o ile dobrze pamiętam. Ostatnio tez sie bie oszczedzam, bo pogoda sprzyja spacerom a i lrzeglad szaf trzeba zrobic i ponalu przygotowania do swiat zaczynam. No i wczoraj właśnie tez mnie troche pokluwalo w tych okolicach.

Kalija lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale kochany 😍

Bardziej bym sie zastanawiala co te dziadki z nim robia :D ja to bym sie bala, bo córka ma taki wplyw na dziadkow, ze gdybym ja na dluZEj z nimi musiala zostawic, to pewnie bym sobie juz z nia nie poradzila :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym mamy starszakow fajna kamoania na limango butow Primigi, o ile jeszcze cos zostalo, bo ida jak cieple bułeczki :)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mnie też się co chwilę zmienia, więc kolor wybrał mąż-niech czuje że ma coś do powiedzenia ;) Pomalowaliśmy na jasny niebieski. Meble chyba będą z białymi frontami i szarymi uchwytami, wrzucałam linka wyżej. Do tego mamy sosnowy przewijak od mojej siostry i jasny fotel z ikei, tapicerkę ma brązową i może nie będzie to pasowało, ale taki jest i nie widzę sensu kupowania innego.

Chimera, rzucisz na fotel jakaś poduchę w pasującym do pokoju kolorze i będzie git 😁

Dzięki dziewczyny za tą pochwę😁😁😁

Chimera lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam dzisiaj z rana jedno okno i zajęło mi to całe przedpołudnie, bo co chwila musiałam usiąść, a potem jak mnie zgaga złapała to w ogóle skupiałam się już tylko na tym jak sobie pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:45

Kalija, IGA.G lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj goście, nalatałam się, boli mnie krzyż i jestem zdechła. Ale kto by tam spał dłużej niż do 5.30.. a dzisiaj chcemy na targi jechać. Kupiłam bilety i myślę czy jechać.
    Co do ruchów co jakiś tam czas czuję małe smyrnięcie, ale to nie to co ostatnio. Mam trochę stresa z tego powodu, ale pociesza mnie myśl, że mały jest pewnie obrócony plecami teraz dlatego prawie nic nie czuć. Wydawało mi się wczoraj rano że wypięta dupkę czułam z na brzuchu. Brzuch się uspokoił, miękki, czyli chyba dobrze.
    Dobrze, że jutro mam wizytę, bo bym zwariowała. Ale jestem świeżo po połówkowych przecież i z dzidziusiem było wszystko w porządku.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Muuvo quick ogladlaam jest super. 1700zl Gwarancja w sklepie 2 lata. Do pon musze podjac decyzję ;)

Widziałam go wczoraj na targach. Faktycznie jest lekki, ale... moim zdaniem w ogóle nie ma amortyzacji. dla mnie odpada. Dla 2latka przejdzie, ale nie dla noworodka. Chyba że ktoś pytał (bo ja nie), czy ma amortyzację regulowaną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:51

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ