Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Z tego co doczytałam to na tapecie tematy remontowe i wozkowe
.
My chyba tez zdecydujemy się na zmienę szaf jeszcze przed rozładunkiem. Chce zamienić te wolnostojące na robione na wymiar. Trzeba zoptymalizować przechowywanie bo rzeczy będzie zdecydowanie przybywać a sypialnie mamy małe.
Jeśli chodzi o wózki to amortyzacja jest bardzo ważna dla takiego malucha. Dlatego ja po doświadczeniach przy pierwszym dziecku jestem przeciwna zestawom 2, czy 3 w jednym. Moim zdaniem lepiej kupić dobrze amortyzowana gondole na pierwsze pol roku, np używkę, a potem zainwestować w fajna, lekka spacerówkę. Pewnie jedno z drugim da się połączyć ale to wtedy trzeba wyłożyć konkretny pieniądz. Wydaje mi się, ze nie ma szans tego osiągnąć w budżecie +- 2000 zł za nówkę. Jest tez oczywiście taka opcja, ze spacerówka czołg będzie się super sprawdzać i nie będzie problemem waga i to ze często żeby ja złożyć trzeba zdjąć siedzisko. Wiele zależy od indywidualnych preferencji.
My niestety nadal nie wybraliśmy wózka.Bobby29 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia wrote:Tez polecam bondolino - ukochane przez nas:) a do pol roku chuste, tylko najlepiej uzywana, złamana juz. Jak dobrze kupicie to sprzedacie w tej samej cenie.
Ja od rana miala takie przeszywające mocne bóle na samym dole brzucha, ale trwające tak z pol sekundy. Teraz przeszło, ale stres jest. Miala tak ktoras?
Dr zapisał mi na to magnez i nospe, bo akurat wtedy u niego byłam jak miałam te objawy. Magnez brałam już wcześniej, a nospe wzięłam tylko jedna,bo przeszło.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja jeszcze w temacie wozka..a x lander x move ma dobra amortyzacje??Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Pojechałam na targi Mamaville. Sporo bardzo ładnych rzeczy, dużo małych producentów ale niektóre ceny zwalają z nóg. śpiochy np po 80-90zł. Owszem, bardzo ładne, z fajnymi nadrukami ale ile dziecko będzie to nosić? 3 tygodnie? Kupiłam tylko śpiworek i jeden otulacz bambusowo-muślinowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 16:48
Bobby29, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ja byłam na trends4kids, chyba miałam trochę inne wyobrażenie o takich targach. 90 % stanowisk to było rękodzieło - ubranka ew. zabawki. Liczyłam na więcej praktycznych rzeczy - wózki, foteliki, lakatory. Były może 2 stanowiska z wózkami i 3 z fotelikami, a tam po 3 modele. Z użytecznych rzeczy był katarek. Mąż się śmiał, że takie ubranka sama szyję a ceny zabójcze. Faktycznie ludzie wychodzili z torbami z ubrankami. Muszę odgrzebać maszynę i małemu coś uszyć. Oglądałam kocyki i myślę o bambusie 100% na lato, chociaż część pod hasłem bambusowe było 50/50 bambus-bawełna. Pani nam polecała sam bambus na lato, ponieważ jest to 'zimny' kocyk i na lato jest idealny. I tu muszę jeszcze pomyśleć.
-
Anhydra wrote:Ja mam jakby co skopiowane post Smeg dot. wyboru chust. Jakbyście chciały to mogę wkleić (mam nadzieje, że Smeg się nie pogniewa
)
Ja Chętnie przeczytam
Ja właśnie planuję po porodzie zaprosić taka konsultantkę do domu żeby mi wszystko pokazała i doradziła, i żebym wybrała rodzaj chusty który mi najbardziej odpowiada. Ale później chyba i tak zaadaptuje też nosidło. Tyle z planów a w praniu wyjdzie..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Ja Chętnie przeczytam
Ja właśnie planuję po porodzie zaprosić taka konsultantkę do domu żeby mi wszystko pokazała i doradziła, i żebym wybrała rodzaj chusty który mi najbardziej odpowiada. Ale później chyba i tak zaadaptuje też nosidło. Tyle z planów a w praniu wyjdzie..
Smeg:
"Polecam chustę tkaną splotem skośno-krzyżowym lub żakardowy, na początek najlepiej 100% bawełna. Niektórzy używają na początku chusty elastycznej, bo łatwo się wkłada i wyjmuje dziecko, ale nie polecam w nią inwestować, bo ma tylko jedną opcję wiązania i wystarczy na krótko, przy ok 6-7 kg dziecka już sprężynuje i nie zapewnia właściwego podtrzymania. Czyli lepiej tkana
Firmy dobre na początek to np. Little Frog albo Lenny Lamb (ta druga ma chusty drogie i tanie, warto zwrócić uwagę na Moją Pierwszą Chustę Tkaną). Kiedyś się mówiło, że koniecznie używana, bo będzie już „złamana”, ale teraz producenci robią chusty w miarę miękkie od nowości i można kupować też nowe. Gramatura dla maluszka to ok 190-230 g/m2, jeśli chcemy żeby wystarczyła na dłużej, warto wziąć taką ok 250-280 g/m2. Te cienkie łatwiej się mota, w grubszych (o wyższej gramaturze) mniej odczuwa się ciężar większego dziecka. Długość dobierany do rozmiaru noszonego przez mamę (nie do wzrostu) - przy rozmiarze 34-36 wystarczy 4,2 m, jeśli nosicie 38-40 albo chcecie żeby tata też motał, lepiej wziąć 4,6 m. Dalej są jeszcze 5,2 m dla większych osób. Piszę tu o najbardziej podstawowym wiązaniu - kieszonce, bo np. do kangurka albo przy noszeniu na plecach schodzi mniej chusty i po prostu trochę dłuższe ogony będą wisieć
Za sensowną chustę trzeba zapłacić ok 150-200 zł, takich za 40 z allegro nie ma sensu kupować, bo równie dobrze można nosić w prześcieradle :p Swego czasu fajna chusta była w Lidlu, na promocji kosztowała nawet 30 zł, normalnie chyba 75. Występowała tylko w rozmiarze 4,6 m, na chustowych grupach można ją czasem kupić pod ksywą Lidlak"
Vampire, Bobby29, Nacha, baileys, Camelia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajka5 wrote:Pewnie i tak, ale jakie to są dobre gondole i dobre spacerowki?
My niestety nadal nie wybraliśmy wózka.
Dobra gondola to wg mnie przede wszystkim amortyzacja, żeby nie rzucało dzieckiem na wybojach. Warto tez zwracać uwagę na wielkość gondoli. Z Julkiem miałam anex sport i gondola była bardzo ok. Spacerówka słaba, ale widuje „na mieście” wiec są tacy, którym się sprawdza. Teraz kupiłam jedo fynn - dobra amortyzacja, fajnie skrętny i praktycznie wszystko można wyprać w pralce 😁. Nawet budkę wrzuciłam.
Jeśli chodzi o spacerówkę to dla mnie ważne było żeby składała się razem z siedziskiem (super jak się siedzisko składa do środka bo wtedy nie brudzi się np w bagażniku), zajmowała po złożeniu mało miejsca, była względnie lekka, skrętna., łatwa do utrzymania w czystości. Wybór padł na valco baby snap 4 sport. Wybrałam koła pompowane dla komfortu dziecka. Nie jest to typ parasolki, ale mi na tym nie zależało.Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja tez planuje spotkać się z doradczynią chustonoszenia. Przy Julku próbowałam uczyć się w internetach, ale nawet jak udało mi się zamotać to nie miałam w sobie pewności siebie czy dobrze to zrobiłam i czy nie robię dziecku krzywdy. Chyba dobrze jak ktoś to oceni fachowym okiem (jeśli jest taka opcja bo nie w każdym miejscu się taki doradca znajdzie) dla spokoju i pewności.
Anhydra, Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
[/url]
-
my mielismy tule ale za nic mala nie chciala byc noszona
u mnie jeszcze z 30min u meza w ogole.
sprzedalismy jako prawie nowa
potem jednak uznalam ze wole szanowac swoj kregoslup i zadne noszenie typu nosidla czy chusty choc to poreczne to wymaga jednak wysilku od kobiety
druga corka tak samo w wozku i na raczkach do karmienia urosla
-
Dziewczyny, mam wrażenie że moja mała teleportuje się w nocy do innego wymiaru i wraca czasami wieczorem - i to jak jej się zechce. Połowa ciąży. Zdjęcie z dzis. Tyle o moich marzeniach o chodzeniu z bębnem 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:41
baileys, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Frida91, emi2016, Ania95, Domi_tur, Chimera, Klara Wysocka, Agagusia, Camelia, Smerfelinka, Marcelina85, Larissa90, wiki2, Vampire, werni lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby, ja jestem ledwie kilka dni do przodu... a mam brzuch-smok w porownaniu do Ciebie! Jak Ty to robisz, chyba po kieszanich chowasz tego Malucha! Zamien sie plisss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:23
DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Anhydra, Bobby29, Frida91, emi2016, Ania95, Domi_tur, Chimera, Klara Wysocka, Agagusia, Camelia, Smerfelinka, Marcelina85, Larissa90, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:
Bobby ja to miałam większy brzuch przed ciążą po zjedzeniu kebaba 😂. Mi zdecydowanie bliżej w rozmiarze do Baileys. U Ciebie pewnie jeszcze wybije. A ilość wód płodowych Ci mierzyli (AFI)?Bobby29, wiki2 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Tak, wody zawsze w normie i dziecko wielkościowo też ok. Powiem wam że wieczorem to nawet to wygląda na ciążę ale poza tym - jak widać wyżej. Moja lekarka mówi spokojnie niektórym dopiero koło 24tc wychodzi, tylko wolałabym nie być tym "niektorym" bo ja przez to leczenie niepłodności to tylko marzyłam i marzyłam o tej ciąży i chce całemu światu pokazywać mój cudny brzuch a tu moja Mozzarella mowi, a figa 😂 na razie mam 3kg na plusie, czyli niewiele ale w sumie babka nie ma zastrzeżeń. Zwalam to na karb dość szerokiej miednicy oraz niezłych mięśni brzucha.. Niemniej jednak w tramwaju nikt mi miejsca nie ustąpi raczej 😅
baileys, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki