WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie miałam prześciearadła na przewijak.Kładłam na przewijak pieluche tetrową złożoną na pół.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakby co skopiowane post Smeg dot. wyboru chust. Jakbyście chciały to mogę wkleić (mam nadzieje, że Smeg się nie pogniewa ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 15:09

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Z tego co doczytałam to na tapecie tematy remontowe i wozkowe :).
    My chyba tez zdecydujemy się na zmienę szaf jeszcze przed rozładunkiem. Chce zamienić te wolnostojące na robione na wymiar. Trzeba zoptymalizować przechowywanie bo rzeczy będzie zdecydowanie przybywać a sypialnie mamy małe :).

Jeśli chodzi o wózki to amortyzacja jest bardzo ważna dla takiego malucha. Dlatego ja po doświadczeniach przy pierwszym dziecku jestem przeciwna zestawom 2, czy 3 w jednym. Moim zdaniem lepiej kupić dobrze amortyzowana gondole na pierwsze pol roku, np używkę, a potem zainwestować w fajna, lekka spacerówkę. Pewnie jedno z drugim da się połączyć ale to wtedy trzeba wyłożyć konkretny pieniądz. Wydaje mi się, ze nie ma szans tego osiągnąć w budżecie +- 2000 zł za nówkę. Jest tez oczywiście taka opcja, ze spacerówka czołg będzie się super sprawdzać i nie będzie problemem waga i to ze często żeby ja złożyć trzeba zdjąć siedzisko. Wiele zależy od indywidualnych preferencji.
    Pewnie i tak, ale jakie to są dobre gondole i dobre spacerowki? :)
    My niestety nadal nie wybraliśmy wózka.

Bobby29 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez polecam bondolino - ukochane przez nas:) a do pol roku chuste, tylko najlepiej uzywana, złamana juz. Jak dobrze kupicie to sprzedacie w tej samej cenie.
    Ja od rana miala takie przeszywające mocne bóle na samym dole brzucha, ale trwające tak z pol sekundy. Teraz przeszło, ale stres jest. Miala tak ktoras?
    Ja właśnie takie miałam. U mnie przeszło po 2 dniach. Ja to odczuwałam jako mocne klucia.
    Dr zapisał mi na to magnez i nospe, bo akurat wtedy u niego byłam jak miałam te objawy. Magnez brałam już wcześniej, a nospe wzięłam tylko jedna,bo przeszło.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w temacie wozka..a x lander x move ma dobra amortyzacje??

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na targi Mamaville. Sporo bardzo ładnych rzeczy, dużo małych producentów ale niektóre ceny zwalają z nóg. śpiochy np po 80-90zł. Owszem, bardzo ładne, z fajnymi nadrukami ale ile dziecko będzie to nosić? 3 tygodnie? Kupiłam tylko śpiworek i jeden otulacz bambusowo-muślinowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 16:48

Bobby29, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na trends4kids, chyba miałam trochę inne wyobrażenie o takich targach. 90 % stanowisk to było rękodzieło - ubranka ew. zabawki. Liczyłam na więcej praktycznych rzeczy - wózki, foteliki, lakatory. Były może 2 stanowiska z wózkami i 3 z fotelikami, a tam po 3 modele. Z użytecznych rzeczy był katarek. Mąż się śmiał, że takie ubranka sama szyję a ceny zabójcze. Faktycznie ludzie wychodzili z torbami z ubrankami. Muszę odgrzebać maszynę i małemu coś uszyć. Oglądałam kocyki i myślę o bambusie 100% na lato, chociaż część pod hasłem bambusowe było 50/50 bambus-bawełna. Pani nam polecała sam bambus na lato, ponieważ jest to 'zimny' kocyk i na lato jest idealny. I tu muszę jeszcze pomyśleć.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja jeszcze w temacie wozka..a x lander x move ma dobra amortyzacje??
    wg nas tak i jestesmy zadowoleni

natty85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja mam jakby co skopiowane post Smeg dot. wyboru chust. Jakbyście chciały to mogę wkleić (mam nadzieje, że Smeg się nie pogniewa ;) )

Ja Chętnie przeczytam :)

Ja właśnie planuję po porodzie zaprosić taka konsultantkę do domu żeby mi wszystko pokazała i doradziła, i żebym wybrała rodzaj chusty który mi najbardziej odpowiada. Ale później chyba i tak zaadaptuje też nosidło. Tyle z planów a w praniu wyjdzie..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja Chętnie przeczytam :)

Ja właśnie planuję po porodzie zaprosić taka konsultantkę do domu żeby mi wszystko pokazała i doradziła, i żebym wybrała rodzaj chusty który mi najbardziej odpowiada. Ale później chyba i tak zaadaptuje też nosidło. Tyle z planów a w praniu wyjdzie..

Smeg:
    "Polecam chustę tkaną splotem skośno-krzyżowym lub żakardowy, na początek najlepiej 100% bawełna. Niektórzy używają na początku chusty elastycznej, bo łatwo się wkłada i wyjmuje dziecko, ale nie polecam w nią inwestować, bo ma tylko jedną opcję wiązania i wystarczy na krótko, przy ok 6-7 kg dziecka już sprężynuje i nie zapewnia właściwego podtrzymania. Czyli lepiej tkana 

Firmy dobre na początek to np. Little Frog albo Lenny Lamb (ta druga ma chusty drogie i tanie, warto zwrócić uwagę na Moją Pierwszą Chustę Tkaną). Kiedyś się mówiło, że koniecznie używana, bo będzie już „złamana”, ale teraz producenci robią chusty w miarę miękkie od nowości i można kupować też nowe. Gramatura dla maluszka to ok 190-230 g/m2, jeśli chcemy żeby wystarczyła na dłużej, warto wziąć taką ok 250-280 g/m2. Te cienkie łatwiej się mota, w grubszych (o wyższej gramaturze) mniej odczuwa się ciężar większego dziecka. Długość dobierany do rozmiaru noszonego przez mamę (nie do wzrostu) - przy rozmiarze 34-36 wystarczy 4,2 m, jeśli nosicie 38-40 albo chcecie żeby tata też motał, lepiej wziąć 4,6 m. Dalej są jeszcze 5,2 m dla większych osób. Piszę tu o najbardziej podstawowym wiązaniu - kieszonce, bo np. do kangurka albo przy noszeniu na plecach schodzi mniej chusty i po prostu trochę dłuższe ogony będą wisieć 
     Za sensowną chustę trzeba zapłacić ok 150-200 zł, takich za 40 z allegro nie ma sensu kupować, bo równie dobrze można nosić w prześcieradle :p Swego czasu fajna chusta była w Lidlu, na promocji kosztowała nawet 30 zł, normalnie chyba 75. Występowała tylko w rozmiarze 4,6 m, na chustowych grupach można ją czasem kupić pod ksywą Lidlak"

Vampire, Bobby29, Nacha, baileys, Camelia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że bąbel zasadził parę kopów po 3 dniach focha 😆

Kalija, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Vampire, Bobby29, emi2016, Ania95, Marcelina85, wiki2 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Pewnie i tak, ale jakie to są dobre gondole i dobre spacerowki? :)
    My niestety nadal nie wybraliśmy wózka.

Dobra gondola to wg mnie przede wszystkim amortyzacja, żeby nie rzucało dzieckiem na wybojach. Warto tez zwracać uwagę na wielkość gondoli. Z Julkiem miałam anex sport i gondola była bardzo ok. Spacerówka słaba, ale widuje „na mieście” wiec są tacy, którym się sprawdza. Teraz kupiłam jedo fynn - dobra amortyzacja, fajnie skrętny i praktycznie wszystko można wyprać w pralce 😁. Nawet budkę wrzuciłam ;).
    Jeśli chodzi o spacerówkę to dla mnie ważne było żeby składała się razem z siedziskiem (super jak się siedzisko składa do środka bo wtedy nie brudzi się np w bagażniku), zajmowała po złożeniu mało miejsca, była względnie lekka, skrętna., łatwa do utrzymania w czystości. Wybór padł na valco baby snap 4 sport. Wybrałam koła pompowane dla komfortu dziecka. Nie jest to typ parasolki, ale mi na tym nie zależało.

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x move ma dobrą, my wybraliśmy x pulse bo jednak mniejszy i węższy na warunki miejski :) siostra ma x move

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje spotkać się z doradczynią chustonoszenia. Przy Julku próbowałam uczyć się w internetach, ale nawet jak udało mi się zamotać to nie miałam w sobie pewności siebie czy dobrze to zrobiłam i czy nie robię dziecku krzywdy. Chyba dobrze jak ktoś to oceni fachowym okiem (jeśli jest taka opcja bo nie w każdym miejscu się taki doradca znajdzie) dla spokoju i pewności.

Anhydra, Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy tule ale za nic mala nie chciala byc noszona
    u mnie jeszcze z 30min u meza w ogole.
    sprzedalismy jako prawie nowa
    potem jednak uznalam ze wole szanowac swoj kregoslup i zadne noszenie typu nosidla czy chusty choc to poreczne to wymaga jednak wysilku od kobiety
    druga corka tak samo w wozku i na raczkach do karmienia urosla

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wrażenie że moja mała teleportuje się w nocy do innego wymiaru i wraca czasami wieczorem - i to jak jej się zechce. Połowa ciąży. Zdjęcie z dzis. Tyle o moich marzeniach o chodzeniu z bębnem 😂😂😂

241ccacdfc7ec8a4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:41

baileys, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Frida91, emi2016, Ania95, Domi_tur, Chimera, Klara Wysocka, Agagusia, Camelia, Smerfelinka, Marcelina85, Larissa90, wiki2, Vampire, werni lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, ja jestem ledwie kilka dni do przodu... a mam brzuch-smok w porownaniu do Ciebie! Jak Ty to robisz, chyba po kieszanich chowasz tego Malucha! Zamien sie plisss :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:23

DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Anhydra, Bobby29, Frida91, emi2016, Ania95, Domi_tur, Chimera, Klara Wysocka, Agagusia, Camelia, Smerfelinka, Marcelina85, Larissa90, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny, mam wrażenie że moja mała teleportuje się w nocy do innego wymiaru i wraca czasami wieczorem - i to jak jej się zechce. Połowa ciąży. Zdjęcie z dzis. Tyle o moich marzeniach o chodzeniu z bębnem 😂😂😂

241ccacdfc7ec8a4med.jpg

Bobby ja to miałam większy brzuch przed ciążą po zjedzeniu kebaba 😂. Mi zdecydowanie bliżej w rozmiarze do Baileys. U Ciebie pewnie jeszcze wybije. A ilość wód płodowych Ci mierzyli (AFI)?

Bobby29, wiki2 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja tam Ci zazdroszczę, jesteś zgrabna i powabna 💪😊 myślę, że za jakiś czas będziesz miała swój upragniony brzuszek 😊

Bobby29 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wody zawsze w normie i dziecko wielkościowo też ok. Powiem wam że wieczorem to nawet to wygląda na ciążę ale poza tym - jak widać wyżej. Moja lekarka mówi spokojnie niektórym dopiero koło 24tc wychodzi, tylko wolałabym nie być tym "niektorym" bo ja przez to leczenie niepłodności to tylko marzyłam i marzyłam o tej ciąży i chce całemu światu pokazywać mój cudny brzuch a tu moja Mozzarella mowi, a figa 😂 na razie mam 3kg na plusie, czyli niewiele ale w sumie babka nie ma zastrzeżeń. Zwalam to na karb dość szerokiej miednicy oraz niezłych mięśni brzucha.. Niemniej jednak w tramwaju nikt mi miejsca nie ustąpi raczej 😅

baileys, OlaWi lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ