Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez polecam segregator mamyginekolog
Pytanie do doswiadczonych dziewczyn - ile mniej wiecej trzeba kupic pieluszek bambusowych/flanelowych/bawelnianych I w jakim rozmiarze? Wiem ze pewnie im wiecej tym lepiejale ogladam wlasnie te bambusowe cuda z texpolu w smyku I pare bym powybierala (reszte kupie tansza, bawelniana chyba), tylko gubie sie w tych rozmiarach
co polecacie? Lepiej miec pare porzadnych wiekszuch czy mniejszych? Z gory przepraszam jak to pytanie jest bardzo glupie :p
-
Dziewczyny, czy ktora jeszcze nadal męczą wymioty? Czy zostałam juz sama? W piatek rano - rzyg, sobota, jedziemy do tesciow i gdyby tylo bylo sie gdzie zatrzymać to na 100% tak by sie skonczylo, jakby tylko wstała. Ale ze bylo to centrum Wawy, to maz jechal dalej a ja z torebka na kolanach - uratował mnie mcdonald:) bo zwykle mam mdłości przy pustym żołądku. Dzis rano wzielam Euthyrox, wiec musze po nim czekac pol godziny ze śniadaniem, po 15 minutach wstałam zamknąć balkon - reszty sie domyślacie...
Kurczę, niby jest lepiej niz w poprzednich ciążach, kiedy to na końcówce nawet zdarzało mi sue zwymiotować caly posiłek, ale jakos łudziłam sie ze moze tym razem choćby minie w 2 trymestrze. Nie moge dopuścić do przerwy ponad 2,5 godz miedzy posiłkami, bo od razu mnie bierze - mowilam juz ze boje sie dzisiejszej wagi, bo ostatnio apetyt dopisywał az za dobrze?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
wiki2 wrote:Który model x landera macie? Czy spacerówkę można montować tylko w kierunku jazdy czy tyłem też?
bebetto nico takze i jane muum przetestowalismyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 09:56
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Z pieluchami to wiele zalezy czy trafi Ci sie dziecko mocno ulewajace czy nie, nigdy nie wiadomo... do odbijania mi sprawdzały sie te mąkę pieluszki np 30x30, bo maj poleci nastają pieluchę mleko to i tak do prania, bez znaczenia ze brudny jest tylko jeden maly fragment, po prostu za godzinie mleko zacznyna śmierdzieć, bo sie psuje. Teraz wymyśliłam ze zamiast kupować Ok 6-8 malych pieluch po 6 zl to wezme 2 duze 75x75 po 14zl i mi mama je potnie i obszyje na 8 malych. Z 1 duzy otulacz 120x120 sie przyda - latem jako kocyk, potem mozna na nim polozyc dziecko na dywanie, ew owinąć do spania ciaśniej jak bedzie lubiło. Reszta to pieluchy o boku 55-75cm - te ja kładłam złożone za 4 wszedzie pod glowe dziecka ze mi ulanym mlekiem nia zabrudziło gondoli, maty edukacyjnej, lozeczka, przewijaka, kanapy. To mnożysz przez ilość dni co ktore chcesz prac i wychodzi niezła ilość
choc wiadomo ze jak nie uleje to nie zmieniałam każdego dnia pieluszki w gondoli. Plus ze 2 do torby - cieńsza i grubsza ktora ew mozesz okryć dziecko i jedna awaryjnie do auta. Potem do śliniącego sie bobasa ze 2 dziennie idą. Mam nadzieje ze pomogłam troche. Jak macie inne pomysły to tez chetnie poczytam.
trzydziecha, Camelia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Limerikowo wrote:x lander x move spacerowka do montazu jest i tylem i przodem
bebetto nico takze i jane muum przetestowalismy
Super, to już mam 2 faworytynie wyobrażam sobie, żeby mniejsze dziecko przesadzić od razu do spacerówki w kierunku jazdy... Moi chłopaki do końca jeździli buzią do mnie... można pogadać i takie tam
a niestety wszystkie lekkie spacerówki, które mi się podobają montowane tylko w kierunku jazdy. Także długo planuję być przy kolumbrynie 2 w 1.
jane muum też w obie strony można montować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:16
-
wiki2 wrote:Który model x landera macie? Czy spacerówkę można montować tylko w kierunku jazdy czy tyłem też?
jeste bardzo zadowolona z wózka. x move ma lepszą amortyzacje, ale jest też dużo szerszy. my wybraliśmy opcję z tylnymi kołami pompowanymi
u nas w osiedlowych wąskich sklepach potrzebuje wąskiego wózka hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:22
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Z pieluchami to wiele zalezy czy trafi Ci sie dziecko mocno ulewajace czy nie, nigdy nie wiadomo... do odbijania mi sprawdzały sie te mąkę pieluszki np 30x30, bo maj poleci nastają pieluchę mleko to i tak do prania, bez znaczenia ze brudny jest tylko jeden maly fragment, po prostu za godzinie mleko zacznyna śmierdzieć, bo sie psuje. Teraz wymyśliłam ze zamiast kupować Ok 6-8 malych pieluch po 6 zl to wezme 2 duze 75x75 po 14zl i mi mama je potnie i obszyje na 8 malych. Z 1 duzy otulacz 120x120 sie przyda - latem jako kocyk, potem mozna na nim polozyc dziecko na dywanie, ew owinąć do spania ciaśniej jak bedzie lubiło. Reszta to pieluchy o boku 55-75cm - te ja kładłam złożone za 4 wszedzie pod glowe dziecka ze mi ulanym mlekiem nia zabrudziło gondoli, maty edukacyjnej, lozeczka, przewijaka, kanapy. To mnożysz przez ilość dni co ktore chcesz prac i wychodzi niezła ilość
choc wiadomo ze jak nie uleje to nie zmieniałam każdego dnia pieluszki w gondoli. Plus ze 2 do torby - cieńsza i grubsza ktora ew mozesz okryć dziecko i jedna awaryjnie do auta. Potem do śliniącego sie bobasa ze 2 dziennie idą. Mam nadzieje ze pomogłam troche. Jak macie inne pomysły to tez chetnie poczytam.
Wow super dziekuje Ci bardzo:)Agagusia lubi tę wiadomość
-
Agagusia dobrze prawi
u mnie w pierwszym miesiącu szły kosmiczne ilości pieluch, młoda oblewała się jedzeniem z butli, dokupiłam tetrę bo bym musiała codziennie prać, potem zmieniliśmy butelkę na lovi, skończyło się oblewanie jedzeniem a za chwilę młoda zaskoczyła i karmiłyśmy się piersią. Wtedy się okazało że mam za dużo pieluch bo nie ulewała
więc musisz być gotowa na różne scenariusze
Domi, również dziękuję za spodniewłaśnie siadłam zamówić moje sprawdzone legginsy ale stwierdziłam że sprawdzę co na forum słychać
jutro moje połówkoweciekawe czy się dowiemy kto tam siedzi
Anhydra, emi2016, Camelia, Vampire, Vampire lubią tę wiadomość
-
Różnie to bywa z tymi pieluchami. Moja szwagierka przy pierwszym dziecku miała dużo pieluch, bo dużo ulewał. Zanim urodziła się córka to przewidująco nakupiła znów, a mała praktycznie wcale nie ulewała i z większości pieluch nie korzystała. Jak wspomniałam, ze kupiliśmy kilka w smyku, to stwierdziła, żebyśmy więcej nie kupowali, bo ona nam da te nieużywane i jest tego cała górka.
-
Agagusia wrote:Dziewczyny, czy ktora jeszcze nadal męczą wymioty? Czy zostałam juz sama? W piatek rano - rzyg, sobota, jedziemy do tesciow i gdyby tylo bylo sie gdzie zatrzymać to na 100% tak by sie skonczylo, jakby tylko wstała. Ale ze bylo to centrum Wawy, to maz jechal dalej a ja z torebka na kolanach - uratował mnie mcdonald:) bo zwykle mam mdłości przy pustym żołądku. Dzis rano wzielam Euthyrox, wiec musze po nim czekac pol godziny ze śniadaniem, po 15 minutach wstałam zamknąć balkon - reszty sie domyślacie...
Kurczę, niby jest lepiej niz w poprzednich ciążach, kiedy to na końcówce nawet zdarzało mi sue zwymiotować caly posiłek, ale jakos łudziłam sie ze moze tym razem choćby minie w 2 trymestrze. Nie moge dopuścić do przerwy ponad 2,5 godz miedzy posiłkami, bo od razu mnie bierze - mowilam juz ze boje sie dzisiejszej wagi, bo ostatnio apetyt dopisywał az za dobrze?
Ja! jeszcze ja! tyle, że bardziej refluks niż mdłości. i po lekach czasem. -
właśnie córka nie ulewała w ogóle, nakupiłam pieluszek i powiem wam, że mam kilka nieużywanych nawet
na pewno trochę się przyda, do odbijania, ja też kładłam do rożka.
a powiedzcie mi właśnie, jak z rożkiem? kupujecie? córke rodziłam w kwietniu, i było bardzo zimno, więc miesiąc spała w rożku. ale teraz w upały to hmm będzie za ciepło. z drugiej storny Anielka uwielbiała być zawinięta, mam dwa cienkie otulacze, może to wystarczy -
Aga ja ostatnio mam mdłości i często mnie muli...myślę, że po pierwsze to może być od luteiny, która zaczekam brać (a raczej aplikować) na te szyjkę. A poza tym wydaje mi się, że jelita się przesuwają ku górze bo macica rosnie...i stąd też te objawy.
Z tymi pieluchami to wychodzi na to, że ze 100 powinno wystarczyć 😂. A tak na serio to ja planuje kupić ok 20 roznej wielkości (trochę kolorowych i cześć zwyklych tetrowych bialych ale o wiekszej gramaturze) i w razie czego dokupić, gdy będzie taka potrzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:39
Agagusia lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
wiki2 wrote:Super, to już mam 2 faworyty
nie wyobrażam sobie, żeby mniejsze dziecko przesadzić od razu do spacerówki w kierunku jazdy... Moi chłopaki do końca jeździli buzią do mnie... można pogadać i takie tam
a niestety wszystkie lekkie spacerówki, które mi się podobają montowane tylko w kierunku jazdy. Także długo planuję być przy kolumbrynie 2 w 1.
jane muum też w obie strony można montować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:40
wiki2 lubi tę wiadomość
-
im lepsza jakosc pieluszek tym na dluzej starcza i na nast maluchy
pieluszki motherhood odstrasza troche cena ale zadne pranie im niestraszne tak samo tym o dobrej wiekszej gramaturze
te ciensze po zuzyciu to super chlonne sciereczki
moje corki dosc ulewaly do 4mc 20sztuk mi starczylo.12 mam do dzisWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:56