WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Fajnie spodnie, na tobie lepiej wyglądają, na allegro jak legginsy :) Chyba sobie kupię beżowe.

Już dawno widziałam te spodnie na all, ale miałam takie same odczucia jak kayama i to zniechęciło mnie do zakupu. Dzięki Domi 😊

dqprgu1royghdo7j.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi w kilka godzin ubrałas pół forum :D też je zamówiłam :) i jak dziewczyny piszą na allegro wyglądają bardziej na legginsy niż spodnie.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam segregator mamyginekolog :)

Pytanie do doswiadczonych dziewczyn - ile mniej wiecej trzeba kupic pieluszek bambusowych/flanelowych/bawelnianych I w jakim rozmiarze? Wiem ze pewnie im wiecej tym lepiej :) ale ogladam wlasnie te bambusowe cuda z texpolu w smyku I pare bym powybierala (reszte kupie tansza, bawelniana chyba), tylko gubie sie w tych rozmiarach :) co polecacie? Lepiej miec pare porzadnych wiekszuch czy mniejszych? Z gory przepraszam jak to pytanie jest bardzo glupie :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że mogłam pomóc, przy kolejnych zakupach upomne się tam o jakiś rabat 😂

OlaWi, AnaKwiat, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktora jeszcze nadal męczą wymioty? Czy zostałam juz sama? W piatek rano - rzyg, sobota, jedziemy do tesciow i gdyby tylo bylo sie gdzie zatrzymać to na 100% tak by sie skonczylo, jakby tylko wstała. Ale ze bylo to centrum Wawy, to maz jechal dalej a ja z torebka na kolanach - uratował mnie mcdonald:) bo zwykle mam mdłości przy pustym żołądku. Dzis rano wzielam Euthyrox, wiec musze po nim czekac pol godziny ze śniadaniem, po 15 minutach wstałam zamknąć balkon - reszty sie domyślacie...
    Kurczę, niby jest lepiej niz w poprzednich ciążach, kiedy to na końcówce nawet zdarzało mi sue zwymiotować caly posiłek, ale jakos łudziłam sie ze moze tym razem choćby minie w 2 trymestrze. Nie moge dopuścić do przerwy ponad 2,5 godz miedzy posiłkami, bo od razu mnie bierze - mowilam juz ze boje sie dzisiejszej wagi, bo ostatnio apetyt dopisywał az za dobrze?;)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Który model x landera macie? Czy spacerówkę można montować tylko w kierunku jazdy czy tyłem też?
    x lander x move spacerowka do montazu jest i tylem i przodem
    bebetto nico takze i jane muum przetestowalismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 09:56

wiki2 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pieluchami to wiele zalezy czy trafi Ci sie dziecko mocno ulewajace czy nie, nigdy nie wiadomo... do odbijania mi sprawdzały sie te mąkę pieluszki np 30x30, bo maj poleci nastają pieluchę mleko to i tak do prania, bez znaczenia ze brudny jest tylko jeden maly fragment, po prostu za godzinie mleko zacznyna śmierdzieć, bo sie psuje. Teraz wymyśliłam ze zamiast kupować Ok 6-8 malych pieluch po 6 zl to wezme 2 duze 75x75 po 14zl i mi mama je potnie i obszyje na 8 malych. Z 1 duzy otulacz 120x120 sie przyda - latem jako kocyk, potem mozna na nim polozyc dziecko na dywanie, ew owinąć do spania ciaśniej jak bedzie lubiło. Reszta to pieluchy o boku 55-75cm - te ja kładłam złożone za 4 wszedzie pod glowe dziecka ze mi ulanym mlekiem nia zabrudziło gondoli, maty edukacyjnej, lozeczka, przewijaka, kanapy. To mnożysz przez ilość dni co ktore chcesz prac i wychodzi niezła ilość:) choc wiadomo ze jak nie uleje to nie zmieniałam każdego dnia pieluszki w gondoli. Plus ze 2 do torby - cieńsza i grubsza ktora ew mozesz okryć dziecko i jedna awaryjnie do auta. Potem do śliniącego sie bobasa ze 2 dziennie idą. Mam nadzieje ze pomogłam troche. Jak macie inne pomysły to tez chetnie poczytam.

trzydziecha, Camelia lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    x lander x move spacerowka do montazu jest i tylem i przodem
    bebetto nico takze i jane muum przetestowalismy

Super, to już mam 2 faworyty :-) nie wyobrażam sobie, żeby mniejsze dziecko przesadzić od razu do spacerówki w kierunku jazdy... Moi chłopaki do końca jeździli buzią do mnie... można pogadać i takie tam :-D
    a niestety wszystkie lekkie spacerówki, które mi się podobają montowane tylko w kierunku jazdy. Także długo planuję być przy kolumbrynie 2 w 1.

jane muum też w obie strony można montować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:16

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Który model x landera macie? Czy spacerówkę można montować tylko w kierunku jazdy czy tyłem też?
    mamy x lander x pulse czarno-siwy, model z 2017 roku. spacerówke można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy. do roku Aniela jeżdziła tyłem do kierunku, wolałam ją widzieć :) jeste bardzo zadowolona z wózka. x move ma lepszą amortyzacje, ale jest też dużo szerszy. my wybraliśmy opcję z tylnymi kołami pompowanymi

u nas w osiedlowych wąskich sklepach potrzebuje wąskiego wózka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:22

wiki2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Z pieluchami to wiele zalezy czy trafi Ci sie dziecko mocno ulewajace czy nie, nigdy nie wiadomo... do odbijania mi sprawdzały sie te mąkę pieluszki np 30x30, bo maj poleci nastają pieluchę mleko to i tak do prania, bez znaczenia ze brudny jest tylko jeden maly fragment, po prostu za godzinie mleko zacznyna śmierdzieć, bo sie psuje. Teraz wymyśliłam ze zamiast kupować Ok 6-8 malych pieluch po 6 zl to wezme 2 duze 75x75 po 14zl i mi mama je potnie i obszyje na 8 malych. Z 1 duzy otulacz 120x120 sie przyda - latem jako kocyk, potem mozna na nim polozyc dziecko na dywanie, ew owinąć do spania ciaśniej jak bedzie lubiło. Reszta to pieluchy o boku 55-75cm - te ja kładłam złożone za 4 wszedzie pod glowe dziecka ze mi ulanym mlekiem nia zabrudziło gondoli, maty edukacyjnej, lozeczka, przewijaka, kanapy. To mnożysz przez ilość dni co ktore chcesz prac i wychodzi niezła ilość:) choc wiadomo ze jak nie uleje to nie zmieniałam każdego dnia pieluszki w gondoli. Plus ze 2 do torby - cieńsza i grubsza ktora ew mozesz okryć dziecko i jedna awaryjnie do auta. Potem do śliniącego sie bobasa ze 2 dziennie idą. Mam nadzieje ze pomogłam troche. Jak macie inne pomysły to tez chetnie poczytam.

Wow super dziekuje Ci bardzo:)

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia dobrze prawi :) u mnie w pierwszym miesiącu szły kosmiczne ilości pieluch, młoda oblewała się jedzeniem z butli, dokupiłam tetrę bo bym musiała codziennie prać, potem zmieniliśmy butelkę na lovi, skończyło się oblewanie jedzeniem a za chwilę młoda zaskoczyła i karmiłyśmy się piersią. Wtedy się okazało że mam za dużo pieluch bo nie ulewała :D więc musisz być gotowa na różne scenariusze

Domi, również dziękuję za spodnie :D właśnie siadłam zamówić moje sprawdzone legginsy ale stwierdziłam że sprawdzę co na forum słychać

jutro moje połówkowe :) ciekawe czy się dowiemy kto tam siedzi

Anhydra, emi2016, Camelia, Vampire, Vampire lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa z tymi pieluchami. Moja szwagierka przy pierwszym dziecku miała dużo pieluch, bo dużo ulewał. Zanim urodziła się córka to przewidująco nakupiła znów, a mała praktycznie wcale nie ulewała i z większości pieluch nie korzystała. Jak wspomniałam, ze kupiliśmy kilka w smyku, to stwierdziła, żebyśmy więcej nie kupowali, bo ona nam da te nieużywane i jest tego cała górka.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, czy ktora jeszcze nadal męczą wymioty? Czy zostałam juz sama? W piatek rano - rzyg, sobota, jedziemy do tesciow i gdyby tylo bylo sie gdzie zatrzymać to na 100% tak by sie skonczylo, jakby tylko wstała. Ale ze bylo to centrum Wawy, to maz jechal dalej a ja z torebka na kolanach - uratował mnie mcdonald:) bo zwykle mam mdłości przy pustym żołądku. Dzis rano wzielam Euthyrox, wiec musze po nim czekac pol godziny ze śniadaniem, po 15 minutach wstałam zamknąć balkon - reszty sie domyślacie...
    Kurczę, niby jest lepiej niz w poprzednich ciążach, kiedy to na końcówce nawet zdarzało mi sue zwymiotować caly posiłek, ale jakos łudziłam sie ze moze tym razem choćby minie w 2 trymestrze. Nie moge dopuścić do przerwy ponad 2,5 godz miedzy posiłkami, bo od razu mnie bierze - mowilam juz ze boje sie dzisiejszej wagi, bo ostatnio apetyt dopisywał az za dobrze?;)

Ja! jeszcze ja! tyle, że bardziej refluks niż mdłości. i po lekach czasem.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie córka nie ulewała w ogóle, nakupiłam pieluszek i powiem wam, że mam kilka nieużywanych nawet :) na pewno trochę się przyda, do odbijania, ja też kładłam do rożka.

a powiedzcie mi właśnie, jak z rożkiem? kupujecie? córke rodziłam w kwietniu, i było bardzo zimno, więc miesiąc spała w rożku. ale teraz w upały to hmm będzie za ciepło. z drugiej storny Anielka uwielbiała być zawinięta, mam dwa cienkie otulacze, może to wystarczy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia ja nie mam mdłości i wymiotów, ani teraz ani w poprzedniej ciąży. za to moja siostra nadrabiała za nas dwie, z synem wymiotowała połowę ciąży, a z córką niemal do porodu... nie to, że codziennie, ale kilka razy w tyg

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja ostatnio mam mdłości i często mnie muli...myślę, że po pierwsze to może być od luteiny, która zaczekam brać (a raczej aplikować) na te szyjkę. A poza tym wydaje mi się, że jelita się przesuwają ku górze bo macica rosnie...i stąd też te objawy.

Z tymi pieluchami to wychodzi na to, że ze 100 powinno wystarczyć 😂. A tak na serio to ja planuje kupić ok 20 roznej wielkości (trochę kolorowych i cześć zwyklych tetrowych bialych ale o wiekszej gramaturze) i w razie czego dokupić, gdy będzie taka potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:39

Agagusia lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Super, to już mam 2 faworyty :-) nie wyobrażam sobie, żeby mniejsze dziecko przesadzić od razu do spacerówki w kierunku jazdy... Moi chłopaki do końca jeździli buzią do mnie... można pogadać i takie tam :-D
    a niestety wszystkie lekkie spacerówki, które mi się podobają montowane tylko w kierunku jazdy. Także długo planuję być przy kolumbrynie 2 w 1.

jane muum też w obie strony można montować?
    tak w obie spacerowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:40

wiki2 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po scanie ok.270g Szczescia, szyjka 4.13

IGA.G, Anhydra, Niebieska Gwiazda, Kalija, emi2016, OlaWi, Marcelina85, joan85, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, zielonooka7, Larissa90, Vampire lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzis zwazylam i 4 kg na + od najniższej wagi a +2 od wagi sprzed ciąży. Przytyłam 2 kg w ciągu 1,5 miesiąca, to norma? :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im lepsza jakosc pieluszek tym na dluzej starcza i na nast maluchy
    pieluszki motherhood odstrasza troche cena ale zadne pranie im niestraszne tak samo tym o dobrej wiekszej gramaturze
    te ciensze po zuzyciu to super chlonne sciereczki :-)
    moje corki dosc ulewaly do 4mc 20sztuk mi starczylo.12 mam do dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:56

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ