WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Super, to już mam 2 faworyty :-) nie wyobrażam sobie, żeby mniejsze dziecko przesadzić od razu do spacerówki w kierunku jazdy... Moi chłopaki do końca jeździli buzią do mnie... można pogadać i takie tam :-D
    a niestety wszystkie lekkie spacerówki, które mi się podobają montowane tylko w kierunku jazdy. Także długo planuję być przy kolumbrynie 2 w 1.

Zobacz sobie tez tez moze Bugaboo Bee - sa starsze i nowsze modele. Używki bardzo dobrze stan trzymaja. Ja uwielbiałam ten wozek, ma sporo naprawde super rozwiązań.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Aga ja ostatnio mam mdłości i często mnie muli...myślę, że po pierwsze to może być od luteiny, która zaczekam brać (a raczej aplikować) na te szyjkę. A poza tym wydaje mi się, że jelita się przesuwają ku górze bo macica rosnie...i stąd też te objawy.

Tak musi byc, bo juz bylo lepiej, az gin przepisał mi luteinę.

Z tymi pieluchami to wychodzi na to, że ze 100 powinno wystarczyć 😂. A tak na serio to ja planuje kupić ok 20 roznej wielkości (trochę kolorowych i cześć zwyklych tetrowych bialych ale o wiekszej gramaturze) i w razie czego dokupić, gdy będzie taka potrzeba.

Hehe, tez planuje Ok 10-12 wiekszych, 8 malutkich i duzy otulacz.

Anhydra lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Zobacz sobie tez tez moze Bugaboo Bee - sa starsze i nowsze modele. Używki bardzo dobrze stan trzymaja. Ja uwielbiałam ten wozek, ma sporo naprawde super rozwiązań.

A on ma dobrą amortyzację? Takie małe kółka się sprawdzają? cy bardziej jako spacerówka dla starszego dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:25

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    A on ma dobrą amortyzację? Takie małe kółka się sprawdzają? cy bardziej jako spacerówka dla starszego dziecka?

Mamaginekolog ma Bee przy drugim synu i z tego co mówiła na story to sobie chwali ale mnie troszkę te malutkie kółka zniechęcają. Choć może jak się jeździ tylko po prostych chodnikach to nie ma problemu

Zainspirowałyście mnie dziewczyny i złożyłam zamówienie na pieluchy w Smyku, 3 bambusowe, 6 tetrowych i 5 małych muślinowo-bambusowych. Na początek raczej wystarczy :)

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie też się zastanawiam jak to jest z takimi kółeczkami... ja to muszę mieć czołg
    :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Własnie też się zastanawiam jak to jest z takimi kółeczkami... ja to muszę mieć czołg
    :-D

Czołgowaty jest chyba Fox jeśli chodzi o Buga ale cena straszna

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:12

Vampire lubi tę wiadomość

• nanu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy są tu jakieś krakowskie mamy?

• Kalija Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Wczoraj mi próbowali ukraść samochód sposobem "na lawetę". Ja się nie zgodziłam z argumentami i uprowadziłam własny samochód od kanciarzy. To nie była policja a zwykli cwaniacy którzy przedstawili mój samochód pod bramę wjazdową i ponieważ samochód pod bramą defacto uniemożliwiał wyjazd z bramy, to oni robili zdjęcia i próbowali na tej podstawie niby legalnie go odchorować - pewnie do "dziupli". Ale nie spodziewali się że wlascicielka wszystko widzi. Zabrali mi samochód i zamknęli na swojej posesji. Ja weszłam tam kiedy ich nie było i rozkręciłam im płot i wyjechałam samochodem. Więc ukradłam wsasny samochód złodziejom. Dopiero po fakcie zrozumiałam jak jakie to wszystko było niebezpieczne.
    Dzis w nocy z tego wszystkiego nie mogłam usnąć. Dopiero do mnie dotarło co się wogole stało.

😳😳😳

Niezła historia. Odważna babka z Ciebie 💪 ja to bym pewnie zadzwoniła na policję

OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia niezly prima aprilis :-)

Marcelina85, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dziś Prima aprilis 😁 historia wydawała się nieprawdopodobna, ale ja jak zwykle łykam wszystko jak młoda kaczka 😂 i teraz mi głupio

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Bee to bardziej dla rocznego dziecka juz, moze 9 miesięcznego. Myslalam ze o taka spacerowke chodzi. Choc wiadomo ze jaj ktos bedzie chodził tylko po równych chodnikach i sklepowych korytarzach to moze i o urodzenia byc.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis mama chciala oszukac na awizo z paczka
    powiedzialam jej ze juz 2 paczki body przyszly dla Juniora a jesli jakis sklep wyslal gratisy to Oczywiscie niech mama idzie na poczte ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po polowkowych - wszystko Ok, maly ma wszystko na miejscu, wazy 400g i ma 'elagancki łuk aorty':) Za to ja mam juz 5 kg na plusie! Ostatni dopisujących mi apetyt zrobił swoje.
    Szyjka bez zmian, nie skróciła sie - ma nadal 2,7 cm plus dodatkowy wewnętrzny fragment, razem prawie 5 cm, nie wiem jak oni to mierzą, ake jest Ok. Glowka małego nieduża, na 19 tydzien, co mnie pozytywnie na Vba2c nastraja:)

Dostalam pozwolenie ba wieksza aktywność i na próby sexow jak ‚brzuch sie bedzie ladnie zachowywał:)
    Potem od razu bylam na rehabilitacji bo od wczoraj znow plecy mnie masakrycznie bola, ledwo chodze. Trafilam na bardzo fajna babkę, rozluźniła, zadają ćwiczenia, taśmy nakleiła. Zajmuje sie tez przygotowanie miednicy, krocza i więzadeł do porodu, wiec pewnie po 32tc tez sie do niej wybiore.

Niebieska Gwiazda, Chimera, Anhydra, Marcelina85, kayama, baileys, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, IGA.G, emi2016, Bobby29, OlaWi, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo, zielonooka7, Larissa90, Kalija, Reniiata, werni, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wozkow, upatrzylam ładnego zadbanego uzywanego Cybexa Priama ze spacerowka Lux za 3 tys. I sie zastanawiam czy brac, bo pewnie wiekszosc osob kupilaby za te pieniadze nowy wozek. Kurde sama nie wiem.

A z innej beczki - mozecie polecic jakis sklep z rajstopami dla ciezarnych w kolorze cielistym, ale cienkimi - 8,10, max. 15 den? W Gatcie czy Marylin maja tylko 20 den, ktore do tego paskudnie sie blyszcza. Nie nosze generalnie cielistych rajstop, wyznaje zasade ze albo czarne, albo gole nogi, ale ide na elegancka impreze i musze jakies miec, a zwykle mnie juz za mocno cisna w brzuchol

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:13

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, ja bym kupiła 😉 od początku chciałaś cybexa priama, skoro znalazłaś w dobrej cenie w dobrym stanie, to kupuj. Potraktuj to jako inwestycję, później i tak sprzedasz go za dobrą cenę, tym bardziej, skoro nie zależy Tobie na nowym ze sklepu.

Co do rajstop, wyznaję taką samą zasadę jak Ty i ja się ratuję tymi w sprayu. No chyba że to biznesowe spotkanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:38

baileys, OlaWi lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Baileys, ja bym kupiła 😉 od początku chciałaś cybexa priama, skoro znalazłaś w dobrej cenie w dobrym stanie, to kupuj. Potraktuj to jako inwestycję, później i tak sprzedasz go za dobrą cenę, tym bardziej, skoro nie zależy Tobie na nowym ze sklepu.

Co do rajstop, wyznaję taką samą zasadę jak Ty i ja się ratuję tymi w sprayu.

O widzisz, nie pomyslalam o rajtkach w sprayu! Dzięki!

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:12

kayama, Kalija, joan85 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jutro polowkowe, trochę się denerwuje, trzymajcie kciuki! A potem mam dentyste do kompletu. A potem oddaje duży projekt nad którym dziś jeszcze siedzę cały dzień. Brzuch mnie kłuje bo za długo siedzę przy komputerze ale staram się ignorować :/ Także dzień wrażeń będzie. Nie mam w związku z robotą czasu pomyśleć nawet o zartach ale macie fajne pomysły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 19:37

baileys, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ