WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    My tez z rozkowych, dokładnie z tych samych powodów :) uzywalam ok. 3 miesiecy, z tym, ze corka z listopada.
    tez zastanawiam sie jak to teraz będzie, ale mam kilka wiekszych ,,pieluch" wiec moze w to sprobuje spowijac, najwyzej na sama pieluche. Choc powiem szczerze, ze u nas w domu to zwykle chlodniej niz na zewnątrz, przynajmniej latem :)
    u nas w lecie cieple, mieszkamy na ostatnim piętrze. ale pogoda może być różna. ja mam dwa otulacze i ten uzywany rozek Anielki. Zawsze moza dokupic po porodzie. już nie kupuje na zaś, bo pozniej z polowy nie skorzystam :D Aniela z kwietnia, ale byl to okrutnie zimny kwiecien, do połowy maja było zimno brr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 21:58

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętajcie aby pić sporo wody bo takie kołatanie może być też objawem odwodnienia i hipowolemii (zmniejszonej objętości krwi).

Drzewko- ja z tym uczuciem wilgoci też zawsze miałam schizę ale wyczytałam gdzieś, że przy odplywie wód płodowych ilość płynu to ok 0.5-1 szklanki 😉. Tak więc całkiem sporo.

Limerikowo, IGA.G, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie ogromnie te bambusowe rozki spodobaly, tylko jak piszecie, ze dziecko często wcale z tego nie korzysta, to trochę mi szkoda tyle wydawac hmm

https://qbanamama.pl/pl/c/ROZKI/49

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy z rodziny różkowych, moja siostrzenica długo w nich spała, mam więc dwa, jeden cieńszy, drugi grubszy :)

W smyku kupiłam duże chusty muslinowe, sprobuje zawijać w kokon choć rożki dają mi dużo większe poczucie stabilności :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    kurcze od pół godziny mam kołatanie serca... któraś miała tak?
    lepiej kolatanie i zawroty sprawdzic
    moja bratowa jak juz pisalam z kolataniami i wysokim pulsem, zawrotami wyladpwala w szpitalu w 5mcu
    ma tabletki na zbicie pulsu i oszczedny tryb
    termin za 2tygpdnie

magnez jest dobry by pomoc troche

IGA.G lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny, pamiętajcie aby pić sporo wody bo takie kołatanie może być też objawem odwodnienia i hipowolemii (zmniejszonej objętości krwi).

Drzewko- ja z tym uczuciem wilgoci też zawsze miałam schizę ale wyczytałam gdzieś, że przy odplywie wód płodowych ilość płynu to ok 0.5-1 szklanki 😉. Tak więc całkiem sporo.

Już jeden odpływ przeżyłam i rzeczywiście nie da się tego przegapić czy pomylić ze zwykła wydzieliną. Ja się bardziej boje takiego sączenia się po trochu.

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Już jeden odpływ przeżyłam i rzeczywiście nie da się tego przegapić czy pomylić ze zwykła wydzieliną. Ja się bardziej boje takiego sączenia się po trochu.

Ale przecież póki co nie masz w ogóle ku temu powodów ;). Głowa do góry :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, przypomniało mi się ze pytałaś o bondolino... Mi się wyadaje se ono w wersji wyjściowej jest ok dla mniejszych dzieci i ma opcje dla większych. Po bokach panelu rozpina się takie skrzydełka żeby powiększyć przestrzeń na pupkę i nóżki. Ja je kupiłam jak Julek miał 4 m-ce przed wyjazdem nad morze. Poleciła mi je kobieta z wypożyczalni chust i nosidel. Chusta lepsza ale jak pani nie próbowała to z nosidel najlepsze będzie bondolino - taki był przekaz. Wypożyczyłam wtedy na testy chustę kółkowa i to nosidło właśnie i po testach kupiłam je. Zabraliśmy je na wizytę do fizjo i dała okejke na okazyjne noszenie.

plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ale przecież póki co nie masz w ogóle ku temu powodów ;). Głowa do góry :)

Oczywiście, ze nie mam, to lekarz wywołuje wilka z lasu 😁

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Oczywiście, ze nie mam, to lekarz wywołuje wilka z lasu 😁

Tak... Bardzo dobrze to rozumiem. U mnie tez zasial zamet w glowie kwestii lozyska, z czym meczylam sie prawie tydzien :D uspokoila mnie dopiero dodatkowa wizyta!

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kappahl na stronie i w sklepach -30%na przecenę:kod Sale fla klubowiczów. Kupilam m.in spodenki/getry za 16 zl i 2-pak pizam na suwak za 32, 5-pak skarpetek za niecałe 14 zl, skarpetki grube wełniane do spiworka za 14 zl. Tylko dobrze jest filtrować w kategoriach np Newbie zaznaczając wyprzedaż, a nie tylko patrzeć w ich zaproponowany Sale, bo wiecej produktów wychodzi.

Limerikowo, Camelia lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    też mam lekkie drżenie i takie uczucie duszności. może słabo zjadłam obiad fakt, ale żeby aż tak. a miałaś problemy z cukrem?

Nie, zawsze miałam w normie, ale jak zdarzało mi się wyjść rano np do lekarza czy do sklepu bez śniadania, to potem miałam takie jazdy... raz to nawet w windzie musiałam usiąść, bo bardzo źle mi było... pierwsze kilka tygodnie po porodzie tak miałam, potem już nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:13

IGA.G lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    W Kappahl na stronie i w sklepach -30%na przecenę:kod Sale fla klubowiczów. Kupilam m.in spodenki/getry za 16 zl i 2-pak pizam na suwak za 32, 5-pak skarpetek za niecałe 14 zl, skarpetki grube wełniane do spiworka za 14 zl. Tylko dobrze jest filtrować w kategoriach np Newbie zaznaczając wyprzedaż, a nie tylko patrzeć w ich zaproponowany Sale, bo wiecej produktów wychodzi.

Poproszę linki, ciężko mi się ładuje ta wyprzedaż..

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza kłótnia w ciąży z mężem zaliczona :D HAHA a co poszło, o imię dla córka ;p Anielka miała być Anielką odkąd staraliśmy się o dziecko, bardzo chcieliśmy córkę i imie był już wybrane. a teraz o matko, każde z nas ma inne zdanie co do imienia...jakoś mi dziwnie, żę już połowa ciąży a dziecię w brzuchu bezimienne... wolalabym mieć wybrane.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży! 😎😊🥰

OlaWi, IGA.G, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Niebieska Gwiazda, Ania95, Anhydra, Marcelina85, Smerfelinka lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po usg na Agatowej sprawdzili dzidziusia i wygląda na zdrowego tachykardii nie ma przepływy prawidłowe prawie 400g dziecka

Agagusia, IGA.G, Sylvka, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Kalija, Niebieska Gwiazda, Anhydra, Bobby29, Marcelina85, wiki2, redken, Limerikowo, Camelia, Larissa90, Smerfelinka lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze, spodenki:
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/spodnie-legginsy/leggings/legginsy/565960
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/spodnie-legginsy/leggings/legginsy/565978
    Pajace, choc zostały nie moje kolory:
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/piamy/pizama,-2-pak/524876
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/odziez-do-spania-i-domowa/pizama,-2-pak/493205
    Skarpetki i butki:
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/akcesoria/buty/buty/561837
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/design-by-kappahl/skarpety-5-pak/381277
    https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/bielizna/skarpety/welniane-skarpety/563437
    Jak sie zalogujesz i wpiszesz: Sale to naliczy sie rabat dodatkowy -20%, dostawa gratis od 200, tylko ze jakby co to oddaje stacjonarnie, wiec nie nam problemu z zamowieniem większej ilosci i ew zwrotami.

OlaWi, Camelia lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a to stacjonarnie tez dziala? Bo ja ostatnio zrobilam zakupy u nich w sklepie za ponad 280 zl, moze bym zostala Januszem biznesu, oddała i kupiła jeszcze raz oszczedzajac 5 dyszek :-D Swoja droga w sklepach stacjonarnych byl duzo wiekszy wybor rozmiarow i wzorow, ale pewnie tez juz wiekszosc zeszła, bo te ciuszki sa meeeega

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy. Szybka piłka. Są warsztaty dla lekarzy z usg ciążowego, prowadzi dr Dębska. Darmowe dla kobiet w ciąży. Jest jeszcze miejsce o 12:00 13.04 w sobotę. Trzeba się zapisać tel. 531 075 866

Bobby29, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 23 tydzień. Ale ten czas leci!!

A w brzuchu to mam małego sadystę ❤️. Tak mi skacze po pecherzu, ze głowa mała! Julian chyba nie był aż taka wiercidupką.

Zaczęliśmy wczoraj z mężem oglądać The beginning of life. Ale się wzruszyłam na tym pierwszym odcinku 😀. Małż mnie zaskoczył bo oglądał z dużym zainteresowaniem i co chwila mówił „zatrzymaj” i dyskusja :). Do tej pory to ja byłam „odpowiedzialna” za zgłębianie tajników psychorozwoju naszego dziecka wiec cieszę się, ze dał sie wciągnąć.

Ania95, OlaWi, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ