X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    No właśnie, o tym samym pomyślałam :D Ja to nawet nie jestem w stanie zliczyć naszych :D
    Haha no my wczoraj chyba pierwszy raz się nie poklocilismy 😂 ale my to robimy bez emocji, dla sportu 😂

Nacha, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - zjedz sporo słodkiego i wypij lodowate, powinni pomoc.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    pierwsza kłótnia w ciąży z mężem zaliczona :D HAHA a co poszło, o imię dla córka ;p Anielka miała być Anielką odkąd staraliśmy się o dziecko, bardzo chcieliśmy córkę i imie był już wybrane. a teraz o matko, każde z nas ma inne zdanie co do imienia...jakoś mi dziwnie, żę już połowa ciąży a dziecię w brzuchu bezimienne... wolalabym mieć wybrane.

U nas bylo podobnie, z tym ze jak zaproponowalam Gabriela to maz juz o zadnym innym nie chcial slyszec no i bylam nieusatysfakcjonowana do konca, bo podobaly mi sie jeszcze i Kornelia i Malwina i wiele innych... A tak mma wrażenie, ze to nie do końca przegadane :D

Matylda tez piekne, sama mam tak na 3 :) No ale klamka chyba juz u nas zapadla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 13:44

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc dziś w osiedlowym Tesco trafiłam na wyprzedaż i kupiłam 2 zestawy body oraz zestawy koszulka + spodenki. Ceny były bardzo dobre - finalnie na kasie weszły sporo taniej niż na metkach - za 1 opakowanie body dałam 11zł (w środku 5 sztuk). Te zestawy podobnie - jeden za 9,drugi za 14 - więc też nieźle. W sumie 45zł wydała. Jakościowo bardzo fajna bawełna, gruba i milusia.
    Te body newborn wydają mi się bardzo małe - ale chyba moje bliźniaki nie urodzą się ogromne, więc może będą dobre. Mam trochę metlik w głowie jakie ubranka kupować - czy większe czy mniejsze. Dlatego to moje drugie zakupy poza paroma rzeczami z Lidla na ostatnich promocjach.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67c61fc12cac.jpg

My do dziewczynki mówimy po imieniu, czyli Danka - bo ty był łatwy temat, dawno mieliśmy imię wybrane. Niestety dla chłopca nadal imię nie wybrane - staram. Się mówić chociaż Bąbel - żeby nie było bezimiennie :) mąż chce Józia, mi się jakoś lepiej Tadzio podoba (tu jest minus bo wujek męża ma tak na imię i nasz syn nazywałby się identycznie jak on). Może po prostu muszę zacząć mówić Józio do brzucha, to się nauczę i przekonam :)

baileys, joan85 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny, od konca lipca zrobimy tu sobie bazarek - kupie/sprzedam 50-56-62 i jakby co to sie powymieniamy:) Ja poprzednio mialam kruszynkę, jak wyszliśmy ze szpitala to mial 2850 i wiekszosc ciuszków byla za duza sporo. Zreszta wiecie same ze rozmiar rozmiarowi nie równy np te z Hm, Kappahl, Lidla, Name it wypadają wiejsze niz polskie marki. Ja kupilam spoko 50/56 i mam nadzieje ze troche ponosi - poprzednio mialam dosc dziecka w worku:( moj mial wczoraj czyli 21+4 400 g, wiec chyba z tych mniejszych, No i wiem ze nie przenoszę ciazy, bo jak nic die nie bedzie działo do terminu to prawdopodobnie decyduje sie na cc. Mam nadzieje ze zechce wyjsc wczesniej i bedziemy Go wspólnie do tego namawiali:)
    Ps. Tez jest bezimienny...

kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Pytałam w pon lekarza i ruchów na tym etapie nie trzeba obserwować, nie musza być codziennie. Tzn one na pewno są ale możesz ich nie czuć.
    Masz detektor?

To prawda, ale każdy przypadek inny. Np. ja czuję ruchy codziennie od miesiąca, więc jeśli bym miała przerwę chociaż jednodniową to bym jechała do szpitala to sprawdzić nie patrząc na to, że jestem na etapie kiedy ruchy mogą nie być regularne ;) najlepiej słuchać swojej intuicji, ona zazwyczaj dobrze podpowiada :)

Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym z Was, które znają płeć, tak bardzo chciała bym już mówić do brzuszka po imieniu. Na razie przykładam sobie codziennie duże słuchawki i puszczam Maleństwu playlistę moich ulubionych polskich kolysanek i utworów klasycznych i z bajek Disney'a. I znowu poczułam ruchy :)

Spisałam sobie swoje ulubione imiona:
    Adaś, Janek, Bartek, Maciek, Jurek, Karol, Krzyś, Tadeusz, Jacek, Jeremi, Cyprian, Kornel, Gabriel

Łucja, Pola, Marysia, Alicja, Natalka, Ewa, Basia, Marlena, Nela, Róża, Sara, Ilona, Emma, Diana, Laura, Tola

Frida91 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też odkąd zaczęłam już czuć konkretniej ruchy to czuję je codziennie. Ale wiem że to różnie może być na tym etapie. Moja Rozalka najbardziej aktywna jest w nocy, kiedy ja się już kładę i chcę spać to ona zaczyna harcować ;)
    Już serio nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami, po drugiej stronie brzucha ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Spisałam sobie swoje ulubione imiona:
    Adaś, Janek, Bartek, Maciek, Jurek, Karol, Krzyś, Tadeusz, Jacek, Jeremi, Cyprian, Kornel, Gabriel

Łucja, Pola, Marysia, Alicja, Natalka, Ewa, Basia, Marlena, Nela, Róża, Sara, Ilona, Emma, Diana, Laura, Tola

Duży rozstrzał - tradycyjne i modne nowoczesne 😁 Macie czas zawęzić wybór do 2 imion, po jednym dla chłopca i dziewczynki 😉

Co do przykładania słuchawek do brzuszka to czytałam chyba u mamyginekolog by zdecydowanie tego nie robić i słuchać muzyki normalnie by dźwięk się rozchodził po pomieszczeniu a nie skupiał na brzuchu, bo moze to byc szkodliwe.

Marcelina85, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów nadal nie czuje 🙁 od wizyty minęło półtora tygodnia i już zaczynam się denerwować. Połówkowe mam za 10 dni.

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy w kratkę a przynajmniej tak mi się zdaje, że to co czasem czuje to ruchy bo takiego wyraźnego kopniaka jeszcze nie dostałam. Połówkowe w poniedziałek, może jakoś dociągnę do tego czasu

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja tez kupilam getry w pingwiny 3 szt stacjonarnie, a teraz zamowilam przez neta bo akurat rozmiary byly i tamte zamierzam oddac:) ubrał bede robila zwrot czesci rzeczy. Stacjonarnie tez dziala. I koniecznie załóż dobie apke, ja dostaje czasem na juz niby na 25 zl. Tez uwielbiam ich ciuchy, jakosc i wzory sa super, a ze ceny starsza to poluje na wyprzedaże zawsze.
    Jak masz czas to jedz i zerknij co jest. A do ktorego sklepu jeździsz? Ja w Promenadzie.

Ja jestem z Poznania nie z Wawy ;-)
    Tych rzeczy, które ja kupiłam, niestety nie ma online na wyprzedaży. Tylko dresiki we wzory a la bambusowe. No nic, spróbuję zrobić trik ze zwrotem i ponownym zakupem w sklepie stacjonarnym.

U nas imię wybrane od samego początku, jak ok. 11 tc się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to od razu została Mają :-) Niby to imię teraz mega popularne, a ja jakoś wśród znajomych nie widzę wysypu Majek... Tutaj na forum też chyba żadna z Was go nie rozważa. Więc liczymy, że nie będzie dziesiątą Mają w żłobku czy przedszkolu ;-)

Taka piękna pogoda dzisiaj, a ja siedzę w chacie i ogarniam PITy swoje i rodziny. Na pocieszenie wsuwam sobie papaję, kocham ten owoc, jak będę stara i pomarszczona to przeprowadzę się do kraju, gdzie one rosną normalnie w ogródkach i nie kosztują miliona monet :-) W sumie może Papaya to dobre imię dla córki, albo Mango?:-D Skoro Chris Martin z Coldplay ma córkę Apple... :-D

Frida91, Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    U nas bylo podobnie, z tym ze jak zaproponowalam Gabriela to maz juz o zadnym innym nie chcial slyszec no i bylam nieusatysfakcjonowana do konca, bo podobaly mi sie jeszcze i Kornelia i Malwina i wiele innych... A tak mma wrażenie, ze to nie do końca przegadane :D

Matylda tez piekne, sama mam tak na 3 :) No ale klamka chyba juz u nas zapadla...

Jestem z Twoim mężem :) Z tych trzech też mi się najbardziej Gabriela podoba i zawsze można fajnie zdrabniać, Gabrysia, Gabi
    Ale racja, imion jest dużo i czasem też mnie myśl złapie czy może nie okaże się tak, że do naszego Malucha Krzyś będzie nijak pasować albo czy nie będzie za bardzo popularne

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od dentysty. Kolejny ząb ogarnięty ale się stresowalam bo wszystko robimy bez znieczulenia (dentystka się boi :)) i mała zaczęła mi skakać jak szalona. A potem na pocieszenie i z radości po polowkowych wydała w Rossmanie 180 zł ;) Trochę dla siebie, gadżetów, a dla dziecka skarpetki, body bez rękawkow, i przytulanka pozytywka :D
    Ja ruchy czuje codziennie od ok 2 tyg, raz mniej raz bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 15:25

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duze dzieci macie 20tc i po 400g
    u mnie jakies mini 260g
    chyba bierzecie dobre witaminki :-)

ja na drzemce z corka w towarzystwie 5 zwierzakow: mis Griszka, czilala, mis Smiki, mikey i kot

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 15:31

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z was kupowała w Rossmanie pieluchy tetrowe? Interesuje mnie jakiej są jakości. Patrzyłam w smyku i tam tetrowe maja źle opinie. Za to muslinowe i bambusowe bardzo dobre.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja w sumie też odkąd zaczęłam już czuć konkretniej ruchy to czuję je codziennie. Ale wiem że to różnie może być na tym etapie. Moja Rozalka najbardziej aktywna jest w nocy, kiedy ja się już kładę i chcę spać to ona zaczyna harcować ;)
    Już serio nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami, po drugiej stronie brzucha ;)

U mnie to samo :) też mały najbardziej dokazuje jak ja już sobie leżę :) ale zdarzają się też takie kopniaki w nocy, że mnie wybudzają ze snu, a jak przyłożę dłoń, to czuję przesuwającą się gulę :D
    W ogóle te ruchy to u mnie już takie wyraźne, że czuję nawet jak jestem w ruchu, dlatego w moim przypadku brak ruchów = panika 😉

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Jestem z Twoim mężem :) Z tych trzech też mi się najbardziej Gabriela podoba i zawsze można fajnie zdrabniać, Gabrysia, Gabi
    Ale racja, imion jest dużo i czasem też mnie myśl złapie czy może nie okaże się tak, że do naszego Malucha Krzyś będzie nijak pasować albo czy nie będzie za bardzo popularne

Mi tez sie podoba, inaczej bym nie zaproponowała ;) Tylko z 1 corka to od razu czulam, ze to imię i nie żadne inne. A teraz tej wewnętrznej pewnosci nie mam. Jestem tez z tych, ktore lubia właśnie tak jak pisalyscie stopniowanie imion i pod tym katem tez wybieram. A z drugiej strony tak jak piszecie nie mamy wpływu jak beda na nas mowic w przedszkolu, szkole.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis po 1 dawce meningokokow, ech ja to te szczepienia chyba jeszcze gorzej znosze od córki... Jeszcze 2 dawki przed nami

3jgx3e3kie55f15r.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam pytanie czy któraś z was kupowała w Rossmanie pieluchy tetrowe? Interesuje mnie jakiej są jakości. Patrzyłam w smyku i tam tetrowe maja źle opinie. Za to muslinowe i bambusowe bardzo dobre.

A powiedz, które tetrowe mają złą opinię? Zamówiłam te z Mothercare więc mam nadzieję, że te są ok. Bambusowe wzięłam z Texpolu

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ