Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mary Magdalena wrote:No właśnie, o tym samym pomyślałam
Ja to nawet nie jestem w stanie zliczyć naszych
Nacha, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:pierwsza kłótnia w ciąży z mężem zaliczona
HAHA a co poszło, o imię dla córka ;p Anielka miała być Anielką odkąd staraliśmy się o dziecko, bardzo chcieliśmy córkę i imie był już wybrane. a teraz o matko, każde z nas ma inne zdanie co do imienia...jakoś mi dziwnie, żę już połowa ciąży a dziecię w brzuchu bezimienne... wolalabym mieć wybrane.
U nas bylo podobnie, z tym ze jak zaproponowalam Gabriela to maz juz o zadnym innym nie chcial slyszec no i bylam nieusatysfakcjonowana do konca, bo podobaly mi sie jeszcze i Kornelia i Malwina i wiele innych... A tak mma wrażenie, ze to nie do końca przegadane
Matylda tez piekne, sama mam tak na 3No ale klamka chyba juz u nas zapadla...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 13:44
-
nick nieaktualnyBędąc dziś w osiedlowym Tesco trafiłam na wyprzedaż i kupiłam 2 zestawy body oraz zestawy koszulka + spodenki. Ceny były bardzo dobre - finalnie na kasie weszły sporo taniej niż na metkach - za 1 opakowanie body dałam 11zł (w środku 5 sztuk). Te zestawy podobnie - jeden za 9,drugi za 14 - więc też nieźle. W sumie 45zł wydała. Jakościowo bardzo fajna bawełna, gruba i milusia.
Te body newborn wydają mi się bardzo małe - ale chyba moje bliźniaki nie urodzą się ogromne, więc może będą dobre. Mam trochę metlik w głowie jakie ubranka kupować - czy większe czy mniejsze. Dlatego to moje drugie zakupy poza paroma rzeczami z Lidla na ostatnich promocjach.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67c61fc12cac.jpg
My do dziewczynki mówimy po imieniu, czyli Danka - bo ty był łatwy temat, dawno mieliśmy imię wybrane. Niestety dla chłopca nadal imię nie wybrane - staram. Się mówić chociaż Bąbel - żeby nie było bezimienniemąż chce Józia, mi się jakoś lepiej Tadzio podoba (tu jest minus bo wujek męża ma tak na imię i nasz syn nazywałby się identycznie jak on). Może po prostu muszę zacząć mówić Józio do brzucha, to się nauczę i przekonam
baileys, joan85 lubią tę wiadomość
-
Spoko dziewczyny, od konca lipca zrobimy tu sobie bazarek - kupie/sprzedam 50-56-62 i jakby co to sie powymieniamy:) Ja poprzednio mialam kruszynkę, jak wyszliśmy ze szpitala to mial 2850 i wiekszosc ciuszków byla za duza sporo. Zreszta wiecie same ze rozmiar rozmiarowi nie równy np te z Hm, Kappahl, Lidla, Name it wypadają wiejsze niz polskie marki. Ja kupilam spoko 50/56 i mam nadzieje ze troche ponosi - poprzednio mialam dosc dziecka w worku:( moj mial wczoraj czyli 21+4 400 g, wiec chyba z tych mniejszych, No i wiem ze nie przenoszę ciazy, bo jak nic die nie bedzie działo do terminu to prawdopodobnie decyduje sie na cc. Mam nadzieje ze zechce wyjsc wczesniej i bedziemy Go wspólnie do tego namawiali:)
Ps. Tez jest bezimienny...kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Pytałam w pon lekarza i ruchów na tym etapie nie trzeba obserwować, nie musza być codziennie. Tzn one na pewno są ale możesz ich nie czuć.
Masz detektor?
To prawda, ale każdy przypadek inny. Np. ja czuję ruchy codziennie od miesiąca, więc jeśli bym miała przerwę chociaż jednodniową to bym jechała do szpitala to sprawdzić nie patrząc na to, że jestem na etapie kiedy ruchy mogą nie być regularnenajlepiej słuchać swojej intuicji, ona zazwyczaj dobrze podpowiada
Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę tym z Was, które znają płeć, tak bardzo chciała bym już mówić do brzuszka po imieniu. Na razie przykładam sobie codziennie duże słuchawki i puszczam Maleństwu playlistę moich ulubionych polskich kolysanek i utworów klasycznych i z bajek Disney'a. I znowu poczułam ruchy
Spisałam sobie swoje ulubione imiona:
Adaś, Janek, Bartek, Maciek, Jurek, Karol, Krzyś, Tadeusz, Jacek, Jeremi, Cyprian, Kornel, Gabriel
Łucja, Pola, Marysia, Alicja, Natalka, Ewa, Basia, Marlena, Nela, Róża, Sara, Ilona, Emma, Diana, Laura, TolaFrida91 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja w sumie też odkąd zaczęłam już czuć konkretniej ruchy to czuję je codziennie. Ale wiem że to różnie może być na tym etapie. Moja Rozalka najbardziej aktywna jest w nocy, kiedy ja się już kładę i chcę spać to ona zaczyna harcować
Już serio nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami, po drugiej stronie brzuchaCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Marcelina85 wrote:Spisałam sobie swoje ulubione imiona:
Adaś, Janek, Bartek, Maciek, Jurek, Karol, Krzyś, Tadeusz, Jacek, Jeremi, Cyprian, Kornel, Gabriel
Łucja, Pola, Marysia, Alicja, Natalka, Ewa, Basia, Marlena, Nela, Róża, Sara, Ilona, Emma, Diana, Laura, Tola
Duży rozstrzał - tradycyjne i modne nowoczesne 😁 Macie czas zawęzić wybór do 2 imion, po jednym dla chłopca i dziewczynki 😉
Co do przykładania słuchawek do brzuszka to czytałam chyba u mamyginekolog by zdecydowanie tego nie robić i słuchać muzyki normalnie by dźwięk się rozchodził po pomieszczeniu a nie skupiał na brzuchu, bo moze to byc szkodliwe.
Marcelina85, joan85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Ja tez kupilam getry w pingwiny 3 szt stacjonarnie, a teraz zamowilam przez neta bo akurat rozmiary byly i tamte zamierzam oddac:) ubrał bede robila zwrot czesci rzeczy. Stacjonarnie tez dziala. I koniecznie załóż dobie apke, ja dostaje czasem na juz niby na 25 zl. Tez uwielbiam ich ciuchy, jakosc i wzory sa super, a ze ceny starsza to poluje na wyprzedaże zawsze.
Jak masz czas to jedz i zerknij co jest. A do ktorego sklepu jeździsz? Ja w Promenadzie.
Ja jestem z Poznania nie z Wawy
Tych rzeczy, które ja kupiłam, niestety nie ma online na wyprzedaży. Tylko dresiki we wzory a la bambusowe. No nic, spróbuję zrobić trik ze zwrotem i ponownym zakupem w sklepie stacjonarnym.
U nas imię wybrane od samego początku, jak ok. 11 tc się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to od razu została MająNiby to imię teraz mega popularne, a ja jakoś wśród znajomych nie widzę wysypu Majek... Tutaj na forum też chyba żadna z Was go nie rozważa. Więc liczymy, że nie będzie dziesiątą Mają w żłobku czy przedszkolu
Taka piękna pogoda dzisiaj, a ja siedzę w chacie i ogarniam PITy swoje i rodziny. Na pocieszenie wsuwam sobie papaję, kocham ten owoc, jak będę stara i pomarszczona to przeprowadzę się do kraju, gdzie one rosną normalnie w ogródkach i nie kosztują miliona monetW sumie może Papaya to dobre imię dla córki, albo Mango?
Skoro Chris Martin z Coldplay ma córkę Apple...
Frida91, Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:U nas bylo podobnie, z tym ze jak zaproponowalam Gabriela to maz juz o zadnym innym nie chcial slyszec no i bylam nieusatysfakcjonowana do konca, bo podobaly mi sie jeszcze i Kornelia i Malwina i wiele innych... A tak mma wrażenie, ze to nie do końca przegadane
Matylda tez piekne, sama mam tak na 3No ale klamka chyba juz u nas zapadla...
Jestem z Twoim mężemZ tych trzech też mi się najbardziej Gabriela podoba i zawsze można fajnie zdrabniać, Gabrysia, Gabi
Ale racja, imion jest dużo i czasem też mnie myśl złapie czy może nie okaże się tak, że do naszego Malucha Krzyś będzie nijak pasować albo czy nie będzie za bardzo popularneKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ja wróciłam od dentysty. Kolejny ząb ogarnięty ale się stresowalam bo wszystko robimy bez znieczulenia (dentystka się boi
) i mała zaczęła mi skakać jak szalona. A potem na pocieszenie i z radości po polowkowych wydała w Rossmanie 180 zł
Trochę dla siebie, gadżetów, a dla dziecka skarpetki, body bez rękawkow, i przytulanka pozytywka
Ja ruchy czuje codziennie od ok 2 tyg, raz mniej raz bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 15:25
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja w sumie też odkąd zaczęłam już czuć konkretniej ruchy to czuję je codziennie. Ale wiem że to różnie może być na tym etapie. Moja Rozalka najbardziej aktywna jest w nocy, kiedy ja się już kładę i chcę spać to ona zaczyna harcować
Już serio nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami, po drugiej stronie brzucha
U mnie to samoteż mały najbardziej dokazuje jak ja już sobie leżę
ale zdarzają się też takie kopniaki w nocy, że mnie wybudzają ze snu, a jak przyłożę dłoń, to czuję przesuwającą się gulę
W ogóle te ruchy to u mnie już takie wyraźne, że czuję nawet jak jestem w ruchu, dlatego w moim przypadku brak ruchów = panika 😉Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:Jestem z Twoim mężem
Z tych trzech też mi się najbardziej Gabriela podoba i zawsze można fajnie zdrabniać, Gabrysia, Gabi
Ale racja, imion jest dużo i czasem też mnie myśl złapie czy może nie okaże się tak, że do naszego Malucha Krzyś będzie nijak pasować albo czy nie będzie za bardzo popularne
Mi tez sie podoba, inaczej bym nie zaproponowałaTylko z 1 corka to od razu czulam, ze to imię i nie żadne inne. A teraz tej wewnętrznej pewnosci nie mam. Jestem tez z tych, ktore lubia właśnie tak jak pisalyscie stopniowanie imion i pod tym katem tez wybieram. A z drugiej strony tak jak piszecie nie mamy wpływu jak beda na nas mowic w przedszkolu, szkole.
-
kayama wrote:Mam pytanie czy któraś z was kupowała w Rossmanie pieluchy tetrowe? Interesuje mnie jakiej są jakości. Patrzyłam w smyku i tam tetrowe maja źle opinie. Za to muslinowe i bambusowe bardzo dobre.
A powiedz, które tetrowe mają złą opinię? Zamówiłam te z Mothercare więc mam nadzieję, że te są ok. Bambusowe wzięłam z TexpoluKrzyś jest z nami od 15.08.2019