WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    pierwsza kłótnia w ciąży z mężem zaliczona :D HAHA a co poszło, o imię dla córka ;p Anielka miała być Anielką odkąd staraliśmy się o dziecko, bardzo chcieliśmy córkę i imie był już wybrane. a teraz o matko, każde z nas ma inne zdanie co do imienia...jakoś mi dziwnie, żę już połowa ciąży a dziecię w brzuchu bezimienne... wolalabym mieć wybrane.

My mieliśmy imię dla syna (Błażej), a tu córcia 😁 małżowi nie podobają się moje propozycje a mi jego. Roboczo jest Kaja, ale jakoś nie do końca "czuje" to imię.

Dziewczyny macie wybrane już imiona ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    My mieliśmy imię dla syna (Błażej), a tu córcia 😁 małżowi nie podobają się moje propozycje a mi jego. Roboczo jest Kaja, ale jakoś nie do końca "czuje" to imię.

Dziewczyny macie wybrane już imiona ?
    u nas roboczo niby Ada, ale nie czuje tego w ogole :( Anielka nawet wczoraj krzyczała cześć Ada, cześć Ada! i za to też rozpętała się kłótnia, bo jak mąż wmówi Anielce Ade to później może być problem...

Kaja bardzo ładne, nasi znajomi co rodzą w kwietniu tak nazwą córkę :D

ja uwielbiam od dziecka imię Matylda, jestem w nim zakochana, nawet przez pewien czas prosiłam męża, żeby Anielka była Matyldą, ale mężowi w ogóle się nie podoba. to zaproponowałam inne imiona - Lidka, Łucja. Mąż proonuje teraz Ade lub Ide. i błędne koło, nie ma imienia, które nam się obojgu podoba...

i mamy pewne wymogi co do imienia ;p nie może być na mega topie, że połowa podrówka ma tak na imie, w dorosłym życiu ma brzmieć poważnie (np. sąsiedzi nazwali dziecko Tosia, nie Antonina, tylko Tosia, i wyrośnie dorosła Tosia, jakoś dla mnie nie bardzo).

w rodzinie mamy już mnóstwo dzieci, więc odpada dużo imion np Laura, Klara, Hanna, Helena, Marta, Alicja, Martyna, Anastazja, Karolina, Ilona. to najbliższa rodzina nasza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:05

Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    pierwsza kłótnia w ciąży z mężem zaliczona :D HAHA a co poszło, o imię dla córka ;p Anielka miała być Anielką odkąd staraliśmy się o dziecko, bardzo chcieliśmy córkę i imie był już wybrane. a teraz o matko, każde z nas ma inne zdanie co do imienia...jakoś mi dziwnie, żę już połowa ciąży a dziecię w brzuchu bezimienne... wolalabym mieć wybrane.

Pierwsza kłótnia? :O podziwiam ;)

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

No właśnie, o tym samym pomyślałam :D Ja to nawet nie jestem w stanie zliczyć naszych :D

plinka89, Nacha lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    no my raczej z tych niekłótliwych :) a w ciąży, to mąż stara się mnie nie denerwować :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pozazdrościć:)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    u nas roboczo niby Ada, ale nie czuje tego w ogole :( Anielka nawet wczoraj krzyczała cześć Ada, cześć Ada! i za to też rozpętała się kłótnia, bo jak mąż wmówi Anielce Ade to później może być problem...

Kaja bardzo ładne, nasi znajomi co rodzą w kwietniu tak nazwą córkę :D

ja uwielbiam od dziecka imię Matylda, jestem w nim zakochana, nawet przez pewien czas prosiłam męża, żeby Anielka była Matyldą, ale mężowi w ogóle się nie podoba. to zaproponowałam inne imiona - Lidka, Łucja. Mąż proonuje teraz Ade lub Ide. i błędne koło, nie ma imienia, które nam się obojgu podoba...

i mamy pewne wymogi co do imienia ;p nie może być na mega topie, że połowa podrówka ma tak na imie, w dorosłym życiu ma brzmieć poważnie (np. sąsiedzi nazwali dziecko Tosia, nie Antonina, tylko Tosia, i wyrośnie dorosła Tosia, jakoś dla mnie nie bardzo).

w rodzinie mamy już mnóstwo dzieci, więc odpada dużo imion np Laura, Klara, Hanna, Helena, Marta, Alicja, Martyna, Anastazja, Karolina, Ilona. to najbliższa rodzina nasza

Matylda to była jedna z moich propozycji 😍 w mojej najbliższej rodzinie też sporo maluchów m.in. Łucja nazywana Lusią czy Lidia nazywana Lidzią. Ja sama mam imię które się stopniuje Kasia-Kaska-Katarzyna i czasem (szczególnie w dorosłym życiu) miałam problem z przedstawieniem się, bo Kasia brzmi jak imię dla przedszkolaka a Katarzyna wręcz pompatycznie. Córce chce tego oszczędzić więc wiele imion odpada. Te co zostają i mi się podobają to mąż kręci nosem i oczekuje kolejnych propozycji. Imiona nam się skończyły 😳

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Tosi to koleżanka dała tak na imię corce przy czym zaznaczyła, że "Antonina jej się nie podoba, ale to tylko będzie w dowodzie " czyżby? 🤔

dqprgu1royghdo7j.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Kazik. Nawet jak nie znaliśmy płci to brzuch nazywaliśmy Kazikiem :).

IGA.G, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija to trzeba namówić tatusiów na Matyldę ;p co do łucji - uwielbiam zdrobnienie Lusia, Luśka :) jest tak przyjemne dla ucha. dla mnie stopniowanie imienia jest super. no chyba ze ma się imię ktore samo w sobie jest krótkie i nie trzeba zdarbniać. na mnie całe życie mówią Iga. Babcia czasem w dzieciństwie mówiła Igunia, ale Iga to Iga :) Aniela u nas to Aniela, czasem Anielka, ale raczej Aniela

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie ma tak, że Antonina będzie tylko w dowodzie hehe trzeba zdawać sobie sprawę, że ludzie będą róznie mówić. Miałam w grupie w przedszkolu trzy takie przypadki w rożnych latach:
    -Luiza - rodzice zabronili paniom i dzieciom mówić Luizka... jasne, bede biegać za dziećmi i ich karcić. mielismy wg rodziców mówić Lui
    -Hana - rodzice byli źli, że dzieci i większość personelu mówilo Hania
    - Adrianna - rodzice mówili, że skracają imię Adi a nie Ada bo dziecko tak woli

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych :) Wszystko wyszło dobrze, żadnych nieprawidłowości, potwierdził dziewczynkę na 99% :) Marimiko proszę o wpisanie! Maleństwo duże jest, waga 372 g. Czyli dobrze odżywione ;) Mam nadzieję, że nie odziedziczy wzrostu po tacie 185 cm :D, a jeżeli to trudno, zostanie koszykarką :D
    Zmierzyli szyjkę, mierzą na prośbę pacjentki, zamknięta 3 cm, powiedzieli ze prawidłowa. Niby pól cm krótsza niż u prowadzącego ale mam nadzieje, że to wynika z różnicy w sposobie mierzenia...
    No to mogę już urządzać pokoik na różowo haha. Ale ciuszki kupuję już na 62 i więcej bo w te najmniejsze mi się duże dziecko nie zmieści.

IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, emi2016, Ania95, Kalija, Domi_tur, Agagusia, plinka89, Marcelina85, baileys, Anhydra, Limerikowo, Chimera, OlaWi, werni, Larissa90, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama super :) ja też szykuje najmniejsze ciuszki 62, Aniela w 56 nie wchodziła, a dwa tyg czy trzy po porodzie już 68 nosiła, co prawda za duże, ale 62 ją cisnęło

kayama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpisałam wśród rodziny i koleżanek konkurs na imię ;) Ale póki co i tak się mi najbardziej podoba Bianka. Inne propozycje to były: Alicja, Natalia, Laura.

IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, a ja mam sporo na 56.. no nic, zobaczymy. Pocieszam się tym że ja byłam mała jak się urodziłam i to w terminie - 2800, a i mój brat tydzień przenoszony jak na chłopaka nie ważył tak dużo bo 3200, więc może te 56 choć 2 tygodnie posłużą.

A co do imienia to u nas będzie Matylda 🥰

Ja miałam jeszcze inne typy, choć Matylda to moje od dawna ukochane imię, to na równi mocno lubię jeszcze Elizę, Emme, Mariannę i Łucję. Mojemu się tylko Matylda podoba, więc wybór mieliśmy raczej prosty :)

IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Domi_tur lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby zazdroszczę Matyldy :D ja nastawiam się na duże dziecko, bo pierwsza córa równo 4 kg

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziulek nie kopie mnie już drugi dzień.Zaczynamm się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 13:08

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek urodził się 3790g i 58cm, Kazik póki co podobnie jak brat jest wielkością o tydzień do przodu wiec pewnie osiągnie podobna wagę. Ale to tylko gdybanie. Dla Julka miałam tylko kilka sztuk 56 i okazało się, ze słusznie bo te wypadające na mniejsze od razu były za małe. Tylko H&M nie zawiódł 😁. Moim zdaniem zawsze można dokupić w razie W. Takie czasy mamy, ze wszędzie pełno wszystkiego.
    Teraz kupiłam 5-pak 56 w lidlu bo lidl zawsze wypada większy ale te ciuszki wydają mi się takie maciupkie 😊

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dzidziulek nie kopie mnie już drugi dzień.Zaczynamm się martwić.

Pytałam w pon lekarza i ruchów na tym etapie nie trzeba obserwować, nie musza być codziennie. Tzn one na pewno są ale możesz ich nie czuć.
    Masz detektor?

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Aga, a to stacjonarnie tez dziala? Bo ja ostatnio zrobilam zakupy u nich w sklepie za ponad 280 zl, moze bym zostala Januszem biznesu, oddała i kupiła jeszcze raz oszczedzajac 5 dyszek :-D Swoja droga w sklepach stacjonarnych byl duzo wiekszy wybor rozmiarow i wzorow, ale pewnie tez juz wiekszosc zeszła, bo te ciuszki sa meeeega
    Ja tez kupilam getry w pingwiny 3 szt stacjonarnie, a teraz zamowilam przez neta bo akurat rozmiary byly i tamte zamierzam oddac:) ubrał bede robila zwrot czesci rzeczy. Stacjonarnie tez dziala. I koniecznie załóż dobie apke, ja dostaje czasem na juz niby na 25 zl. Tez uwielbiam ich ciuchy, jakosc i wzory sa super, a ze ceny starsza to poluje na wyprzedaże zawsze.
    Jak masz czas to jedz i zerknij co jest. A do ktorego sklepu jeździsz? Ja w Promenadzie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ