Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:U mnie to samo
też mały najbardziej dokazuje jak ja już sobie leżę
ale zdarzają się też takie kopniaki w nocy, że mnie wybudzają ze snu, a jak przyłożę dłoń, to czuję przesuwającą się gulę
W ogóle te ruchy to u mnie już takie wyraźne, że czuję nawet jak jestem w ruchu, dlatego w moim przypadku brak ruchów = panika 😉Nieraz jak mocno kopnie to aż widać to po brzuchu
Myślę,że warto słuchać swoje intuicji czy wszystko jest okAnia95 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Agagusia wrote:No i wiem ze nie przenoszę ciazy, bo jak nic die nie bedzie działo do terminu to prawdopodobnie decyduje sie na cc. Mam nadzieje ze zechce wyjsc wczesniej i bedziemy Go wspólnie do tego namawiali:)
Ps. Tez jest bezimienny...
Tak że u Ciebie dobrze byloby, zeb y Al się zaczęło 37-38tc max
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 16:06
-
AnaKwiat wrote:A powiedz, które tetrowe mają złą opinię? Zamówiłam te z Mothercare więc mam nadzieję, że te są ok. Bambusowe wzięłam z Texpolu
Widziałam kolorowe Motherhood i Smiki, że babki pisały że po praniu się deformuja, są sztywne i wyglądają jak psu z gardła. Chciała bym kupić kilka tetrowych i się zastanawiam jakiej firmy. Mam od siostry ale trochę zużyteWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 16:06
-
Frida91 wrote:U mnie też już mega wyraźne. Czuję nawet jak kopie mnie w tył i ogólnie jak się kręci, przewraca. Dziwne uczucie
Nieraz jak mocno kopnie to aż widać to po brzuchu
Myślę,że warto słuchać swoje intuicji czy wszystko jest ok
Hmmm a ja ruchy czuje i tak śmiesznie jak się chyba przekreca, ale po brzuchu nic nie widzę.Frida91 lubi tę wiadomość
-
U nas też problem z imieniem. Dla pierwszej córki jakoś tak nie było ciężko jak teraz
dla utrudnienia chcę, żeby imię pasowało w Polsce tak jak i w kraju męża plus w Norwegii, gdzie żyjemy ( chociaż tutaj już tak nie specjalnie ).
Na tą chwilę brane pod uwagę jest Sara w pierwszej ciąży mąż bardzo chciał to imię, ale w końcu wybraliśmy inne, chociaż teraz mężowi bardziej podoba się Melania a ja już nie koniecznie jestem za tym imieniem.
-
kayama wrote:Hmmm a ja ruchy czuje i tak śmiesznie jak się chyba przekreca, ale po brzuchu nic nie widzę.
Na pewno za jakiś czas zobaczyszja pierwszy raz po brzuchu widziałam ruchy w 17 tygodniu i 6 dniu. To było dosłownie delikatne podniesienie się "kulki" i zaraz schowanie
widziałam to tylko wieczorami jak leżałam na plecach. A teraz już nawet przez bluzkę da się zaobserwować jak brzuch się nagle po jednej stronie podnosi i opada
wczoraj nawet mąż to zauwaźył.
kayama lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Widziałam kolorowe Motherhood i Smiki, że babki pisały że po praniu się deformuja, są sztywne i wyglądają jak psu z gardła. Chciała bym kupić kilka tetrowych i się zastanawiam jakiej firmy. Mam od siostry ale trochę zużyte
Kurcze to teraz nie wiem czy nie skasować zamówienia, przynajmniej na tetrowe Motherhood bo bambusowe Texpolu zostawięKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Śmieszą mnie sytuacje jak rodzice narzucają jakieś zdrobnienie od imienia. Jak pójdzie do szkoły, to i tak spora szansa, że dzieciaki będą na niego mówiły np. Rudy, Łysy, Kudłaty albo Brylok (to na Śląsku od okularów).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Ja jestem z Poznania nie z Wawy
Tych rzeczy, które ja kupiłam, niestety nie ma online na wyprzedaży. Tylko dresiki we wzory a la bambusowe. No nic, spróbuję zrobić trik ze zwrotem i ponownym zakupem w sklepie stacjonarnym.
U nas imię wybrane od samego początku, jak ok. 11 tc się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to od razu została MająNiby to imię teraz mega popularne, a ja jakoś wśród znajomych nie widzę wysypu Majek... Tutaj na forum też chyba żadna z Was go nie rozważa. Więc liczymy, że nie będzie dziesiątą Mają w żłobku czy przedszkolu
Taka piękna pogoda dzisiaj, a ja siedzę w chacie i ogarniam PITy swoje i rodziny. Na pocieszenie wsuwam sobie papaję, kocham ten owoc, jak będę stara i pomarszczona to przeprowadzę się do kraju, gdzie one rosną normalnie w ogródkach i nie kosztują miliona monetW sumie może Papaya to dobre imię dla córki, albo Mango?
Skoro Chris Martin z Coldplay ma córkę Apple...
Baileys ty papaje a ja mango. Jem prawie codziennie i w dupie mam że takie drogie bo to przecież dla dziecka to nie odmówię 😂😂😂♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ruchy wróciły.Rano robiłam morfologie i są wyniki.Wrócił koszmar z poprzedniej ciąży leukocytoza.Leukocyty 23.5tyś,jutro jadę powtórzyć badania a w czwartek będę łapać mojego doktorka.Na ostatniej wizycie powiedział,że jak skoczą powyżej 20tyś to mnie do szpitala skieruje.Prowadził moją poprzednią ciąże więc pamięta jak było.
Kalija lubi tę wiadomość
-
A ja chciałam się pochwalić że wczoraj wreszcie poczułam o czym mówicie co do wypinania pupy. Wczoraj pierwszy raz tak wyraźnie poczułam jak mała zmieniała pozycję, po czym wypiela się tak że było takie twarde wybrzuszenie. Zanim zawołałam mojego to już się schowało ale było to takie fajne uczucie. Dzisiaj rano wracałam samolotem od mojego do Warszawy i mała też dokazywał w samolocie. Może już zacznę czuć ja regularnie, a jeżeli tak to czuję że będzie wiercidupka po mamusi, bo od wczoraj daje czadu 😃
Niebieska dobrze że ruchy wróciły. Czym grozi leukocytoza i jak się to objawia (poza leukocytami)? Jak się to leczy? Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:18
Kalija, Niebieska Gwiazda, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
AnaKwiat wrote:Kurcze to teraz nie wiem czy nie skasować zamówienia, przynajmniej na tetrowe Motherhood bo bambusowe Texpolu zostawię
Zobacz sobie na stronie Smyka w opiniach, bo pod niektórymi widziałam po 2 gwiazdki i krytykę ale były tez takie na 5 gwiazdek. Bambusowe i muślinowe wszystkie chwalą. Ja kupię sobie bambusowe otulacze na pewno, bo na lato dobre. -
Z tymi ruchami jest różnie. Mój gin ten potwierdził, że mogą być 'ciche dni'. Mój maluszek miał focha przez 3 dni, teraz nadrabia. Może przestanę się w końcu stresować
Umówiłam się na spotkanie z położna na przyszły tydzień, zobaczymy co to będzie, coś a'la szkoła rodzenia. Przynajmniej ją poznam i w razie czego będę mogła zmienić zdanie
-
Camelia wrote:Na OLX jest ogłoszenie z wózkiem Emaljuga za 300 zł i niby model z 2015 roku, zastanawiam się czy warto
https://www.olx.pl/oferta/wozek-gleboki-emmaljunga-edge-duo-combi-white-leatherette-skora-eko-CID88-IDzi3Bx.html
Czy ktoś może mi pomóc i przeanalizować to ogłoszenie, bo jestem kompletnie zielona w temacie wózków, nie mówiąc o tym że nie wiem na co zwracać uwagę trzeba przy używanym. Ja to bym kupiła ładny z amortyzatorami i tyle, a taki ladny potem by mi się rozwalił w ciągu tygodnia
Ten wozek nie ma skrętnych kół przednich. Rozważasz taki?[/url]