X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    U mnie to samo :) też mały najbardziej dokazuje jak ja już sobie leżę :) ale zdarzają się też takie kopniaki w nocy, że mnie wybudzają ze snu, a jak przyłożę dłoń, to czuję przesuwającą się gulę :D
    W ogóle te ruchy to u mnie już takie wyraźne, że czuję nawet jak jestem w ruchu, dlatego w moim przypadku brak ruchów = panika 😉
    U mnie też już mega wyraźne. Czuję nawet jak kopie mnie w tył i ogólnie jak się kręci, przewraca. Dziwne uczucie :P Nieraz jak mocno kopnie to aż widać to po brzuchu ;)
    Myślę,że warto słuchać swoje intuicji czy wszystko jest ok :)

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    No i wiem ze nie przenoszę ciazy, bo jak nic die nie bedzie działo do terminu to prawdopodobnie decyduje sie na cc. Mam nadzieje ze zechce wyjsc wczesniej i bedziemy Go wspólnie do tego namawiali:)
    Ps. Tez jest bezimienny...
    Mi dziś lekarz powiedział, że po 2 cc nie ppzwoli mi chodzić do 40tyg. 39tc max i bedzie cesarka... i tylko mam liczyc na to, zeby wczesniej się nie zaczęło, bo on chce mieć normalna obsadę, a nie o 3.00 nad ranem ktoś z dyżuru, zeby robił cc...

Tak że u Ciebie dobrze byloby, zeb y Al się zaczęło 37-38tc max

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 16:06

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    A powiedz, które tetrowe mają złą opinię? Zamówiłam te z Mothercare więc mam nadzieję, że te są ok. Bambusowe wzięłam z Texpolu

Widziałam kolorowe Motherhood i Smiki, że babki pisały że po praniu się deformuja, są sztywne i wyglądają jak psu z gardła. Chciała bym kupić kilka tetrowych i się zastanawiam jakiej firmy. Mam od siostry ale trochę zużyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 16:06

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U mnie też już mega wyraźne. Czuję nawet jak kopie mnie w tył i ogólnie jak się kręci, przewraca. Dziwne uczucie :P Nieraz jak mocno kopnie to aż widać to po brzuchu ;)
    Myślę,że warto słuchać swoje intuicji czy wszystko jest ok :)

Hmmm a ja ruchy czuje i tak śmiesznie jak się chyba przekreca, ale po brzuchu nic nie widzę.

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z imieniem. Dla pierwszej córki jakoś tak nie było ciężko jak teraz ;) dla utrudnienia chcę, żeby imię pasowało w Polsce tak jak i w kraju męża plus w Norwegii, gdzie żyjemy ( chociaż tutaj już tak nie specjalnie ).
    Na tą chwilę brane pod uwagę jest Sara w pierwszej ciąży mąż bardzo chciał to imię, ale w końcu wybraliśmy inne, chociaż teraz mężowi bardziej podoba się Melania a ja już nie koniecznie jestem za tym imieniem.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hmmm a ja ruchy czuje i tak śmiesznie jak się chyba przekreca, ale po brzuchu nic nie widzę.

Na pewno za jakiś czas zobaczysz :) ja pierwszy raz po brzuchu widziałam ruchy w 17 tygodniu i 6 dniu. To było dosłownie delikatne podniesienie się "kulki" i zaraz schowanie :D widziałam to tylko wieczorami jak leżałam na plecach. A teraz już nawet przez bluzkę da się zaobserwować jak brzuch się nagle po jednej stronie podnosi i opada :) wczoraj nawet mąż to zauwaźył.

kayama lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Widziałam kolorowe Motherhood i Smiki, że babki pisały że po praniu się deformuja, są sztywne i wyglądają jak psu z gardła. Chciała bym kupić kilka tetrowych i się zastanawiam jakiej firmy. Mam od siostry ale trochę zużyte :)

Kurcze to teraz nie wiem czy nie skasować zamówienia, przynajmniej na tetrowe Motherhood bo bambusowe Texpolu zostawię

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Śmieszą mnie sytuacje jak rodzice narzucają jakieś zdrobnienie od imienia. Jak pójdzie do szkoły, to i tak spora szansa, że dzieciaki będą na niego mówiły np. Rudy, Łysy, Kudłaty albo Brylok (to na Śląsku od okularów).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:13

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, że od wczoraj po naciśnięciu prawego sutka leci mi siara :D haha szybko, co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:15

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jestem z Poznania nie z Wawy ;-)
    Tych rzeczy, które ja kupiłam, niestety nie ma online na wyprzedaży. Tylko dresiki we wzory a la bambusowe. No nic, spróbuję zrobić trik ze zwrotem i ponownym zakupem w sklepie stacjonarnym.

U nas imię wybrane od samego początku, jak ok. 11 tc się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to od razu została Mają :-) Niby to imię teraz mega popularne, a ja jakoś wśród znajomych nie widzę wysypu Majek... Tutaj na forum też chyba żadna z Was go nie rozważa. Więc liczymy, że nie będzie dziesiątą Mają w żłobku czy przedszkolu ;-)

Taka piękna pogoda dzisiaj, a ja siedzę w chacie i ogarniam PITy swoje i rodziny. Na pocieszenie wsuwam sobie papaję, kocham ten owoc, jak będę stara i pomarszczona to przeprowadzę się do kraju, gdzie one rosną normalnie w ogródkach i nie kosztują miliona monet :-) W sumie może Papaya to dobre imię dla córki, albo Mango?:-D Skoro Chris Martin z Coldplay ma córkę Apple... :-D

Baileys ty papaje a ja mango. Jem prawie codziennie i w dupie mam że takie drogie bo to przecież dla dziecka to nie odmówię 😂😂😂

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy wróciły.Rano robiłam morfologie i są wyniki.Wrócił koszmar z poprzedniej ciąży leukocytoza.Leukocyty 23.5tyś,jutro jadę powtórzyć badania a w czwartek będę łapać mojego doktorka.Na ostatniej wizycie powiedział,że jak skoczą powyżej 20tyś to mnie do szpitala skieruje.Prowadził moją poprzednią ciąże więc pamięta jak było.

Kalija lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam się pochwalić że wczoraj wreszcie poczułam o czym mówicie co do wypinania pupy. Wczoraj pierwszy raz tak wyraźnie poczułam jak mała zmieniała pozycję, po czym wypiela się tak że było takie twarde wybrzuszenie. Zanim zawołałam mojego to już się schowało ale było to takie fajne uczucie. Dzisiaj rano wracałam samolotem od mojego do Warszawy i mała też dokazywał w samolocie. Może już zacznę czuć ja regularnie, a jeżeli tak to czuję że będzie wiercidupka po mamusi, bo od wczoraj daje czadu 😃

Niebieska dobrze że ruchy wróciły. Czym grozi leukocytoza i jak się to objawia (poza leukocytami)? Jak się to leczy? Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:18

Kalija, Niebieska Gwiazda, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba poczułam pierwszego kopniaka 😍😍😍

Niebieska Gwiazda, Klara Wysocka, kayama, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Chimera, Marcelina85, zielonooka7, emi2016, Agagusia, Smerfelinka, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Kurcze to teraz nie wiem czy nie skasować zamówienia, przynajmniej na tetrowe Motherhood bo bambusowe Texpolu zostawię

Zobacz sobie na stronie Smyka w opiniach, bo pod niektórymi widziałam po 2 gwiazdki i krytykę ale były tez takie na 5 gwiazdek. Bambusowe i muślinowe wszystkie chwalą. Ja kupię sobie bambusowe otulacze na pewno, bo na lato dobre.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny chyba poczułam pierwszego kopniaka 😍😍😍
    Czyli tylko ja się ostałam 😜

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami jest różnie. Mój gin ten potwierdził, że mogą być 'ciche dni'. Mój maluszek miał focha przez 3 dni, teraz nadrabia. Może przestanę się w końcu stresować :-) Umówiłam się na spotkanie z położna na przyszły tydzień, zobaczymy co to będzie, coś a'la szkoła rodzenia. Przynajmniej ją poznam i w razie czego będę mogła zmienić zdanie :P

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Na OLX jest ogłoszenie z wózkiem Emaljuga za 300 zł i niby model z 2015 roku, zastanawiam się czy warto
    https://www.olx.pl/oferta/wozek-gleboki-emmaljunga-edge-duo-combi-white-leatherette-skora-eko-CID88-IDzi3Bx.html

Czy ktoś może mi pomóc i przeanalizować to ogłoszenie, bo jestem kompletnie zielona w temacie wózków, nie mówiąc o tym że nie wiem na co zwracać uwagę trzeba przy używanym. Ja to bym kupiła ładny z amortyzatorami i tyle, a taki ladny potem by mi się rozwalił w ciągu tygodnia

Ten wozek nie ma skrętnych kół przednich. Rozważasz taki?

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ