X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na pobranie krwi. Jeżdżę do enelmedu i mam wrażenie, że mało kto korzysta z ich labu, bo nie zdarzyło mi się jeszcze żeby było przede mną więcej osób w kolejce niż 2, nawet w sobotę. Zazwyczaj to w ogóle wchodzę od strzału, bo gabinet otwarty, a panie kawę piją. Wszystkie te panie są takie miłe, uwielbiam te laboratorium :D

Mam koło domu przychodnie w której mają laboratorium z umową z enelmedem, ale byłam tam tylko raz. Zawsze jest ogromna kolejka, wszyscy patrzą spod byka, narzekają. Poczekalnia jest w wąskim korytarzu, żadnego okna, duszno, makabra. Panie od pobierania bardzo niemiłe. Jak się badania wykonuje prywatnie (w tym enelmedy i inne), to wyniki można odbierać tylko przez pół godziny w czasie dnia: od 14 do 14:30. Jakaś paranoja, nie ma opcji że dadzą wyniki do rejestracji przychodni, którą jest czynna do 18, "bo to inna spółka jest". To ja dziękuję za takie usługi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:01

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    A jakiej marki masz?

Ogólnie to jak poczytałam o wadach jakie mogą wystąpić i w sumie często występują w nowych wózkach, nie mówiąc już o używanych to włosy mi dęba stanęły, bo to jakaś loteria 😲 i może jak wygrasz to trafi ci się jakiś okaz w miarę bezawaryjny. Podobno rozpatrywanie reklamacji ciągnie się tygodniami, a nawet jak sklep zapewnia wózek zastępczy to będzie jak nie gorszy bubel, to brudny... Jakiś koszmar

Ja mam firmy lonex, model retro, opcja 2w1. Uzywamy jeszcze czasem do tej pory, corka ma ok. 2,5 roku. Byl dosc eksploatowany w terenie, wiec sprawdzony na wiele sposobow:D

Co do reklamacji, wprawdzie wymienialismy po ok. roku kola, ale nie pamiętam dlaczego. Co do jej przebiegu nie mam zastrzeżeń, a ja raczej z tych wymagajacych klientów :D

Z tym, ze naprawdę radzę Ci sprawdzić czy takie kola Ci odpowiadaja, bo jak widzisz wiele dziewczyn woli te skrętne. Ja sie tak przyzwyczailam, ze nawet w przyczypie przy opcji spacerówki blokuje przednie kola :D

Camelia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Znów mam nadrabiania, a nadrabiania ;) Ale u nas ostatnio tyle się dzieje w związku z remontem, że nawet czasu nie mam.

Teraz siedzę na glukozie i najgorsze już przeżyłam. Początek był słaby, ale jak to się przetrwa, to jest już ok.

U mnie przychodnia jest super. Zwykle bez problemu wcjodzę bez kolejki, chociaż bywa bardzo długa.

Ja dziś zaczęłam 24 tc <3 A jutro mam wizytę u lekarza i podejrzę synusia po 3 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:12

Bobby29, emi2016, OlaWi, Marcelina85, joan85 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na nowym osiedlu, które wciąż się rozbudowuje. mamy tutaj punt diagnostyki, wprowadza się coraz więcej ludzi, coraz więcej ciężarnych, że kolejki po kilkanaście-kilkadziesiąt minut do rejestracji :( ja nie musze iść na czczo to ide po 10/11, bo rano więcej się nastoję, niż to warte.

dzisiaj rano mąż wyszedł z propozycją imienia Zoja :) to taka jego alternatywa dla Ady hehe bo ciągle mu mówie, że wolalabym mnie typowe imie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do małego labu, tego samego od lat, Panie mnie już dobrze znają😁 niestety jest tam często spora kolejka i do tej pory nie miałam śmiałosci wchodzić bez kolejki. Ciekawe jak to będzie teraz , jak brzuszek jest dobrze widoczny 🤔

Wczoraj mama zaczęła mi opowiadać historie jak to dziecko z invitro urodziło się z ciężką chorobą genetyczną😳 powiedziałam wkurzona , że znam wiele przypadków gdzie dziecko poczęte naturalnie przez seks też urodziło się ciężko chore i że mogłaby sobie teraz darować 😡

jestem dziś w bojowym nastroju 😁😁

joan85 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dzisiaj rano mąż wyszedł z propozycją imienia Zoja :) to taka jego alternatywa dla Ady hehe bo ciągle mu mówie, że wolalabym mnie typowe imie

Faktycznie oryginalne , ale podoba mi się 😊

IGA.G lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko według planu.Wczoraj dzwoniła babka z labu i miałam powtórzyć morfologie ze względu na wysokie leukocyty.Pojechałam dzisiaj do poradni gdzie przyjmuje mój lekarz na nfz.Zrobiłam morfologie i czekam na wyniki.Mój lekarz wykonywał dziś usg czekałam aż kolejka się skończy(wcześniej się nie dało bo same ciężarne),tętno w normie,wyjaśniło się dlaczego malucha mniej czuje ostatnio lub nieczułam wcale.Młody ułożył się w poprzek lekko pod pępkiem.Mam bardzo mocno rozbudowaną macicę jaķ na ten etap.I rzeczywiście brzuch dość duży.Umówiłam się z doktorkiem na jutro bo wtedy przyjmuje i jeśli nic się nie zmieni skieruje mnie do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:31

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja chodzę do małego labu, tego samego od lat, Panie mnie już dobrze znają😁 niestety jest tam często spora kolejka i do tej pory nie miałam śmiałosci wchodzić bez kolejki. Ciekawe jak to będzie teraz , jak brzuszek jest dobrze widoczny 🤔

Wczoraj mama zaczęła mi opowiadać historie jak to dziecko z invitro urodziło się z ciężką chorobą genetyczną😳 powiedziałam wkurzona , że znam wiele przypadków gdzie dziecko poczęte naturalnie przez seks też urodziło się ciężko chore i że mogłaby sobie teraz darować 😡

jestem dziś w bojowym nastroju 😁😁

eh Kalija niestety starsze pokolenie wielu rzeczy nie rozumie...moja mama jest ogólnie "na czasie" w miare, a i tak jak urodziłam, miałam probelmy z karmieniem piersią to leciały teksty że mam za postny pokarm, albo, że nie można karmić po roku bo dziecko już duże... także, mają swoją wizje świata jak każdy, ale już nieco przestarzałą

Kalija, joan85 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostala mi polecona ksiazka o maluchach wiec podaje dalej (kupilam I podoba mi sie, jest sporo zabaw, piosenki, wyliczanki itp): Zabawy z niemowlakami na kazdy dzien. 365 gier I zabaw dla dzieci w wieku 0-12 miesiecy - Jackie Silberg

IGA.G, Smerfelinka, kayama lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

Marzyłam o Zojce! ❤️ Ale mąż się nie zgodził (miał swoje racjonalne powody), dlatego będzie Kaja 🙂

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Marzyłam o Zojce! ❤️ Ale mąż się nie zgodził (miał swoje racjonalne powody), dlatego będzie Kaja 🙂
    a jakie powody? mam nadzieje, że jakieś osobiste itp a nie znaczenie imienia ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Wiadomo. I z bruzdą na czole.
    A wczoraj w jednej z parafii palono książki o Harrym Porterze.
    Nic nie zrobisz, taki mamy klimat. 😉

Kalija, wiki2, Bobby29, OlaWi, Vampire, joan85 lubią tę wiadomość

mam Córeczkę <3

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a jakie powody? mam nadzieje, że jakieś osobiste itp a nie znaczenie imienia ;p
    Tak, wyłącznie osobiste.
    Znaczenie imienia jest super! Ja zawsze sprawdzam, bo niestety wierzę w nie 😉 dlatego już na starcie odpadło nam mnóstwo imion - brzmiały ok, pasowały do nazwiska, podobały się nam, ale znaczenie mi nie pasowało i je negowałam 😁

IGA.G lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wybieram się do laboratorium. M.in.na krzywa cukrową... Ech a tak mi się nie chce. Przeraża mnie te 75g cukru :P Ale może się nie porzygam.
    Jak często lekarze zlecają wam morfologię? Ja dotychczas miałam tylko raz, na przełomie 1 i 2 trymestru i tak się zastanawiam czy nie zrobić i teraz, bez zlecenia.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pisała ostatnio o przybytku kg... u mnie 5 kg na plusie, matko :o

z Anielką miałam 2 kg na tym etapie. także zobaczymy jak to się skończy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    eh Kalija niestety starsze pokolenie wielu rzeczy nie rozumie...moja mama jest ogólnie "na czasie" w miare, a i tak jak urodziłam, miałam probelmy z karmieniem piersią to leciały teksty że mam za postny pokarm, albo, że nie można karmić po roku bo dziecko już duże... także, mają swoją wizje świata jak każdy, ale już nieco przestarzałą

No wiem niestety i już się na to przygotowuje powoli. Mama wczoraj mówi do mnie "po co Ty idziesz do tej szkoły rodzenia, wezmę kilka dni wolnego i wszystko Ci pokaże". Nie wiem czy się cieszyć czy bać 😂 do szkoły oczywiście idziemy

Klara Wysocka, Agagusia, Marcelina85, Niezapominajka5, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

Mnie teściowa pytała, czy mam tłuste mleko. Radziła, żebym odciagnela i sprawdziła ile jest śmietany ;D musiałam się bardzo starać, żeby nie wybuchnąć śmiechem. Aż mnie korcilo, żeby spytać, czy chce maslo wyrabiac :P
    Tak jak piszesz, starsi ludzie mają swoją wizję świata i nic na to nie poradzisz. Trzeba olac, chociaż czasem trudno.

Frida, ja mam mocz i morfologie co 4 tygodnie.

U mnie też 5 na plusie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:10

Kalija, Domi_tur, wiki2, kayama, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, ja też sprawdzam znaczenie imion. Kaja jest pod tym względem idealna💪😊

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja morfologie robie na kazda wizyte, czyli co 3-4 tyg. Uwazam, ze powinnas zrobic, bo w ciazy tak szybko wszystko sie zmienia, ze trzeba trzymac reke na pulsie. Zwlaszcza w II trym. hemoglobina i hematokryt potrafia nagle poleciec w dol i trzeba wlaczac zelazo (u mnie sie tak stalo mimo diety szpinakowo-miesno-buraczanej).
    Generalnie na kazda wizyte ja robie morfo, badanie ogolne moczu, APTT i INR. Teraz mi do stalego zestawu dodano jeszcze TSH, FT3, FT4 i hemoglobine glikowana.

Frida91 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    No wiem niestety i już się na to przygotowuje powoli. Mama wczoraj mówi do mnie "po co Ty idziesz do tej szkoły rodzenia, wezmę kilka dni wolnego i wszystko Ci pokaże". Nie wiem czy się cieszyć czy bać 😂 do szkoły oczywiście idziemy

i tak najgorsza była moja teściowa hehe uwielbiam ją, ale tak przegrzewa dzieci, że szok... lato, a ta mi nakłada Anielce czapke bo wieje. my ogólnie zimny chów z domu, i musiałam męża do tego przekonać. do lekkiego ubierania, do wychodzenia na mróz, do hartowania i omijania antybiotyków jak tylko się da - teraz mi przyznaje racje bo córa w żłobku zachorowała od września trzy razy.

Aniela rok temu od kwietnia jak się ocieplilo nie miała na głowie czapki do połowy października. i żyje i ma się chyba dobrze hehe

Kalija, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ