X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Mnie teściowa pytała, czy mam tłuste mleko. Radziła, żebym odciagnela i sprawdziła ile jest śmietany ;D musiałam się bardzo starać, żeby nie wybuchnąć śmiechem. Aż mnie korcilo, żeby spytać, czy chce maslo wyrabiac :P
    Tak jak piszesz, starsi ludzie mają swoją wizję świata i nic na to nie poradzisz. Trzeba olac, chociaż czasem trudno.

Frida, ja mam mocz i morfologie co 4 tygodnie.

U mnie też 5 na plusie :D
    ja to w ogole po dwóch miesiącach ściągnąć nie mogłam ;p nie leciało nic do latatora

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    że nie można karmić po roku bo dziecko już duże...

OOOO, masakra. tego to nie słyszałam... szok

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja robię co 2 miesiące, do tej pory miałam dwa razy robioną morfologię. Tak jak glukozę. Wczoraj robiłam mocz i kolejny raz toksoplazmozę na jutrzejszą wizytę.

Moja lekarka twierdzi, że jak wyniki są w porządku to dopiero w 3 trymestrze jest konieczność badań krwi co miesiąc, a tak trzeba kontrolować mocz. Na krzywą wyśle mnie pewnie za 2-3 tygodnie :) a nie jest oszczędna bo wszystko mam w pakiecie luxmedu :)

Swoją drogą to ja dłużej jadę do luxmedu niż trwa moja wizyta na pobieranie, ledwo się zamelduje w recepcji a już mnie wołają. Mimo że umawiasz się na konkretną godzinę to i tak ciężarna wchodzi bez kolejki :)

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena padlam 😂😂😂 smietanka, masełko, wiadomo że dzieci na tłustym chowane są zdrowsze i rumiane 😂😂😂

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zrobię ta morfologię skoro i tak już będę się kłuć.

Dobre teorie mają te wasze mamy i teściowe hehe :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ostatnio skrytykowała mnie za kupowanie rzeczy dla malucha. Stwierdziła, że przynosi to pecha 😳😂 I przyznam, że nie spodziewałam się czegoś takiego po wykształconej osobie. Pewnie mi będzie wiązać czerwone sznureczki przy kołysce :D

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, pewnie bym się więcej takich kwiatków nasluchala, ale ona wie, że mam niewyparzona paszcze i się powstrzymywala ;)
    Frida, warto robić czesciej. Ja miałam co miesiąc morfologie super, a wczoraj etytrocyty nagle poleciały w dół.

Dziś mam wizytę, może uda się w 3d dzidzie ładnie podejrzeć.

joan85 lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo zapomniałam o czerwonej wstążce :) nawet jej nie przyczepiłam, ale fakt dostałam :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro na trzecią morfologię i mocz. Też mam powtórkę na toxo, do tego TSH i jeszcze coś tam.

Moja mama miała trochę takich, ale to będzie jej trzeci wnuk, więc moja siostra już ją nagięła do nowszych standardów, że tak to określe ;)

U mnie 6,5 kg na plusie 😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:38

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to, że tyje szybciej niż z Anielą, i do tego wage startową miałam wyższą o 3 kg :( muszę się wziąć za siebie po porodzie, nie to że jestem chudzinka i sportsmenka ;p ale lubie się dobrze czuć w swoim ciele

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama powiedziała ostatnio, że powinnam w ciąży nosić czerwoną wstążkę i agrafkę przy sobie bo ktos może mi źle życzyć 😂 ale jak powiedziałam jej, że mi czerwony do fartuszka w pracy nie pasuje to odpuściła😂

joan85 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z kolei od mojej mamy dowiedzialam, ze ciezarne maja tajemne moce i moga "zadac komus mysz w domu" :-D Podobno takiej myszy nie udaje sie zlapac ani ubic, jest mega szkodnikiem, biega nie tylko po kątach, ale i po firankach, gryzie itd. Tak ze jak ktos Wam teraz podpadnie to wiecie, pomyslcie intensywnie o myszy i adresat bedzie mial przerąbane :-D
    Skad sie takie bzdury ludziom biora to ja nie wiem...

Frida91, Agagusia, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, kayama, joan85 lubią tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mi mama powiedziała ostatnio, że powinnam w ciąży nosić czerwoną wstążkę i agrafkę przy sobie bo ktos może mi źle życzyć 😂 ale jak powiedziałam jej, że mi czerwony do fartuszka w pracy nie pasuje to odpuściła😂

Dobre! Ale agrafka to na co? Też na uroki?

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam wcześnie zlecają krzywą... Ja już mam skierowanie, ale lekarz mi zaznaczył, żeby teraz nie robić, dopiero po 24tc

Frida mój na NFZ zleca co miesiąc morfologię i mocz, a w medicoverze stwierdził, że wyniki na tyle dobre, że za 2 mies dopiero zrobimy... to było w 13tyg ciąży.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Jak wam wcześnie zlecają krzywą... Ja już mam skierowanie, ale lekarz mi zaznaczył, żeby teraz nie robić, dopiero po 24tc

ja musze robić dwa razy, pierwszą robiłam ok 18 tc.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys też słyszałam podobny przesad ale nie o myszy tylko ogólnie ze lepiej nie podpadac kobiecie w ciąży, bo może ściągnąć na tego kogoś coś złego ;) Jakąś klątwę czy co :P
    Śmieszą mnie te niektóre przesądy, ja tam kompletnie w to nie wierzę, ani w żadne czerwone wstążki ;)
    Niby kobieta w ciąży niw powinna nosić korali,bo dziecko.się owinie pępowina,ani patrzeć przez dziurkę od klucza bk będzie miało zeza itp :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dobre! Ale agrafka to na co? Też na uroki?
    Chyba do samoobrony 😂

Z myszy śmiał się mój tato, ostatnio opowiadałam jak mnie na wizycie wkurzyła strasznie klientka a mój tato na to "wróciła kobieta do domu a tu pół domu przez myszy zjedzone" 😂

joan85 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O myszach tez slyszalam od teściowej - ze jsk sie czegos odmówi ciężarnej to ona nasyła myszy:) ale nie na tego złego, o czym bym nie wspomniała jak u niej jestem to zeraz gotowe:) i zawsze jak mamy przyjechac pyta co bym zjadła:)
    W ten weekend u nich bylismy, byli ze 14 stopni i na spacer teściowa mowi zeby czapki dac, bo wieje. Ja na to ze nie mam, bo dzieci od tygodniach czapce juz nie chodza i nie bralam - to ona moze czegos poszuka po Bartusiu... Bartus ma 27 lat!:)!
    Potem bylo ze założy chlopcom kamizelki, ale oprocz bluzki to jeszcze bluze dołoży, No bo wieje. Ok, wrócili ze spaceru cali spoceni, mowie ze sie zagrzali to ich przebiore - no tak, poruszali sie, to sie zagrzali, faktycznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:19

Frida91 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zlecone co miesiac mocz, morfologię i tsh. Teraz tez ft4 mi pisze. Toxo raz na semestr.
    Tez nam 5 kg na plusie i od tygodnia jestem non stop głodna. Staram sie jesc malo słodyczy i pieczywo tylko razowe, ale oczywiscie nie zawsze sie udaje. I tyle, co wiecej zrobie. Duzo wody tez pije. Wieczorem musze zjesc pozna kolacje, bo inaczej rano wymiotuje. W sumie zaraz zaczynamy 6 miesiac, wiec szybsze przybieranie na wadze tez za tym idzie.
    Ja dzis oddawałam raz jeszcze mocz, bo ostatnio wyszly mi bakterie, leukocyty i białko i bylam pewna ze fiatane antybiotyk. Ale gin stwierdził ze nie na azotynów, wiec to prawdopodobnie od zle popbranej próbki, poradził zeby wargi sromowe przy pobieraniu rozsuwać, ciekawe, zobaczymy. Jak dalej bedzie zle to nam zrobic posiew i z wynikiem zadzwonic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:11

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chyba do samoobrony 😂

😂😂😂😂😂😂😂

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ