X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam artykuł u mamyginekolog żeby unikać farb z amoniakiem dlatego zapliła mi się zielona lampka. Może faktycznie inaczej było kiedyś a teraz jest inaczej... i są to nie znaczące ilości amoniaku.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale się uśmialam z tych zabobonow ciążowych, że też ludzie w 21 wieku w to wierzą :D Moja mama mówiła tylko że jak mnie ciągnie do słodkiego to na córkę i akurat się sprawdziło haha.

Mnie też ciągnęło na słodkie i chłopak :) widocznie po tatusiu będzie kochał czekoladę ;)

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mnie też ciągnęło na słodkie i chłopak :) widocznie po tatusiu będzie kochał czekoladę ;)

Ja na początku miałam ochotę na kwaśne a od słodkiego miałam odrzut a teraz pochłaniałabym słodycze w ilościach kilogramowych to nie mogę 😥

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży najpierw kwaśne a potem słodkie.W obecnej najpierw kwaśne a teraz ostre.Za każdym razem syn.

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i okazało się że musimy kupić wózek bo od mojej siostry się popsuł, używany był jeszcze przez brata szwagra i rozwalilin, :(( Jestem niepocieszona. Czyli muszę kupić używany wózek, przypomnijcie z tego co pamietam lepiej gondole niż wielofunkcyjny? Jak długo ona posłuży? I z dużymi pompowanymi kołami, głębszy niż plytszy, lekki aluminiowy, najlepiej z regulowana rączka. Co jeszcze? Buuu nie znam się na wózkach i nie zglebialam tematu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja na początku miałam ochotę na kwaśne a od słodkiego miałam odrzut a teraz pochłaniałabym słodycze w ilościach kilogramowych
    U mnie to samo, tylko jeszcze dochodzi mega pikantne jedzenie, takie, od którego usta pękają...

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O ja mam dwa. A ile w efekcie przytyłas z Anielką? Próbuje ustalić czy po pogodzie będę musiała się odchudzać ;) Bo ciężko mi to idzie.
    około 16 kg, w dniu wypisu ze szpitala spadło 10kg, po dwóch tyg kolejne 3 kg, i 3 kg mi spadało powoli. ale przyznam ze na Boże narodzenie, sylwka, i okres przeprwadzki sobie wtedy pofogowalam i przytyłam w miesiąc 5kg :(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, ze teraz waga przstopuje... bo jem dużo rozsądniej niż z Anielką... lekarz mówi, że co ciąża to inne tycie i moge mniej nawet przytyć

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Raz? Zdecydowanie za rzadko. Ja mam skierowanie na każdej wizycie czyli co miesiac. I wyniki co miesiąc są inne. Tak samo ogólne moczu.

Ale jak kobieta jest okazem zdrowia, a dziecko rozwija sie prawidłowo to po co kluc co miesiac?
    Normalnie morfo zalecane jest co rok, no to w ciazy moim zdaniem 3-4 razy wystarczy, w końcu to nie choroba ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak mnie glukoza nawet nie tylko nie urosła, ale zmalała po 1 godz.? To podobno też nie najlepiej, tylko nie wiem, o czym to świadczy.

Moje wyniki:
    na czczo - 79,57
    po 1 godz. - 73,70
    po 2 godz. - 67,84

Nie dość, że infekcja się przyplątała, to jeszcze te wyniki takie dziwne. Jak ja bym chciała chociaż przez chwilę się niczym nie martwić ;)

Agagusia lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jakiś feralny dzień. Nic nie załatwiłam, co miałam załatwić. Do tego wizyta u mamy mnie przytłoczyła. Kupiła tonę ubranek dla dziecka, chyba z 6 takich wielkich paczek rozmiary od 56 do 80. Dużo świątecznych ubranek, takich zestawów z reniferem itp. na rozmiar 80. O nie da sobie powiedzieć że 5 miesięczne dziecko nie będzie miało takiego rozmiaru. Ten ogrom ubranek, część mi się nie podoba nawet takie pstrokate, przytłoczyło mnie to. Do tego uwagi na temat imienia to już w ogóle. Mam doła. Nie wiem jak z mamą rozmawiać. Liczyłam, że dołożą się do łóżeczka albo niani.. a tu mnóstwo ubranek i nie zgadza się żeby cokolwiek zwrócić. Mam jakąś załamkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 16:54

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze co lekarz to inna opinia... Niektórzy dmuchają na zimne, od początku dają luteinę na podtrzymanie nawet jak jest ok. Co miesiąc posiew, morfologia itp. A inni jakoś podchodzą bardziej na luzie, jeśli wszystko przebiega fizjologicznie. U mnie wyniki były poprzednio ok i czuję się dobrze, może dlatego lekarz mi nie zlecał ponownego badania póki co. Zrobię dla własnego spokoju ale też myślałam, że raz na trymestr wystarczy a nie trzeba cl miesiąc... Usg w sumie też co miesiąc nie trzeba a jednak większość z nas ma, bo chodzimy prywatnie i jest w cenie wizyty. Ja szczerze mówiąc gdyby nie zwolnienie lekarskie to chyba nie latałabym aż tak często na wizyty...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi
    Miałam podobny problem z moja mama ;) Ae w sumie kto Cie będzie pilnował co zrobisz z tymi ubrankami? Ja bym nie zakładała tego co.mi się nie podoba. A swojej zapowiedzialam ze już wystarczy i ze jak przesadzi to po prostu nie wezmę tego od niej. Rozumiem prezent no ale nie.mozna.kogos uszczęśliwiać na siłę. Nie przejmuj się tym i rob swoje ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki w ciąży bardzo szybko mogą ulec zmianie.Dla przykładu trzy tygodnie temu miałam hemoglobine 13.9 a dziś już 12.7.Uważam,że to dlatego lekarze zlecają tak często badania.

kayama lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, moja mama też nie potrafi się powstrzymać i nie zwraca uwagi na sezonowosc ubranek, rozmiary i na fakt, że jeszcze nie znamy płci dziecka...np. kupiła nam różowy ciepły kombinezonik w rozmiarze 56 - słodki, ale się zmarnuje :P

Ja już mam 8 kg na plusie :( wszystko przez wysokie TSH i wysoką glukozę. Z zalecenia mojej ginki od niedawna jestem na diecie ze strony slodkiemamy.edu.pl, ale mam wrażenie, że tyję na niej jeszcze szybciej, bo w ramach jej zaleceń jada się kanapki 6 razy dziennie, w tym 3 kolacje! Przed dietą nie jadłam tyłu węglowodanów :O

Mój gin na NFZ zleca morfologię i mocz co 3 tyg. A robiłyście test na depresję (skala Becka)? Moja ginka kazała mi przynieść rozwiązany na następną wizytę, podobno teraz jest taki wymóg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:26

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Wyniki w ciąży bardzo szybko mogą ulec zmianie.Dla przykładu trzy tygodnie temu miałam hemoglobine 13.9 a dziś już 12.7.Uważam,że to dlatego lekarze zlecają tak często badania.
    No ale nadal jest w normie... Przecież nie umrze się od razu jak coś nawet lekko spadnie...

Domi_tur, plinka89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam morfo i mocz na każda wizytę, ale to chyba trochę na wyrost względem zaleceń. Mi to pasuje bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę i lepiej mi ze to jest kontrolowane. To samo mocz, infekcja może się rozwijać bezobjawowo.
    Tsh i ft4 mam co 6 tyg, dziś właśnie robilam i pierwszy raz mam podane normy dla ciąży. W moim labie norma ft4 dla drugiego trymestru wynosi 9,73-17.
    Edit: zauważyłam ze są podane normy tsh dla ciąży i tu zdziwko: I trym do 4,59 II trym do 4,10, III trym do 3,15 🤔

A te zabobony ciążowe i dzieciowe to hicior. Mi się się kiedyś bardzo spodobało jak bratowa stwierdziła, ze jej córka po chrzcie jest grzeczniejsza 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:45

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No ale nadal jest w normie... Przecież nie umrze się od razu jak coś nawet lekko spadnie...

Ale w życiu nie chodzi tylko o to, żeby nie umrzeć ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:09

Klara Wysocka, baileys, kayama lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i niestety nie są dobre. W medicover od razu zadzwonili i w sumę to dostałam skierowanie do szpitala :( moja lekarka na zwolnieniu i nie mam z nią kontaktu niestety. Dałam radę umówić się jeszcze na dziś do innego ginekologa - też bardzo dobrego. Jak on powie, że szpital, to niestety tak trzeba będzie zrobić.
    Mam anemię, ale to chyba nie jest jeszcze największy problem. Przyczepili się do d-dimerow, które są bardzo wysokie (pomimo, że biorę heparynę). W ciągu miesiąca skończyły ok. 4 razy w górę (teraz mam ok 3600). Sama nie wiem co myśleć. Czy któraś z was jet na heparynę i kontroluje d-dimery?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:10

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś na Śląsku dzieci się bardzo szybko chrzciło i w sumie wcześniej się z nimi z domu nie wychodziło. Ja się urodziłam w czerwcu i gorąco było, więc moja mama wpakowała mnie do wózka, moją siostrę za rękę i poszła na spacer i w odwiedziny do swojej mamy. Pierwsze słowa mojej babci jak nas zobaczyła "Hesus Marija, z poganinem z domu wychodzić!!!" ;)

Domi_tur, joan85 lubią tę wiadomość

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ