X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że nie można odmawiać ciezarnej, bo odmawiający będzie miał właśnie myszy w domu. Nawet ostatnio wujek elektryk zapytany czy skróci mi żyrandol odpowiedział "jasne, nie chce mieć myszy w domu" . Także teraz korzystam 💪😁😁😁

joan85 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja morfologię robię co miesiąc ale mam zawsze kiepską więc może doktor ma nadzieje, że w końcu się poprawię?

Z toxo mam zagwozdkę. Przed inseminacją musiałam zrobić i w jednym laboratorium wyszło mi IGG dodatnie a IGM wątpliwe. Musiałam powtórzyć by mnie dopuścili do zabiegu i poszłam zbadać w szpitalu zakaźnym. Wyszło w końcu IGG dodatnie i IGM ujemne. Jakbym miała powtarzać to tylko w tym samym miejscu ale się boję, że coś tam złapie :/

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z czerwoną tasiemką i agrawką?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam swoją kartę ciąży i widzę, że jednak babka mierzy moja szyjkę 😂 dwa miesiące temu miała 32mm, miesiąc temu 36mm. Czyli pod szyfrem dluga i zamknięta czaiły się jednak jakieś parametry :p czasem niewiedza jest zdrowa 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwona wstążka i agrafka chronią przed urokami🧙‍♀️🧙‍♂️ agrafka spełnia swoje zadanie wtedy, gdy jest wpięta w odzież, najlepiej ze wstążką gdzieś wpiąć w kieszeń :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja musze robić dwa razy, pierwszą robiłam ok 18 tc.
    Ja pierwszą robiłam w 10-11tc ze względu na duże dzieci, a teraz po 24tc taka "normalna" przepisowa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:48

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też jutro wybieram się do laboratorium. M.in.na krzywa cukrową... Ech a tak mi się nie chce. Przeraża mnie te 75g cukru :P Ale może się nie porzygam.
    Jak często lekarze zlecają wam morfologię? Ja dotychczas miałam tylko raz, na przełomie 1 i 2 trymestru i tak się zastanawiam czy nie zrobić i teraz, bez zlecenia.

Ja mam zlecane morfologię i mocz przy każdej wizycie czyli jakoś raz w miesiącu mam to badanie. Tsh i ft4 co druga wizytę, czyli co 6-8 tygodni.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że piszecie o badanicha bo ostatnio też się zastanawiałam. Ja dziś miałam dopiero 2 raz robiłam morfologia i mocz. W międzyczasie miałam tylko aptt i d-dimery. Z tego co widać w karcie ciąży w zaleceniach - to wychodzi na to, że mam skierowania przepisowo.

Co do zabobonów to jeśli dobrze kojarzę, to nie można obcinać włosów - bo się dzieciom rozum skraca, czy coś takiego. No więc niestety ja dziś swoim skrociłam :) bo właśnie wracam od fryzjera.

joan85 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Fajnie, że piszecie o badanicha bo ostatnio też się zastanawiałam. Ja dziś miałam dopiero 2 raz robiłam morfologia i mocz. W międzyczasie miałam tylko aptt i d-dimery. Z tego co widać w karcie ciąży w zaleceniach - to wychodzi na to, że mam skierowania przepisowo.

Co do zabobonów to jeśli dobrze kojarzę, to nie można obcinać włosów - bo się dzieciom rozum skraca, czy coś takiego. No więc niestety ja dziś swoim skrociłam :) bo właśnie wracam od fryzjera.
    Ja to słyszałam wersje, że dziecku się nie obcina włosków przed roczkiem, chyba z tych samych powodów.

Zabobonu o myszach nie słyszałam, zaje***ty, szkoda, że nie wiedziałam wczesniej że mam takie moce, to bym na moją księgowa nasłała :D

joan85 lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:

Ja właśnie tez dzis wybieram sie do fryzjera, juz sie nie moge doczekać :)

Co do badań to 1 morfo i moocz robilam kolo 3 miesiaca i teraz mam zrobic 2 przed kolejna wizyte wraz z krzywa cukrowa. Z tego co kojarze standardowo w ciazy to jak nie ma wiekszych problemow bada sie 3 razy, przynajmniej w 1 tez tak mialam.
    Czesciej robilam tylko tsh i ft4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:16

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przegladnelam kartony z ubrankami po corci i postanowilam nic nie kupowac, no wiecie chyba, ze akurat trafi sie promocja :D

A tak na serio to nie wiem jakim cudem sie tyle tego nazbierało...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też jutro wybieram się do laboratorium. M.in.na krzywa cukrową... Ech a tak mi się nie chce. Przeraża mnie te 75g cukru :P Ale może się nie porzygam.
    Jak często lekarze zlecają wam morfologię? Ja dotychczas miałam tylko raz, na przełomie 1 i 2 trymestru i tak się zastanawiam czy nie zrobić i teraz, bez zlecenia.

Raz? Zdecydowanie za rzadko. Ja mam skierowanie na każdej wizycie czyli co miesiac. I wyniki co miesiąc są inne. Tak samo ogólne moczu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    któraś pisała ostatnio o przybytku kg... u mnie 5 kg na plusie, matko :o

z Anielką miałam 2 kg na tym etapie. także zobaczymy jak to się skończy

O ja mam dwa. A ile w efekcie przytyłas z Anielką? Próbuje ustalić czy po pogodzie będę musiała się odchudzać ;) Bo ciężko mi to idzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was się orientuje, czy do szkoły rodzenia na NFZ można się zapisać od rozpoczęcia 21-go tygodnia ciąży, czy od skończonych 21 tygodni (22-gi tydzień)?

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wczoraj przegladnelam kartony z ubrankami po corci i postanowilam nic nie kupowac, no wiecie chyba, ze akurat trafi sie promocja :D

A tak na serio to nie wiem jakim cudem sie tyle tego nazbierało...

Mam podobnie,wszystko już wyprane i wyprasowane,jakimś cudem udało mi się upchnąć to wszystko w szufladach.

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmialam z tych zabobonow ciążowych, że też ludzie w 21 wieku w to wierzą :D Moja mama mówiła tylko że jak mnie ciągnie do słodkiego to na córkę i akurat się sprawdziło haha.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Czy któraś z Was się orientuje, czy do szkoły rodzenia na NFZ można się zapisać od rozpoczęcia 21-go tygodnia ciąży, czy od skończonych 21 tygodni (22-gi tydzień)?

Mnie połozna powiedziała, że po skonczonym 21 tygodniu, a to jest właśnie na nfz, więc chyba tak. Ale wiesz, ja bym jeszcze zadzwoniła dopytać, jeśli możesz.

Dziewczyny, jeśli któraś nie robiła jeszcze cytologii, to warto. Ja się dziś dowiedziałam, że mimo braku jakichkolwiek objawów mam zapalenie. Dobrze, że jutro wizyta, ale i tak się zmartwiłam. Cytologia albo lepiej cytologia i od razu wymaz to konieczność, bo może być tak, jak u mnie.

Marcelina85, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi... :( w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić..... :(

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi... :( w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić..... :(

Ja farbowalam jak tylko zaczęłam 2 trymestr. Fryzjerka mi powiedziała że większość ciąży chodziła do pracy ciągle w tych oparach i wszystko było dobrze i że mam się nie bać :) Są farby bez amoniaku ale mi robiła z amoniakiem bo podobno inaczej nie da się rozjaśnić włosów. Odradza się farbowanie w 1 trymestrze ale potem jest uznawane za bezpieczne. Farby na pewno nie przechodzą do krwi, moje obawy budziły tylko te opary które się wzdycha. Na blogu mamaginekolog pisze ze farba w ciąży i zabiegi fryzjerskie są absolutnie nieszkodliwe dla dziecka.

Sylvka lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog opisywała, że można farbowac włosy w ciążybez obaw.

https://mamaginekolog.pl/piekna-w-ciazy-cz-1-wlosy/

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ