Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja słyszałam, że nie można odmawiać ciezarnej, bo odmawiający będzie miał właśnie myszy w domu. Nawet ostatnio wujek elektryk zapytany czy skróci mi żyrandol odpowiedział "jasne, nie chce mieć myszy w domu" . Także teraz korzystam 💪😁😁😁
joan85 lubi tę wiadomość
-
Ja morfologię robię co miesiąc ale mam zawsze kiepską więc może doktor ma nadzieje, że w końcu się poprawię?
Z toxo mam zagwozdkę. Przed inseminacją musiałam zrobić i w jednym laboratorium wyszło mi IGG dodatnie a IGM wątpliwe. Musiałam powtórzyć by mnie dopuścili do zabiegu i poszłam zbadać w szpitalu zakaźnym. Wyszło w końcu IGG dodatnie i IGM ujemne. Jakbym miała powtarzać to tylko w tym samym miejscu ale się boję, że coś tam złapieKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
IGA.G wrote:ja musze robić dwa razy, pierwszą robiłam ok 18 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:48
-
Frida91 wrote:Ja też jutro wybieram się do laboratorium. M.in.na krzywa cukrową... Ech a tak mi się nie chce. Przeraża mnie te 75g cukru
Ale może się nie porzygam.
Jak często lekarze zlecają wam morfologię? Ja dotychczas miałam tylko raz, na przełomie 1 i 2 trymestru i tak się zastanawiam czy nie zrobić i teraz, bez zlecenia.
Ja mam zlecane morfologię i mocz przy każdej wizycie czyli jakoś raz w miesiącu mam to badanie. Tsh i ft4 co druga wizytę, czyli co 6-8 tygodni.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyFajnie, że piszecie o badanicha bo ostatnio też się zastanawiałam. Ja dziś miałam dopiero 2 raz robiłam morfologia i mocz. W międzyczasie miałam tylko aptt i d-dimery. Z tego co widać w karcie ciąży w zaleceniach - to wychodzi na to, że mam skierowania przepisowo.
Co do zabobonów to jeśli dobrze kojarzę, to nie można obcinać włosów - bo się dzieciom rozum skraca, czy coś takiego. No więc niestety ja dziś swoim skrociłambo właśnie wracam od fryzjera.
joan85 lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Fajnie, że piszecie o badanicha bo ostatnio też się zastanawiałam. Ja dziś miałam dopiero 2 raz robiłam morfologia i mocz. W międzyczasie miałam tylko aptt i d-dimery. Z tego co widać w karcie ciąży w zaleceniach - to wychodzi na to, że mam skierowania przepisowo.
Co do zabobonów to jeśli dobrze kojarzę, to nie można obcinać włosów - bo się dzieciom rozum skraca, czy coś takiego. No więc niestety ja dziś swoim skrociłambo właśnie wracam od fryzjera.
Zabobonu o myszach nie słyszałam, zaje***ty, szkoda, że nie wiedziałam wczesniej że mam takie moce, to bym na moją księgowa nasłałajoan85 lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Fajnie, że piszecie o badanicha bo ostatnio też się zastanawiałam. Ja dziś miałam dopiero 2 raz robiłam morfologia i mocz. W międzyczasie miałam tylko aptt i d-dimery. Z tego co widać w karcie ciąży w zaleceniach - to wychodzi na to, że mam skierowania przepisowo.
Ja właśnie tez dzis wybieram sie do fryzjera, juz sie nie moge doczekać
Co do badań to 1 morfo i moocz robilam kolo 3 miesiaca i teraz mam zrobic 2 przed kolejna wizyte wraz z krzywa cukrowa. Z tego co kojarze standardowo w ciazy to jak nie ma wiekszych problemow bada sie 3 razy, przynajmniej w 1 tez tak mialam.
Czesciej robilam tylko tsh i ft4Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:16
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja też jutro wybieram się do laboratorium. M.in.na krzywa cukrową... Ech a tak mi się nie chce. Przeraża mnie te 75g cukru
Ale może się nie porzygam.
Jak często lekarze zlecają wam morfologię? Ja dotychczas miałam tylko raz, na przełomie 1 i 2 trymestru i tak się zastanawiam czy nie zrobić i teraz, bez zlecenia.
Raz? Zdecydowanie za rzadko. Ja mam skierowanie na każdej wizycie czyli co miesiac. I wyniki co miesiąc są inne. Tak samo ogólne moczu. -
IGA.G wrote:któraś pisała ostatnio o przybytku kg... u mnie 5 kg na plusie, matko :o
z Anielką miałam 2 kg na tym etapie. także zobaczymy jak to się skończy
O ja mam dwa. A ile w efekcie przytyłas z Anielką? Próbuje ustalić czy po pogodzie będę musiała się odchudzaćBo ciężko mi to idzie.
-
Czy któraś z Was się orientuje, czy do szkoły rodzenia na NFZ można się zapisać od rozpoczęcia 21-go tygodnia ciąży, czy od skończonych 21 tygodni (22-gi tydzień)?"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
plinka89 wrote:Wczoraj przegladnelam kartony z ubrankami po corci i postanowilam nic nie kupowac, no wiecie chyba, ze akurat trafi sie promocja
A tak na serio to nie wiem jakim cudem sie tyle tego nazbierało...
Mam podobnie,wszystko już wyprane i wyprasowane,jakimś cudem udało mi się upchnąć to wszystko w szufladach. -
Marcelina85 wrote:Czy któraś z Was się orientuje, czy do szkoły rodzenia na NFZ można się zapisać od rozpoczęcia 21-go tygodnia ciąży, czy od skończonych 21 tygodni (22-gi tydzień)?
Mnie połozna powiedziała, że po skonczonym 21 tygodniu, a to jest właśnie na nfz, więc chyba tak. Ale wiesz, ja bym jeszcze zadzwoniła dopytać, jeśli możesz.
Dziewczyny, jeśli któraś nie robiła jeszcze cytologii, to warto. Ja się dziś dowiedziałam, że mimo braku jakichkolwiek objawów mam zapalenie. Dobrze, że jutro wizyta, ale i tak się zmartwiłam. Cytologia albo lepiej cytologia i od razu wymaz to konieczność, bo może być tak, jak u mnie.Marcelina85, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Dziewczyny poradźcie mi...
w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić.....
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Dziewczyny poradźcie mi...
w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić.....
Ja farbowalam jak tylko zaczęłam 2 trymestr. Fryzjerka mi powiedziała że większość ciąży chodziła do pracy ciągle w tych oparach i wszystko było dobrze i że mam się nie baćSą farby bez amoniaku ale mi robiła z amoniakiem bo podobno inaczej nie da się rozjaśnić włosów. Odradza się farbowanie w 1 trymestrze ale potem jest uznawane za bezpieczne. Farby na pewno nie przechodzą do krwi, moje obawy budziły tylko te opary które się wzdycha. Na blogu mamaginekolog pisze ze farba w ciąży i zabiegi fryzjerskie są absolutnie nieszkodliwe dla dziecka.
Sylvka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny