X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dla mnie najgorsze było pierwsze 30 min. Później już z górki :)
    Da się przeżyć. Myślałam,że będzie gorzej- miałam glukoze cytrynową ;)

Wybacz, ale nie pamiętam... Ty mialas wcześniej problemy z cukrami?
    Pytam, bo ja tez mam zalecenie, jak juz jtos inny pisal, zeby zrobić test dopiero przed kolejna wizyta,czyli po skonczonym 23 tc, a widze, ze u Ciebie troche wcześniej robia

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek... Ja wychodze z zalozenia, ze darowanemu koniowi sie w zeby nie patrzy :D To co mi nie pasuje, albo odloze, albo oddaje, zawsze rozwiązanie sie znajdzie. Od razu zaznaczylam, ze odpada hello kitty, sztuczne materialy itp...wiec drugiej strony wiekszosc rzeczy trafia w moj gust :)

Ja po fryzjerze. Super odmiana na wiosne! U mnie duza zmiana, bo z długości do polowy plecow, mam do ramion :D

baileys, Misi@, OlaWi, Smerfelinka, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bylam dzis w kinie na Faworycie, bo mam cel obejrzec wszystkie oscarowe i powiem Wam, ze piekny film, bardzo polecam! Aczkolwiek specyficzny klimat, kino raczej niszowe. Seans byl o 15 i bylam chyba najmlodsza osoba na sali, o takiej godzinie same dziadki chodza :-D

też bardzo mi się podobał... wczoraj oglądaliśmy Przemytnika i też urzekł mnie bardzo

OlaWi lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Od kilku dni nie mogłam.zalogowac się na forum ;(
    Smerfelinka ja miałam takie wyniki po glukozie
    Nadczo 64
    1 godzina 86
    2 godzina 61
    Trochę inaczej niż u Ciebie. Ja czuje się ciągle spiaca myślałam że to przez niskie ciśnienie i anemia A tu gin mówi że mam cukrzycę. Czekam na wizytę 15.04 wówczas ma mnie wysłać do szpitala ;(
    Już teraz odłożyłam słodycze i jem pełnoziarniste pieczywo, warzywa i jabłka...kupiłam dziś orzechy na przekąskę choć w sumie mam uczulenie na nie i tak samo na jabłka i sama nie wiem czy je jesc;/

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

My po wizycie. Młody waży 555 gramów. Wszystko w porządku, wielki chłop, termin porodu, w porównaniu do tego z okresu, przesunął się o 9 dni :) podczas badania ziewal i wystawiał język, słodkie to było. Niestety za bardzo przytulony do łożyska i zdjęcie wyszło niewyraźnie.

Coś mi to wklejanie zdjęć nie wychodzi. Nie wiem, co robię nie tak. Jakas niepelnosprytna jestem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:58

Niebieska Gwiazda, Bobby29, Smerfelinka, Anhydra, Misi@, Chimera, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Klara Wysocka, kayama, Ania95, Niezapominajka5, Marcelina85, wiki2, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale się uśmialam z tych zabobonow ciążowych, że też ludzie w 21 wieku w to wierzą :D Moja mama mówiła tylko że jak mnie ciągnie do słodkiego to na córkę i akurat się sprawdziło haha.

A ja miałam chęć na wytrawne i kwasne, i moja mama że na pewno chłopak będzie. A tu zonk, Nie sprawdziło się :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi... :( w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić..... :(

Ja też farbuje normalnie od drugiego trymestru. A ostatnio nawet u fryzjera zaszalalam i zrobiłam sobie grzywkę. Super wygląda i przypomniałam sobie jak się lubię w grzywce. ale na drugi dzien przypomniałam też sobie dlaczego nie lubię grzywki - wygląda świetnie na świeżych włosach, potem jest już każdy w inną stronę i i tak chowam pod opaskę lub spinam. Nie dogodzisz 😂

Misi@, OlaWi, Sylvka lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moja natomiast mi dzisiaj dokuczyla nieźle..
    Skomentowała,że muszę zacząć częściej sprzątać (np. myć podłogi),bo jak dziecko się urodzi,to nikt tego za mnie nie zrobi..
    To jej mówię,że przecież dom nie może być sterylny.. a z małym, placzacym dzieckiem, to podłoga to najmniejszy problem.. to ona do mnie,że "nie jestem przyzwyczajona do roboty".
    Eh..
    Chyba taki dzień lub hormony,bo skończyło się na wyciu.
    A powiedziała mi to, jak chwilę wcześniej skończyłam właśnie te podłogi myć.

Za mną ostatnio chodzi coś w rodzaju iRoomby, braciszek mi mówił o jakim iLife od chińczyka. Myślę czy taki mały sprzątający pomocnik się sprawdzi. Korzystacie ?

wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej! Od kilku dni nie mogłam.zalogowac się na forum ;(
    Nadczo 64
    1 godzina 86
    2 godzina 61
    Trochę inaczej niż u Ciebie. Ja czuje się ciągle spiaca myślałam że to przez niskie ciśnienie i anemia A tu gin mówi że mam cukrzycę. Czekam na wizytę 15.04 wówczas ma mnie wysłać do szpitala ;(
    Już teraz odłożyłam słodycze i jem pełnoziarniste pieczywo, warzywa i jabłka...kupiłam dziś orzechy na przekąskę choć w sumie mam uczulenie na nie i tak samo na jabłka i sama nie wiem czy je jesc;/

Nie jedz! do tego owoce swoją drogą owoce w nadmiarze dostarczają sporo cukru. Też mam ten ból z alergią, a w ciąży objawy się nasiliły. Jest sezon i Tobie też radzę alergenów unikać.

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ale jak kobieta jest okazem zdrowia, a dziecko rozwija sie prawidłowo to po co kluc co miesiac?
    Normalnie morfo zalecane jest co rok, no to w ciazy moim zdaniem 3-4 razy wystarczy, w końcu to nie choroba ;)

Ale w ciąży jest zupełnie inaczej, wyniki krwi się pogarszają bo wzrasta ilość krwi i jest ona rozrzedzona. Zdarza się anemia, leukocytoza. Nawet jak ktoś był okazem zdrowia. Ja się cieszę że lekarz mi monitoruje co miesiąc, badań też tsh. A klucie co miesiąc nie jest żadnym problemem, ja wolę wiedzieć co tam się dzieje :) Ja widzę pogarszanie się wyników co miesiąc, nie są jeszcze zle ale zmieniają się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:07

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie proszę czy w przypadku bólu gardła w ciazy lekarze pozwalają na spray tantum verde?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Miałam identycznie.
    Dostałam nystatyne.
    Miesiąc później sama zrobiłam sobie wymaz,by sprawdzić,czy jest czysto.
    Wyszły nieliczne candida.
    Gin powiedział,że jak nieliczne,to jest ok.
    Dziwne podejście... nie?
    Nie powinno się tego wyleczyć do końca? :)

Mnie dziś też gin uspokajał, jak zadzwoniłam w panice. Nie wiem, czy to dziwne podejście, czy nie. Ale na pewno byłabym też spokojniejsza, gdyby było całkiem czysto po leczeniu.

Misi@ wrote:
    Nadczo 64
    1 godzina 86
    2 godzina 61

Aż się boję, co mi lekarz powie. Mnie jest dość często słabo i to by się niestety zgadzało z tym, co Agagusia napisała. Mnie w ogóle do słodkiego w ciąży nie ciągnie i jem bardzo rzadko, ale teraz pewnie czeka mnie jakaś bardziej konkretna dieta... Może u Ciebie też da radę dietą zadziałać.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No ale nadal jest w normie... Przecież nie umrze się od razu jak coś nawet lekko spadnie...

A skąd będziesz wiedzieć kiedy spadnie lekko a kiedy już mocno?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A skąd będziesz wiedzieć kiedy spadnie lekko a kiedy już mocno?
    Nie będę wiedzieć ale skoro czuję się dobrze a lekarz mi nie każe robić częściej... Równie dobrze co tydzień mogłabym robić bo może akurat coś spadło. Jeśli cos się dzieje to.oczywiscie inna sprawa. No i jeśli ktoś będzie czuł się spokojniej to też nie widzę w tym nic złego.

Klara Wysocka, Domi_tur, plinka89, Chimera lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Kayamą, zawsze mialam wzorowa morfologie, nawet przy szalejacej endometriozie. Podobnie idealna homcysteine - mimo mutacji homo MTHFR - oraz bardzo dobre TSH. A tu w ciazy sie dowiedzialam o zapaleniu tarczycy czy zaburzeniach krzepniecia wymagajacych leczenia aspirinem i heparyna. Nie wyobrazam sobie po tych doswiadczeniach badac krwi zaledwie raz na 2 m-ce..

kayama lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to niby nie choroba ale cały organizm stawia na głowie :)

wiki2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg rozporządzenia morfologia pojawia się 1. ok. 10 tyg. lub w momencie pierwszego zgłoszenia + cały pakiet od HIV, po toxo i mocz, 2. 15-20 tys. morfo + mocz, 3. 27-31 morfo + mocz + inne. 21-26 glukoza, mocz, przeciwciała i toxo, bez morfo.
    Te są obowiązkowe. Jeśli są inne wskazania to lekarz zleca częściej.

Zwariuje z wymiotami, refluks daje mi w kość. Mam dość. Dostaje aż skrętu żołądka przy wymiotach. Nie wiem czy to od glutenu czy czegoś słodkiego, najczęściej wieczorem po kolacji. Wrócę do parzenia siemienia, jeśli znacie jakiś lek albo sposób na problemy żołądkowe to HELP ME!

Domi_tur, Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Zgadzam sie z Kayamą, zawsze mialam wzorowa morfologie, nawet przy szalejacej endometriozie. Podobnie idealna homcysteine - mimo mutacji homo MTHFR - oraz bardzo dobre TSH. A tu w ciazy sie dowiedzialam o zapaleniu tarczycy czy zaburzeniach krzepniecia wymagajacych leczenia aspirinem i heparyna. Nie wyobrazam sobie po tych doswiadczeniach badac krwi zaledwie raz na 2 m-ce..

Ja trochę z innej beczki,co to jest mutacja MTHFR i jaki ma związek z homocysteiną.Mi przed ciążą wyszła dość wysoka homocysteina i mnie to zaciekawiło bo nikt nie zlecił mi badania mutacji.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wybacz, ale nie pamiętam... Ty mialas wcześniej problemy z cukrami?
    Pytam, bo ja tez mam zalecenie, jak juz jtos inny pisal, zeby zrobić test dopiero przed kolejna wizyta,czyli po skonczonym 23 tc, a widze, ze u Ciebie troche wcześniej robia
    Nie, nigdy nie miałam problemów z cukrami. Zawsze glukoza na czczo około 70. Prywatny gin i lekarz z NFZ zlecili mi krzywą w jednym czasie,czyli przełom 22/23 tygodnia.
    Też zastanawiałam się,czy nie za szybko,ale z racji,że się pokryło,to już nie dopytywalam.
    Wyniki wyszły w normie :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Za mną ostatnio chodzi coś w rodzaju iRoomby, braciszek mi mówił o jakim iLife od chińczyka. Myślę czy taki mały sprzątający pomocnik się sprawdzi. Korzystacie ?
    O ile mopa w moich rękach można tak nazwać, to tak :D

U nas by się nie sprawdził,bo mamy dużo zakamarków.

OlaWi lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ