Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Dla mnie najgorsze było pierwsze 30 min. Później już z górki
Da się przeżyć. Myślałam,że będzie gorzej- miałam glukoze cytrynową
Wybacz, ale nie pamiętam... Ty mialas wcześniej problemy z cukrami?
Pytam, bo ja tez mam zalecenie, jak juz jtos inny pisal, zeby zrobić test dopiero przed kolejna wizyta,czyli po skonczonym 23 tc, a widze, ze u Ciebie troche wcześniej robia -
Co do ubranek... Ja wychodze z zalozenia, ze darowanemu koniowi sie w zeby nie patrzy
To co mi nie pasuje, albo odloze, albo oddaje, zawsze rozwiązanie sie znajdzie. Od razu zaznaczylam, ze odpada hello kitty, sztuczne materialy itp...wiec drugiej strony wiekszosc rzeczy trafia w moj gust
Ja po fryzjerze. Super odmiana na wiosne! U mnie duza zmiana, bo z długości do polowy plecow, mam do ramionbaileys, Misi@, OlaWi, Smerfelinka, Agagusia lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Bylam dzis w kinie na Faworycie, bo mam cel obejrzec wszystkie oscarowe i powiem Wam, ze piekny film, bardzo polecam! Aczkolwiek specyficzny klimat, kino raczej niszowe. Seans byl o 15 i bylam chyba najmlodsza osoba na sali, o takiej godzinie same dziadki chodza
też bardzo mi się podobał... wczoraj oglądaliśmy Przemytnika i też urzekł mnie bardzo
OlaWi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Od kilku dni nie mogłam.zalogowac się na forum ;(
Smerfelinka ja miałam takie wyniki po glukozie
Nadczo 64
1 godzina 86
2 godzina 61
Trochę inaczej niż u Ciebie. Ja czuje się ciągle spiaca myślałam że to przez niskie ciśnienie i anemia A tu gin mówi że mam cukrzycę. Czekam na wizytę 15.04 wówczas ma mnie wysłać do szpitala ;(
Już teraz odłożyłam słodycze i jem pełnoziarniste pieczywo, warzywa i jabłka...kupiłam dziś orzechy na przekąskę choć w sumie mam uczulenie na nie i tak samo na jabłka i sama nie wiem czy je jesc;/ -
My po wizycie. Młody waży 555 gramów. Wszystko w porządku, wielki chłop, termin porodu, w porównaniu do tego z okresu, przesunął się o 9 dnipodczas badania ziewal i wystawiał język, słodkie to było. Niestety za bardzo przytulony do łożyska i zdjęcie wyszło niewyraźnie.
Coś mi to wklejanie zdjęć nie wychodzi. Nie wiem, co robię nie tak. Jakas niepelnosprytna jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:58
Niebieska Gwiazda, Bobby29, Smerfelinka, Anhydra, Misi@, Chimera, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Klara Wysocka, kayama, Ania95, Niezapominajka5, Marcelina85, wiki2, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Ale się uśmialam z tych zabobonow ciążowych, że też ludzie w 21 wieku w to wierzą
Moja mama mówiła tylko że jak mnie ciągnie do słodkiego to na córkę i akurat się sprawdziło haha.
A ja miałam chęć na wytrawne i kwasne, i moja mama że na pewno chłopak będzie. A tu zonk, Nie sprawdziło się♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Sylvka wrote:Dziewczyny poradźcie mi...
w piatek jestem umówiona do fryzjera. Z tego co dopytałam to farby na których pracują są mniej szkodliwe niż normalne (tj. ESLABONDEXX). Mają w sobie rekonstrukcję i pielęgnację, ale zawierają również amoniak... nie wiem czy to duża czy mała zawartość. Co robić? Spróbować czy odpuścić? Zaszkodzi czy nie? Masakra już się tak cieszyłam na tą wizytę a teraz nie wiem co robić.....
Ja też farbuje normalnie od drugiego trymestru. A ostatnio nawet u fryzjera zaszalalam i zrobiłam sobie grzywkę. Super wygląda i przypomniałam sobie jak się lubię w grzywce. ale na drugi dzien przypomniałam też sobie dlaczego nie lubię grzywki - wygląda świetnie na świeżych włosach, potem jest już każdy w inną stronę i i tak chowam pod opaskę lub spinam. Nie dogodzisz 😂Misi@, OlaWi, Sylvka lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Niezapominajka5 wrote:Moja natomiast mi dzisiaj dokuczyla nieźle..
Skomentowała,że muszę zacząć częściej sprzątać (np. myć podłogi),bo jak dziecko się urodzi,to nikt tego za mnie nie zrobi..
To jej mówię,że przecież dom nie może być sterylny.. a z małym, placzacym dzieckiem, to podłoga to najmniejszy problem.. to ona do mnie,że "nie jestem przyzwyczajona do roboty".
Eh..
Chyba taki dzień lub hormony,bo skończyło się na wyciu.
A powiedziała mi to, jak chwilę wcześniej skończyłam właśnie te podłogi myć.
Za mną ostatnio chodzi coś w rodzaju iRoomby, braciszek mi mówił o jakim iLife od chińczyka. Myślę czy taki mały sprzątający pomocnik się sprawdzi. Korzystacie ?wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Hej! Od kilku dni nie mogłam.zalogowac się na forum ;(
Smerfelinka ja miałam takie wyniki po glukozie
Nadczo 64
1 godzina 86
2 godzina 61
Trochę inaczej niż u Ciebie. Ja czuje się ciągle spiaca myślałam że to przez niskie ciśnienie i anemia A tu gin mówi że mam cukrzycę. Czekam na wizytę 15.04 wówczas ma mnie wysłać do szpitala ;(
Już teraz odłożyłam słodycze i jem pełnoziarniste pieczywo, warzywa i jabłka...kupiłam dziś orzechy na przekąskę choć w sumie mam uczulenie na nie i tak samo na jabłka i sama nie wiem czy je jesc;/
Nie jedz! do tego owoce swoją drogą owoce w nadmiarze dostarczają sporo cukru. Też mam ten ból z alergią, a w ciąży objawy się nasiliły. Jest sezon i Tobie też radzę alergenów unikać.Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Ale jak kobieta jest okazem zdrowia, a dziecko rozwija sie prawidłowo to po co kluc co miesiac?
Normalnie morfo zalecane jest co rok, no to w ciazy moim zdaniem 3-4 razy wystarczy, w końcu to nie choroba
Ale w ciąży jest zupełnie inaczej, wyniki krwi się pogarszają bo wzrasta ilość krwi i jest ona rozrzedzona. Zdarza się anemia, leukocytoza. Nawet jak ktoś był okazem zdrowia. Ja się cieszę że lekarz mi monitoruje co miesiąc, badań też tsh. A klucie co miesiąc nie jest żadnym problemem, ja wolę wiedzieć co tam się dziejeJa widzę pogarszanie się wyników co miesiąc, nie są jeszcze zle ale zmieniają się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:07
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Miałam identycznie.
Dostałam nystatyne.
Miesiąc później sama zrobiłam sobie wymaz,by sprawdzić,czy jest czysto.
Wyszły nieliczne candida.
Gin powiedział,że jak nieliczne,to jest ok.
Dziwne podejście... nie?
Nie powinno się tego wyleczyć do końca?
Mnie dziś też gin uspokajał, jak zadzwoniłam w panice. Nie wiem, czy to dziwne podejście, czy nie. Ale na pewno byłabym też spokojniejsza, gdyby było całkiem czysto po leczeniu.
Misi@ wrote:Smerfelinka ja miałam takie wyniki po glukozie
Nadczo 64
1 godzina 86
2 godzina 61
Już teraz odłożyłam słodycze i jem pełnoziarniste pieczywo, warzywa i jabłka...kupiłam dziś orzechy na przekąskę choć w sumie mam uczulenie na nie i tak samo na jabłka i sama nie wiem czy je jesc;/
Aż się boję, co mi lekarz powie. Mnie jest dość często słabo i to by się niestety zgadzało z tym, co Agagusia napisała. Mnie w ogóle do słodkiego w ciąży nie ciągnie i jem bardzo rzadko, ale teraz pewnie czeka mnie jakaś bardziej konkretna dieta... Może u Ciebie też da radę dietą zadziałać.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
kayama wrote:A skąd będziesz wiedzieć kiedy spadnie lekko a kiedy już mocno?
Klara Wysocka, Domi_tur, plinka89, Chimera lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyZgadzam sie z Kayamą, zawsze mialam wzorowa morfologie, nawet przy szalejacej endometriozie. Podobnie idealna homcysteine - mimo mutacji homo MTHFR - oraz bardzo dobre TSH. A tu w ciazy sie dowiedzialam o zapaleniu tarczycy czy zaburzeniach krzepniecia wymagajacych leczenia aspirinem i heparyna. Nie wyobrazam sobie po tych doswiadczeniach badac krwi zaledwie raz na 2 m-ce..
kayama lubi tę wiadomość
-
Wg rozporządzenia morfologia pojawia się 1. ok. 10 tyg. lub w momencie pierwszego zgłoszenia + cały pakiet od HIV, po toxo i mocz, 2. 15-20 tys. morfo + mocz, 3. 27-31 morfo + mocz + inne. 21-26 glukoza, mocz, przeciwciała i toxo, bez morfo.
Te są obowiązkowe. Jeśli są inne wskazania to lekarz zleca częściej.
Zwariuje z wymiotami, refluks daje mi w kość. Mam dość. Dostaje aż skrętu żołądka przy wymiotach. Nie wiem czy to od glutenu czy czegoś słodkiego, najczęściej wieczorem po kolacji. Wrócę do parzenia siemienia, jeśli znacie jakiś lek albo sposób na problemy żołądkowe to HELP ME!Domi_tur, Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Zgadzam sie z Kayamą, zawsze mialam wzorowa morfologie, nawet przy szalejacej endometriozie. Podobnie idealna homcysteine - mimo mutacji homo MTHFR - oraz bardzo dobre TSH. A tu w ciazy sie dowiedzialam o zapaleniu tarczycy czy zaburzeniach krzepniecia wymagajacych leczenia aspirinem i heparyna. Nie wyobrazam sobie po tych doswiadczeniach badac krwi zaledwie raz na 2 m-ce..
Ja trochę z innej beczki,co to jest mutacja MTHFR i jaki ma związek z homocysteiną.Mi przed ciążą wyszła dość wysoka homocysteina i mnie to zaciekawiło bo nikt nie zlecił mi badania mutacji. -
plinka89 wrote:Wybacz, ale nie pamiętam... Ty mialas wcześniej problemy z cukrami?
Pytam, bo ja tez mam zalecenie, jak juz jtos inny pisal, zeby zrobić test dopiero przed kolejna wizyta,czyli po skonczonym 23 tc, a widze, ze u Ciebie troche wcześniej robia
Też zastanawiałam się,czy nie za szybko,ale z racji,że się pokryło,to już nie dopytywalam.
Wyniki wyszły w normie
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
OlaWi wrote:Za mną ostatnio chodzi coś w rodzaju iRoomby, braciszek mi mówił o jakim iLife od chińczyka. Myślę czy taki mały sprzątający pomocnik się sprawdzi. Korzystacie ?
U nas by się nie sprawdził,bo mamy dużo zakamarków.OlaWi lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝