X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa, Zadzwon do lekarza, ew na rejestracje i powiedz ze sie martwisz tym wynikiem. Troche maly.

Tez chcialabym cesarkę na skurczach - i tak mijają w czasie ciecia, ze stresu. Druga mialam wyznaczona, ale zaczęło sie 2,5 tygodnia przed czasem i wtedy pojechaliśmy. Fajnie, bo troche tych hormonów na dziecko podziała no i z karmieniem łatwiej - 20 min po cesarce mialam małego przy piersi i byla siara/mleko:)
    Teraz lekarz mowil ze troche zbyt duze ryzyko tak czekac do skurczy przy 3 cięciu. Moze uda sie wywołać wczesniej - duuuzo seksu polecam:)a libido mam w 3 trymestrze jak nigdy, wiec bedziemy dzialac:)

OlaWi, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    PaniHa ja na Twoim miejscu zapytałabym się lekarza bo będziesz się nakręcać tylko. A robiłaś wynik sama czy lekarz kazał?

Ja wczoraj właściwie od 18 do dziś do 5 rano spałam z małą przerwą. Czuję się fatalnie. Jest mi słabo i ciągle czuje się głodna ale gdy tylko próbuje coś zjeść to mam odruch wymiotny :(
    Właśnie próbuje wcisnąć w siebie kisiel ze startym jabłkiem.

Domi-zazdroszczę rosołku i tortu. Ja tak bym chciała ale jak tylko czuję zapachy to robi się źle.

Plamienia mam nadal i dlatego stwierdziłam ze jak duphaston się skończył to będę aplikować Luteinę. Niby lekarz Mówił że 2 dni można nie brać ale jakoś nie jestem przekonana.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na konsultacje na jutro do innego gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    Mój eMek boi się, że takie częste USG może źle wpłynąć na Bobo...bo kolejne (już regulaminowe) mam za tydzień.Tak wiec wychodzi na to,sumarycznie, że będę miała 3 USG w odstępie tygodnia... :/

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio jak gin robił USG po tym krwawienie to dość długo tam gmerał bo chciał pewnie dokładnie sprawdzić czy wszystko ok (albo szukał zarodka). No i po jakimś czasie powiedział że dobra już wystarczy bo takie długie USG też nie jest za dobre.
    Ale nie wiem czy chodziło mu o to że często czy że po plamieniu nie ma co tam mieszać dodatkowo.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG nie jest szkodliwe ! Myślę, że mogło chodzić o samo "gmeranie" sondą, przez powłoki brzuszne jest bezpiecznie, ale do tego jeszcze trochę...

PaniHA - tak jak piszą dziewczyny, lepiej zadzwonić do gina i pogadać niż się zamartwiać...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usg nie jest szkodliwe!!!! Ja miałam chyba z 30 w ciąży;)

Anhydra, emi2016 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odeszły wody skurczy ani rozwarcia nie miałam. Dopiero po oxy miałam skurcze Ale i tak cc. A jak to jest z oxy. Nie podaje się już przy drugim porodzie?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Mnie odeszły wody skurczy ani rozwarcia nie miałam. Dopiero po oxy miałam skurcze Ale i tak cc. A jak to jest z oxy. Nie podaje się już przy drugim porodzie?

Raczej nie... Na mnie oxy nie zadziałało, miałam przebity pęchrz płodowy i od razu skurcze co 2 minuty.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie polecam prowadzenia ciąży w Luxmedzie. Badania laboratoryjne ok choć przy pobraniu tłumy i czeka się na czczo nawet 45 min pod gabinetem. Kadra ginekologów marna i niezaangażowana, traktuje cię jak zło konieczne i zero własnej inicjatywy. Lekarze dostępni od ręki to jakas pomyłka, do tych dobrych czeka sie miesiącami. Na usg (kiepskiej jakości) trzeba się zapisywać osobno, na wizycie nie robią badań. Straszne tłumy i kolejki. Mam pakiet od męża z pracy, a i tak chodzę prywatnie do innej kliniki.
    U mnie w Luxmedzie przyjmuje moja pani ginekolog do której chodzę już długo i pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła, a dla mnie to ważne. Co do usg, to u mnie w placówce mają i nie ma problemu ze zrobieniem na każdej wizycie. Miałam pierwszą wizytę 10 grudnia i pierwsze USG, wczoraj byłam znów po zwolnienie i jak zapytałam czy zrobi mi USG to mówiła że jeśli chce to nie ma problemu. Więc nie ma co oceniać jako placówki bo różnie z tym jest. Chodziło mi tylko o jakiś pakiet, żeby koszty zmniejszyć. U mnie np. w przychodni ginekolog nie ma USG i musiałabym chodzić osobno. A co do kolejek na pobranie krwi, to gdzie ich nie ma? Bo tak samo musiałabym czekać w kolejce w przychodni czy w luxmedzie.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny usg nie jest szkodliwe!!!! Ja miałam chyba z 30 w ciąży;)
    Tak mi się wydaję że chodziło bardziej o to gmeranie po plamieniach żeby już tam nic nie podrazniać.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pobrania krwi to ja staram się chodzić w soboty i wtedy nie ma przynajmniej tłumu starszych ludzi. Zazwyczaj udawało mi się wchodzić od razu.

Nadal mnie mdli ale poczułam chęć na zupkę chińską (nigdy tego nie jadam). Ostatnio szwagier jakąś u nas zostawił ale stwierdziłam ze to sama chemia i zjadam suchy makaron... Nie wiem już sama czy się śmiać czy płakać ale zjem chyba wszystko co w ogóle chce mi przejść przez gardło. Może jak zabiję to uczucie głodu to przejdą mdłości...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle się dzisiaj czuję i nie wiem dlaczego :( słabo mi. Umówiłam się jeszcze na usg , żeby zobaczyć dlaczego mnie tak uciska. Jak siedzę najbardziej. Może dlatego, że ciąża wysoko.

Usiasia lubi tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dopiszę, że chodzi o Warszawę. Miałam nieprzyjemność odwiedzić już chyba wszytskie warszawskie placówki i wszędzie podobny marny poziom i kolejki :)

Jeszcze 2 lata temu mieszkałam w Warszawie. Przez kilkanaście lat przewinęłam się tam przez Medycynę Rodzinną, Medicovery, Luxmedy i coś tam jeszcze było po drodze. Jedynym miejscem, które sobie chwalę jest Szpital Damiana. W reszcie, pomimo pakietów jest dramat! Terminy, jak na NFZ były. Nie zdecydowałabym się nigdy płacić pakietów tam, bo to pomyłka. Miałam z pracy pakiet i szybciej w lokalnej przychodni dostałam się do lekarza :/

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    U mnie w Luxmedzie przyjmuje moja pani ginekolog do której chodzę już długo i pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła, a dla mnie to ważne. Co do usg, to u mnie w placówce mają i nie ma problemu ze zrobieniem na każdej wizycie. Miałam pierwszą wizytę 10 grudnia i pierwsze USG, wczoraj byłam znów po zwolnienie i jak zapytałam czy zrobi mi USG to mówiła że jeśli chce to nie ma problemu. Więc nie ma co oceniać jako placówki bo różnie z tym jest. Chodziło mi tylko o jakiś pakiet, żeby koszty zmniejszyć. U mnie np. w przychodni ginekolog nie ma USG i musiałabym chodzić osobno. A co do kolejek na pobranie krwi, to gdzie ich nie ma? Bo tak samo musiałabym czekać w kolejce w przychodni czy w luxmedzie.

to ja błogosławię mieszkanie "na wsi" :P u mnie nie ma kolejek do laboratorium :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu w luxmedzie rejestrujesz się wcześniej na pobranie krwi idzie to sprawnie, nie czekasz dłużej niż 10minut. Każde miasto ma inne przepisy.

A mając wykupiony pakiet, nawet jeśli online nie ma terminów do specjalisty, to na infolinii maja obowiązek znaleźć Ci wizytę w terminie kilku dni e zależności jaki to specjalista :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Co zaglądam to kilka stron więcej. Nie nadążam was czytać :) a przy małym ciężko z czasem żeby na bieżąco :)
    My jutro na usg. Zobaczymy co powie :) pierwsza ciąża było puste jajo dlatego teraz się nie nastawiam odrazu na plus bo potem gorzej jak jest coś nie tak. Któraś jutro tez wizytuje ?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Dziewczyny ! Co zaglądam to kilka stron więcej. Nie nadążam was czytać :) a przy małym ciężko z czasem żeby na bieżąco :)
    My jutro na usg. Zobaczymy co powie :) pierwsza ciąża było puste jajo dlatego teraz się nie nastawiam odrazu na plus bo potem gorzej jak jest coś nie tak. Któraś jutro tez wizytuje ?
    Ja też jutro mam wizyte. U mnie na poprzedniej wizycie byl tylko pecherzyk 15mm więc też obawiamy się żeby nie bylo tam pusto tylko zeby ładnie serduszko biło. Czy przy pustym pęcherzyku tez miałaś normalne objawy?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny co do karty ciąży to odrazu jak zobaczyła ginka jajo to odrazu mi zrobiła kartę. Wogole tego wszystkiego mi dala. Przepisala dupka mam 2×1 brać. I kwas tez 2×1. Co do Wawy jestem zapisana w medispace gdzie moja ginka pracuje plus musze się zapisacdo poradnii patologii lub ginekologii.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam karty ciąży. Choć było ważenie, mierzenie ciśnienia i zbierane danych.
    Mam zrobić przeciwciał w, ale jak mam dokument grupy krwi to już nie muszę powtarzać. Dziś mam dreszcze i chyba przeziębienie mnie łapie;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:37

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja też nie dostałam karty ciąży. Choć było ważenie, mierzenie ciśnienia i zbierane danych.
    Mam zrobić przeciwciał w, ale jak mam dokument grupy krwi to już nie muszę powtarzać. Dziś mam dreszcze i chyba przeziębienie mnie łapie;(
    Ja mam dreszcze codziennie wieczorem spróbuj moze coś na zaś jakąś herbatkę z cytryną zapodać żeby się coś nie rozwinęło.

U mnie też jeszcze karty nie założył a pomiary wszystkie miałam. Jutro sie chyba zważę u niego bo coś czuję ze poleciały kg w dół:/

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ