X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Świetne wieści, ostatnio te maleństwa jakieś podobne wymiarami większość po 64mm :D

jak to twierdzi mój gin, w poczatkowym okresie wszystkie dzieci rosna w podobnym tempie, dlatego wtedy najdokładniej na podstawie usg mozna określić datę porodu.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia gratulacje ❤. To teraz możesz trochę odsapnąć :).

U mnie niestety znowu delikatne plamienia. Znowu zaczynam mieć czarne myśli...poza tym nie mogłam dzisiaj dopiąć spodni...no i mdłości wróciły że zdwojoną siłą...eh...żyć nie umierać... :/

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    64mm?? To przecież 6.5cm Chyba 6.4mm

smeg, Frida91 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

U mnie niestety znowu delikatne plamienia. Znowu zaczynam mieć czarne myśli...poza tym nie mogłam dzisiaj dopiąć spodni...no i mdłości wróciły że zdwojoną siłą...eh...żyć nie umierać... :/

No i Kochana na życzenie żebyś się nie martwiła wróciły mdłości jako objaw, że wszystko jest ok :)

Mnie dziś klientka zapytała jak mi się udało tyle czasu utrzymać ciąże w tajemnicy... Patrząc na mnie myślała, że to piąty miesiąc :p

Wpadlam przed chwilą po pracy do przyszłej teściowej z prezentem urodzinowym, zjadłam tort a potem zapiłam rosołem i mój brzuch dawno nie był taki zadowolony :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, na insta wyświetlił mi się ostatnio przenośny sprzęt do usg, może kupię Ci na gwiazdkę i będziesz mogła się co dzień upewniać, że za 7 miesięcy różowy rozdarty bobas przewróci Twój świat do góry nogami :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    co to znaczy załatwić za darmo? jak to się robi?

mi się właśnie 2 raz w ciąży zrobiło słabo..
    Chyba pytanie było skierowane do mnie:)) lekarz wypisze mi zaświadczenie, że mam wskazanie do testu pappa ze wzgledu na przeszłość polozniczą i zrobią mi w szpitalu.

OlaWi lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Anhydra, na insta wyświetlił mi się ostatnio przenośny sprzęt do usg, może kupię Ci na gwiazdkę i będziesz mogła się co dzień upewniać, że za 7 miesięcy różowy rozdarty bobas przewróci Twój świat do góry nogami :)

Ty się nie śmiej - moja koleżanka wet sobie robiła sama usg :D już mi mówiła, że jak się niepokoję, to mam wpadać :D

Dodam, że 2 ciąże moich suk poprowadziła, usg robiła i wszystko wynalazła :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Ty się nie śmiej - moja koleżanka wet sobie robiła sama usg :D już mi mówiła, że jak się niepokoję, to mam wpadać :D

Dodam, że 2 ciąże moich suk poprowadziła, usg robiła i wszystko wynalazła :D

Ja się nie śmieję, sama idę we czwartek do znajomej położnej na usg po godzinach bo przed świętami trzeba sprawdzić co w trawie piszczy :) po wielkości mojego brzucha obstawiam jakąś małą godzillę :p
    Domowego dopplera bym nie kupiła, ale takie usg super sprawa, sprawdziłabym od razu jak się mają pozostałe narządy wewnętrzne hehe :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze 6,4 mm:)
    Karte ciazy juz mam, kupę złoconych badań do kompletu. Nastepna wizyta 3.01, bo wtedy bede chciala zwolnienie i potem za nastepne 3 tygodnie dobrze wypada wizyta na usg genetyczne.
    Dostalam próbki gumy fo żucia na mdłości - Pregna Vomi - przetestuje u dam znac czy dziala.

Anhydra - spokojnie, to tylko lekkie plamienia. Ew jesli tak bardzo sie stresujesz to rozważ zakup detektora tętna, nie jest to jakis bardzo duzy wydatek, nieszkodliwe, mozna wyłapać tętno po 10 tygodniu. Ja kupilam w pierwszej ciazy, juz przeszedł przez wszystkie ciężarne kolezanki i teraz tez zamierzam dla świetego spokoju używać od czasu do czasu.

OlaWi lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

No właśnie pertraktuje z eMkiem zakup takiego czujnika tętna. On jest realistą i twierdzi, że siedzialabym z nim podłączonym 24h/ dobę :P .
    Też mnie korci, aby gdzieś się wepchnac na dodatkowe USG...
    Boli Was podbrzusze? Mnie dzisiaj trochę pobolewa...muszę kupić sobie magnez. Który polecacie?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Karte ciazy juz mam, kupę złoconych badań do kompletu. Nastepna wizyta 3.01, bo wtedy bede chciala zwolnienie i potem za nastepne 3 tygodnie dobrze wypada wizyta na usg genetyczne.
    Dostalam próbki gumy fo żucia na mdłości - Pregna Vomi - przetestuje u dam znac czy dziala.

Anhydra - spokojnie, to tylko lekkie plamienia. Ew jesli tak bardzo sie stresujesz to rozważ zakup detektora tętna, nie jest to jakis bardzo duzy wydatek, nieszkodliwe, mozna wyłapać tętno po 10 tygodniu. Ja kupilam w pierwszej ciazy, juz przeszedł przez wszystkie ciężarne kolezanki i teraz tez zamierzam dla świetego spokoju używać od czasu do czasu.

A jakiej masz firmy? Z pomiarem szybkości tętna (w sensie wyświetlaczem)?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się nie śmieję, sama idę we czwartek do znajomej położnej na usg po godzinach bo przed świętami trzeba sprawdzić co w trawie piszczy :) po wielkości mojego brzucha obstawiam jakąś małą godzillę :p
    Domowego dopplera bym nie kupiła, ale takie usg super sprawa, sprawdziłabym od razu jak się mają pozostałe narządy wewnętrzne hehe :)

no tak to jest, że chcemy wiedzieć i widzieć nasze dziecko :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    No właśnie pertraktuje z eMkiem zakup takiego czujnika tętna. On jest realistą i twierdzi, że siedzialabym z nim podłączonym 24h/ dobę :P .
    Też mnie korci, aby gdzieś się wepchnac na dodatkowe USG...
    Boli Was podbrzusze? Mnie dzisiaj trochę pobolewa...muszę kupić sobie magnez. Który polecacie?

Od dwóch dni podbrzusze boli jak na okres... Ale dzisiaj po końskiej dawce magnezu i b6 jest lepiej :)

Kup kup, powiedz eMkowi że lepiej się podłączyć do detektora jak do kroplówki niż codziennie wkręcać sobie coś złego :)
    Szkoda, że nie jesteś z Wro, zgarnęłabym Cię we czwartek ze sobą :)

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wspomniałam o detektorze a na fejsie już reklama Angel Sounds :)
    Ale to akurat super, 157zl, podlaczasz do telefonu i zapisujesz wszystko i mozesz udostępniać innym :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry magnez to Asmag

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Tylko wspomniałam o detektorze a na fejsie już reklama Angel Sounds :)
    Ale to akurat super, 157zl, podlaczasz do telefonu i zapisujesz wszystko i mozesz udostępniać innym :)
    Ja mam AngelSoundsa:) uwielbiam, wiele razy ratował mnie przed wizytą na IP:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Widziałam reklamę tej gumy podobno jakaś imbirowa. Chciałam kupić ale u nas w aptece nie znaju tego.
    Co do tego detektora tętna ja myślałam że to działa dopiero w późniejszej ciąży około 25 tyg. Nie wiem czemu tak sobie ubzdurałam...Po czwartkowej wizycie chyba też się zaopatrzę w ten sprzęt.
    Anhydra wrote:

Anhydra ja mam plamienia cały czas. Do tego dzisiaj pojawił się śluz z pasemka krwi :( Ale po poprzedniej żywej krwi byłam u Dr. I wszystko było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 00:30

Anhydra lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wszystkich cudownych wiadomości :-) PaniHa, ale niespodzianka - dla Ciebie podwójne gratulacje. :-)
    Ja wczoraj na wizycie widziałam serduszko. Nasze maleństwo ma już 1,1cm :-) na wcześniejszym USG wyszło mi, że ciąża jest o dwa dni młodsza, a teraz się wyrównało i termin z OM i USG się pokrywają.
    Przybijamy piątkę z tymi, które mają problem z jedzeniem. Rano ciężko mi coś w siebie wcisnąć, a później jestem ciągle głodna mimo, że nie mam ochoty na jedzenie. :-P

redken, Domi_tur, Misi@, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam. Czy ktoś się orientuje, czy w luxmedzie można sobie jakiś pakiet wykupić, żeby np. badania wyszły tańsze lub wizyty? Jak to jest? Czy osoba prywatna może jakiś pakiet mieć i na jakich zasadach? Czy tylko z pracy?

Usiasia lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:15

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ