Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynatty85 wrote:I magnez I nospe można brać w ciąży. Jak pojawiają się plemienia lepiej zaaplikowac więcej luteiny. Na pewno nie zaszkodzi. Po Ivf organizm nie produkuje progesteronu. Brałam 3x2 tabletki luteiny 100 I 3 tabl duphastonu. Lepsza jest luteina bo rozpuszcza się w pochwie I to naturalny prog.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:09
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Właśnie z tą nospą to różne są opinie. Ja niestety jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży to faszerowałam się przeciwbólowymi bo miałam bardzo bolesne miesiaczki (aż do omdlenia+wymioty itp.) Wiec lekarz kazal brac 3xdziennie przeciwbólowe jakieś 3dni przed spodziewaną miesiączka. Teraz dopiero na ulotce od dupka czytałam ze je też podaje się na bolesne @ więc nie mam pojęcia czemu lekarze na to nie wpadli tylko kazali przeciwbólowymi się faszerować... Teraz mam troche za złe sobie że to mogło źle wpłynąć na ciążę
-
Hej dziewzyny, mogę dołączyć ? Jestem styczniówką tegoroczną i właśnie dowiedziałam się, że jestem w drugirj ciąży. Wczorajsza beta 2279, jutro powtórka w w czwartek wizyta. O pierwszą ciąże staraliśmy się prawie dwa lata, w tylko kilka miesięcy stymulacji a tutaj wpadka w pierwszym cyklu z owulacją!
Misi@, natty85, MDW, Usiasia, plinka89, Anhydra, Agagusia, Myszowelove, Marimiko, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś byłam na I wizycie- fasolka jest i ma się dobrze -6,7mm
Serducho biło a dalej nie mogę się z tym oswoić, zupełnie nowa sytuacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 18:07
emi2016, wiki2, Misi@, natty85, Usiasia, Anhydra, Agagusia, Myszowelove, Domi_tur, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Oczywiście można brać nospa, ale ona też moze powodowac w przyszłości obniżenie napięcia mięśniowego u dzieci. Mi osobiście siostra odradzala. Pracuje w szpitalu na neatologii, więc byłabym ostrozna.
Nacha, Usiasia, plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
No spa jak każdy lek ma skutki uboczne, ja w pierwszej ciąży brałam kilka razy razem z magnezem gdy bardzo bolał mnei brzuch jak na miesiączkę, od razu kładłam się też z nogami w górze. W tej czasem czuję lekkie ćmienie i póki co nie miałam potrzeby jej brać.
Z córeczką jest wszystko ok, jeśli chodzi o napięcie mięśniowe. Widomo, że nie można przesadzać, to nie cukierki, ale jeśli brzuch boli mocno, to lepiej zażyć z magnezem i odpocząć.natty85 lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży. Czy lekarz tez Wam kazal robić ponownie badanie grupy krwi? Strasznie mnie to dziwi,ale takie podobno są nowe wymagania ministra zdrowia?
Tak, to normalne i dobre. Nie chodzi o samą grupę krwi, która się nie zmienia a o przeciwciała, które można nabyć. Zwłaszcza po przetoczeniach, np. po poprzednim cc.
Tak swoją drogą, jest tutaj, któraś w podobnej sytucji jak ja, czyli w ciąży niecały rok po cc ? Chciałam więcej odczekać z kolejną ciążąi znów probować sn, ale w tej sytuacji nic innego mnie nie spotka jak kolejne cc... -
OlaWi wrote:Jedno razowe wzięcie leku nie powinno mieć większego wpływu. Przecież nikt tego nie będzie łykał jak dropsy. Najlepiej unikać wiadomo.
Dzidzia dzisiaj łaskawa. Śniadanie i obiad przyjęły się Mama łaskawa pospała 2,5 h.
Jak się czujecie?
Ja zjadłam rano 2 kanapki, później jabłko no i to by było na tyle mich szaleństw z jedzeniem bo od godziny mnie mdli i leżę.
Trochę mnie to martwi, czy wy tez tak macie ze przez cały dzień jecie tak mało? -
Mamy serducho 8 tydz ciąży
anagallis, Usiasia, OlaWi, Misi@, Marimiko, Natalia1992, emi2016, Myszowelove, plinka89, smeg, Malinka7 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Xgirl ponoć tak. Mi po pobraniu krwi długo krew leciała. Powiedz to lekarzowiStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Witam nowe dziewczyny:* gratuluje wizyt i serduszek:)
Mnie wczoraj troche zdenerwowal mój lekarz... Serduszko widzialam, ale nie założył mi karty ciąży, nie wiem czemu i oczywiście się tym martwie. Do tego jeszcze zanim powiedziałam, że jestem u niego z powodu ciąży, to pytał czy dalej karmie i że już nie powinnam bo to źle wpływa na moje hormony... Jak sie dowiedzial o ciąży, to stwierdził, ze teraz to już na pewno muszę synka odstawić... Bardzo lubie tego lekarza i ufam mu, ale tym mnie zirytowal...
Witam
Gratuluję udanych wizyt
Ja dzisiaj pierwszy raz puściłam pawia, rano po luteinie
Brzuszek też już mi się trochę zaokrąglił.
Jutro mam wizytę u kardiologa i mam problem bo nie mam już urlopu do wykorzystania i nie wiem czy lekarz wystawi mi na ten dzień wizyty l4 może któraś z was się orientuje jak to wygląda?Usiasia lubi tę wiadomość