Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia29 wrote:Dziewczyny a czy bywa Wam słabo? Ja już sama nie wiem czy mnie muli czy jest mi słabo. Od zeszłego czwartku leżę, bo mam krwiaka i już nie umiem nazwać odczuć jakie mam.
Jak tylko wejdę gdzieś do sklepu to muszę szybko ogarniac temat bo po chwili jest mo strasznie duszno i słabo.
Larissa90 wrote:Witam
Gratuluję udanych wizyt
Ja dzisiaj pierwszy raz puściłam pawia, rano po luteinie
Brzuszek też już mi się trochę zaokrąglił.
Jutro mam wizytę u kardiologa i mam problem bo nie mam już urlopu do wykorzystania i nie wiem czy lekarz wystawi mi na ten dzień wizyty l4 może któraś z was się orientuje jak to wygląda?
Ja zamiast mieć jakikolwiek widoczny brzuszek to się robie coraz chudsza. Musze kupić wagę bo stara się zepsuła... -
Usiasia wrote:Zazdroszczę!
Ja zjadłam rano 2 kanapki, później jabłko no i to by było na tyle mich szaleństw z jedzeniem bo od godziny mnie mdli i leżę.
Trochę mnie to martwi, czy wy tez tak macie ze przez cały dzień jecie tak mało?
Powinnam zmodyfikować wcześniejszą wypowiedź, od pół godziny mnie mdli, ale na razie bez zwrotek, kolacji raczej nie będzie
Pierwszy posiłek jadłam dzisiaj o 12.00, bo 2 h zajęło mi w przychodni zrobienie zastrzyku.
Mdłości ogólnie są dobrym objawem. Będzie dobrze, to minie.. -
Usiasia wrote:Twój pracodawca nie wie jeszcze o ciąży? Bo zgodnie z prawem pracodawca musi ci umożliwić wykonanie badań jeśli jesteś w ciąży i za to należy Ci się normalnie wynagrodzenie. Jeśli nie to nie wiem jak jest u mnie lekarze nie są zbyt chętni do wystawiania L4.
Ja zamiast mieć jakikolwiek widoczny brzuszek to się robie coraz chudsza. Musze kupić wagę bo stara się zepsuła...
Nie wie narazie bo 4.12 dostałam dopiero umowę więc wolę narazie poczekać z informacją o ciąży.
-
Biedroneczka tacy są lekarze mi też kazał odstawić od piersi więc zmieniłam lekarza. Ja nie dostałam karty ciąży jak byłam w 6t2dz teraz dopiero dostałam w skończonym 8 tygStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Biedroneczka tacy są lekarze mi też kazał odstawić od piersi więc zmieniłam lekarza. Ja nie dostałam karty ciąży jak byłam w 6t2dz teraz dopiero dostałam w skończonym 8 tyg
smeg lubi tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Ja lekarza nie zmienię, bo ten zna moją historię i załatwi mi i test Papa za darmo i skierowanie do szpitala po skonczonym 38 tyg. A co do karmienia piersią to niech sobie gada, ja dziecka nie odstawie na siłę...a co do karty to nie wiem, z synkiem dostalam jak sie pojawilo serduszko, teraz dopiero za 3 tygodnie wizyta na ktorej dostaneStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
emi2016 wrote:Tak, to normalne i dobre. Nie chodzi o samą grupę krwi, która się nie zmienia a o przeciwciała, które można nabyć. Zwłaszcza po przetoczeniach, np. po poprzednim
Nie bardzo rozumiem o jakie przeciwciala Ci chodzi, przecież jako wynik otrzymujesz np. A rh+, jak np. w moim przypadku...
-
OlaWi wrote:Jedno razowe wzięcie leku nie powinno mieć większego wpływu. Przecież nikt tego nie będzie łykał jak dropsy. Najlepiej unikać wiadomo.
Dzidzia dzisiaj łaskawa. Śniadanie i obiad przyjęły się Mama łaskawa pospała 2,5 h.
Jak się czujecie?
ja dziś nad wyraz dobrze, nawet na zakupy wyszlam zjadlam ze smakiem śniadanie, obiad, kolacja juz gorzej wchodzi, ale to normalka... Pewnie zagryze cos przed snem
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z cc? Jeżeli pierwszy poród miałam przez cc to drugi mogę mieć cc na żądanie?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
plinka89 wrote:Nie bardzo rozumiem o jakie przeciwciala Ci chodzi, przecież jako wynik otrzymujesz np. A rh+, jak np. w moim przypadku...Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
plinka89 wrote:Nie bardzo rozumiem o jakie przeciwciala Ci chodzi, przecież jako wynik otrzymujesz np. A rh+, jak np. w moim przypadku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:39
-
natty85 wrote:Dziewczyny jak to jest z cc? Jeżeli pierwszy poród miałam przez cc to drugi mogę mieć cc na żądanie?
Biedroneczko, też bym olała gadanie lekarza jeśli jest dobrym fachowcem, to może prowadzić Twoją ciążę, a karmieniem niech się nie interesuje. Dopóki nie zabrania współżycia, to kp na pewno nie zaszkodzi. Ale nie wiem czemu nie założył Ci karty ciąży mi na pierwszej wizycie w poprzedniej ciąży nie założył, bo nie było jeszcze serduszka, a druga wypadła ok 8 tygodnia i już kartę założył. Mam nadzieję że teraz też od razu po serduszku będę miała.
Agagusia, trzymam kciuki, dawaj znać!
Gdańsk, 31 l., kp -
Smeg wolałabym mieć drugie cc. Zwłaszcza że nie było postępu porodu I teraz może być tak.samo. No i Tosie urodziłam 3 tyg przed terminemStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Dziec 6,4mm, serduszko jest
Ulokował sie daleko od blizny po poprzednich cc, wszystko wyglada dobrze:)
Termin wstępny 08.08, ale bedzie 3cc, wiec pewnie troche wczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 22:15
Malinowa Panienka, smeg, Anhydra, Ania95, natty85, Domi_tur, Misi@, wiki2, Malinka7, Natalia1992, OlaWi, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Witajcie!
My dziś byliśmy opłacić kanapę, bo już dotarła i jutro przyjedzie do nas! Teraz tylko logistycznie musimy panów poprosić żeby nam kanapy na górze przenieśli mam nadzieję, że hajs ich skłoni do wniesienia kanapy z parteru na piętro do biura, a z biura wyniesienia starej na antresolę Jak nie, to mamy mały problem, bo ja nie będę nosić kanapy
Potem na chwilę do Biedry weszliśmy i tak mnie naszło, że wciągnęłam dwie bułki (odchoruję, ale trudno). I od tamtej pory poza Kubusiem nie mogę nic... jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu mi słabo[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Agagusia wrote:Dziec 64mm, serduszko jest
Termin wstępny 08.08, ale bedzie 3cc, wiec pewnie troche wczesniej.
Gratulacje![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Agagusia wrote:Dziec 64mm, serduszko jest
Termin wstępny 08.08, ale bedzie 3cc, wiec pewnie troche wczesniej.
Ja mam dzisiaj takie dziwne uczucia najpierw mnie kłuło jakby w macicy teraz jakies wzdęcia albo zaczną się bóle jak na @. Sama nie wiem co to sie zaczyna dziać.
Nie wzięłam popołudniu duphastonu bo mam jeszcze 2 tabletki a wizyta pojutrze i chciałam chociaz jedną jutro wziąć (choc niby lwkarz mowil ze mozna 2 dni nie brac)