X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Obudziłam się dziś w środku nocy z bardzo silnym bólem podbrzusza. Bardzo nisko osadzonym. Teraz też mnie boli a raczej ciągnie ale już nie tak mocno. Przyznam, że się przestraszyłam. Nie plamię i nie krwawię. Czy myślicie, że nadal mogę to zrzucić na wieczne "rozciąga się"?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny, gratulacje! Cudowne wiadomości dzisiaj.
    Ja w weekend miałam lekkie plamienia więc poleciałam do lekarza. A tam niespodzianka! Dwa serduszka <3 <3. Nie mogę uwierzyć! Jedno jest mniejsze tak jakby o 3 dni ale serduszka biją dwa :)

Wspaniale! Bardzo bardzo Ci gratuluję i zazdroszczę! <3<3

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja dzis nie śpię juz od 5, dwa rzygi zaliczyłam:( a teraz wcinam bułkę, w lozku, po ciemności, moze pomoże:)
    Nie narzekam, biore to za dobry znak w dniu wizyty.

To na pewno dobry znak. Mi wszyscy mówią, że wymioty to prawidłowy objaw ciąży (poza moim ginem, który mówi, że to jest w głowie ;-))

Mi się udało cały dzień wytrzymać, wieczorem 'uległam' ;-)

Macie już założone karty ciąży?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Obudziłam się dziś w środku nocy z bardzo silnym bólem podbrzusza. Bardzo nisko osadzonym. Teraz też mnie boli a raczej ciągnie ale już nie tak mocno. Przyznam, że się przestraszyłam. Nie plamię i nie krwawię. Czy myślicie, że nadal mogę to zrzucić na wieczne "rozciąga się"?

Weź dodatkowy progesteron 100 albo nawet 200 i nospe. Mi Gin powiedział, że jakby coś się działo nawet krew od razu brać 200 i leżeć.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Hej Dziewczyny,

Wydaje mi się, że to normalne. Ja też dzisiaj całą noc męczyłam się z bolącym podbrzuszem boli do tej pory ale widzę, że wywaliło mnie jeszcze bardziej także przemeblowanie trwa :) zamiast łykać końskich dawek progesteronu polecilabym raczej podwójną dawkę magnezu i witaminy B6, albo nospe:)
    Progesteron to nie dropsy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:59

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Macie już założone karty ciąży?
    Ja jeszcze nie, wydaje mi się że to dlatego, ze nie byłojak to lekarz ujął "echa płodu". Choć mówił ze mamy wczesną ciążę ale kartę chyba założy dopiero jak bedzie widac serduszko (czyli nie moze byc inaczej jak w czwartek :))
    AnaKwiat wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Jeśli nie ma krwawienia i plamienia to chyba powinno być ok, ewentualnie jeśli masz możliwość to skontaktuj się dla pewności ze swoim ginem i zapytaj. Niektóre dziewczyny też biorą no-spe na takie przeboje ale wiem że tutaj zdania lekarzy i mam są podzielone co do jej stosowania w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 09:12

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot właśnie stwierdził ze musi poprzytulać mi się do brzucha i trochę go pougniatać.
    Ciekawe czy faktycznie tak jest że zwierzaki coś wyczuwają...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Może rzeczywiście wezmę nospe choć teraz ciągnie już tak "normalnie". A jeszcze jesteśmy właśnie nad morzem i zamiast się cieszyć dużą ilością jodu to ja się martwię

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Sung? Odezwij sie.

Usiasia lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dzięki Dziewczyny! Może rzeczywiście wezmę nospe choć teraz ciągnie już tak "normalnie". A jeszcze jesteśmy właśnie nad morzem i zamiast się cieszyć dużą ilością jodu to ja się martwię

Napięcia brzucha i uczucie rozciągania może utrzymywać się całą ciążę, jeśli nie plamisz to nic się nie dzieje, wrzuć na luz bo stresujesz fasolke :p ciesz się morzem, ja się chętnie zamienię! :)

Po dzisiejszej nocy stwierdzam, że czas na ciążowe spodnie, bo wieczorem jak wracam z pracy to mam poodciskaną skórę od każdego szwu w pasie:)

A jakbyście dziś uslyszaly strzały, to moje piersi wystrzeliły w kosmos :p

Anhydra, Marimiko lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koty omijają brzuch.
    Nocami mnie boli jak bolał. I cały czas czuję nacisk na przednią ścianę brzucha i szyjkę. Dziwne.

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Napięcia brzucha i uczucie rozciągania może utrzymywać się całą ciążę, jeśli nie plamisz to nic się nie dzieje, wrzuć na luz bo stresujesz fasolke :p ciesz się morzem, ja się chętnie zamienię! :)

Po dzisiejszej nocy stwierdzam, że czas na ciążowe spodnie, bo wieczorem jak wracam z pracy to mam poodciskaną skórę od każdego szwu w pasie:)

Dzięki Domi! Już nie stresuje! Idę pooddychac świeżym powietrzem bo po to głównie ucieklismy z zasmogowanej Warszawy :)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Hehe a ostatnio się żalilaś, że zerowe zmiany w biuście :D.
    No więc moje już dawno orbitują w czasoprzestrzeni ;) ... i tylko eMek patrzy z żalem, bo póki co korzyści z tego nie ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:14

Bobby29 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Hehe a ostatnio się żalilaś, że zerowe zmiany w biuście :D.
    No więc moje już dawno orbitują w czasoprzestrzeni ;) ... i tylko eMek patrzy z żalem, bo póki co korzyści z tego nie ma :D

Daj mu chociaż pomasowac :p
    Ostatnio moje mikro B awansowało na małe B, po dzisiejszej nocy zastałam dwie dorodne pomarańcze wyżylone jak biceps kulturysty :p
    Ale poranne dolegliwości ustąpiły, nawet ugotowalam obiad rano, więc jeśli to jest zastępstwo za mdłości to niech będzie :)

Dobrze, że wczoraj klientka przyniosła mi całą torbę ciuchów ciążowych, bo przysięgam że swoich jeansów dziś bym nie dopiela:) to była mocno rozrostowa noc :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłabym ostrozna z nospa.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni podczytuje Was i dzisiaj postanowiłam się nieśmiało przywitać.

TP wg kalendarza na 10.08 (czyli będzie tak ~6t2d), póki co trochę badań krwi porobionych, ale karty ciąży jeszcze nie mam założonej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:14

smeg, Marimiko lubią tę wiadomość

• Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny, gratulacje! Cudowne wiadomości dzisiaj.
    Ja w weekend miałam lekkie plamienia więc poleciałam do lekarza. A tam niespodzianka! Dwa serduszka <3 <3. Nie mogę uwierzyć! Jedno jest mniejsze tak jakby o 3 dni ale serduszka biją dwa :)
    Wow! Gratulacje :) dwoje dzieciaczkow za jedną ciążą super sprawa :D rosnijcie zdrowo!

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wydaje mi się, że to normalne. Ja też dzisiaj całą noc męczyłam się z bolącym podbrzuszem boli do tej pory ale widzę, że wywaliło mnie jeszcze bardziej także przemeblowanie trwa :) zamiast łykać końskich dawek progesteronu polecilabym raczej podwójną dawkę magnezu i witaminy B6, albo nospe:)
    Progesteron to nie dropsy:)

Zgadzam się. Magnez - ja też biorę i jest spoko :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I magnez I nospe można brać w ciąży. Jak pojawiają się plemienia lepiej zaaplikowac więcej luteiny. Na pewno nie zaszkodzi. Po Ivf organizm nie produkuje progesteronu. Brałam 3x2 tabletki luteiny 100 I 3 tabl duphastonu. Lepsza jest luteina bo rozpuszcza się w pochwie I to naturalny prog.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Od kilku dni podczytuje Was i dzisiaj postanowiłam się nieśmiało przywitać.

TP wg kalendarza na 10.08 (czyli będzie tak ~6t2d), póki co trochę badań krwi porobionych, ale karty ciąży jeszcze nie mam założonej. Miałam już 2 wizyty, ponieważ okazało się, że mam torbiel na jajniku (której przed owu nie miałam), dostałam duphaston i lekarz ją podgląda na USG, ale póki co zamiast maleć urosła. Mówi, że tak w 90% przypadków się wchłania, ale trochę mnie nastraszył wizją laparoskopii jeśli się tak nie stanie. Teraz sobie myślę, że znając moje szczęście, to należę akurat do tych 10%.

Następną wizytę mam w piątek i mam nadzieję, że będzie już serduszko, a torbiel zacznie się wchłaniać. Stresuję się tym okropnie, bo staraliśmy się przeszło 2 lata i dopiero pierwszy raz się udało.
    U mnie podobnie. Oprócz torbiel i mam nadzerke i polip ;( Wizytę mam dopiero 3.01.
    Trzymam kciuki i gratuluje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:11

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ