Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:U mnie po wizycie z usg wychodzi 6t2d, termin porodu na 10.08 podtrzymany.
Jest bijące maluszek ma 5,5 mm
P.S udało mi się kupić imbifem, smak paskudny nie lubię imbiru, ale muszę powiedzieć, że trochę mi lepiej. Gin powiedział, że mdłości są w głowie i zazwyczaj mają je kobiety, które są mocno wrażliwe.. nie do końca się zgadzam, ale cóż jestem przewrażliwiona. -
Jestem juz w domu. Po wizycie u mnie po usg 4.6tyg. Widziałam kropeczke mam do zrobienia kilka badań zapisać się do poradni
Myszowelove, Usiasia, Marimiko, smeg lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka, Ola, MDW - gratuluje udanych wizyt. Mam nadzieje ze jutro podzielę wasze szczescie - mam wizyte, niestety dopiero po 20, wiec caly dzien stresu przede mna. Prosze i kciuki, czekamy na serduszko, wtedy troche oddetchne.
Na szczescie tez jutro mam jasełka u dzieci w przedszkolu - młodszy o 10, potem ozdabianie pierniczków z rodzicami, a o 15 u strasznego - pewnie bede ryczała przez całe przedstawienie i wszyscy sie bede na mnie gapili...
No i chcialabym zeby maz zdążył na usg, ale nie wiem czy sie uda... a jesli nie to bede musiala isc sama z moja dwojka chlopcow, bo mamie na razie ustaliliśmy ze nie mówimy, wiec dzieci nie bede na czas wizyty podrzucała. Na szczescie lekarz to ten sam ktory obie te ciąże prowadził i zawsze u niego dzieci mile widziane:)
Wczoraj kupiliśmy 2 pary malutkich skarpeteczek zeby je dziadkom pod choinkę zapakować z karteczka ze juz w sierpniu pojawi sie kolejny wnuczek:) w takim razie jutro musi byc dobrze, no musi!Malinowa Panienka, OlaWi, Anhydra, Myszowelove, plinka89, Usiasia, werni, Misi@, smeg lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Biedroneczka, Ola, MDW - gratuluje udanych wizyt. Mam nadzieje ze jutro podzielę wasze szczescie - mam wizyte, niestety dopiero po 20, wiec caly dzien stresu przede mna. Prosze i kciuki, czekamy na serduszko, wtedy troche oddetchne.
Na szczescie tez jutro mam jasełka u dzieci w przedszkolu - młodszy o 10, potem ozdabianie pierniczków z rodzicami, a o 15 u strasznego - pewnie bede ryczała przez całe przedstawienie i wszyscy sie bede na mnie gapili...
No i chcialabym zeby maz zdążył na usg, ale nie wiem czy sie uda... a jesli nie to bede musiala isc sama z moja dwojka chlopcow, bo mamie na razie ustaliliśmy ze nie mówimy, wiec dzieci nie bede na czas wizyty podrzucała. Na szczescie lekarz to ten sam ktory obie te ciąże prowadził i zawsze u niego dzieci mile widziane:)
Wczoraj kupiliśmy 2 pary malutkich skarpeteczek zeby je dziadkom pod choinkę zapakować z karteczka ze juz w sierpniu pojawi sie kolejny wnuczek:) w takim razie jutro musi byc dobrze, no musi!
To czekam na info jutro! -
Julia93 wrote:Witam baaaardzo nieśmiało
Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, a moja aktualna beta też nie zachwyca. Piszę tu bardziej w nadziei że może któraś miała podobnie i mnie poratuje w niedoli przedświątecznej.
HCG:
15.12 - hcg 41
17.12 - hcg 75
Przyrost tylko jakieś 90%
W poprzednich dwóch ciążach początkowe przyrosty miałam o niebo lepsze, a i tak zarodki obumierały ;(
a progesteron robiłaś?
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, a moja aktualna beta też nie zachwyca. Piszę tu bardziej w nadziei że może któraś miała podobnie i mnie poratuje w niedoli przedświątecznej.
HCG:
15.12 - hcg 41
17.12 - hcg 75
W poprzednich dwóch ciążach początkowe przyrosty miałam o niebo lepsze, a i tak zarodki obumierały ;( -
Nie zauważyłam twojej odpowiedzi Skoro jesteś tak obstawiona lekami, to jedyne co możesz teraz zrobic to spróbować się teraz wyciszyć i dużo odpoczywać. Masz dobrego lekarza, któremu ufasz? Świadomosć, ze jestem w dobrych rękach bardzo mnie uspokaja.
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Julia93 wrote:W poprzednim poście napisałam włąśnie co biorę - Luteine, Clexane, Letrox 125, Acard, kwas metylowany, Femibion. Nie znam w sumie konkretnych przyczyn strat. Te leki tak profilaktycznie, "a może akurat zadziała"
Ile bierzesz luteiny? a bierzesz też doustnie albo zastrzykach progesteron? -
Misi@ wrote:Dzieci w tym wieku bardzo często mają koszmary. To nie wymuszanie, tylko potrzeba bliskości i bezpieczeństwa. Spokojnie to minie. Pomysł jak Ty byś się czuła gdyby śniło Ci się cis strasznego, na pewno chciałabyś mieć kogoś bliskiego przy sobie.
Wiadomo, zawsze ulegamy jej nocnym potrzebom, tylko tak właściwie z dnia na dzień dziecko mi się zmienilo... Zastanawiam się tez czy to nie ma zwiazku z moja choroba, bo tak to zbieglo sie w czasie, a niestety musiałam się wtedy trochę odizolowac, by nie miec szpitala w domu. Mam nadzieję, ze wkrótce minie! -
Myszowelove wrote:Gratuluję Wszystkim wizytującym dzisiaj!!! ja wizyte mam w srode po 19...nie moge sie doczekac! Kochane...czy Wy też macie juz brzuszki? No wieczorem to mam brzuch na 4-5 miesiac! masakra! Az mąż zwrócił uwagę!
Jak się dzis rano ubieralam to właśnie zdalam sobie sprawę, ze te bardziej dopasowane jeansy i spódnice jakos trudniej sie juz dopinaja :p -
Julia93 wrote:Robiłam ponad tydzien temu jeszcze przed pozytywnym testem i prog był ok.11. Ale jestem na luteinie dopochwowej od pozytywu. Oprócz tego Clexane, acard, Letrox, kwas metylowany, femibion. Cały pakiet, czuję się trochę jak lekoman, ale mialam nadzieje ze zestaw w koncu bedzie skuteczny, a tu lekka dupa
to zestaw prawie jak mój
jadę na euthyroxie, magnezie, duphastonie, clexane, acardzie, folik. Nie pobiłam jeszcze mojej śp. babci z ilością, to znaczy nie jest źle
prog. też miałam 11...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Julia93 wrote:Alfa - tak, mam dobrego lekarza (były ordynator gin-poł), ale zdaje sobie sprawę że on też cudu nie zdziała, może po prostu nie jest mi pisane mieć potomstwo. Kupię kota.
OlaWi - Luteina 100 dopochwowo dwa razy dziennie
Nastawienie to połowa sukcesu. Uszy do góry! Każdy ma swój czas.
Zbadaj progesteron, może jednak powinnaś trochę więcej go brać. Ja biorę 2x po 400 dp, ale każdy przypadek jest inny. (i oprócz tego doustnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:20
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratulacje! Cudowne wiadomości dzisiaj.
Ja w weekend miałam lekkie plamienia więc poleciałam do lekarza. A tam niespodzianka! Dwa serduszka . Nie mogę uwierzyć! Jedno jest mniejsze tak jakby o 3 dni ale serduszka biją dwaAnhydra, Agagusia, plinka89, 19Biedroneczka91, Domi_tur, Ania95, Marimiko, redken, werni, wiki2, MDW, Misi@, Myszowelove, smeg, Malinka7 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
HCG:
15.12 - hcg 41
17.12 - hcg 75
W poprzednich dwóch ciążach początkowe przyrosty miałam o niebo lepsze, a i tak zarodki obumierały ;(
Beta lubi przyspieszać i nieco zwalniać. Ja miewam początkowo raz przyrosty 240% a raz 100%...potem znowu 160% tak więc nie jest powiedziane, że przy następnym pomiarze nie będzie większego skoku. Ile jesteś dpo?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK