X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Biorę luteine 3×200. Acard i heparyne też biorę.
    Oprócz plamień mam też mocniejsze niż wcześniej bóle brzucha, jak na okres, więc nie sądzę, że to od heparyny.

Przechodziłam przez to tydzień temu. Najważniejsze to leżeć. Dwa zwiększyć bdawke progesteronu uderzeniowo. Trzy skontaktować się z lekarzem i skonsultować czasowe odstawienie heparyny. Nie panikuj to Cię może zgubić wiem że łatwo powiedziec. Noninno spa 3x2 ta lbt. Działa rozkurczowo. Jeśli krwawienie się nie nasila nie jedz na SOR bo tam będziesz siedzieć a musisz leżeć. Być może lekarz może ci przepisać prolutex w zastrzyku to też może pomóc. Trzymam kciuki za Was

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A bierzesz jakiegoś dupka lub luteinę? Przy plamieniach najlepiej poleżeć (jeżeli masz oczywiście taka możliwosc). Ja też mam plamienia i z Bobo wszystko było ok na ostatniej wizycie. U mnie to może być efekt heparyny i acardu. Nie wiem, jakie Ty bierzesz leki, ale jeżeli Cię to bardzo niepokoi to idź na IP.

Idziesz jutro na usg? :)

Ja mam dość mocne bóle podbrzusza od wczoraj, ale uświadomiłam sobie ze za dwa dni miałabym normalnie okres więc to pewnie z tego powodu.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam dodatkowy progesteron i nospe i leżę. Zgodnie z zaleceniami ;)
    Udało mi się umówić na dzisiaj na 20:00 na usg.

magnolia29, Anhydra, emi2016 lubią tę wiadomość

preg.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:

Daj znać! Trzymamy kciuki! Będzie dobrze!

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    We Wrocławiu w luxmedzie rejestrujesz się wcześniej na pobranie krwi idzie to sprawnie, nie czekasz dłużej niż 10minut. Każde miasto ma inne przepisy.

A mając wykupiony pakiet, nawet jeśli online nie ma terminów do specjalisty, to na infolinii maja obowiązek znaleźć Ci wizytę w terminie kilku dni e zależności jaki to specjalista :)

Kochana powiedz to paniom w Warszawie ;) serio... to zupełnie inny świat :/

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Idziesz jutro na usg? :)

Ja mam dość mocne bóle podbrzusza od wczoraj, ale uświadomiłam sobie ze za dwa dni miałabym normalnie okres więc to pewnie z tego powodu.

Idę jutro na 17 :)
    Właśnie z powodu tych plamień i bólu brzucha. Niby ten bol to rozciągająca się macica i więzadła. ..mam nadzieję :)

Usiasia lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • redken Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do luxmedu w Warszawie i też tak mam. Muszą mi znaleźć wizytę u danego specjalisty w ciagu 48h. Jak nie znajdą to mogę iść prywatnie do innej kliniki i oni zwracają koszt wizyty.

Domi_tur lubi tę wiadomość

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki :) Dam znać :)

Anhydra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,witam się z wami nieśmiało :)
    Według obliczeń termin na 18 sierpnia.
    Jutro rano pierwsza wizyta u lekarza ,trzymajcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:05

Natalia1992, emi2016, smeg, Anhydra, Agagusia, Marimiko, Misi@ lubią tę wiadomość

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    23-24dpo

To daj znać jutro co i jak :) Ja idę w piątek i też będę 24 dpo :)

emi2016 lubi tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Biorę luteine 3×200. Acard i heparyne też biorę.
    Oprócz plamień mam też mocniejsze niż wcześniej bóle brzucha, jak na okres, więc nie sądzę, że to od heparyny.
    Skontaktuj się najlepiej ze swoim dr. Lub jedź na ip. Mi mówił lekarz że jak pojawiają zie jakiekolwiek niepokojące objawy, bóle brzucha itp to jechac na IP. Ale twoje plamienie jakiego jest koloru? Brązowe?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Sorry teraz mi się stronka odświeżyła. Daj znać po wizycie!

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Idę jutro na 17 :)
    Właśnie z powodu tych plamień i bólu brzucha. Niby ten bol to rozciągająca się macica i więzadła. ..mam nadzieję :)
    Jutro widzę kilka wizyt się szykuje. Bedzie dobrze dziewczyny trzymam za Was i za moje maleństwo kciuki. Właśnie przed chwilą miałam jakis napad płaczu z bezsilności i w ogole nie wiem czemu... płakałam chyba z 10min ale teraz jakos mi lepiej...

smeg lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę ciążę w Medicoverze i nie narzekam, ale o terminy trzeba walczyć :P niby zwracają koszt wizyty w innej klinice, ale mój gin przyjmuje tylko tam. Za to wszystko mam za darmo - badania krwi po skierowaniu, PAPPa, endokrynologa, więc w poprzedniej ciąży zwróciło mi się 5 lat płacenia abonamentu :P w Gdańsku normalnie w gabinetach jest USG, ale wiem że np. w Warszawie nie ma :/

Dziś dostałam wiadomości od dwóch koleżanek, że zobaczyły serduszko :) jedna po dwóch późnych stratach, bardzo jej kibicuję, a drugiej wysyłałam ciążowe wiruski, a następnego dnia wysikała pozytywny test :) bardzo mnie cieszą ciąże wśród znajomych <3 mam nadzieję, że ja też zobaczę jutro mojego kropka - idę na pierwszą wizytę :)

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken daj znać co i jak?!

No i kciuki za jutrzejsze wizyty Smeg i Bum23!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty :) ja idę dopiero w piątek na pierwsze USG. W poprzednich ciążach biegałam histerycznie co tydzień, zadręczałam się czytaniem najgorszych scenariuszy i w sumie wszystko się sprawdzilo. Tym razem nie świruję i po prostu wiem, ze musi być dobrze :)

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken

Ja tak miałam 2 tygodnie prawie na podobnym etapie. Nic nie robiłam, ani proga. ani leżenia, latałam jak dzika. I minęło samo.

redken lubi tę wiadomość

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym do was dołączyć ale nieśniało bo w czerwcu straciłam moje maleństwo... Moje wyniki bety jak na ten czas też nie zachwycają, to 31dc. W poniedziałek beta wynosiła 18,1 a dziś 41,9. Martwi mnie też progesteron w poniedziałek był 28nmol/l

Misi@ lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Ja prowadzę ciążę w Medicoverze i nie narzekam, ale o terminy trzeba walczyć :P niby zwracają koszt wizyty w innej klinice, ale mój gin przyjmuje tylko tam. Za to wszystko mam za darmo - badania krwi po skierowaniu, PAPPa, endokrynologa, więc w poprzedniej ciąży zwróciło mi się 5 lat płacenia abonamentu :P w Gdańsku normalnie w gabinetach jest USG, ale wiem że np. w Warszawie nie ma :/

Dziś dostałam wiadomości od dwóch koleżanek, że zobaczyły serduszko :) jedna po dwóch późnych stratach, bardzo jej kibicuję, a drugiej wysyłałam ciążowe wiruski, a następnego dnia wysikała pozytywny test :) bardzo mnie cieszą ciąże wśród znajomych <3 mam nadzieję, że ja też zobaczę jutro mojego kropka - idę na pierwszą wizytę :)

Widzisz taką fajną koleżankę mieć,szkoda że moja koleżanka zachowuje się jak kretynka, obraziła się na mnie za to że jestem w ciąży.

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Może to zależy od karty (ja mam chyba gold), ale nie musisz mieć skierowan na badanie. Poproś, że ci pokazali pakiet prowadzenia ciąży... ja mam ilestam razy morfologie, mocz, wszystkie zakazne (toxo, cmv, hcv, hiv), białko pappa, czystość pochwy, usg bez skierowań. Tylko musisz mieć kartę ciąży i robia

smeg lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ