Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
redken wrote:Biorę luteine 3×200. Acard i heparyne też biorę.
Oprócz plamień mam też mocniejsze niż wcześniej bóle brzucha, jak na okres, więc nie sądzę, że to od heparyny.
Przechodziłam przez to tydzień temu. Najważniejsze to leżeć. Dwa zwiększyć bdawke progesteronu uderzeniowo. Trzy skontaktować się z lekarzem i skonsultować czasowe odstawienie heparyny. Nie panikuj to Cię może zgubić wiem że łatwo powiedziec. Noninno spa 3x2 ta lbt. Działa rozkurczowo. Jeśli krwawienie się nie nasila nie jedz na SOR bo tam będziesz siedzieć a musisz leżeć. Być może lekarz może ci przepisać prolutex w zastrzyku to też może pomóc. Trzymam kciuki za Was -
Anhydra wrote:A bierzesz jakiegoś dupka lub luteinę? Przy plamieniach najlepiej poleżeć (jeżeli masz oczywiście taka możliwosc). Ja też mam plamienia i z Bobo wszystko było ok na ostatniej wizycie. U mnie to może być efekt heparyny i acardu. Nie wiem, jakie Ty bierzesz leki, ale jeżeli Cię to bardzo niepokoi to idź na IP.
Idziesz jutro na usg?
Ja mam dość mocne bóle podbrzusza od wczoraj, ale uświadomiłam sobie ze za dwa dni miałabym normalnie okres więc to pewnie z tego powodu. -
Domi_tur wrote:We Wrocławiu w luxmedzie rejestrujesz się wcześniej na pobranie krwi idzie to sprawnie, nie czekasz dłużej niż 10minut. Każde miasto ma inne przepisy.
A mając wykupiony pakiet, nawet jeśli online nie ma terminów do specjalisty, to na infolinii maja obowiązek znaleźć Ci wizytę w terminie kilku dni e zależności jaki to specjalista
Kochana powiedz to paniom w Warszawie serio... to zupełnie inny świat[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Domi_tur wrote:Idziesz jutro na usg?
Ja mam dość mocne bóle podbrzusza od wczoraj, ale uświadomiłam sobie ze za dwa dni miałabym normalnie okres więc to pewnie z tego powodu.
Idę jutro na 17
Właśnie z powodu tych plamień i bólu brzucha. Niby ten bol to rozciągająca się macica i więzadła. ..mam nadziejęUsiasia lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej ,witam się z wami nieśmiało
Według obliczeń termin na 18 sierpnia.
Jutro rano pierwsza wizyta u lekarza ,trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:05
Natalia1992, emi2016, smeg, Anhydra, Agagusia, Marimiko, Misi@ lubią tę wiadomość
-
redken wrote:Biorę luteine 3×200. Acard i heparyne też biorę.
Oprócz plamień mam też mocniejsze niż wcześniej bóle brzucha, jak na okres, więc nie sądzę, że to od heparyny.
-
Anhydra wrote:Idę jutro na 17
Właśnie z powodu tych plamień i bólu brzucha. Niby ten bol to rozciągająca się macica i więzadła. ..mam nadziejęsmeg lubi tę wiadomość
-
Ja prowadzę ciążę w Medicoverze i nie narzekam, ale o terminy trzeba walczyć niby zwracają koszt wizyty w innej klinice, ale mój gin przyjmuje tylko tam. Za to wszystko mam za darmo - badania krwi po skierowaniu, PAPPa, endokrynologa, więc w poprzedniej ciąży zwróciło mi się 5 lat płacenia abonamentu w Gdańsku normalnie w gabinetach jest USG, ale wiem że np. w Warszawie nie ma
Dziś dostałam wiadomości od dwóch koleżanek, że zobaczyły serduszko jedna po dwóch późnych stratach, bardzo jej kibicuję, a drugiej wysyłałam ciążowe wiruski, a następnego dnia wysikała pozytywny test bardzo mnie cieszą ciąże wśród znajomych mam nadzieję, że ja też zobaczę jutro mojego kropka - idę na pierwszą wizytęMalinowa Panienka lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Kciuki za wszystkie wizyty ja idę dopiero w piątek na pierwsze USG. W poprzednich ciążach biegałam histerycznie co tydzień, zadręczałam się czytaniem najgorszych scenariuszy i w sumie wszystko się sprawdzilo. Tym razem nie świruję i po prostu wiem, ze musi być dobrze
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny chciałabym do was dołączyć ale nieśniało bo w czerwcu straciłam moje maleństwo... Moje wyniki bety jak na ten czas też nie zachwycają, to 31dc. W poniedziałek beta wynosiła 18,1 a dziś 41,9. Martwi mnie też progesteron w poniedziałek był 28nmol/l
Misi@ lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Ja prowadzę ciążę w Medicoverze i nie narzekam, ale o terminy trzeba walczyć niby zwracają koszt wizyty w innej klinice, ale mój gin przyjmuje tylko tam. Za to wszystko mam za darmo - badania krwi po skierowaniu, PAPPa, endokrynologa, więc w poprzedniej ciąży zwróciło mi się 5 lat płacenia abonamentu w Gdańsku normalnie w gabinetach jest USG, ale wiem że np. w Warszawie nie ma
Dziś dostałam wiadomości od dwóch koleżanek, że zobaczyły serduszko jedna po dwóch późnych stratach, bardzo jej kibicuję, a drugiej wysyłałam ciążowe wiruski, a następnego dnia wysikała pozytywny test bardzo mnie cieszą ciąże wśród znajomych mam nadzieję, że ja też zobaczę jutro mojego kropka - idę na pierwszą wizytę
Widzisz taką fajną koleżankę mieć,szkoda że moja koleżanka zachowuje się jak kretynka, obraziła się na mnie za to że jestem w ciąży. -
smeg wrote:Ja prowadzę ciążę w Medicoverze i nie narzekam, ale o terminy trzeba walczyć niby zwracają koszt wizyty w innej klinice, ale mój gin przyjmuje tylko tam. Za to wszystko mam za darmo - badania krwi po skierowaniu, PAPPa, endokrynologa, więc w poprzedniej ciąży zwróciło mi się 5 lat płacenia abonamentu w Gdańsku normalnie w gabinetach jest USG, ale wiem że np. w Warszawie nie ma
smeg lubi tę wiadomość