Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Anhydra myśl, że lepiej że to wykryli i działają. Trzymam kciuki za Was!
Co do pomiarów z USG, to mojej siostrze przed porodem jak robili, to wyszło 3800g, ale zaznaczyli, że to jest +/- 500g, no i siostrzeniec miał 4300g. Wiadomo , że każde dziecko inne i szacowanie masy po obwodzie główki jest raczej orientacyjne.
No dokładnie. Takie pomiary na późniejszym etapie mocno orientacyjne... W moim przypadku w miarę się zgadzały. Kuba dzień przed porodem coś koło 4400g wg usg - urodził się 4264g. A Adaś dzień przed 3990g, urodził się 4018g, ale zdążył zasikać lekarza przed ważeniem, więc wyszłoby ciut więcej
Ale często się słyszy, że waga dziecka była niedoszacowana albo odwrotnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:34
-
Czesc wam! Nie bylo mnie ze dwa tygodnie albo i dluzej. Niestety nie mam zbyt wiele czasu w ciagu dnia pracując wiec nie nadrobie was za chiny.
Jeśli konus trzeba nanieść jakieś info lub zmiany na pierwszej stronie, proszę piszcie mi na priv. Nie dam rady przeszukiwac forum w poszukiwaniu tych informacji.
A tak na marginesie dzis jestem po wizycie: mala wazy juz 712 g i jest baaardO ruchliwym dzieckiem. Po za tym, wszystko w porządku.
Mam nadzieję ze u was tez wszystko dobrze;)Smerfelinka, Frida91, OlaWi, Klara Wysocka, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Ania95, Chimera, Domi_tur, plinka89, Anhydra, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyJestem po przedostatniej wizycie u dentysty. Została mi jakieś jedno małe wypełnienie - może trochę na siłę, bo dentystka sama się zastanawiała, ale wolę mieć wszystko teraz wyleczone i z głowy.
Wizyta i tyle przyjemna, że dzieciaki trochę kopały i tylko na tym skupialam myśliOlaWi, Chimera, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Ja też idę na początku maja. Była. Umówiona w zeszłym tygodniu ale się okazało że nie zdążyłabym na połówkowe więc przełożyłam. Też wolę teraz i mieć z głowy♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
IGA.G wrote:ja miałam taki po porodzie przy kp, mogłam jeść non stop...tak z miesiąc czy dwa to trwało... jak w nocy Anielka się budziła na cyca, ja szłam do kuchni i jadłam. chciałabym teraz tego uniknąć i szybciej wrócić do wagi
Haha ja przy początkach kp tez nie moglam sie pohamowac z jedzeniem, bylam wieczne glodna! Z tym, ze jadlam i chudlam, wiec pewnie moj maly ssacz tyle wyciagalIGA.G lubi tę wiadomość
-
Jestem podłamana.2tyg temu miałam 21tyś.leukocytów.Dostałam antybiotyk na zbicie w niedziele się skończył.Zrobiłam dziś morfologie i leukocytów 25.9tys.W poprzedniej miałam max.25.6tyś.W czwartek mam wizytę,a święta chyba w szpitalu spędze.Zaczęłam się bać o malucha.
-
Bobby29 wrote:
Bobby podasz mi proszę linka do tych bodziakow? Bo mój eMek to straszliwy fan Gwiezdnych Wojen, Marvela i DC Comics i poluje na same ciuchy dla Małego z motywami Batmana, Supermana, Flasha, Zielonej latarni, Capitan America itd 😂. Pokój też mu tak chce urządzić. Juz mu mówiłam, że ten pokój to raczej pod siebie urządza
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Cześć Dziewczyny,
Niebieska Gwiazda, współczuje powtórki koszmaru z pierwszej ciąży. Staraj się myśleć, ze skoro w tedy z dzidzia było wszystko ok to i teraz wyjdziecie z tego obronna ręka.
Anhydra, a kontrolują Ci jakoś ten płyn w brzuszku u małego? Współczuje świat w szpitalu.
W tym tyg nasza niania ma urlop i jestem sama z młodym w domu. Dziś trzasnęliśmy taki spacer, ze po powrocie jak poszłam położyć Julka na drzemkę to przysnelam razem z nim 😁.
Przyszły dziś do mnie zamówione ostatnio koszule do karmienia i polecam je z czystym sumieniem. Obie pomyślnie przeszły test „świecenia dupa”, zwłaszcza ta z doctor nap bo sięga mi aż za kostkę - polecam wysokim dziewczynom. Obie są tak ładne, ze jak wyjdę w nich po chleb to nikt się nie zorientuje, ze czymś rano zapomniałam. Rozmiar dobrałam z tabeli rozmiarów kierując się wyłącznie obwodem w biuście i są idealne. Łapcie linki:
https://rafjolka.pl/product-pol-40455-36811-Tayla-Koszula-nocna-Henderson-granatowy.html
https://rafjolka.pl/product-pol-41112-9625-Koszula-Nocna-ciazowa-do-karmienia-Doctor-Nap-red.html
Niebieska Gwiazda, Misi@, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Chimera wrote:Ja idę jutro na kontrolę do dentysty, ostatnio byłam w listopadzie i nic nie było do roboty, mam nadzieję że nic wielkiego mi tam nie wyjdzie.
Ja byłam w sierpniu i nic nie było do roboty (od poprzedniej ciąży nic nie było do roboty), a poszłam w lutym i 4 dziurkiLepiej skontrolować
-
Niebieska Gwiazda - współczuję prolemów z pierwszej ciąży
Anhydra - współczuję Świąt w szpitalu i nadal trzymam kciuki, żeby okazało się że to nic poważnego !
Bobby29 - ja też porposzę o linki do bodziaków
Niebieska Gwiazda, Anhydra lubią tę wiadomość
-
o ja też muszę do dentysty, mam jeszcze jeden ubytek do naprawy ale jakoś to odsunęłam. 3 wypełniałam w lutym.
Mi dziś kolega z pracy zwrócił uwagę na plamę, którą miałam na bluzce, na biuście. Myślałam, że oblałam się herbatą ale po jakimś czasie poczułam, że cieknie mi z lewego sutka! Plama i na bluzce i na staniku. Już miałam małe plamki na pościeli rano ale nie spodziewałam się tego w ciągu dnia! Chyba muszę zacząć nosić wkładki laktacyjneAgagusia lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
plinka89 wrote:Haha ja przy początkach kp tez nie moglam sie pohamowac z jedzeniem, bylam wieczne glodna! Z tym, ze jadlam i chudlam, wiec pewnie moj maly ssacz tyle wyciagal
-
AnaKwiat wrote:o ja też muszę do dentysty, mam jeszcze jeden ubytek do naprawy ale jakoś to odsunęłam. 3 wypełniałam w lutym.
Mi dziś kolega z pracy zwrócił uwagę na plamę, którą miałam na bluzce, na biuście. Myślałam, że oblałam się herbatą ale po jakimś czasie poczułam, że cieknie mi z lewego sutka! Plama i na bluzce i na staniku. Już miałam małe plamki na pościeli rano ale nie spodziewałam się tego w ciągu dnia! Chyba muszę zacząć nosić wkładki laktacyjne
u denstysty byłam w zeszłym tyg, bo już poleciał jeden ząb ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:03
-
IGA.G wrote:ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle w ciąży mleka, dopiero dwie doby po porodzie się zaczęło troszkę wylewać w nocy jak zdusiłam. a teraz już leci... pewnie dlatego, że mleko nie zaniknęło mi jeszcze po kp Anielki. normalnie jak nacisne to nie leci siara tylko żywe mleko
u denstysty byłam w zeszłym tyg, bo już poleciał jeden ząb ;/
Kurcze to może dobry sygnał? Może będzie ok z laktacją?Frida91 lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019