Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Drugie podejście do wózków:
Muuvo Quick - najlżejszy, super składanie, serwis d2d mimo, że chiński wózek, fajny duży wywietrznik, gondola wyżej położona, spacerówka 10,4 kg
Cybex Balios S nowsza wersja- fajna amortyzacja, świetna rozkładana buda, wygodny podnóżek dla większego dziecka, minus za dziwne składanie, materiały takie jak w priamie, wysoko spacerówka, za to gondola dosyć nisko, spacerówka 11,2 kg
Mutsy Nio - nadal wizualnie najładniejszy, buda podbita materiałem, najmniejszy daszek, fajne składanie spacerówka 12,4 kg
Joie Mytrax faktycznie spacerówki nie można obracać, dlatego odpada.
Jakieś uwagi? Wasze opinie? -
Bobby29 wrote:Tez u mnie nic.
Kurde dziewczyny czułam mała już kilka razy dziennie a dziś właściwie nic. Minimalnie coś tam nad ranem. Aż wyciągnęłam detektor (yay, w końcu się przydaje) i od razu znalazłam serducho, ładnie biło 140. Ale ruchów nie czuje. Czy ona może się jeszcze tak układać żebym jej nie czuła? Już ja czułam od dwóch tygodni codziennie i teraz nie wiemwczoraj na wizycie wszystko było w porządku więc tym się pocieszam ale oczywiście schiz mode i tak mi się włącza..
Nie przejmuj się też tak miałam, cały tydzień kopa amerika, a potem kilka dni nic praktycznie. Dzidziuś pewnie się obrócił w stronę kręgosłupa, jeśli do tego jeszcze masz łożysko z przodu to też nie wszystkie ruchy czujesz. Poczekaj dwa tygodnie, zobaczysz jak się maluszek potrafi wiercićBobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Witam się po dłuższej nieobecności
Anhydra trzymam za Was kciuki!
Ja jutro mam wizytę na 10 i teraz jeszcze bardziej się stresuję czy moja szyjka się jakoś trzyma czy się skróciłaCzuję czasami, że brzuch twardnieje ale nic mnie przy tym nie boli. Czasami mam wrażenie, że to mała tak się układa bo czuję twarde z jednej strony a z drugiej jest miękko. Sama już nie wiem.
Do tego ten krążek mam raz wyżej, raz niżej, tak mi się ułożył wczoraj, że nie mogłam się załatwić bo wszystko miałam zatkane a krążek miałam wrażenie, że mi wyjdzie na wierzchmam nadzieję, że się nie obsunął ani nic z tych rzeczy...
-
Niebieska Gwiazda wrote:Leukocyty,co za tym idzie neutrofile,limfocyty,monocyty,neutrofile,limfocyty jednych za dużo,innych za mało.Rzeszta wyników piękna.
W wielkim skrócie to jest taki odczyn na ciąże,mój organizm traktuje jak intruza moje dziecko i chce się go pozbyć,dlatego leukocyty rosną.
Myślałam, że może pojedynczy typ jest tak podwyższony. Sprawdzili czy nie masz żadnych dodatkowych infekcji?
Jak prowadzi Cię ten sam lekarz, to powinno być dobrze. Dużo zdrówka!
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Domi_tur wrote:Ja dziś rano pod prysznicem przycisnelam z ciekawości piersi i pojawiły się kropelki siary. A myślałam, że ten mój mały biust nic nie wyprodukuje 😂
Bobby29, Frida91, plinka89, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Domi_tur wrote:Proszę bardzo
https://s.click.aliexpress.com/e/c8z14ak1
Dziekuje :* tez w takim razie biore zestaw pierwszyDomi powinnas dostac jakis rabat za nakrecenie im sprzedazy
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Drugie podejście do wózków:
Muuvo Quick - najlżejszy, super składanie, serwis d2d mimo, że chiński wózek, fajny duży wywietrznik, gondola wyżej położona, spacerówka 10,4 kg
Cybex Balios S nowsza wersja- fajna amortyzacja, świetna rozkładana buda, wygodny podnóżek dla większego dziecka, minus za dziwne składanie, materiały takie jak w priamie, wysoko spacerówka, za to gondola dosyć nisko, spacerówka 11,2 kg
Mutsy Nio - nadal wizualnie najładniejszy, buda podbita materiałem, najmniejszy daszek, fajne składanie spacerówka 12,4 kg
Jakieś uwagi? Wasze opinie?
Ja sie odniose do Cybex Balios S bo swego czasu baardzo sie na niego nastawialismy I eMek byl w sklepie wozkowym porownac go z polskimi wozkami I wniosek taki ze amortyzacja sredniawa (duuuzo lepsza niz balios M) no I mowil ze te osobne spacerowki jednak lepsze. To subiektywna opinia, nie wiem na ile te amortyzatory sa w sumie wazne. Mi juz dwie osoby goraco polecaly ten wozekminusik dla mnie tez taki ze nie ma prawie nic w zestawie tzn torby, folii itp tak jak maja polskie (ale ciezkie) wozki. Wiec ja tez w kropce
-
Hura! Beda lody latem, i owoce, i bułeczki:)
Wyniki krzywej, a raczej w moim przypadku prostej praktycznie:
82-97-84.
Uff, ze dobrze wyszlo i ze w ogole udalo sie zrobic, bo 2 razy bylam juz bliska zwrócenia wszystkiego, ale przemówiłam sobie do rozumu ze nie chce tego znow przechodzić i podziałało:)Ania95, Bobby29, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Smerfelinka, OlaWi, plinka89, kayama, Marcelina85, Misi@, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
OlaWi wrote:Drugie podejście do wózków:
Jakieś uwagi? Wasze opinie?
Ogladala i baliosa i muvvo...dla mnie lepszy muvvo ma wszystkie dodatki i jesy ladny...gdyby nie fakt ze jeździmy po dziurach wzielabym muvvoStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Kurde dziewczyny czułam mała już kilka razy dziennie a dziś właściwie nic. Minimalnie coś tam nad ranem. Aż wyciągnęłam detektor (yay, w końcu się przydaje) i od razu znalazłam serducho, ładnie biło 140. Ale ruchów nie czuje. Czy ona może się jeszcze tak układać żebym jej nie czuła? Już ja czułam od dwóch tygodni codziennie i teraz nie wiemwczoraj na wizycie wszystko było w porządku więc tym się pocieszam ale oczywiście schiz mode i tak mi się włącza..
W czwartek rozpocznę 25 tydzień.Dwa tygodnie temu dzidziulek nie ruszał się 2.5dnia.Ja ma dodatkowo wysokie leukocyty i niemam detektora co razem dało konkretną schize i wylądowałam u mojego doktorka na usg.Okazało się,że młody ulokował się w poprzek lekko pod pępkiem.Mam łożysko na przedniej ścianie i pojemną macice,tak mówi mój doktorek.Więc jest to możliwe. -
Dziewczyny pytanie z innej beczki. Robicie trzecie prenatalne? U mnie do tej pory było ok, ale dr która je robiła zasugerowała żeby iść na trzecie, i kontrolować łożysko. Podobno przy cukrzycy się może szybciej starzeć.
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Wczoraj na USG mała była w poprzek i też mam łożysko na przedniej ścianie. I rozniez pojemna miednicę
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyscie mnie bardzo!
OlaWi lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Pierniczkowa wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki. Robicie trzecie prenatalne? U mnie do tej pory było ok, ale dr która je robiła zasugerowała żeby iść na trzecie, i kontrolować łożysko. Podobno przy cukrzycy się może szybciej starzeć.
-
Frida91 wrote:Właśnie mi uświadomiłaś,że moja następna wizyta w 28+0 będzie już 3 badaniem prenatalnym! Ale ten czas leci... Właśnie poczytałam o tym badaniu u mamy ginekolog. Podobno dzidzia już powinna się ułożyć wtedy na dobre główką w dół
-
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki. Robicie trzecie prenatalne? U mnie do tej pory było ok, ale dr która je robiła zasugerowała żeby iść na trzecie, i kontrolować łożysko. Podobno przy cukrzycy się może szybciej starzeć.
Ja raczej nie. Moj gin mowil, ze to co robia na 3 on sprawdza już w normalnym usg.
Ja mam dzis slabszy dzien. Nie wiem czy to przez podroz, czy cos zjadlam, ale mam wzdęcia i kilka razy mnie mdlilo
Mam nadzieję, ze to przejsciowe, bo trochę energii jeszcze potrzebuje by pozamykac wszystko przed porodem.
A tak jeszcze z ciekawosci, wiecie moze czy w przypadku planowanego cc robia gbs? Bo generalnie jesli dziecko nie wychodzi dolem, to raczej wydaje mi sie, ze nie powinno miec kontaktu z bakteria? -
Ja tego nie czuję szczerze mówiąc. U mnie chyba różnie się jeszcze układa bo w różnych miejscach czuję kopnięcia...
Ale tak czy siak to badanie chyba warto zrobić bo tam ocenia się też wiele innych ważnych parametrów. -
-
Frida91 wrote:Ja tego nie czuję szczerze mówiąc. U mnie chyba różnie się jeszcze układa bo w różnych miejscach czuję kopnięcia...
Ale tak czy siak to badanie chyba warto zrobić bo tam ocenia się też wiele innych ważnych parametrów.teraz też kolejna już ułożona głowką w dól, wiadomo, że może jeszcze fiknąć sobie ale jakoś chyba im tak wygodnie