X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie podejście do wózków:

Muuvo Quick - najlżejszy, super składanie, serwis d2d mimo, że chiński wózek, fajny duży wywietrznik, gondola wyżej położona, spacerówka 10,4 kg

Cybex Balios S nowsza wersja- fajna amortyzacja, świetna rozkładana buda, wygodny podnóżek dla większego dziecka, minus za dziwne składanie, materiały takie jak w priamie, wysoko spacerówka, za to gondola dosyć nisko, spacerówka 11,2 kg

Mutsy Nio - nadal wizualnie najładniejszy, buda podbita materiałem, najmniejszy daszek, fajne składanie spacerówka 12,4 kg

Joie Mytrax faktycznie spacerówki nie można obracać, dlatego odpada.

Jakieś uwagi? Wasze opinie?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Tez u mnie nic.

Kurde dziewczyny czułam mała już kilka razy dziennie a dziś właściwie nic. Minimalnie coś tam nad ranem. Aż wyciągnęłam detektor (yay, w końcu się przydaje) i od razu znalazłam serducho, ładnie biło 140. Ale ruchów nie czuje. Czy ona może się jeszcze tak układać żebym jej nie czuła? Już ja czułam od dwóch tygodni codziennie i teraz nie wiem :/ wczoraj na wizycie wszystko było w porządku więc tym się pocieszam ale oczywiście schiz mode i tak mi się włącza..

Nie przejmuj się też tak miałam, cały tydzień kopa amerika, a potem kilka dni nic praktycznie. Dzidziuś pewnie się obrócił w stronę kręgosłupa, jeśli do tego jeszcze masz łożysko z przodu to też nie wszystkie ruchy czujesz. Poczekaj dwa tygodnie, zobaczysz jak się maluszek potrafi wiercić :-)

Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności :)

Anhydra trzymam za Was kciuki!

Ja jutro mam wizytę na 10 i teraz jeszcze bardziej się stresuję czy moja szyjka się jakoś trzyma czy się skróciła :( Czuję czasami, że brzuch twardnieje ale nic mnie przy tym nie boli. Czasami mam wrażenie, że to mała tak się układa bo czuję twarde z jednej strony a z drugiej jest miękko. Sama już nie wiem.
    Do tego ten krążek mam raz wyżej, raz niżej, tak mi się ułożył wczoraj, że nie mogłam się załatwić bo wszystko miałam zatkane a krążek miałam wrażenie, że mi wyjdzie na wierzch :/ mam nadzieję, że się nie obsunął ani nic z tych rzeczy...

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Leukocyty,co za tym idzie neutrofile,limfocyty,monocyty,neutrofile,limfocyty jednych za dużo,innych za mało.Rzeszta wyników piękna.

W wielkim skrócie to jest taki odczyn na ciąże,mój organizm traktuje jak intruza moje dziecko i chce się go pozbyć,dlatego leukocyty rosną.

Myślałam, że może pojedynczy typ jest tak podwyższony. Sprawdzili czy nie masz żadnych dodatkowych infekcji?
    Jak prowadzi Cię ten sam lekarz, to powinno być dobrze. Dużo zdrówka!

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja dziś rano pod prysznicem przycisnelam z ciekawości piersi i pojawiły się kropelki siary. A myślałam, że ten mój mały biust nic nie wyprodukuje 😂
    No co Ty, moje 70/75 B wykarmiło dwojke bez zadnego dokarmiania mm! Nie zeby uważała ze to cos gorszego, ale dla mnie KP jest mega wygodne, uwielbiałam to robic i zależało mi za kazdym razem zeby nam sie powiodło:) A te głupie komentarze zw stylu ‚co tym tam mozesz miec, jak cycki male’ mialam gdzies i satysfakcja przedstawiałam moje maluchy.

Bobby29, Frida91, plinka89, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Proszę bardzo :)
    https://s.click.aliexpress.com/e/c8z14ak1

Dziekuje :* tez w takim razie biore zestaw pierwszy :) Domi powinnas dostac jakis rabat za nakrecenie im sprzedazy :)

Domi_tur lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Muuvo Quick - najlżejszy, super składanie, serwis d2d mimo, że chiński wózek, fajny duży wywietrznik, gondola wyżej położona, spacerówka 10,4 kg

Cybex Balios S nowsza wersja- fajna amortyzacja, świetna rozkładana buda, wygodny podnóżek dla większego dziecka, minus za dziwne składanie, materiały takie jak w priamie, wysoko spacerówka, za to gondola dosyć nisko, spacerówka 11,2 kg

Mutsy Nio - nadal wizualnie najładniejszy, buda podbita materiałem, najmniejszy daszek, fajne składanie spacerówka 12,4 kg

Ja sie odniose do Cybex Balios S bo swego czasu baardzo sie na niego nastawialismy I eMek byl w sklepie wozkowym porownac go z polskimi wozkami I wniosek taki ze amortyzacja sredniawa (duuuzo lepsza niz balios M) no I mowil ze te osobne spacerowki jednak lepsze. To subiektywna opinia, nie wiem na ile te amortyzatory sa w sumie wazne. Mi juz dwie osoby goraco polecaly ten wozek :) minusik dla mnie tez taki ze nie ma prawie nic w zestawie tzn torby, folii itp tak jak maja polskie (ale ciezkie) wozki. Wiec ja tez w kropce :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura! Beda lody latem, i owoce, i bułeczki:)
    Wyniki krzywej, a raczej w moim przypadku prostej praktycznie:
    82-97-84.
    Uff, ze dobrze wyszlo i ze w ogole udalo sie zrobic, bo 2 razy bylam juz bliska zwrócenia wszystkiego, ale przemówiłam sobie do rozumu ze nie chce tego znow przechodzić i podziałało:)

Ania95, Bobby29, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Smerfelinka, OlaWi, plinka89, kayama, Marcelina85, Misi@, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krzywa czeka za tydzień/dwa dopiero.

Czy z Wami na krzywą ktoś szedł? Czy byłyście same? Najchętniej bym poszła z mężem, ale nie wiem jak to wyjdzie u niego z pracą.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Ja kupilam.joie mytrax jestem zadowolona...z Tosia.mailam bebetto i chyba 2 razy jechala przodem do mnie wiec opcja zmianu spacerowki nie ma dla mnie znaczenia..dzieci lubia przodem bo duzo widza.
    Ogladala i baliosa i muvvo...dla mnie lepszy muvvo ma wszystkie dodatki i jesy ladny...gdyby nie fakt ze jeździmy po dziurach wzielabym muvvo

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Tez u mnie nic.

Kurde dziewczyny czułam mała już kilka razy dziennie a dziś właściwie nic. Minimalnie coś tam nad ranem. Aż wyciągnęłam detektor (yay, w końcu się przydaje) i od razu znalazłam serducho, ładnie biło 140. Ale ruchów nie czuje. Czy ona może się jeszcze tak układać żebym jej nie czuła? Już ja czułam od dwóch tygodni codziennie i teraz nie wiem :/ wczoraj na wizycie wszystko było w porządku więc tym się pocieszam ale oczywiście schiz mode i tak mi się włącza..

W czwartek rozpocznę 25 tydzień.Dwa tygodnie temu dzidziulek nie ruszał się 2.5dnia.Ja ma dodatkowo wysokie leukocyty i niemam detektora co razem dało konkretną schize i wylądowałam u mojego doktorka na usg.Okazało się,że młody ulokował się w poprzek lekko pod pępkiem.Mam łożysko na przedniej ścianie i pojemną macice,tak mówi mój doktorek.Więc jest to możliwe.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki. Robicie trzecie prenatalne? U mnie do tej pory było ok, ale dr która je robiła zasugerowała żeby iść na trzecie, i kontrolować łożysko. Podobno przy cukrzycy się może szybciej starzeć.

Agagusia lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na USG mała była w poprzek i też mam łożysko na przedniej ścianie. I rozniez pojemna miednicę :) Dzięki dziewczyny, uspokoiłyscie mnie bardzo!

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki. Robicie trzecie prenatalne? U mnie do tej pory było ok, ale dr która je robiła zasugerowała żeby iść na trzecie, i kontrolować łożysko. Podobno przy cukrzycy się może szybciej starzeć.
    Właśnie mi uświadomiłaś,że moja następna wizyta w 28+0 będzie już 3 badaniem prenatalnym! Ale ten czas leci... Właśnie poczytałam o tym badaniu u mamy ginekolog. Podobno dzidzia już powinna się ułożyć wtedy na dobre główką w dół :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Właśnie mi uświadomiłaś,że moja następna wizyta w 28+0 będzie już 3 badaniem prenatalnym! Ale ten czas leci... Właśnie poczytałam o tym badaniu u mamy ginekolog. Podobno dzidzia już powinna się ułożyć wtedy na dobre główką w dół :)
    Z tego co czuje moja nadal w poprzek. Ciekawe czy się obróci, w sumie nie musi być głową w dół bo w 38 TC będę mieć cesarkę na zimno. Już bym chciała 30 tydzień, i bezpieczną wagę małej.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Tez u mnie nic.

Bobby moja Anielka w 27 tc była cicho, ze trzy dni. aż pojechałam na IP. i lekarz mówił, że bywa tak.

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Ja raczej nie. Moj gin mowil, ze to co robia na 3 on sprawdza już w normalnym usg.

Ja mam dzis slabszy dzien. Nie wiem czy to przez podroz, czy cos zjadlam, ale mam wzdęcia i kilka razy mnie mdlilo :/
    Mam nadzieję, ze to przejsciowe, bo trochę energii jeszcze potrzebuje by pozamykac wszystko przed porodem.

A tak jeszcze z ciekawosci, wiecie moze czy w przypadku planowanego cc robia gbs? Bo generalnie jesli dziecko nie wychodzi dolem, to raczej wydaje mi sie, ze nie powinno miec kontaktu z bakteria?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego nie czuję szczerze mówiąc. U mnie chyba różnie się jeszcze układa bo w różnych miejscach czuję kopnięcia...
    Ale tak czy siak to badanie chyba warto zrobić bo tam ocenia się też wiele innych ważnych parametrów.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    tak będę robiłam mój lekarz przykłada do tego dużą wagę.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja tego nie czuję szczerze mówiąc. U mnie chyba różnie się jeszcze układa bo w różnych miejscach czuję kopnięcia...
    Ale tak czy siak to badanie chyba warto zrobić bo tam ocenia się też wiele innych ważnych parametrów.
    ja Anielkę czułam w różnych wg mnie ułożeniach, a na każdej wizycie dr mówił, że już dawno głowkowo ułożona :) teraz też kolejna już ułożona głowką w dól, wiadomo, że może jeszcze fiknąć sobie ale jakoś chyba im tak wygodnie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ