Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:A oficjalnie przywitam się z Wami jutro :p
Dzięki za poradę. Szkoda mi zmarnować tyle czasu walki. Jak zobaczyłam test byłam w szoku ale już oswajam się z tą myślą Czekam na lekarza teraz jak na szpilkach najgorzej jest w pracy, w ogóle nie umiem się skupić :p
Ml
-
Cześć dziewczyny, i ja się nieśmiało witam. Mam 35 lat, to moja trzecia ciąża, dwie straty na koncie. Tym razem mam w sobie dużo spokoju i pokory. Gratuluje wam wszystkim i proszę o przyjęcie do grona sierpniówek. Byłam wczoraj u lekarza, który proponował mi usg ale ja twardo odmówiłam, bo to dopiero 4 tydzień z kawałeczkiem. Następna wizyta 21 grudnia, może wtedy coś już zobaczymy, w poprzedniej ciąży w 6t4d było widać serduszko. Ps. Jak będziecie potrzebowały zarekomendowac komuś naprawdę czule testy ciążowe, to polecam facelle paskowe z rossmana, wykryły bete na poziomie 6.
smeg, Myszowelove, Usiasia, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Usiasia - trzymam kciuki, daj znac jak będziesz po wizycie
Alfa - u mnie robil usg w 4 tyg z hakiem i teraz z jeszcze wiekszym stresem czekam na przyszla wizyte.
A co do testów Rossmanna nie sadzilam, ze sa tak dobre!Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Cześć
Nieśmiało się witam To moja pierwsza ciąża.
Tp mniej więcej szacuję sobie na 9. sierpnia, ale wszystko się okaże po USG ze względu na nietypowy cykl.
1.12 beta 198
3.12 beta 424, prog 38, i 5mm pęcherzyk w macicy. Wg lekarza 5tc.
W przyszłym tygodniu mam jeszcze raz zrobić betę, a na wizytę wybieram się 17 lub 20.12 i mam nadzieję, że będzie serduszko.smeg, Alfa_Centauri, 19Biedroneczka91, Marimiko lubią tę wiadomość
Let's begin our journey... -
Ja jestem pomiedzy lipcem a sierpniem xD z tego wzgledu ze cykle raz 28 raz 30 wiec lekarz mówi ze koniec lipca poczatek sierpnia. W zwiazku ze wskazaniem cc raczej lipiec ale witam sie i gratuluje Wam wszystkim :*
smeg, Alfa_Centauri, Agagusia lubią tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Usiasia, też trzymam kciuki, gin pewnie da Ci progesteron na te plamienia
Alfa, miło Cię widzieć na fiolecie! ja też planuję iść na usg dopiero po 6 tc.
W związku z moim poziomem progesteronu (87, norma dla fl do 78) mam teraz schizę, że dwa jajka pękły i będą bliźniaki chociaż beta chyba tez rośnie wtedy jakoś bardziej? U mnie jest raczej na zwykłym poziomie. Może z dwóch jajek tylko jedno się zapłodniłoAlfa_Centauri, Usiasia lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Tysia16003 wrote:Ja jestem pomiedzy lipcem a sierpniem xD z tego wzgledu ze cykle raz 28 raz 30 wiec lekarz mówi ze koniec lipca poczatek sierpnia. W zwiazku ze wskazaniem cc raczej lipiec ale witam sie i gratuluje Wam wszystkim :*
-
No to witam się oficjalnie
Właśnie widziałam pół centymetra człowieka i piękne serduszko, termin na 28.07 ale że to koniec miesiąca to lepiej się będę czuć jako "najstarsza" niż najmłodsza ciążąplinka89, Alfa_Centauri, Anhydra, Usiasia, smeg, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Plinka, też byłam w szoku, bo dla mnie tak niska beta była raczej w granicach błędu laboratorium, a co dopiero testów sikanych. Na szczeście szybko urosła, teraz juz nie sprawdzam.
Smeg, dziekuję, pamiętam cię jeszcze z moich początków na forum, cieszę się, że będziesz miała drugie dzieciątko
Myszowelove, dziękuję podziwiam za siłę charakteru, ze wytrzymasz z wizytą do 8 tygodnia.
Domi, gratuluję serduszka. Który to tydzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:20
-
Hej.
Witam nowe mamusie
Ja dzisiaj czuję się dużo lepiej, mdłości przeszły ale nie wiem w sumie czy się cieszyć czy może martwić... ostatnio jak objawy przechodziły to skończyło się źle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:25
-
Jestem jestem
Witam Wszystkie Przyszłe Mamy.
Podobnie jak Domi, mam termin na przełomie lipca i sierpnia (prawdopodobnie 29.07.2019). Na ostatniej wizycie tydzień temu (5t3dz), ku zdziwieniu mojemu i lekarza, pikało już serduszko ❤. Póki co staram się zachować umiarkowany optymizm, bo mam już 2 straty za sobą . Najbliższa wizyta 13 grudnia. Mam nadzieję, że tym razem serduszko będzie biło nadal...smeg, Domi_tur, Marg, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Już działa jak dziecko we mgle, musiałam wypróbować wszystko
Kochana dobrze wiesz, że wszystko będzie dobrze! Ja jestem dobrym duszkiem co pilnuje dobrych myśli
A tak poza wszystkim muszę leczyć infekcje, jednak domowe metody pomogły tylko na pęcherz a w środku dramat. Siostra mi mówiła, że ona walczyła cała ciążę z grzybicami i infekcjami.. MasakraAnhydra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któras z Was ma jakiś skuteczny sposób na mdłości? Od razu powiem, że imbir za bardzo nie pomaga. Generalnie mdli mnie caluśki dzień...trudno przez to cokolwiek zrobić w ciągu dnia
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK