Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny
W takim razie koniecznie muszę się już zapisać, żeby się nie okazało, że później miejsc nie będzie. Tym bardziej, że w końcu chcemy umówić się tak, żeby mąż był ze mną.
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmi... byłam wczoraj w szpitalu na tzw. Edukacji i miałam iść na oddział diabetolog i ale babka się rozchorowal. W skutek czego od 9:30-14:30 czekałam na wypis że szpitala siedząc w korytarzyku między salami na plastikowym krzrselku. Za dwa tyg. Mam poczytać o diecie i jej stosować A 9.05 mają nie przyjąć na oddział i badać plus konsultacja z lekarzem diabetologiem. Ale ja ciągle jestem spiaca i nie mam sił i to mnie bardziej niepokoi.
-
Po wizycie. Okazuje się, że żołądek nie daje już rady z lekami, stąd wymioty. Od tego znowu trochę skróciła mi się szyjka w stosunku do poprzedniego razu, nie wiem o ile dokładnie, bo miałam badanie tylko na koźle, ale nie jest źle powiedział, krążek trzyma dobrze. Stąd ból brzucha i stawianie. Dostałam leki na żołądek i jakieś krople uspokajające wymioty. Na razie mam brać tabletki. Te krople to w ogóle czytam jakieś uspokajające ogólnie 🤪
Jeśli chodzi o prenatalne to nie dał mi skierowania, bo powiedział, że on to robi w ramach wizyty. Jak chcę to mogę sobie zrobić gdzieś indziej.
Gdzie te centyle są napisane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:02
-
Niebieska Gwiazda wrote:A o czym świadczy wynik 74 110 110.Mój jest trochę podobny tzn.drugi i trzeci pomiar zbliżone do siebie.82 132 131.
Troche się niepkoje no wyniki podała mi ustnie położna a do wglądu doprosić się nie mogę.Bo jak będzie lekarz.Dziś znów awantura na obchodzie.Niebieska Gwiazda, Misi@ lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
OlaWi wrote:Po wizycie. Okazuje się, że żołądek nie daje już rady z lekami, stąd wymioty. Od tego znowu trochę skróciła mi się szyjka w stosunku do poprzedniego razu, nie wiem o ile dokładnie, bo miałam badanie tylko na koźle, ale nie jest źle powiedział, krążek trzyma dobrze. Stąd ból brzucha i stawianie. Dostałam leki na żołądek i jakieś krople uspokajające wymioty. Na razie mam brać tabletki. Te krople to w ogóle czytam jakieś uspokajające ogólnie 🤪
Jeśli chodzi o prenatalne to nie dał mi skierowania, bo powiedział, że on to robi w ramach wizyty. Jak chcę to mogę sobie zrobić gdzieś indziej.
Gdzie te centyle są napisane?
A może coś osłonowego na żołądek, np. siemię lniane?
Niedawno robiłam połówkowe, ale już myślę, żeby III wykonać podwójnie: NFZ i prywatnie. A potem już tylko czekać do rozwiązania.
"Miałam" przez ten tydzień dwa szczęśliwe porody u koleżanek. Oby wszystkie z nas tak skończyły swoje 9 miesięcy!!
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Anhydra wrote:Zgadzam się z Agą- to raczej nie przyczyna gospodarki cukrowej. Jezeli juz szukac przyvzyn, to niska waga dziecka jest bardziej skorelowane z obniżenie poziomu przepływów w lozysku. No ale mówimy tutaj o wadze okolourodzeniowej. Moim zdaniem na tym etapie Domi to trudno wnioskować, ile będzie ważył Szymek przed porodem. Niektóre dzieci nabierają dużego rozpędu dopiero w III trym...i żeby się jeszcze nie okazało, że urodzisz 4-kilogramowego klopsa 😅😉
U mnie w obi ciążach przypływy zawsze byly Ok, lozysko tez na koncu mialo 1/2 stopien starzenia, czyli bardzo dobrze bylo. Urodziłam 39t5d - 3670 i 37t4d - 3050 a ponoc dzieci przybierają na tym etapie 200g/tydz, wiec polozna powiedziala ze widocznie rodze dzueci Ok 3600-3700 i teraz tez sie spodziewamy takiej wagi ok. Aktualnie starszy jest w 25/50 centylu a młodszy w 10/25, wiec sa w natury raczej drobniejsi niz potężniejsi.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Vampire wrote:A może coś osłonowego na żołądek, np. siemię lniane?
Niedawno robiłam połówkowe, ale już myślę, żeby III wykonać podwójnie: NFZ i prywatnie. A potem już tylko czekać do rozwiązania.
"Miałam" przez ten tydzień dwa szczęśliwe porody u koleżanek. Oby wszystkie z nas tak skończyły swoje 9 miesięcy!!
Po siemieniu mnie ostatnio zemdliło jeszcze bardziej.. Dostałam Helicid.
To te 3 prenatalne są w końcu płatne czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:19
-
My sie meldujemy po wizycie. Skończony 25 tydzien dzis mamy. Wszystko Ok, szyjka dluuuga, brzuch miękki. Mamy pozwolenie na lot:))) Nastepna wizyta za 5 tygodni, po wakacjach, to bedzie 30tc - razem z usg 3 trymestru. Jesli bić sue nie bedzie działo to moge juz do wylotu nie przychodzić, bo ponoc ew problemy z szyjka i inne dają zazwyczaj objawy glownie ze strony brzucha. Ponoc zdarza sie skracanie szyjki bez objawów, ake powiedział ze to nie w 3 ciazy z kolei przy tamtych książkowych. Gdyby mnie cos niepokoiło to mam wpasc tuz przed wyjazdem. Na plusie mam prawie 7kg.
No i fotka sie pochwalimy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:33
Niebieska Gwiazda, Misi@, Panna_Justyna, emi2016, Matyldaaa, Smerfelinka, Nacha, Chimera, OlaWi, Ania95, Limerikowo, Bobby29, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, plinka89, baileys, IGA.G, Frida91, Vampire, Domi_tur, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Ja właśnie robię miejsce na letnią garderobę i nowe ciążowe ciuchy, więc przejrzałam zimowo-jesienną i wystawiłam na Allegro 35 sukienek w rozmiarze XS/S - stwierdziłam, że już nigdy się w nie nie zmieszczę
teraz zabieram się za bluzki i koszule.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Ja właśnie robię miejsce na letnią garderobę i nowe ciążowe ciuchy, więc przejrzałam zimowo-jesienną i wystawiłam na Allegro 35 sukienek w rozmiarze XS/S - stwierdziłam, że już nigdy się w nie nie zmieszczę
teraz zabieram się za bluzki i koszule.
35 sukienek? 😮 kiedy Ty to nosiłaś 😄 -
Tez wczoraj mierzylam zalegające na polkach ciuchy - mieszczę sie moze w pare letnich bluzek. Nie ma tego złego, wynoszę reszte do piwnicy i bede miala luz poki nie zakupie czegos, mam jeszcze sporo ciuchów typowo letnich w pudle. No i dzis zdecydowałam sie zareklamować Plaszcz jesienny ktory kupilam w listopadzie - zmechacil sie, ale to strasznie, mimo sporej domeszki welny. Bylam w szoku jak babka w Reserved od razu mi zwrot kasy zrobila:) polazilam po sklepie i nabyłam kiecke, T-sport, krótka koszule i spódniczkę na gumkę - ciuchy nie typowo ciazowe, ale miesci mi sie brzuch, wiece nadadzą sie teraz i na nastepne lato tez na pewno:)
Aaa i w ciucholandzie nabyłam ostatnio za 6 zl krotkie ogrodniczki - po inspiracji którejś z Was, chyba jutro w nie wskoczę, bo ma byc u nas 28 stopni, fajnie na brzuchu leżąOlaWi lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
O właśnie jeszcze muszę przejrzeć spódnice, mam że dwie na takiej dosyć łagodnej gumce, które też powinny jakoś leżeć
z letnich ciuchów ciążowych nic nie kupiłam poza lidlowym dwupakiem bluzek z krótkim rękawem. Mam sporo podkoszulków, których nie będzie mi szkoda jak się ponaciagają, chociaż mam obawy, że jak brzuch mi dużo urośnie, to wszystkie bluzki/podkoszulki nieciazowe będą za krótkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:48