X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam krótkie spodenki w h&m - tyle mówili o tych upalach, że stwierdziłam, że albo kupię albo będę siedzieć w domu, bo nie będzie jak się ubrać. Do chodzenia po domu znalazłam stare spodenki bawełniane - maja taki szeroki pas i idealnie się nadają na tą pogodę. Mam dziś w planach przejrzeć jeszcze szafę - ale raczej nic tam nie znajdę nadajacego się :( zawsze chodziłam w dopasowanych ubraniach.

Ostatnio przeczytałam o siemieniu lnianym, że może ograniczyć wchłanianie się leków - dlatego ja zaczęłam na nie uważać.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    35 sukienek? 😮 kiedy Ty to nosiłaś 😄

Haha część moja, część odziedziczona po siostrze przy okazji jej przeprowadzki za granicę 😄 niektórych nawet nie miałam okazji założyć

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale mi ciężko i gorąco w taką pogodę 😯 co to będzie latem 😨

Ja tez dzis jakos jestem zmeczona. Zwalam to na podroz, ale na spacerze mialam problem dogonic corke!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja właśnie robię miejsce na letnią garderobę i nowe ciążowe ciuchy, więc przejrzałam zimowo-jesienną i wystawiłam na Allegro 35 sukienek w rozmiarze XS/S - stwierdziłam, że już nigdy się w nie nie zmieszczę ;) teraz zabieram się za bluzki i koszule.

Nie szalej! No chyba, ze to tylko pretekst na zmiane garderoby! :D na tym etapie faktycznie ciezko uwiezyc, ale ja po ciąży wskoczylam we wszystkie wcześniejsze ciuchy, oczywiście nje od razu ;) Najdluzej trwalo z dopasowanymi koszulami, bo jednak biust przy karmieniu, dlugo byl ponad norme :D

Marcelina85 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni maz mnie budzi w nocy, ze ciezko oddycham. Faktycznie jestem wtedy obrocona na plecy... Mam nadzieję, ze to nie jest bardzo niebezpieczne...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia - slodki bobasiu na fotce, super ❤

W Zarze aktualna kolekcja bardzo sprzyja brzuszkom ciazowym, bo jest masa luznych koszul, tunik odcinanych pod biustem, sukienek na guziki za kolano. No i materialy fajne oddychajace - bawelna, len, lyocell. Ja taki styl bardzo lubie i poszalałam na wyjezdzie w tej wielkiej kilkupietrowej krakowskiej Zarze

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Tak mnie dziś boli głowa, ze już mam wszystkiego dość.

Właśnie tak sobie pomyślałam, ze nie pamietam już kiedy czułam się głodna 😁. Mam cały czas takie uczucie przepełnionego żołądka. Wystarczy, ze niewiele zjem a już czuje, ze zaraz pęknę. Nie wiem czy ja za dużo podjadam, może powinnam zwiększyć odstępy między posiłkami? Ale w sumie dziś wyjątkowo miałam przerwę prawie 6 godzinna, zjadłam na to na szybko paczka (super, wiem) i czułam się mega najedzona. Teraz siedzę i mam ochotę na kanapkę, ale nie jestem głodna i wiem, ze jak ja zjem to będę żałować. Tez tak macie?

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam ostatnio że zjem coś i czuje sie pełna jak balon, myślałam że za dużo zaczynam żreć ale wcale nie tak wiele po przeanalizowaniu.

pochwale sie czymś...zamówiłam zawieszkę do smoczka...babeczka robi takie w mojej okolicy i nie mogłam się powstrzymać żeby nie kupić choć do takich rzeczy jeszcze tyle czasu. cena za taka 31zł- myślę że to niewiele

e6bb88b31d5c566fmed.jpg

tu strona na fb jakby któraś była zainteresowana
    https://www.facebook.com/PracowniaGryzakowNaturalnych/

Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak jeszcze nie mam - choć parę razy już się zdażyło, że po sporym obiedzie musiałam się położyć i leżeć, bo na nic więcej w brzuchu miejsca nie było :) tak chyba będzie powoli - że trzeba będzie jeść mało i często - bo po prostu nie będziemy miały miejsca na duże posiłki.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam, że jem malutkie posiłki, jak zjem więcej na raz, to potem mnie ciśnie żołądek.

Jutro w południe mam wizyte, trzymajcie proszę kciuki :)

emi2016, Ania95, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja juz po wizycie i szyjka ma 4.4cm ! Aż w szoku jestem! Także ćwiczyć mam dalej :) Cieszę się ogormnie! Blizna tez ładna 4.6 mm :)

Ania95, IGA.G, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Chimera, Agagusia, plinka89, Vampire, kayama, Domi_tur, Smerfelinka, Bobby29, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Tak mnie dziś boli głowa, ze już mam wszystkiego dość.

Właśnie tak sobie pomyślałam, ze nie pamietam już kiedy czułam się głodna 😁. Mam cały czas takie uczucie przepełnionego żołądka. Wystarczy, ze niewiele zjem a już czuje, ze zaraz pęknę. Nie wiem czy ja za dużo podjadam, może powinnam zwiększyć odstępy między posiłkami? Ale w sumie dziś wyjątkowo miałam przerwę prawie 6 godzinna, zjadłam na to na szybko paczka (super, wiem) i czułam się mega najedzona. Teraz siedzę i mam ochotę na kanapkę, ale nie jestem głodna i wiem, ze jak ja zjem to będę żałować. Tez tak macie?

Ja raczej w drugą stronę - jestem wiecznie głodna 😉 jem bardzo często i zdrowo. Ostatnio mam fazę na ogórki szklarniowe 😅 ogólnie uwielbiam w ciąży jeść warzywa jak nigdy 😊

emi2016 lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ja tak mam ostatnio że zjem coś i czuje sie pełna jak balon, myślałam że za dużo zaczynam żreć ale wcale nie tak wiele po przeanalizowaniu.

pochwale sie czymś...zamówiłam zawieszkę do smoczka...babeczka robi takie w mojej okolicy i nie mogłam się powstrzymać żeby nie kupić choć do takich rzeczy jeszcze tyle czasu. cena za taka 31zł- myślę że to niewiele

e6bb88b31d5c566fmed.jpg

tu strona na fb jakby któraś była zainteresowana
    https://www.facebook.com/PracowniaGryzakowNaturalnych/

Ja miałam podobna zawieszkę dla Julka i jeszcze gryzaczek i korale dla mamy do kompletu. Fajnie nam się to sprawdzało jako gryzak.

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie męczy zgaga. Cokolwiek zjem choćby jedną kromkę, i nie da się wytrzymać. Przed spaniem najgorzej aż pieczę w przełyku. Do tego cukry na czczo zaczęły szaleć. Po kolacji miałam 112 a rano na czczo 100 :(

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Mnie strasznie męczy zgaga. Cokolwiek zjem choćby jedną kromkę, i nie da się wytrzymać. Przed spaniem najgorzej aż pieczę w przełyku. Do tego cukry na czczo zaczęły szaleć. Po kolacji miałam 112 a rano na czczo 100 :(

A jesz drugą kolację ok 22 ? Kromka chleba razowego z wedliną przed snem powinna załatwić sprawę :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, zarobiona jestem, ciągle mamy szkolenia w pracy. Ale już czytam Was w miarę możliwości :)
    Co do zgagi to też mam coraz większą :( Łapie prawie po wszystkim co zjem, choćby to był biały serek. Mleko zimne słabo pomaga, a kiedyś mi super pomagało. Pomaga tylko Rennie. Słyszałam też, że siemie lniane pomaga.
    Też tak mam, że nie jestem w stanie więcej zjeść, jem niewiele a po każdym posiłku pękam w szwach! Takie mam uczucie, strach co będzie dalej. A mam wrażenie że tyję :((( Jakieś boczki mi się na d... porobiły cholercia. Postanowiłam odstawić słodycze bo póki co sobie pozwalam. Wiem, błąd :)
    Jak u Was majówka?? My jedziemy odpocząć w Polskę na Podkarpacie :)), nic wielkiego ale bardzo się cieszę, czuję się przemęczona. Ładny hotel z wygodami, dobre jedzenie, pałac w Łańcucie do zwiedzania w okolicy, aquapark, jest jakiś zalew.

Jutro mam wizytę prywatną u lekarza ze szpitala praskiego, mam z nim pogadać o cc, w praskim chcę rodzić i zapisałam się tam do szkoły rodzenia. Ciekawe co wyjdzie z tej wizyty.... Lekarz polecony.

Co do ubrań to tragedia, na górę jeszcze coś znajduje ale na dole w nic się nie mieszczę. Mam jeansy z pasem, które są już za ciepłe. I drugie badziewie z Lidla strasznie niewygodne, pas mi się już spruł na kawałku i zszywałam. Czekam na jedne spodnie 7/8 z Bonprixu. Usiłuję coś kupić używanego na olx ale co podjadę zmierzyć to nie pasuje :-/ Strasznie nie lubię tych spodni z pasem na brzuch, i wydaje mi się ze latem to bardzo grzeje. Bywają takie z wstawkami na bokach albo niskim pasem na brzuch, ale mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 22:15

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    A jesz drugą kolację ok 22 ? Kromka chleba razowego z wedliną przed snem powinna załatwić sprawę :)
    Właśnie o 22 jem , bo inaczej ketony w moczu. A cukier i tak swoje, przy 10 jednostkach insuliny rano 100 :( dzisiaj to w ogóle dramat po dwóch kromkach z pimidorem i 6 jednostkach po godzinie 210. Wzięłam 4 j korekty, psa na spacer i w 15 min spadło do 120.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:48

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, gratuluję chłopca :D u nas tak samo, najpierw dziewczynka a teraz chlopak i też mi z tym dziwnie.
    Też nie mamy jeszcze imienia, chociaż moja mama już się dopytuje

emi2016 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jestesmy w Tatrach i powiem Wam, ze czuje mocno roznice ciśnienia. Strasznie mnie "cisnelo" w głowie i w plecach przez drogę. Podziwiam te z Was, ktore w ciazy latają samolotem, ja mam chyba jakis słaby organizm. Ale gory piękne, całe nadal w śniegu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:24

E_linka2 lubi tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ