X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    jakby to była ta sama osoba, to rzeczywiscie. A urodziła córkę i dali jej na imię jak księżniczce z pewnego popularnego cyklu filmów? :)

Dokładnie tak 😃😃😃

Chimera lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście świat jest mały :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) czy któraś już ogarniała wyprawkę "Apteczną" dla siebie i dzieciaczka? macie jakąś gotową listę co potrzeba itp? mogę prosić :)obleciał mnie strach dzisiaj że jestem nie gotowa jeszcze :O w maju muszę już to ogarnąć aby mieć spokojną głowę ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A ja przegapiłam moją studniówkę!! 😢 już zostało mi 99 dni do porodu :P

Czyli wczoraj było 100 dni?
    Według suwaczka jesteśmy w tym samym czasie. Dobrze,że Cię mam,bo sama totalnie nie myślę o takich sprawach :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    hej :) czy któraś już ogarniała wyprawkę "Apteczną" dla siebie i dzieciaczka? macie jakąś gotową listę co potrzeba itp? mogę prosić :)obleciał mnie strach dzisiaj że jestem nie gotowa jeszcze :O w maju muszę już to ogarnąć aby mieć spokojną głowę ;)

Chętnie przycupne i podepne się pod prośbę :)

Vampire, OlaWi, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy mieszkam zupełnie gdzie indziej, ale dla mnie ta temperatura jest w sam raz, jeszcze przy tym wietrze. Z tym, ze ja zawsze lubilam cieplo, to moze łatwiej mi będzie znieść letnią końcówkę. Ja sie cieszę, ze w koncu tyle warstw nie trzena zakladac i moge wskoczyć w letnie ciuchy! Muszę jeszcze pediciure zrobic, bo takich stop do sandalkow nie wloze... To będzie wyzsza szkola jazdy, juz przy takin brzuszku!
    Chociaż z drugiej strony, podobno juz od jutra załamanie pogody :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 15:44

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj śmieszny dzień.. Leżymy sobie z psem i się chłodzimy. W tle leci Yiruma, ale co próbuję coś czytać mądrego, to Mała bawi się w scenę z Obcego i się rozczulam. 😍 Przynajmniej jakaś spokojniejsza dzisiaj jestem, tylko ciągle głodna. 😁

Misi@, Smerfelinka, OlaWi, baileys lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z okazji pogody zrobiłam spacer 6km, potem poczytałam książkę na balkonie, zagryzałam ogórka małosolnego. Korzystam póki upały nie doskwierają a właśnie znowu ma się trochę ochłodzić

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czyli wczoraj było 100 dni?
    Według suwaczka jesteśmy w tym samym czasie. Dobrze,że Cię mam,bo sama totalnie nie myślę o takich sprawach :D

Tak, wczoraj było dokładnie 100 dni :D tyle czekałam na ten dzień i jeszcze w poniedziałek sobie myślałam, że muszę pamiętać... I przegapiłam :P a bym to opiła soczkiem pomarańczowym 😂

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja nie wiem czy mieszkam zupełnie gdzie indziej, ale dla mnie ta temperatura jest w sam raz, jeszcze przy tym wietrze. Z tym, ze ja zawsze lubilam cieplo, to moze łatwiej mi będzie znieść letnią końcówkę. Ja sie cieszę, ze w koncu tyle warstw nie trzena zakladac i moge wskoczyć w letnie ciuchy! Muszę jeszcze pediciure zrobic, bo takich stop do sandalkow nie wloze... To będzie wyzsza szkola jazdy, juz przy takin brzuszku!
    Chociaż z drugiej strony, podobno juz od jutra załamanie pogody :(

Ja właśnie od zawsze byłam ciepłolubna i nigdy nie miałam problemu z wysokimi temperaturami. A teraz 23 stopnie, a ze mnie pot spływa :P

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 28 i powiem Wam ze w koncu mi ciepło:)lubie temperatury do 30 st, juz pisalam ze moglabym we Wloszech mieszkać:) moze dlatego jakis końcówka w kato mnie nie przeraża, poprzednio rodziłam tez w sierpniu w upały 34-36 i fakt gorąco wtedy bylo, ale samej koncowki nie wspominam zle. Wole to niz kurtki i zakładanie kozaków z wielkim brzuchem.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w cieniu w ogródku i jak wiaterek mnie owiewa to jest znośnie. Temp pokazuje mi 29 st! Nawet nie chce myśleć ile jest w słońcu.

Co do zakupów aptecznych to ostatnio sprawdzałam ze moje pzredporodowe zamówienia z 2017 roku w gemini mam jeszcze w historii w panelu klienta i są! Wrzuci po prostu wszystko znowu do koszyka 😁. W sumie niczego mi nie zabrakło i wszystko się przydało. Mogę zeskrinowac i Wam tu wrzucić.

plinka89, Vampire, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie przyjemniej jest teraz jak lekko wieje, rano powietrze stało w miejscu i to było najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:51

Misi@, Ania95, emi2016 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANHYDRA współczuję pobytu w szpitalu, ale niedługo czeka Cię piękna nagroda za te wszystkie trudy! Co do wyprawki, to ja też kupuję wszystko online , mieszkam na zadupiu i nie chce mi się ruszać dupki do wielkiego miasta ogarniać zakupy.

SMUTNAMISS wierzę , że będzie dobrze. Biedna, Ty to też masz co chwile jakieś stresy :/

NIEZAPOMONAJKA5 ja mam poduchę i na początku myślałam, że jest super, ale ostatnio nad ranem ją zwalam z łóżka bo bolą mnie biodra jak wkładam ją między nogi a jest to ból nieznośny. Po odłożeniu poduchy wszystko wraca do normy. Chyba tylko ja tak mam, w całym internecie nie spotkałam się z taką opinią.

DRZEWKO POMARAŃCZOWE ja robię od początku ciąży fotoksiążki (polecam uwolnijkolor.pl) , mam już ich kilka i kilka do zrobienia przede mną. Od lat nie wywoływałam zdęć a mam puste ściany więc można byłoby faktycznie coś oprawić i powiesić 😊

CHIMERA przeczytałam Twój wpis o pizzy i lodach i dostałam ślinotoku. Ostatnio bez względu na to ile zjem wciąż jestem głodna i mam zachciewajki na słodkie oczywiście. W związku z tym, że w ostatnim miesiącu przytyłam 3kg postanowiłam się trochę ogarnąć z jedzeniem, jest ciężko, ale na razie się trzymam 😊

U mnie też gorąco. Ostatnio wywaliło mi brzuch, czuję się gruba i ociężała a tu nawet nie 6 miesiąc. Mam zdecydowanie ostatnio jakieś gorsze dni jeśli chodzi o samopoczucie, do tego mąż mi się rozchorował i umiera.

Dziewczyny jeśli nie stosujecie koniecznie zaopatrzcie się w filtry. Cieżarne mają skłonności do przebarwień, ja nie posmarowałam się jednego dnia (zapomniałam) i będę mieć "pamiątkę" na całe lato! :/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć, że mi również odpowiada taka pogoda jak dzisiaj :) od razu mam więcej chęci do życia i wcale nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu, wręcz rozpływam się ze szczęścia. Być może że gdy przyjdą upały w późniejszych tygodniach, będzie gorzej ale na tą chwilę nie mogę absolutnie narzekać :) Wcale nie zachwyca mnie to, że jutro ochłodzenie i w kolejne dni spodziewany jest deszcz :(

plinka89, plinka89, baileys, Agagusia lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych cieplolubnych i dobrze znoszę wysokie temperatury a jednak teraz mi ciężko. Nie wiem co to będzie latem jak teraz już czuję się jak waleń i nie chce mi się nic robić :P

Ania95, Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też z tych cieplolubnych i dobrze znoszę wysokie temperatury a jednak teraz mi ciężko. Nie wiem co to będzie latem jak teraz już czuję się jak waleń i nie chce mi się nic robić :P

Hahaha piękne porównanie :D

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:24

Chimera, Misi@, Smerfelinka, emi2016, Anhydra, Ania95, E_linka2, kayama, Pierniczkowa, plinka89, Frida91, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Bobby29, Agagusia, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ostatnio pisałam że ma jakies nowe info o bankowaniu krwi pepowinowej? Cos mi chyba mignęło ale nie mogę znaleźć? Właśnie na szkole mielismy krótkie spotkanie z przedstawicielami takiej zabawy i mój K sie nakręcił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 19:18

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szkole rodzenia też był przedstawiciel-po zajęciach zainteresowani mieli zostać żeby posłuchać go i chyba została jedna osoba.

W ogóle to dostałam do wypełnienia plan porodu. Póki co schowałam go do szuflady i nawet nie spoglądam w stronę komody :D

Mąż wziął się za skręcanie szafy. Mój tata się oferował, że pomoże, ale emek miał nastawienie "ja sam!!", nie żebym w niego nie wierzyła, ale szafa narożna to ciężka sprawa żeby samemu na nogi to postawić. Przed chwilą przyszedł do pokoju z miną nietegą i stwierdził "jednak zadzwonię do teścia w sprawie tej szafy" ;) I znów żona ma rację...jak ciężko to przyznać :P

Nacha lubi tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ