X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    jakby to była ta sama osoba, to rzeczywiscie. A urodziła córkę i dali jej na imię jak księżniczce z pewnego popularnego cyklu filmów? :)

Dokładnie tak 😃😃😃

Chimera lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście świat jest mały :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) czy któraś już ogarniała wyprawkę "Apteczną" dla siebie i dzieciaczka? macie jakąś gotową listę co potrzeba itp? mogę prosić :)obleciał mnie strach dzisiaj że jestem nie gotowa jeszcze :O w maju muszę już to ogarnąć aby mieć spokojną głowę ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A ja przegapiłam moją studniówkę!! 😢 już zostało mi 99 dni do porodu :P

Czyli wczoraj było 100 dni?
    Według suwaczka jesteśmy w tym samym czasie. Dobrze,że Cię mam,bo sama totalnie nie myślę o takich sprawach :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    hej :) czy któraś już ogarniała wyprawkę "Apteczną" dla siebie i dzieciaczka? macie jakąś gotową listę co potrzeba itp? mogę prosić :)obleciał mnie strach dzisiaj że jestem nie gotowa jeszcze :O w maju muszę już to ogarnąć aby mieć spokojną głowę ;)

Chętnie przycupne i podepne się pod prośbę :)

Vampire, OlaWi, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy mieszkam zupełnie gdzie indziej, ale dla mnie ta temperatura jest w sam raz, jeszcze przy tym wietrze. Z tym, ze ja zawsze lubilam cieplo, to moze łatwiej mi będzie znieść letnią końcówkę. Ja sie cieszę, ze w koncu tyle warstw nie trzena zakladac i moge wskoczyć w letnie ciuchy! Muszę jeszcze pediciure zrobic, bo takich stop do sandalkow nie wloze... To będzie wyzsza szkola jazdy, juz przy takin brzuszku!
    Chociaż z drugiej strony, podobno juz od jutra załamanie pogody :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 15:44

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj śmieszny dzień.. Leżymy sobie z psem i się chłodzimy. W tle leci Yiruma, ale co próbuję coś czytać mądrego, to Mała bawi się w scenę z Obcego i się rozczulam. 😍 Przynajmniej jakaś spokojniejsza dzisiaj jestem, tylko ciągle głodna. 😁

Misi@, Smerfelinka, OlaWi, baileys lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z okazji pogody zrobiłam spacer 6km, potem poczytałam książkę na balkonie, zagryzałam ogórka małosolnego. Korzystam póki upały nie doskwierają a właśnie znowu ma się trochę ochłodzić

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czyli wczoraj było 100 dni?
    Według suwaczka jesteśmy w tym samym czasie. Dobrze,że Cię mam,bo sama totalnie nie myślę o takich sprawach :D

Tak, wczoraj było dokładnie 100 dni :D tyle czekałam na ten dzień i jeszcze w poniedziałek sobie myślałam, że muszę pamiętać... I przegapiłam :P a bym to opiła soczkiem pomarańczowym 😂

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja nie wiem czy mieszkam zupełnie gdzie indziej, ale dla mnie ta temperatura jest w sam raz, jeszcze przy tym wietrze. Z tym, ze ja zawsze lubilam cieplo, to moze łatwiej mi będzie znieść letnią końcówkę. Ja sie cieszę, ze w koncu tyle warstw nie trzena zakladac i moge wskoczyć w letnie ciuchy! Muszę jeszcze pediciure zrobic, bo takich stop do sandalkow nie wloze... To będzie wyzsza szkola jazdy, juz przy takin brzuszku!
    Chociaż z drugiej strony, podobno juz od jutra załamanie pogody :(

Ja właśnie od zawsze byłam ciepłolubna i nigdy nie miałam problemu z wysokimi temperaturami. A teraz 23 stopnie, a ze mnie pot spływa :P

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 28 i powiem Wam ze w koncu mi ciepło:)lubie temperatury do 30 st, juz pisalam ze moglabym we Wloszech mieszkać:) moze dlatego jakis końcówka w kato mnie nie przeraża, poprzednio rodziłam tez w sierpniu w upały 34-36 i fakt gorąco wtedy bylo, ale samej koncowki nie wspominam zle. Wole to niz kurtki i zakładanie kozaków z wielkim brzuchem.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w cieniu w ogródku i jak wiaterek mnie owiewa to jest znośnie. Temp pokazuje mi 29 st! Nawet nie chce myśleć ile jest w słońcu.

Co do zakupów aptecznych to ostatnio sprawdzałam ze moje pzredporodowe zamówienia z 2017 roku w gemini mam jeszcze w historii w panelu klienta i są! Wrzuci po prostu wszystko znowu do koszyka 😁. W sumie niczego mi nie zabrakło i wszystko się przydało. Mogę zeskrinowac i Wam tu wrzucić.

plinka89, Vampire, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie przyjemniej jest teraz jak lekko wieje, rano powietrze stało w miejscu i to było najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:51

Misi@, Ania95, emi2016 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANHYDRA współczuję pobytu w szpitalu, ale niedługo czeka Cię piękna nagroda za te wszystkie trudy! Co do wyprawki, to ja też kupuję wszystko online , mieszkam na zadupiu i nie chce mi się ruszać dupki do wielkiego miasta ogarniać zakupy.

SMUTNAMISS wierzę , że będzie dobrze. Biedna, Ty to też masz co chwile jakieś stresy :/

NIEZAPOMONAJKA5 ja mam poduchę i na początku myślałam, że jest super, ale ostatnio nad ranem ją zwalam z łóżka bo bolą mnie biodra jak wkładam ją między nogi a jest to ból nieznośny. Po odłożeniu poduchy wszystko wraca do normy. Chyba tylko ja tak mam, w całym internecie nie spotkałam się z taką opinią.

DRZEWKO POMARAŃCZOWE ja robię od początku ciąży fotoksiążki (polecam uwolnijkolor.pl) , mam już ich kilka i kilka do zrobienia przede mną. Od lat nie wywoływałam zdęć a mam puste ściany więc można byłoby faktycznie coś oprawić i powiesić 😊

CHIMERA przeczytałam Twój wpis o pizzy i lodach i dostałam ślinotoku. Ostatnio bez względu na to ile zjem wciąż jestem głodna i mam zachciewajki na słodkie oczywiście. W związku z tym, że w ostatnim miesiącu przytyłam 3kg postanowiłam się trochę ogarnąć z jedzeniem, jest ciężko, ale na razie się trzymam 😊

U mnie też gorąco. Ostatnio wywaliło mi brzuch, czuję się gruba i ociężała a tu nawet nie 6 miesiąc. Mam zdecydowanie ostatnio jakieś gorsze dni jeśli chodzi o samopoczucie, do tego mąż mi się rozchorował i umiera.

Dziewczyny jeśli nie stosujecie koniecznie zaopatrzcie się w filtry. Cieżarne mają skłonności do przebarwień, ja nie posmarowałam się jednego dnia (zapomniałam) i będę mieć "pamiątkę" na całe lato! :/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć, że mi również odpowiada taka pogoda jak dzisiaj :) od razu mam więcej chęci do życia i wcale nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu, wręcz rozpływam się ze szczęścia. Być może że gdy przyjdą upały w późniejszych tygodniach, będzie gorzej ale na tą chwilę nie mogę absolutnie narzekać :) Wcale nie zachwyca mnie to, że jutro ochłodzenie i w kolejne dni spodziewany jest deszcz :(

plinka89, plinka89, baileys, Agagusia lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych cieplolubnych i dobrze znoszę wysokie temperatury a jednak teraz mi ciężko. Nie wiem co to będzie latem jak teraz już czuję się jak waleń i nie chce mi się nic robić :P

Ania95, Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też z tych cieplolubnych i dobrze znoszę wysokie temperatury a jednak teraz mi ciężko. Nie wiem co to będzie latem jak teraz już czuję się jak waleń i nie chce mi się nic robić :P

Hahaha piękne porównanie :D

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:24

Chimera, Misi@, Smerfelinka, emi2016, Anhydra, Ania95, E_linka2, kayama, Pierniczkowa, plinka89, Frida91, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Bobby29, Agagusia, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ostatnio pisałam że ma jakies nowe info o bankowaniu krwi pepowinowej? Cos mi chyba mignęło ale nie mogę znaleźć? Właśnie na szkole mielismy krótkie spotkanie z przedstawicielami takiej zabawy i mój K sie nakręcił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 19:18

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szkole rodzenia też był przedstawiciel-po zajęciach zainteresowani mieli zostać żeby posłuchać go i chyba została jedna osoba.

W ogóle to dostałam do wypełnienia plan porodu. Póki co schowałam go do szuflady i nawet nie spoglądam w stronę komody :D

Mąż wziął się za skręcanie szafy. Mój tata się oferował, że pomoże, ale emek miał nastawienie "ja sam!!", nie żebym w niego nie wierzyła, ale szafa narożna to ciężka sprawa żeby samemu na nogi to postawić. Przed chwilą przyszedł do pokoju z miną nietegą i stwierdził "jednak zadzwonię do teścia w sprawie tej szafy" ;) I znów żona ma rację...jak ciężko to przyznać :P

Nacha lubi tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ