X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Wiecie co, powiedziałam mężowi, że chcę pojechać na ip a on na to, że jestem nienormalna... "nie plamisz więc wszystko jest ok" :/
    Izba przyjęć jest od nagłych wypadków, ktoś w tym czasie może potrzebować pomocy. A nie możesz iść prywatnie na USG?

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Źle zrozumiałam.
    Ja bym nie kupowała. Masz bardzo dobry wynik... chyba że wcześniejsze poronienia były spowodowane niewydolnością ciała żółtego... Ale twój wynik progesteronu na to nie wskazuje...
    Ja miałam też poronienie i miałam duphaston przypisany. Ale u mnie dziecko nie rozwijało się (był pęcherzyk i ciałko zoltkowe)... A duphaston przedłużal sztucznie ciążę i dopiero w 8tc poronilam... nie potrzebnie brałam i przedluzalam

Dzieki. Prywatny zna. Nie wiadomo jakie byly przyczyny poprzednich strat ale byly one na bardzo wczesnym etapie. Bete nie przekraczala 100

wiki2 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :D
    Mój dzisiejszy test mówi, że jestem w ciąży.
    Ostatnia niestety straciłam w 10tc więc bardzo się boję.
    Ale mam nadzieję ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bc5356ca47.jpg

Alfa_Centauri, Agagusia, OlaWi, Natalia1992, wiki2, Domi_tur, Marimiko, Misi@, 19Biedroneczka91, Malinka7, Myszowelove, smeg lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg owulacji będę rodzic 1 września. Wg miesiączki 28 sierpnia. Wolę być ostatnia niż pierwsza :D

smeg lubi tę wiadomość

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche sie zmarteiam, choc Saną nie wiem czy jest czym... mam badał dosyc mocne zaparcia, No i dzis 'po sprawie' zauwazylam na papierze duza ilość takiego mega gęstego, rozciagliwego śluzu, żółtawego koloru - sorry za dosłowność. Czy myslicie ze jest die czym martwić? Czy to moze byc wydzielina z rozszerzającej sie szyjki? We wtorek bylam u gina, bylo Ok, pH idealne.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam dobrych wiesci. Zarodek 6,3mm czyli wiek zgadza się nawet z OM. Z usg wychodzi 6t3d z OM 6t4d ale niestety nie widac serduszka. Możliwe że zatrzymało się np. Wczoraj, mniej prawdopodobne ze jeszcze go nie widac ;( 27 wizyta ostateczna w szpitalu sprawdzi na lepszym sprzęcie

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Niestety nie mam dobrych wiesci. Zarodek 6,3mm czyli wiek zgadza się nawet z OM. Z usg wychodzi 6t3d z OM 6t4d ale niestety nie widac serduszka. Możliwe że zatrzymało się np. Wczoraj, mniej prawdopodobne ze jeszcze go nie widac ;( 27 wizyta ostateczna w szpitalu sprawdzi na lepszym sprzęcie

Może jeszcze się pojawi tętno? Skąd pewność, że przestało bic? Przecież z tego co kojarzę ostatnio nawet zarodka nie było...? A teraz ma ponad 6mm!

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • zmyslowa1982 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Kochana u Mnie w 6t6d dopiero był pęcherzyk 10 mm a serduszko około 8t uwidoczniono... w 11t dowiedziałam się ,że już nie bije...natomiast każda ciąża jest inna i nie przejmuj się bo niebawem powinno się pokazać serduszko :)
    Trzymam kciuki :)

aniołki :(
    2011 [*]
    2018 [*]
    2018 [*]
    Luteina 2x2
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny troche sie zmarteiam, choc Saną nie wiem czy jest czym... mam badał dosyc mocne zaparcia, No i dzis 'po sprawie' zauwazylam na papierze duza ilość takiego mega gęstego, rozciagliwego śluzu, żółtawego koloru - sorry za dosłowność. Czy myslicie ze jest die czym martwić? Czy to moze byc wydzielina z rozszerzającej sie szyjki? We wtorek bylam u gina, bylo Ok, pH idealne.
    Ja mam taki śluz od początku ciąży. Konsultowałam to z dwoma lekarzami i oboje powiedzieli że nie świadczy on k niczym złym.

Agagusia lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Myślę że serduszko lada chwila się pojawi, zarodek jest a przecież ostatnio nie było noc widac. Na twoim miejscu wybrałabym się do innego lekarza jeszcze przed świętami np 24 żeby nie myśleć całe święta a okaże się że wszystko będzie dobrze. Tego Ci życzę!

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Usiu, bardzo ci współczuję tych nerwów. Tak jak piszą dziewczyny, jeszcze nie wszystko jest przesądzone. Dobrze, żebyś miała zrobione badania na super sprzęcie, ale szkoda, że dopiero po świętach. Będziemy cię wspierać :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia, tez na Twoim miejscu poszłabym jeszcze w sobote lub poniedzialek gdzies jeszcze. Moze z e sprzętem naprawde dobrej jakość. Zeby przez swieta nie myśleć. Trzymam mooocno kciuki.
    PaniHa - troche mnie pocieszyłas, wyglada to jak duuuzo baaardzo płodnego śluzu.
    Misla tak któraś z Was?
    Dawno nie badałam sobie szyjki, teraz czuje tylko ze jest twarda, ale ujścia nie moge dokladnie dotknąć opuszkiem, bo mam mocne tylozgiecie macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:25

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Usiasia, tez na Twoim miejscu poszłabym jeszcze w sobote lub poniedzialek gdzies jeszcze. Moze z e sprzętem naprawde dobrej jakość. Zeby przez swieta nie myśleć. Trzymam mooocno kciuki.
    PaniHa - troche mnie pocieszyłas, wyglada to jak duuuzo baaardzo płodnego śluzu.
    Misla tak któraś z Was?
    Dawno nie badałam sobie szyjki, teraz czuje tylko ze jest twarda, ale ujścia nie moge dokladnie dotknąć opuszkiem, bo mam mocne tylozgiecie macicy.

Ja też tak miałam zanim zaczęłam plamić i brać luteinę. Podobno w ciąży śluz może mieć właśnie taki intensywniej żółty kolor.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chodzi o to że zarodek wielkością wychodzi niemal identycznie jak wg OM a w tak dużym powinno już bic serduszko chyba? Dlatego ten lekarz chce sprawdzić za tydzień czy doszło do zatrzymania serduszka czy nie. Staram się jeszcze mieć nadzieję i nie przekreślać tego maleństwa ale próbuje tez spojrzec realnie. Do tego dziwne że dziś akurat zmniejszyły mi się objawy...

Moglam bardziej cisnąć tego lekarza żeby dal kolejną receptę na duphaston bo może to od tego że wczoraj juz nie brałam bo się skonczyl...
    Akurat tak sie złożyło ze wcześniej umawiałam się na wizytę do innego dr i przypada ona jutro. Ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Tak czy inaczej chyba pójdę do niego... Sama nie wiem co robic. 5 lat starań a teraz to, wyjdzie na to ze chyba nie jest mi dane miec dzieci...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myśl na razie tak! Idź jutro do innego ginekologa, może będzie miał lepszy sprzet, jeden dzień do dla takiego małego zarodka dużo czasu. Wszystko może się zmienić :)

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia brak objawów to nie jest objaw poronienia. Dla porównania ja miałam mdłości jeszcze tydzień po zabiegu.
    Serduszka może jeszcze nie być. Może zabić np jutro.
    Mogła się owulacja ciut przesunąć. Nie myśl narazie źle. Musisz wierzyć w to maleństwo.

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Dzięki dziewczyny. Chodzi o to że zarodek wielkością wychodzi niemal identycznie jak wg OM a w tak dużym powinno już bic serduszko chyba? Dlatego ten lekarz chce sprawdzić za tydzień czy doszło do zatrzymania serduszka czy nie. Staram się jeszcze mieć nadzieję i nie przekreślać tego maleństwa ale próbuje tez spojrzec realnie. Do tego dziwne że dziś akurat zmniejszyły mi się objawy...

Moglam bardziej cisnąć tego lekarza żeby dal kolejną receptę na duphaston bo może to od tego że wczoraj juz nie brałam bo się skonczyl...
    Akurat tak sie złożyło ze wcześniej umawiałam się na wizytę do innego dr i przypada ona jutro. Ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Tak czy inaczej chyba pójdę do niego... Sama nie wiem co robic. 5 lat starań a teraz to, wyjdzie na to ze chyba nie jest mi dane miec dzieci...

Nie trać nadziei! Czuję, że serduszko jeszcze zabije, czasami pojawia się później. Daj mu jeszcze chwilę.. Trzymam mocno kciuki.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia ja sie tylko powtorze idz do lekarza z dpbrym sprzetem. Juz kilka razy czytalam historie dziewczyn ktore byly juz umowione na lyzeczkowanie a okazywalo sie ze serduszko bije i normalnie ciaze donosily

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Ja bym codziennie chodziła gdzieś indziej, żeby sprawdzić! Choć uważam, że powinnaś być dobrej myśli ❤️❤️❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra a jak Twoja wizyta?

Ja dopiero na 20 idę

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ