Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia wrote:Dziewczyny wiem że chcecie mnie pocieszyć i dziękuję Wam bardzo ale tu raczej nie chodzi o to który to tydzień ciąży tylko że juz zarodek duży i nie widać .
Jeszcze do konca sobie tego nie uświadamiam Jeszcze mam nadzieję że się okaże że jest ok. Ale dziwnie też bo wcześniej mówił ten lekarz że przyrost bety jest dobry a teraz że jednak był niski ?
O której jutro masz wizytę? Ja bym bezwzględnie poszła do innego lekarza.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6a00199abef.png
Moje wyniki. Ba następnej wizycie wezmę skierowanie na krzywa cukrową i insulinową. -
Usiasia wrote:Domi chyba teraz na weekend ślubuje o ile dobrze kojarzę.
Jutro na 16:15 byłam umówiona. Chyba pójdę ale nie wiem czy mówić mu że byłam gdzieś indziej czy może lepiej nie...
Ja bym nie mowila, zeby nic nie sugerowac. Ale rozumiem, ze Twoj lekarz dawal jeszcze nadzieje, ze zabije pozniej? Bo przecież w innym przypadku by cie tak nie odeslal? -
Anhydra wrote:A nasza Domi_tur kiedy ślubuje?
W sobotę chyba jednak muszę ubrać za małą sukienkę :p
A nasze bobo ma 1,58cm i machnął dzisiaj rączką ❤️❤️❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb38f3af07b.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:54
Misi@, OlaWi, Anhydra, redken, emi2016, plinka89, Malinka7, Agagusia, wiki2, smeg, werni, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Werni niestety cukier za duży. Masz glukometr? Spróbuj zjesc na noc jakiś nabiał serek I zmierz rano.
werni lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Domi_tur wrote:W sobotę chyba jednak muszę ubrać za małą sukienkę :p
A nasze bobo ma 1,58cm i machnął dzisiaj rączką ❤️❤️❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb38f3af07b.jpg
Chyba niezadowolony, że go podglądacie
Usiasia wrote:Dziewczyny wiem że chcecie mnie pocieszyć i dziękuję Wam bardzo ale tu raczej nie chodzi o to który to tydzień ciąży tylko że juz zarodek duży i nie widać .
Jeszcze do konca sobie tego nie uświadamiam Jeszcze mam nadzieję że się okaże że jest ok. Ale dziwnie też bo wcześniej mówił ten lekarz że przyrost bety jest dobry a teraz że jednak był niski ?
Tak naprawde moze okazac sie wszystko na to nie mamy wpluwu ale nie trac nadzieji. Chcialam sie tylko odniesc do wielkosci zarodka, usg w zaleznosci od jakosci sprzetu potrafi dac naprawde spore rozbieznosci w wyniku. Jesli lekarz uchwycil za daleko to zarodek wyszedl mu wiekszy. Ja mialam usg wczoraj prywatnie. Dzidzia miala 9.7mm 7t ciazy a dzis na nfz po jakichs 15 godz zarodek wyszedl ponad 12mm 7t4d. Jestem pewna ze przez pare godz nie ususl 1.5razawiki2, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Chyba niezadowolony, że go podglądacie
Jednak warto mieć znajomości, mam 20 różnych zdjęć i nagrałam filmik jak pięknie bije serduszko❤️ to będą najlepsze święta
Maluszek jest jakieś 2-3dni młodszy tak jak myślałam przez dłuższe cykle ale to już lekarka stwierdzi styczniu na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:06
OlaWi, emi2016, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Chyba tak
Jednak warto mieć znajomości, mam 20 różnych zdjęć i nagrałam filmik jak pięknie bije serduszko❤️ to będą najlepsze święta
Domi a jaki Ci wyszedł wiek według CRL? Bo ja niby jestem 1 dzien przed Tobą a mój mierzył dzisiaj 2,3cm....i się zastanawiam czy nie urodzę giganta
Domi_tur wrote:Chyba tak
Maluszek jest jakieś 2-3dni młodszy tak jak myślałam przez dłuższe cykle ale to już lekarka stwierdzi styczniu na wizycie
To już mi odpowiedzialaś
Malinowa Panienka wrote:A sama nie możesz pojechać? ja to, jak nie to nie, sama wsiadam i jadę
Ale udało mi się go namówić i pojechaliśmy. Z dzidzią wszystko ok, ma jakieś pół centymetra, echo zarodka też lekarz widział taki pulsujący punkcik ja niestety nie widziałam bo tv miał wyłączony od podglądu...
Ale zmartwił mnie bo wykrył mi mięśniaka na macicy ok 3.5x2 cm
Jak nie urok to s......smeg lubi tę wiadomość
-
Larissa90 wrote:Nie mam prawa jazdy
Ale udało mi się go namówić i pojechaliśmy. Z dzidzią wszystko ok, ma jakieś pół centymetra, echo zarodka też lekarz widział taki pulsujący punkcik ja niestety nie widziałam bo tv miał wyłączony od podglądu...
Ale zmartwił mnie bo wykrył mi mięśniaka na macicy ok 3.5x2 cm
Jak nie urok to s......
To widzisz dobrze, że pojechaliscie bo przynajmniej wiesz o miesniaku. A jakie jest postępowanie w takim przypadku? Tylko obserwacja?
Domi_tur wrote:Wg mojej tabelki mój ma wzrost na 8t+3 a Twój to ma wzrost na 9+5:) dobrze odzywione Bobo
U mnie to raczej niemożliwe, aby bylo tydzien do przodu bo miałam cykl stymulowany. Ja w zeszla środę miałam CRL 1.43 cm i na wydruku USG było, że 7t5d. ... więc nie wiem jak to jest liczone.
Anhydra wrote:To widzisz dobrze, że pojechaliscie bo przynajmniej wiesz o miesniaku. A jakie jest postępowanie w takim przypadku? Tylko obserwacja?
Powiedział, że nic się z tym nie robi. Ale już się naczytałam o mięśniakach i zaś się stresuję... Dziwne, że mój gin nie wykrył żadnego mięśniaka jak byłam ostatnio... w 10 dni by taki mięśniak się wykluł? -
Larissa90 wrote:Powiedział, że nic się z tym nie robi. Ale już się naczytałam o mięśniakach i zaś się stresuję... Dziwne, że mój gin nie wykrył żadnego mięśniaka jak byłam ostatnio... w 10 dni by taki mięśniak się wykluł?
Na pewno nie. Po prostu nie zauważył. Dlatego dobrze czasami iść gdzie indziej na konsultację.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK