Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej

Ja dzisiaj miałam kolejną wizytę (w klinice, planowaną). Z maluszkiem wszystko ok, ma 10,7mm
Doktor znalazła mały kawałek gdzie odkleił się trofoblast, więc pewnie stąd plamienia. Przez to mam teraz dużo odpoczywać, głównie leżeć a jak musze się ruszyć to mam to robić wolno jak królowa angielska
Zrobiłam też badania bhcg i progesteron. Jak będą wyniki to ma dzwonić i ewentualnie zmienić dawki luteiny.
Mam już kartę ciąży i jutro idę na te wszystkie podstawowe badania
wiki2, emi2016, natty85, Agagusia, Misi@, Marimiko lubią tę wiadomość
-
redken wrote:Hej

Ja dzisiaj miałam kolejną wizytę (w klinice, planowaną). Z maluszkiem wszystko ok, ma 10,7mm
Doktor znalazła mały kawałek gdzie odkleił się trofoblast, więc pewnie stąd plamienia. Przez to mam teraz dużo odpoczywać, głównie leżeć a jak musze się ruszyć to mam to robić wolno jak królowa angielska
Zrobiłam też badania bhcg i progesteron. Jak będą wyniki to ma dzwonić i ewentualnie zmienić dawki luteiny.
Mam już kartę ciąży i jutro idę na te wszystkie podstawowe badania
Ooo, 10,7mm to już nie taki maluszek
mój w poniedziałek miał 6,4mm... ciekawie jestem ile dziś, bo jestesmy w tym samym dniu 
Rozśmieszyłaś mnie z tą królową angielską
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 10:31
-
redken wrote:Larissa, mięśniak też może w ciąży sam sie wchłonąć
Trzymam kciuki żeby właśnie tak było!
Dzięki
Moja mama mówiła, że miała mięśniaka w ciąży z moim bratem i nic jej z nim nie robili ani w ciąży ani po porodzie także trochę mnie pocieszyła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 10:37
-
Larissa wszystko będzie dobrze. Uważaj na siebie, nie przemeczaj się i myśl pozytywnie.
Larissa90 lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
To standardowa procedura, raczej nigdy od razu nie kieruje się na łyżeczkowanie. Ale dal mi do zrozumienia że raczej szanse marne tylko mnie ciągle zastanawia że akurat taki przypadek, wielkosc wszystko idealne i serduszko przestało bic tuż przed wizytą? Powiedział ze kwas foliowy mozna dalej brac to nie zaszkodzi, alkoholu nie pic. No i ze może sie zacząć krwawienie ale to bie musi byc teraz w święta. Wiem że lekarz musi być realistą nie będzie mi wmawiał że jest OK skoro nie jest ale pojde dzisiaj do tego drugiego.plinka89 wrote:Usiasia - to jak sam nie jest pewny to musisz byc dobrej mysli! Widocznie nje ufa swojemu sprzetowi na 100%. Ja pewnie tygodnia bym nie wyczekala i poszlabym dzis do tego gina co jestes umowiona!
Mysle że powiem mu ze byłam u innego ale chciałabym poznac jeszcze jego opinie bez mówienia co tamten stwierdził i zobaczymy. -
Marimiko - możesz mnie dodać na pierwszej stronie? Termin na 29 sierpnia powiedzmy. Po usg zaś skoryguje.
Dla mnie ważne jest, że się tam zobaczę. Muszę zacząć wierzyć, że jestem w ciąży i będzie dobrze.
Trudne to po stracie ale staram się...Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Usiasia idź. Trzymam kciuki ogromne. Niestety wiem doskonale, co teraz czujesz. I wiem jakie to straszne.

Trzymam za Was kciuki.
Usiasia lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
U nas wychodzi termin 28lub 29 lipca. Ale na pewno będzie wczesniej bo będzie cc.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Usiasia idź!!!! Musi być dobrze
Usiasia lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dlaczego cesarka ?natty85 wrote:U nas wychodzi termin 28lub 29 lipca. Ale na pewno będzie wczesniej bo będzie cc.
Wiecie co mam zachcianki i to nie byle jakie hahaha bym jadła same mięso,już mi slinka cieknie na samą myśl o boczku i golonce hahaha.
W pierwszej ciąży to same owoce zajadałam mandarynki tonami szły
-
nick nieaktualny
-
Całe forum trzyma za Ciebie kciuki, musi byc dobrze. Ten wymiar 6 mm byl przekroczony tylko troszeczkę, a chyba sprzęt nie pierwszej klasy, skoro lekarz sam mowil ze za tydzien na lepszym Ci zrobi.

Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś
- 37t2d, 2600g, 52cm -
Bum23 wrote:Dlaczego cesarka ?
Wiecie co mam zachcianki i to nie byle jakie hahaha bym jadła same mięso,już mi slinka cieknie na samą myśl o boczku i golonce hahaha.
W pierwszej ciąży to same owoce zajadałam mandarynki tonami szły
to u mnie na odwrót
w pierwszej ciąży samo mieso, teraz ryby i mandarynki

-
Jesteście wszystkie wspaniałe i bardzo pomocne. Na innym forum jak napisałam to jedna z dziewczyn stwierdziła ze usunie konto bo schizuje przez moje wpisy. Nie zrobiło mi się miło... Wiem że każda z Was się martwi ja też chce dla Was jak najlepiej ale to nie znaczy chyba porady z forum są tylko dla osib u których wszystko idzie dobrze...Agagusia wrote:Całe forum trzyma za Ciebie kciuki, musi byc dobrze. Ten wymiar 6 mm byl przekroczony tylko troszeczkę, a chyba sprzęt nie pierwszej klasy, skoro lekarz sam mowil ze za tydzien na lepszym Ci zrobi.