X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Polecam Ci na bierząco gdzies odkładać za male ubranka starszej i co jakis czas zamykać niewielkie pudło i od razu opisać np 86. Odkąd zaczelam tak robic z chlopcow ciuchami to nam mega porządek w piwnicy i dzis wyjęłam tylko pudła 98-104 po starszym, przesortowalam co za duze jeszcze i mam gotowa wyprawkę dla młodszego na lato. Osobno skarpetki, osobno majtki osobno czapki i rekawiczki i wtedy juz mix rozmiarów. Jak czegos na szybko potrzebujesz to od razu wiesz gdzie szukac.
    ja tak robilam, ale po Anielce pozyczylam dwom kolezankom ubranka i wracaja mixy do mnie. ale zabieram sie za to teraz na okstro. juz Anieli po siotrzenicach podzielilam do rozmiary chyba 116, juz nie pamietam ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wrócę jeszcze do tej poduszki. Proszę o poradę :) Chciałabym zamówić w kształcie litery U.
    Polecacie ortopedyczna,czy lepiej wziąć zwykłą? Jest spora różnica w cenie.
    Fajna wydaje się Dariana, ale jest też najdroższa i z poszewka to już całkiem hardcore. Raczej odpada.
    Rozsądna wydaje mi się super mami, ale właśnie nie jest ortopedyczna. Lepiej zamówić ortopedyczna z allegro?
    Jest też zwykły "rogal" w kształcie U na allegro. Najtańsza opcja.
    Zależy mi,by poducha posłużyła dłużej- na przyszłe ciąże. Dlatego musi być w miarę solidna.
    Któraś z Was zna się na tych poduchach? :D poradzicie?

Ja mam właśnie Super Mami i jestem bardzo zadowolona-poszewke można ściągnąć i wyprać, poduszka nie szelesci w trakcie zmiany pozycji i jak dla mnie dobra twardość. Także polecam :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś wizyta i na pewno znowu będę spokojniejsza. Może w nagrodę skocze do Tesco i coś kupię dla maluchów. Tam ubranka podobają mi się najbardziej.
    Mi się też tak wydaje, że młoda jest ułożona bardziej z przodu, pewnie nie ma łożyska przed nią i czuć ja wyraźnie. Ruchy z drugiej strony są - ale rzadziej i stłumione, więc pewnie synuś jest głębiej i mam nad nim łożysko. I może jest większym leniuszkiem :)
    Czytałam wczoraj jeszcze raz fragment książki w oczekiwaniu na dziecko i tam jest napisane, że nie ma co porównywać - bo każde dziecko jest inne - więc inne kopia bardziej, drugie mniej :)

Worki próżniowe ja polecam z jysk - kupowałam jakiś czas temu i wydają mi się solidne. Mam zamiar jeszcze kupić właśnie stamtąd. Najczęściej trzymam w nich kołdry i poduszki, których nie używam - bardzo duża oszczędność miejsca.

Niezapominajka5, IGA.G, Chimera, Niebieska Gwiazda, Misi@, OlaWi, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2, trzymam kciuki za wizytę!

Jeśli chodzi worki próżniowe, to jak to wygląda później? Nigdy nie używałam, bo bałam się, że później rzeczy z nich wyjęte będą tragicznie wygniecone. Jak to u Was wygląda?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszke rogala mam z Motherhood - sprawdza sie juz trzecia ciąże, polecam:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieciekawie dziewczyny. Mam skierowanie do szpitala. Dobrze,że poszłam na tą dzisiejszą wizytę. Jednak nie ma to jak kobieca intuicja! 5 tyg między wizytami było jednak dla mnie zbyt długo.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

Jeśli chodzi worki próżniowe, to jak to wygląda później? Nigdy nie używałam, bo bałam się, że później rzeczy z nich wyjęte będą tragicznie wygniecone. Jak to u Was wygląda?

mi się nie sprawdziło trzymanie ubrań dziecięcych próżniowo - one same w sobie malutko miejsca zajmują i nie ma co zabardzo "odssysać" ;) no i wyglądają tragicznie później - tzn, raczej nei jest to sposób aby teraz uprać/wyprasować i żeby tak czekało na dzieciaczka. a po starszej zdecydowanie też wolę kartony! zresztą tego jest tyle, że rozmiar 92/98 włąśnie 3 kartony spakowałam :O

Vampire lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U mnie nieciekawie dziewczyny. Mam skierowanie do szpitala. Dobrze,że poszłam na tą dzisiejszą wizytę. Jednak nie ma to jak kobieca intuicja! 5 tyg między wizytami było jednak dla mnie zbyt długo.

co takiego się podziało? powiem ci że niestety moja głowa różne rzeczy mi robi i zaczynam się bać porodu przedwczesnego ...

4c3tvfxm6n339zea.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    co takiego się podziało? powiem ci że niestety moja głowa różne rzeczy mi robi i zaczynam się bać porodu przedwczesnego ...
    Wspominałam Wam,że w piątek czułam jakby te skurcze Braxtona-Hicksa wieczorem. Tyle,że zdecydowanie za często. Jak zerkenelam na zegarek to ze 2 były nawet po jakichś 5-7 min. Brzuch dodatkowo byl napięty. Położyłam się i jakby sie wszystko uspokoiło. W sobotę i w niedzielę też je czułam (bezbolesne), ale zdecydowanie rzadziej. Około kilku- kilkunastu w ciągu dnia.
    Dzisiaj z rana było ze 2. Powiedziałam o tym lekarzowi, a on stwierdził,że brzuch napięty. Dodatkowo główka podobno na tyle nisko,że mógł ją wyczuć palcami. Masakra.. wypisał szybko skierowanie i nawet nie miałam go o jak wypytać,bo pobiegł na cesarke. W życiu bym się nie spodziewała,że po dodatkowej wizycie, na którą zapisałam się tak na wszelki wypadek, odesla mnie do szpitala z zagrożeniem porodu. Jak szłam do samochodu,to znowu był skurcz. Tak więc coś się niestety dzieje :(
    Mówił jeszcze,że musimy to wszystko wyciszyć..

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Nie martw się na zapas. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów,to wszystko powinno być u Was ok. Jeśli jednak coś by się działo, to lepiej to na wszelki wypadek sprawdzić.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, jeju :( trzymam mocno kciuki, żeby szybko wyciszyli skurcze. Musi być dobrze 😙

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka trzymam kciuki. W szpitalu na pewno zarządza coś na to.

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale już staram się was nadrabiać. Mam gości i mało czasu na internet. Teraz mam chwile, bo siedzę w kolejce do diabetologa. Krzywa robiłam w Wielki Piątek, nawet nie takie straszne do wypicia, gorzej u mnie było z pobraniami krwi, bo mam cienkie żyły.
    Niestety wynik po 2h dobry nie jest i dostałam skierowanie do diabetologa. Na czczo miałam 80, po 1h 134, a po 2h 52. Za bardzo spada mi cukier po 2h... Miałam pilnie się dostać do diabetologa, ale moja ginka chyba mało wie o swojej przychodni w której pracuje i tu jednak tak hop siup nie było i nie przyjęli mnie od ręki tak jak mówiła.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

W workach próżniowych przechowuje ubranka po synu.Składam tak jak na półkę i układam w rządkach.Wypełniam worek w 80%i odsysam powietrze.Zajmują mniej miejsca niż w pudłach.Jak wyciągałam rozmiar 62-68,byłam zadowolona ze stanu i mało pogniecione.Teraz zrobiłam tak samo bo ubranka prałam i prasowałam 2 miesiące temu.

Vampire lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka będzie dobrze,podadzą ci leki na zatrzymanie skurczy np.fenoterol.Oprócz tego pewnie steryd na rozwój płuc.Poczujesz się wtedy spokojniej bo maluch będzie zabezpieczony.Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:04

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, trzymaj się i dawaj znać jak się masz ❤️

Malinka, to masz tak jak ja, daj znać co po wizycie, bo ja mam gina dopiero wr czwartek, zanim się dostanę do diabetologa to przyszły tydzień mnie zastanie:(

Dzisiaj byłam pierwszy raz u położnej e ramach szkoły rodzenia. O dziwo byłam sama choć zazwyczaj są to zajęcia grupowe :) dużo więcej się nie dowiedziałam niż już wiem, choć podała kilka nazw produktów przydatnych do pielęgnacji krocza po porodzie, skutków czy Maluszka o których nie słyszałam.
    I rekomendowała smoczki oraz butelki antykolkowe dr Browna. Muszę się przyjrzeć tej marce, do tej pory jej nie znałam :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka trzymaj się! Daj znać co w szpitalu powiedzieli.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna poleca do pielęgnacji krocza po porodzie czy rany po cc tylko szare mydło i nie to z białego jelenia. Takie najzwyklejsze bezzapachowe. I jeszcze nadmanganian potasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki. Mam nadzieję, że coś diabetolog poradzi. Daj znać bo sama jestem ciekawa. Ja idę dopiero 9.05 na 2 dni do szpitala na pełną diagnostykę. A gubię się w tych cyklach strasznie;(

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w antykolkowych brown jest extra do umycia niebieska rurka

przetestowalismy t.teepee, avent, brown, nuk, lovi i tak samo z kolkami u 2ej corki.po prostu krople do mleka i czekanie do 4mz

teraz kazda butla antylkolkowa a smoki naturalnie w ksztacie cycka ;-)

teraz zostaje przy avent

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ