Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Polecam Ci na bierząco gdzies odkładać za male ubranka starszej i co jakis czas zamykać niewielkie pudło i od razu opisać np 86. Odkąd zaczelam tak robic z chlopcow ciuchami to nam mega porządek w piwnicy i dzis wyjęłam tylko pudła 98-104 po starszym, przesortowalam co za duze jeszcze i mam gotowa wyprawkę dla młodszego na lato. Osobno skarpetki, osobno majtki osobno czapki i rekawiczki i wtedy juz mix rozmiarów. Jak czegos na szybko potrzebujesz to od razu wiesz gdzie szukac.
-
Niezapominajka5 wrote:Wrócę jeszcze do tej poduszki. Proszę o poradę
Chciałabym zamówić w kształcie litery U.
Polecacie ortopedyczna,czy lepiej wziąć zwykłą? Jest spora różnica w cenie.
Fajna wydaje się Dariana, ale jest też najdroższa i z poszewka to już całkiem hardcore. Raczej odpada.
Rozsądna wydaje mi się super mami, ale właśnie nie jest ortopedyczna. Lepiej zamówić ortopedyczna z allegro?
Jest też zwykły "rogal" w kształcie U na allegro. Najtańsza opcja.
Zależy mi,by poducha posłużyła dłużej- na przyszłe ciąże. Dlatego musi być w miarę solidna.
Któraś z Was zna się na tych poduchach?poradzicie?
Ja mam właśnie Super Mami i jestem bardzo zadowolona-poszewke można ściągnąć i wyprać, poduszka nie szelesci w trakcie zmiany pozycji i jak dla mnie dobra twardość. Także polecamNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, dziś wizyta i na pewno znowu będę spokojniejsza. Może w nagrodę skocze do Tesco i coś kupię dla maluchów. Tam ubranka podobają mi się najbardziej.
Mi się też tak wydaje, że młoda jest ułożona bardziej z przodu, pewnie nie ma łożyska przed nią i czuć ja wyraźnie. Ruchy z drugiej strony są - ale rzadziej i stłumione, więc pewnie synuś jest głębiej i mam nad nim łożysko. I może jest większym leniuszkiem
Czytałam wczoraj jeszcze raz fragment książki w oczekiwaniu na dziecko i tam jest napisane, że nie ma co porównywać - bo każde dziecko jest inne - więc inne kopia bardziej, drugie mniej
Worki próżniowe ja polecam z jysk - kupowałam jakiś czas temu i wydają mi się solidne. Mam zamiar jeszcze kupić właśnie stamtąd. Najczęściej trzymam w nich kołdry i poduszki, których nie używam - bardzo duża oszczędność miejsca.
Niezapominajka5, IGA.G, Chimera, Niebieska Gwiazda, Misi@, OlaWi, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
U mnie nieciekawie dziewczyny. Mam skierowanie do szpitala. Dobrze,że poszłam na tą dzisiejszą wizytę. Jednak nie ma to jak kobieca intuicja! 5 tyg między wizytami było jednak dla mnie zbyt długo.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Vampire wrote:E_linka2, trzymam kciuki za wizytę!
Jeśli chodzi worki próżniowe, to jak to wygląda później? Nigdy nie używałam, bo bałam się, że później rzeczy z nich wyjęte będą tragicznie wygniecone. Jak to u Was wygląda?
mi się nie sprawdziło trzymanie ubrań dziecięcych próżniowo - one same w sobie malutko miejsca zajmują i nie ma co zabardzo "odssysać"no i wyglądają tragicznie później - tzn, raczej nei jest to sposób aby teraz uprać/wyprasować i żeby tak czekało na dzieciaczka. a po starszej zdecydowanie też wolę kartony! zresztą tego jest tyle, że rozmiar 92/98 włąśnie 3 kartony spakowałam
Vampire lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie nieciekawie dziewczyny. Mam skierowanie do szpitala. Dobrze,że poszłam na tą dzisiejszą wizytę. Jednak nie ma to jak kobieca intuicja! 5 tyg między wizytami było jednak dla mnie zbyt długo.
co takiego się podziało? powiem ci że niestety moja głowa różne rzeczy mi robi i zaczynam się bać porodu przedwczesnego ...
-
menka2 wrote:co takiego się podziało? powiem ci że niestety moja głowa różne rzeczy mi robi i zaczynam się bać porodu przedwczesnego ...
Dzisiaj z rana było ze 2. Powiedziałam o tym lekarzowi, a on stwierdził,że brzuch napięty. Dodatkowo główka podobno na tyle nisko,że mógł ją wyczuć palcami. Masakra.. wypisał szybko skierowanie i nawet nie miałam go o jak wypytać,bo pobiegł na cesarke. W życiu bym się nie spodziewała,że po dodatkowej wizycie, na którą zapisałam się tak na wszelki wypadek, odesla mnie do szpitala z zagrożeniem porodu. Jak szłam do samochodu,to znowu był skurcz. Tak więc coś się niestety dzieje
Mówił jeszcze,że musimy to wszystko wyciszyć..Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
menka2 wrote:co takiego się podziało? powiem ci że niestety moja głowa różne rzeczy mi robi i zaczynam się bać porodu przedwczesnego ...Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale już staram się was nadrabiać. Mam gości i mało czasu na internet. Teraz mam chwile, bo siedzę w kolejce do diabetologa. Krzywa robiłam w Wielki Piątek, nawet nie takie straszne do wypicia, gorzej u mnie było z pobraniami krwi, bo mam cienkie żyły.
Niestety wynik po 2h dobry nie jest i dostałam skierowanie do diabetologa. Na czczo miałam 80, po 1h 134, a po 2h 52. Za bardzo spada mi cukier po 2h... Miałam pilnie się dostać do diabetologa, ale moja ginka chyba mało wie o swojej przychodni w której pracuje i tu jednak tak hop siup nie było i nie przyjęli mnie od ręki tak jak mówiła. -
Vampire wrote:E_linka2, trzymam kciuki za wizytę!
Jeśli chodzi worki próżniowe, to jak to wygląda później? Nigdy nie używałam, bo bałam się, że później rzeczy z nich wyjęte będą tragicznie wygniecone. Jak to u Was wygląda?
W workach próżniowych przechowuje ubranka po synu.Składam tak jak na półkę i układam w rządkach.Wypełniam worek w 80%i odsysam powietrze.Zajmują mniej miejsca niż w pudłach.Jak wyciągałam rozmiar 62-68,byłam zadowolona ze stanu i mało pogniecione.Teraz zrobiłam tak samo bo ubranka prałam i prasowałam 2 miesiące temu.Vampire lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka będzie dobrze,podadzą ci leki na zatrzymanie skurczy np.fenoterol.Oprócz tego pewnie steryd na rozwój płuc.Poczujesz się wtedy spokojniej bo maluch będzie zabezpieczony.Będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:04
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, trzymaj się i dawaj znać jak się masz ❤️
Malinka, to masz tak jak ja, daj znać co po wizycie, bo ja mam gina dopiero wr czwartek, zanim się dostanę do diabetologa to przyszły tydzień mnie zastanie:(
Dzisiaj byłam pierwszy raz u położnej e ramach szkoły rodzenia. O dziwo byłam sama choć zazwyczaj są to zajęcia grupowedużo więcej się nie dowiedziałam niż już wiem, choć podała kilka nazw produktów przydatnych do pielęgnacji krocza po porodzie, skutków czy Maluszka o których nie słyszałam.
I rekomendowała smoczki oraz butelki antykolkowe dr Browna. Muszę się przyjrzeć tej marce, do tej pory jej nie znałamNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
w antykolkowych brown jest extra do umycia niebieska rurka
przetestowalismy t.teepee, avent, brown, nuk, lovi i tak samo z kolkami u 2ej corki.po prostu krople do mleka i czekanie do 4mz
teraz kazda butla antylkolkowa a smoki naturalnie w ksztacie cycka
teraz zostaje przy avent