X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za waszym poleceniem zrobiłam kwasy żółciowe. Wynik w normie i to nawet w dolnej granicy. Jeszcze i tak dopytam lekarza przy następnej wizycie, bo do świądu dodałam moje problemy z pęcherzykiem żółciowym i niepewności narodziły się w głowie.
    Ale sądząc po wynikach to zbieżność objawów. Na swędzenie pomaga dobre nawilżanie, także obstawiam alergię.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż obudził mnie dzisiaj o 3 jak wrócił, synem podłapał i przez prawie 2 h urządzał pokazy karate 😂 mam wrażenie, że jest coraz bardziej aktywny także w ciągu dnia. Macie też takie odczucia?
    Druga teoria mówi, że polubiliśmy czekoladę 😅

Ania95, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja w zadnej ciazy linea negra nie mialam.teraz tez nie :-)

Ja też nie mam i w sumie się nie martwię :). A myślałam że ona jest zawsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po nocy opuchlizna nóg zupełnie minęła, i uczucie ciężkości nóg też :) Czyli schodziła mi aż 2 dni, to było spowodowane zbyt intensywnym chodzeniem i za długim staniem. Teraz to już trzeba się oszczędzać i dużo siedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 10:13

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mój małż obudził mnie dzisiaj o 3 jak wrócił, synem podłapał i przez prawie 2 h urządzał pokazy karate 😂 mam wrażenie, że jest coraz bardziej aktywny także w ciągu dnia. Macie też takie odczucia?
    Druga teoria mówi, że polubiliśmy czekoladę 😅

Haha to nasi synkowie się zgrali, bo mój też około 3 zaczął szaleć i nie mógł się uspokoić :D w ogóle to jest bardzo ciekawe, bo zaczął kopać akurat jak zadzwonił budzik męża :D i to już nie pierwszy raz taka sytuacja, te maluszki naprawdę reagują na dźwięki z zewnątrz 😊❤
    W ciągu dnia też częściej go czuję 😊 już chyba nie ma konkretnej pory aktywności, tylko co jakiś czas czuję jak się przewraca, rozpycha i przeciąga 😊

OlaWi lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Za waszym poleceniem zrobiłam kwasy żółciowe. Wynik w normie i to nawet w dolnej granicy. Jeszcze i tak dopytam lekarza przy następnej wizycie, bo do świądu dodałam moje problemy z pęcherzykiem żółciowym i niepewności narodziły się w głowie.
    Ale sądząc po wynikach to zbieżność objawów. Na swędzenie pomaga dobre nawilżanie, także obstawiam alergię.

Mnie w poprzedniej ciąży swędziała i teraz też zaczyna.Alergii brak.Chodzi o to,że przybieram na wadze,skóra robi się napięta i taki jest efekt.Nawilżenie pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam sobie badanie glukometrem i miałam takie wyniki:
    Nadczo 96
    A po 2 h 130 :/ cukry mi szaleją.. poszło teraz w druga stronę ..ech

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj totalnie nie mogłam spać. Budziłam się co godzinę i w miejscu ulezec nie mogłam.
    Na dodatek moja mała totalnie nie lubi jak kładę się na prawym boku. Za każdym razem kopala, jak tylko się na nim położyłam :)
    A jak to jest? Myślicie,że trzeba wtedy zmienić pozycję? Ja oczywiście posłusznie wracałam na lewy bok, ona też się uspokajala :) Około 4 zrobiłam powolne podchody i stopniowo przesuwalam się na prawy boczek- nie dala się oszukać :D
    I oczywiście też zaliczyła pobudkę jak zadzwonił męża budzik, więc raczej prawda z tymi dzwiekami :)

OlaWi lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A ja dzisiaj totalnie nie mogłam spać. Budziłam się co godzinę i w miejscu ulezec nie mogłam.
    Na dodatek moja mała totalnie nie lubi jak kładę się na prawym boku. Za każdym razem kopala, jak tylko się na nim położyłam :)
    A jak to jest? Myślicie,że trzeba wtedy zmienić pozycję? Ja oczywiście posłusznie wracałam na lewy bok, ona też się uspokajala :) Około 4 zrobiłam powolne podchody i stopniowo przesuwalam się na prawy boczek- nie dala się oszukać :D
    I oczywiście też zaliczyła pobudkę jak zadzwonił męża budzik, więc raczej prawda z tymi dzwiekami :)

U mnie to samo z lewym bokiem. Jak się położę, to dostaje kopniaki, czy nie wiem co młoda tam robi po pachwinach i zmieniam pozycje, bo to bardzo niemiłe uczucie. Na szczęście synek daje mi spać na prawym - czyli po tej jego stronie. Nadal też śpię na plecach.
    Moje dzieci też coraz bardziej aktywne. Dziś budziłam się w nocy i prawie za każdym razem je czułam. Teraz też kopią, chwila przerwy była przed śniadaniem :) mam tak dopiero od ok tygodnia, ale są też dni, kiedy jest w miarę cicho.

Niezapominajka5, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis slabo spalam, ale to pewnie dlatego, ze wyjezdzamy, a jakos mnie zawsze takie dlugie trasy stresuja. Nawigacja pokazuje 6,5 h, czyli z przystankami pewnie z 8 h, ehhhh, tylek mi do siedzenia przyrosnie 😕
    W gorach leje ciagiem od wczoraj po poludniu i nie zapowiada sie, zeby mialo przestac. Wspolczuje tym ludziom, ktorzy dopiero co przyjechali i zaplacili za pobyty w Majowke

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziś zrobiłam sobie badanie glukometrem i miałam takie wyniki:
    Nadczo 96
    A po 2 h 130 :/ cukry mi szaleją.. poszło teraz w druga stronę ..ech

Misia - w ciąży mierzy się po 1 h a nie po 2. A po za tym 130 to bardzo dobry wynik. Po godzinie ma byc do 140mg%

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Melduje się po pierwszej bezsmoczkowej nocy. Zasnąć było trudno, było trochę płaczu ale o smoczek poprosił tylko raz. W nocy spał bardzo niespokojnie, wybudzal się co godzinę. Ale to tez mogło być spowodowane temperatura w pokoju. Mamy tu jakiś totalny fakap z tempka. Na zew jakieś 14 a w pokoju 26! Brak klimatyzacji. Gotowaliśmy się w nocy okrutnie. Rano mąż poszedł i poprosił o zmianę pokoju i dziś nas przeniosą.
    Jestem mega zmęczona po tej nocy. Wzięłam cała operacje odsmoczkowania na siebie bo już wczoraj widziałam u męża zwątpienie w zamiary. Brakuje mu cierpliwości. A ja o dziwo w trudnych momentach mam jej morze i jeśli będzie trzeba będę tulić lulac cała noc bez słowa skargi. Zobaczymy jak będzie dziś.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie leje od rana 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mnie w poprzedniej ciąży swędziała i teraz też zaczyna.Alergii brak.Chodzi o to,że przybieram na wadze,skóra robi się napięta i taki jest efekt.Nawilżenie pomaga.
    To pewnie też - kumulacja. :)
    Suchość i swędzenie dłoni mam zawsze w sezonie pylenia i największych mrozów (Roztocza w kurzu). Do tego objawy ze strony górnych dróg oddechowych. Teraz wszystko się nasiliło i jakby poszło na całe ciało. Chociaż obstawiam również, że pojawiła się u mnie nadwrażliwość na środek piorący, bo swędzi tam gdzie mam w danym momencie kontakt z ubraniem/pościelą.
    Jeśli to nie cholestaza to mnie nic nie martwi już. :)
    Alergię mam od dziecka, także zdążyłam się przyzwyczaić.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Melduje się po pierwszej bezsmoczkowej nocy. Zasnąć było trudno, było trochę płaczu ale o smoczek poprosił tylko raz. W nocy spał bardzo niespokojnie, wybudzal się co godzinę. Ale to tez mogło być spowodowane temperatura w pokoju. Mamy tu jakiś totalny fakap z tempka. Na zew jakieś 14 a w pokoju 26! Brak klimatyzacji. Gotowaliśmy się w nocy okrutnie. Rano mąż poszedł i poprosił o zmianę pokoju i dziś nas przeniosą.
    Jestem mega zmęczona po tej nocy. Wzięłam cała operacje odsmoczkowania na siebie bo już wczoraj widziałam u męża zwątpienie w zamiary. Brakuje mu cierpliwości. A ja o dziwo w trudnych momentach mam jej morze i jeśli będzie trzeba będę tulić lulac cała noc bez słowa skargi. Zobaczymy jak będzie dziś.
    po kilku nocach powinno być lepiej :) my bezsmoczkowe, za to mega cycowa była. po trzech nocach ładnie zasnęła i spała do 3/4 bez pobudki. po dwóch tygodniach spała całe noce.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek był od początku - z racji wcześniactwa, ale smoczek sama odrzuciła ok roku :) Powodzenia życzę! Podobno to przycinanie daje dobre efekty :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Misia - w ciąży mierzy się po 1 h a nie po 2. A po za tym 130 to bardzo dobry wynik. Po godzinie ma byc do 140mg%
    Emi A to nie jest Tak, że po godzinie jest norma 140 a po 2 h 120?

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Pinka, w nie zastanawiałaś sie nad delikatna indukcja np w 38tc? Tylko moze bez oxy, moze byc masaż szyjki, ew cewnik Foleya. W przeciwnym razie przynajmniej do terminu czekałabym na akcje przed cc.
    A tak ze swojej strony masaż brodawek, duuuzo sexu i spacery na wywołanie:)

Ja to w ogole zastanawiam sie czy nie wolalabym cc, bo jednak boje sie najbardziej, ze tak jak za 1 razem, będzie wiele godzin meki, a potem i tak mnie potna :/ Wiem, ze ten sposób lepszy dla dziecka, ale z drugiej strony jak juz nastawie sie na cc to mysle, ze lepiej to zniose psychicznie

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Emi A to nie jest Tak, że po godzinie jest norma 140 a po 2 h 120?
    Mierzy sie po godzinie tylko, znajdz na fb grupe cukrzyca ciazowa. Tam jest naprawde duzo przydatnych info

wiki2 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Agagusia czemu nie polecasz oxy na wywołanie.
    I osobiscie mam mega ciezkie wspomnienie po oxy - wszystko ruszyło tak szybko i gwałtownie (moze regularne skurcze magicznie minęły wraz z wejściem manipulować, pewnie za wczesnie przyjechałam, ale juz byly co 3 min i tez adrenalina zadziałała i nieprzyjazna atmosfera zacgamiwaly naturalna oxy), ze błagałam o znieczulenie wymiotując z bólu a mialam jedynie 1 cm rozwarcia, potem nagle byly 3 i za poltorej godziny 10 ale zle wstawione dziecko w kanal i cc. Po drugie juz od paru doświadczonych osob lacznie z polozna slyszalam ze skurcze po oxy sa o wiele bardzuej bolesne niz naturalne. Pewnie tez zalezy id indywidualnej reakcji i podanego przepływu. Jestem za cewnikiem i ew przebiciem pęcherza.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ