X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas to nie przejdzie. Julas by stwierdził, ze trzeba kupić w sklepie nowy 😅. Poza tym za kilka m-cy pewnie pojawi się w domu smoczek. Chce to podać tak, ze nie używamy smoczka w ogóle a nie ze jakiegoś konkretnego, który się zużył itp. Od jakiegoś czasu już z nim rozmawiam, ze niedługo musimy wyrzucić smoczek, ze szkodzi jego ząbkom itp.
    Tyle pobożne życzenia 😁. Zobaczymy jak będzie.

My ze smoczkiem w nocy waczyliśmy 3 miesiące.Syn szedł spać po dwóch godzinach budził się i płakał trzeba było nośìć i usypiać.Tak kilka do kilkunastu razy w nocý.W dzień rozmawialiśmy i rozumiał,że smoczka nie dostanie,a w nocy swoje.Dobiero to zadziałało.Zanim się urodził byłam przekonana,że smoczka nie dam.Był wcześniakiem i leżał w inkubatorze przez tydzień.Już pierwszej nocy przyszła położna i zapytała czy mam smoczka bo dziecko strasznie pomstuje.I tak się zaczęło.Dzisiaj zrobiłabym tak samo,bo niemogłam mu pomóc.Mam nadzieję,że u ciebie pójdzie szybciej i łatwiej.Powodzenia.
    Mam nadzieje,że drugie uda sìę poprowadzić bez smoczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 18:32

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:53

Nacha, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Ania95, Misi@, OlaWi, zielonooka7, emi2016, Panna_Justyna, Agagusia, Vampire, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My ze smoczkiem w nocy waczyliśmy 3 miesiące.Syn szedł spać po dwóch godzinach budził się i płakał trzeba było nośìć i usypiać.Tak kilka do kilkunastu razy w nocý.W dzień rozmawialiśmy i rozumiał,że smoczka nie dostanie,a w nocy swoje.Dobiero to zadziałało.Zanim się urodził byłam przekonana,że smoczka nie dam.Był wcześniakiem i leżał w inkubatorze przez tydzień.Już pierwszej nocy przyszła położna i zapytała czy mam smoczka bo dziecko strasznie pomstuje.I tak się zaczęło.Dzisiaj zrobiłabym tak samo,bo niemogłam mu pomóc.Mam nadzieję,że u ciebie pójdzie szybciej i łatwiej.Powodzenia.
    Mam nadzieje,że drugie uda sìę poprowadzić bez smoczka.

No właśnie tych pobudek boje się najbardziej. 3 miesiące walki nie brzmi zachęcająco 😅

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tych pobudek boje się najbardziej. 3 miesiące walki nie brzmi zachęcająco 😅

Szwagierka męczyła się tylko 5dni.Zależy od dziecka.

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowych 😊 506g dorodnego chłopaka ❤️

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e9e8e6568d2.jpg

Niebieska Gwiazda, Chimera, kayama, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Anhydra, Misi@, Marcelina85, Frida91, Pierniczkowa, OlaWi, zielonooka7, emi2016, plinka89, Limerikowo, Panna_Justyna, Agagusia, Vampire, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    U mnie Antek nie używał smoka..i tak właśnie się zastanawiam czy jest sens kupować dla Leonarda.
    Anielka bezsmoczkowa również, i nie kupuje teraz ani smoczków, ani butelek. zawsze można kupić jak będzie potrzeba

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Dziewczyny, czy słabsze ruczy dwa dni z rzędu to powód do niepokoju? Leci 23tc i od wczoraj rzadziej czuje ruchy, są też dużo delikatniejsze.
    na tym etapie to normalne, ale jeśli mocno się niepokoisz to zawsze można pójść do gina. moja Anielka w 27 tc ciąży wręcz milczała dwa dni i pojechałam na IP, bo byliśmy u rodziców w mieście. wszystko było dobrze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Majtki najlepsze takie siateczkowe wielorazowe bo ma pewno bedzie gorąco. Kremy z filtrem polecam emotopic i dermablend oczywiście 50
    Na pewno dermablend? To nazwa fluidu z Vichy:) Mineralne ma tez niezle Dermedic, ale baaardzo bieli. I oczywiscie super Anthelios z La Roche Posay, ale na ten miesiac moim zdaniem nie warto tyle kasy wydawać, tym bardziej ze noworodka raczej nie trzyma sie godzinami na słońcu. Dzieki srokao tez nauczyłam sie czytać składy kosmetyków, tyle ze w słonecznych unikam tez Octocrylenu jak sie da.
    Dla maluszka kupilam:
    https://www.aleleki.pl/produkt/4373-linomag-sun-krem-z-filtrem-mineralnym-spf30-50ml.html#

Dla starszaków z aptecznych wybieram zwykle La Roche i Vichy ten ze sprayem, z drogeryjnych namierzylam tylo jedyn sensowny, o dziwo Nivea, pośród ktorych wiekszosc jest kiepska: Isana tez niezle wypada. Ja kupilam ten:
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Kremy-i-balsamy-pielegnacyjne/NIVEA-Sun-Kids-nawilzajacy-balsam-ochronny-na-slonce-dla-dzieci-SPF-30-wysoka-ochrona-200-ml,199420,8473

OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wyborze filtra kierowałam się rekomendacjami srokao wiec zakładam, ze jest ok. Jest to filtr mineralny.
    A majtki to faktycznie przypomniałam sobie, ze mąż mi dokupił takie siatkowe wielorazowe. Mam je chyba gdzieś do teraz 😁

Tez maz kupował mi potem te wielorazowe. Tez jednorazowki z canpolu jak dla mnie beznadziejne... Z tym, ze ja i tak je wyrzucalam, bo jakos nie mialam ochoty bawic sie jeszcze w ich pranie. Juz taka strate przecierpie.

Co do zmian barwnikowych... W poprzedniej ciazy nialam linea negra, tylko nie pamiętam kiedy sie pojawila, w kazdym razie trzymala jakos do pół roku po porodzie. Ciekawe czy teraz tez sie pojawi?

Ja mam dzis jakis slaby dzien. Ogolnie coraz bardziej przeraza mnie wizja porodu :(
    Na ostatniej wiZycie gin mi mówił, ze jesli poród rozpocznie sie sam np. W okolicach 36-37 tc to nie widzi przeciwskazan do sn, bo wtedy dziecko nie powinno byc jeszcze takie duze. W przeciwnym razie cc w 39 tc, chyba ze zdecyduje sie czekac sama na akcje spontaniczna to mozemy czekac dłużej. Sama nie wiem na co sie decydowac...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Na pewno dermablend? To nazwa fluidu z Vichy:) Mineralne ma tez niezle Dermedic, ale baaardzo bieli. I oczywiscie super Anthelios z La Roche Posay, ale na ten miesiac moim zdaniem nie warto tyle kasy wydawać, tym bardziej ze noworodka raczej nie trzyma sie godzinami na słońcu. Dzieki srokao tez nauczyłam sie czytać składy kosmetyków, tyle ze w słonecznych unikam tez Octocrylenu jak sie da.
    Dla maluszka kupilam:
    https://www.aleleki.pl/produkt/4373-linomag-sun-krem-z-filtrem-mineralnym-spf30-50ml.html#

Dla starszaków z aptecznych wybieram zwykle La Roche i Vichy ten ze sprayem, z drogeryjnych namierzylam tylo jedyn sensowny, o dziwo Nivea, pośród ktorych wiekszosc jest kiepska: Isana tez niezle wypada. Ja kupilam ten:
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Kremy-i-balsamy-pielegnacyjne/NIVEA-Sun-Kids-nawilzajacy-balsam-ochronny-na-slonce-dla-dzieci-SPF-30-wysoka-ochrona-200-ml,199420,8473

My tez uzywamy właśnie dermedic baby 30. Zastanawiam sie wlasnid czy dla maluszka kupowac 50, bo przecież i tak nie będzie trzymany na sloncu czy ta wspolna 30 wystarczy. Jak myślicie?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dla maluszka kupilam:

Dermedic oczywiscie slownik mi poprawil ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam zarys tej linii ciemnej na brzuchu, pojawila sie kilka dni temu. Na fitnessie dla ciezarnych widzialam, ze dziewczyny nawet w mlodszych mniej zaawansowanych ciazach tez juz mają. Kurcze, to az tak dlugo bedzie widoczne?😕

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja juz mam zarys tej linii ciemnej na brzuchu, pojawila sie kilka dni temu. Na fitnessie dla ciezarnych widzialam, ze dziewczyny nawet w mlodszych mniej zaawansowanych ciazach tez juz mają. Kurcze, to az tak dlugo bedzie widoczne?😕

No u mnie tak trzymalo, właśnie dziwię sie, ze teraz jeszcze nie mam, bo karnacji nie zmieniłam, a u brunetek podobno jest wyrazniejsza.
    Pewnie wplyw na utrzymywanie ma tez karmienie piersia.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zadnej ciazy linea negra nie mialam.teraz tez nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 23:22

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Dziewczyny, czy słabsze ruczy dwa dni z rzędu to powód do niepokoju? Leci 23tc i od wczoraj rzadziej czuje ruchy, są też dużo delikatniejsze.

na pewno Dzidzius sie przemiescil

u mnie np 1 lub 2 dni spokojniejszy a potem kopie

badz co badz ruchy swiadcza ze zyje i rosnie
    gdyby byla totalna cisza 2 dni z rzedu to wtedy IP bez zastanawiania sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 23:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka, w nie zastanawiałaś sie nad delikatna indukcja np w 38tc? Tylko moze bez oxy, moze byc masaż szyjki, ew cewnik Foleya. W przeciwnym razie przynajmniej do terminu czekałabym na akcje przed cc.
    A tak ze swojej strony masaż brodawek, duuuzo sexu i spacery na wywołanie:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie flirtów UV. Kiedys jakas dermatolog powiedziała mi ze to działa na zasadzie takiej ze np 30 chroni tak samo jak 50 tylko krócej. W filtrach chodzi o czas ich działania a nie że robią większa barierę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 08:36

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia czemu nie polecasz oxy na wywołanie.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Mi się niestety wydaje, że brodawki to już nie jaśnieją i zostają takie duże :( ale niech się wypowiedzią dziewczyny, które już mają dzieciaki.

Spokojnie wszystko wraca do normy :-) tylko nie pamiętam po jakim czasie...

E_linka2 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na bolące plecy? Wygląda na to, że się przeforsowałam. Dzisiaj już płakałam z bólu a wejście po schodach to szczyt możliwości.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ