Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie, skurcze B-H jak się u mnie pojawiają to są bezbolesne, czuję tylko spięcie brzucha a potem przyjemne rozluźnienie. Ale to co czułam wczoraj wieczorem to był dramat, ból podbrzusza aż przy podnoszeniu z łóżka mam wrażenie że był piekący, serio miałam wrażenie że jak wstanę do toalety to mi Szymon wypadnie 😲
Nigdy więcej takiego forsowania się, wczorajszy dzień mi pokazał jak bardzo jestem w ciąży :p -
Dziewczyny, czy któraś ma obrzęki nóg? Ja wczoraj wróciłam z pracy ze spuchniętymi kostkami
Dotąd nic się nie działo. Fakt był gorący dzień. Ale o ile lewa kostka po nocy wygląda ok to prawa jest nadal lekko spuchnięta
Poza tym miałam wcześniej 2 razy dziwne bóle łydki wieczorem, bolała mnie tylko ta prawa łydka dosyć mocno, taki dziwny ból w środku przeszło po 10 minutach. Jakoś to kojarzę z niedokrwieniem czy zakrzepicą... Nie wiem czy powinnam z tym iść do lekarza i do jakiego, czy internista, czy ktoś inny, u gina mam wizytę dopiero w połowie maja to za późno.
-
Domi_tur wrote:Kayama, ja w zeszłą sobotę dużo gotowałam na święta ale świetnie się czułam, wieczorem weszłam pod prysznic i szukałam własnych kostek bo stopy jak dwa pontony😂
Ops, ale przeszło ci po nocy? Bo czytałam, że jak mija to jest ok, pogrzej jak się utrzymuje tzn. że coś nie odpływa. -
Mary Magdalena wrote:Ola, podasz link, bo nie umiem znaleźć
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html
Oni to jakoś mają zagmatwane, też tego nigdy nie potrafię znaleźć.
Mój wypad do kaufa zakończył się złowionymi rajtkami dla małego z tygryskiem za 2 zita, mało tego Pani w kasie stwierdziła, że to jest 2-pak (jedna para była bez opakowania) 🤪 tyle wygrać 😀
Dziewczyny na bezglutku, rzućcie jakiś sprawdzony przepis na chlebek. Mi wychodzą zakalce, do tego nie lubię takich ciężkich gęstych chlebów. Co myślicie o tym gotowych albo do zrobienia z torebki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:51
Mary Magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bylam w Poznaniu na warsztatach Mamo To Ja i w ogole nie polecam, wyszlam przed czasem, reklamy, reklamy i jeszcze raz reklamy. Kilkugodzinne siedzenie, zeby dostac kilka probek. Prawie wszystkie kobiety z dziecmi, krzyki, piski. Nie dałam rady.
U mnie obrzekow poki co brak, w ogole po wczorajszej hardcorowej wedrowce bardzo dobrze sie czuje i zaraz chyba ruszam na kolejny trekking. Maja mi nie chciala fikac caly wieczor, ale uaktywnila sie rano, zauwazylam ze ona ma gdzies moj wysilek, zmeczenie, rusza sie tylko jak dluzej nie ma żarełka 😊
W ogole rano na basenie przyjrzalam sie swojemu biustowi i jestem w szoku jakie mam wielkie sutki... one po porodzie czy karmieniu wroca do poprzedniej wielkosci, czy juz takie "rozlane" zostaja, orientujecie sie?joan85 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja bylam w Poznaniu na warsztatach Mamo To Ja i w ogole nie polecam, wyszlam przed czasem, reklamy, reklamy i jeszcze raz reklamy. Kilkugodzinne siedzenie, zeby dostac kilka probek. Prawie wszystkie kobiety z dziecmi, krzyki, piski. Nie dałam rady.
U mnie obrzekow poki co brak, w ogole po wczorajszej hardcorowej wedrowce bardzo dobrze sie czuje i zaraz chyba ruszam na kolejny trekking. Maja mi nie chciala fikac caly wieczor, ale uaktywnila sie rano, zauwazylam ze ona ma gdzies moj wysilek, zmeczenie, rusza sie tylko jak dluzej nie ma żarełka 😊
W ogole rano na basenie przyjrzalam sie swojemu biustowi i jestem w szoku jakie mam wielkie sutki... one po porodzie czy karmieniu wroca do poprzedniej wielkosci, czy juz takie "rozlane" zostaja, orientujecie sie?
Haha też się nad tym zastanawiam, mam wielkie cyce z wielkimi sutami. Ta otoczka bardzo się powiększyła. Ja bym chciała żeby wróciło do normy ale obawiam się że takie zostają na czas karmienia. A potem to nie wiem. -
Mi stwierdzono obrzęki w szpitalu choć w wypisie notatki brak.Zalecono dietę wysokobiałkową,dużo warzyw i z owoców tylko jabłka.Aż tak nie będę się stosować.Ja u siebie ich nie widzę.W poprzedniej ciąży miałam pod koniec i wtedy czułam.Jak uszczypnęłam sķórę to trochę dłużej wracała do siebie,tak samo z gumkami od skarpetek itp.Wtedy zlecono mi diete surówkową,teraz się odchodzi bo zbyt drastyczna i pacjentki oszukiwały i podjadały co innego..Ile tygodni można żyć na surówkach.Siedze pod gabinetem i to jest jedno z pytan.Dam później znać co się dowiedziałam.
joan85, E_linka2 lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Haha też się nad tym zastanawiam, mam wielkie cyce z wielkimi sutami. Ta otoczka bardzo się powiększyła. Ja bym chciała żeby wróciło do normy ale obawiam się że takie zostają na czas karmienia. A potem to nie wiem.
Nie no muszą powrócić do przedniego rozmiaru bo inaczej składam reklamację! 😂Agagusia lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Baileys, wlasnie sie tego obawiam, ze glownie reklamy. Niby sie zapisalam, ale teraz zaczynam sie zastanawiać, czy pojde, zwlaszcza ze godzina tez mi niezbyt pasuje. Od 17 do 20:30 to późno, szczególnie jak się ma małe dziecko, które trzeba położyć spać, a z mężem nie usnie.
A było tam coś, co uważasz za przydatne czy całkowita porażka? -
Mi wczoraj spuchły stopy a że miałam na sobie baleriny dopasowane do mojego rozmiaru 35 to po południu ledwo wróciłam do domu. Koszmar. Od teraz chodzę w klapkach jak będzie tak gorąco. Nawet się cieszę, że idzie ochłodzenie mimo, że wzięłam sobie urlop na najbliższe dni i mam cały tydzień wolny. Planujemy pojechać na działeczkęKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
baileys wrote:W ogole rano na basenie przyjrzalam sie swojemu biustowi i jestem w szoku jakie mam wielkie sutki... one po porodzie czy karmieniu wroca do poprzedniej wielkosci, czy juz takie "rozlane" zostaja, orientujecie sie?
Wszystko powinno wrócić do normy do roku po porodziebaileys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary Magdalena wrote:Baileys, wlasnie sie tego obawiam, ze glownie reklamy. Niby sie zapisalam, ale teraz zaczynam sie zastanawiać, czy pojde, zwlaszcza ze godzina tez mi niezbyt pasuje. Od 17 do 20:30 to późno, szczególnie jak się ma małe dziecko, które trzeba położyć spać, a z mężem nie usnie.
A było tam coś, co uważasz za przydatne czy całkowita porażka?
Moim zdaniem najciekawszy był temat z udzielania pierwszej pomocy. Ale pewnie na szkole rodzenia tez to bedziemy przerabiac. Przedstawiciele firm mowili nudno i bez pasji. Byly tez jakies konkursy, ale srednio mnie kreci takie wspolzawodnictwo i przekrzykiwanie sie, wiec odpuscilam -
kayama wrote:Dziewczyny, czy któraś ma obrzęki nóg? Ja wczoraj wróciłam z pracy ze spuchniętymi kostkami
Dotąd nic się nie działo. Fakt był gorący dzień. Ale o ile lewa kostka po nocy wygląda ok to prawa jest nadal lekko spuchnięta
Poza tym miałam wcześniej 2 razy dziwne bóle łydki wieczorem, bolała mnie tylko ta prawa łydka dosyć mocno, taki dziwny ból w środku przeszło po 10 minutach. Jakoś to kojarzę z niedokrwieniem czy zakrzepicą... Nie wiem czy powinnam z tym iść do lekarza i do jakiego, czy internista, czy ktoś inny, u gina mam wizytę dopiero w połowie maja to za późno.
Jeśli wykluczysz problemy z krzepliwością polecam podkolanówki/pończochy/rajstopy przeciwżylakowe profilaktycznie. Ja mam z firmy Veera, chwilowo tylko podkolanówki 70 den i pomagają. Plus dużo wody i nogi do góry kiedy tylko mogę.
Anhydra, dziękuję za wyjaśnienie skurczy. Teraz będę je dokładniej obserwować. Jeszcze nie ogarniam "wału" w okolicach pępka wielkości dłoni. Nie wiem czy to Mała czy skurcz. Tym bardziej, że wtedy jakoś mi się macica w podbrzuszu chowa i w sumie nie wiem czy jest twarda.kayama lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Jestem po wizycie.Szyjka długa twarda i zamknięta 45mm,skurczami jak ich mało zupełnie mam się nie przejmować.Spazmoliny nie brać bo skurczy mało.Jeśli chodzi o obrzęki to dobrze zbilansowana dieta wystarczy a na opuchnięte nogi przy polegiwaniu wałek by były wyżej.
OlaWi, Bobby29, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Niezapominajka5, Larissa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się niestety wydaje, że brodawki to już nie jaśnieją i zostają takie duże
ale niech się wypowiedzią dziewczyny, które już mają dzieciaki.
Na badania d-dimerów uważajcie. Ja się przez nie zesreesowalam tylko - bo w ciąży są podwyższone i nie do końca są normy. Prawie mnie do szpitala przez to wysłali - ale inny lekarz stwierdził, żeby się aż tak nie przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 13:07
-
I jeszcze HiT.Lekarz na NFZ twierdzi że raczej cc. a w mojej sytuacji zawsze się coś znajdzie,a ten dziś nie widzi przeciwskazań do naturalnego tzn. indukowanego najpóźniej w 39 tyg..Jestem zadowolona tylko dużo muszę poogarniać bo może szkoła rodzenia i jeszcze wybór położnej.Licze na wasza pomoc co w jakiej kolejności.
-
E_linka2 wrote:Mi się niestety wydaje, że brodawki to już nie jaśnieją i zostają takie duże
ale niech się wypowiedzią dziewczyny, które już mają dzieciaki.
Na badania d-dimerów uważajcie. Ja się przez nie zesreesowalam tylko - bo w ciąży są podwyższone i nie do końca są normy. Prawie mnie do szpitala przez to wysłali - ale inny lekarz stwierdził, żeby się aż tak nie przejmować.
Ur. 9.08.2019 r. 💕