X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój co wizyta to leży inaczej.Martwie się bo od wczoraj słabo ruchy czuje.W sobote na usg było ok.Poczekam jeszcze trochę.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj spaliśmy prawie do 10. A potem jeszcze 1,5 h po południu. Za to jak chodzę to napina mi się brzuch i boli.

Co do położenia to na prentalnych był główka obrócony a 2 tygodnie temu na wizycie miednicowo. Mnie się i tak wydaje że kręci się w brzuchu i robi fikołki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 20:25

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dzisiaj twardnieje mi brzuch, wzięłam nospe. Jak leżę to jest najgorzej, jedynie miękki jest jak siedze. Wizyta dopiero w poniedzialek, oby wszystko się uspokoiło, bo nie widzę się teraz w szpitalu.
    U mnie dziś to samo! Spina się co chwilę. Aż się sama nakręcam. Pomaga mi leżenie trochę wyżej i na lewym boku. Dorzuć extra magnez. Zaczynam znów liczyć skurcze, bo mnie stres dopada.
    Frida, mojej "główka" jest co godzinę w innym miejscu. :) W ogóle kręci się i wypina strasznie.

Niezapominajko, trzymam kciuki za uspokojenie brzucha! Będzie dobrze!

Dzięki dziewczyny, już upatrzyłam i zakupię worki prozniowe do testów.

Jakiś dzisiaj ponury dzień, dobrze że Gra o Tron wyszła. :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Niezapominajka trzymaj się! Daj znać co w szpitalu powiedzieli.
    Na razie niestety nie powiedzieli nic. Lekarz stwierdził,że nie będzie mnie badał drugi raz,bo już mnie dzisiaj widział. Niestety nie wiem ile ma szyjka i czy bardzo jest źle.
    Dostałam kroplówkę, zastrzyk rozkurczowy, nospe i jakiś czopek na noc (doodbytniczo). Wiecie po co ten czopek?
    Brzuch faktycznie się uspokoił,a w szpitalu przed podaniem czegokolwiek czułam go mocno.
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny <3

Smerfelinka, OlaWi, Bobby29, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire u mnie się uspokoiło, wzięłam nospe. I zajęłam głowę innymi rzeczami na razie jest miękki, a bała strasznie mnie kopię po szyjce, więc jest lepiej :) teraz byle do wizyty, już się nie mogę doczekać żeby znowu ją zobaczyć.

Vampire lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam słaby wieczór. Tak miedzy 17-18 zaczął mnie bolec prawy bok, no moze bardziej na plecy przechodzący. Chwile pomogło jak usiadła w takim rozkroku na kanapie. Próbuje leżeć na rożne sposoby ale mało pomaga. Wzięłam Apap i mam okład z ciepła woda z termoforka. Mam wrażenie ze troche ciągnie mnie teraz prawa pachwina. Chociaż w sumie troche jakby mniej mnie wszystko boli. Zupełnie nie wiem skąd to czemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 20:47

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do specjalnej poduszki do karmienia to my się karmiłyśmy na tej dużej poduszce do spania w kształcie C :) na początku odciągałam, bo wcześniak i nie umiałyśmy się zgrać, dopiero jak położna przyszła na wizytę domową to nas usadziła na poduszce i przez chyba tydzień układałam młodą dokładnie tak samo aż się zgrałyśmy, potem już nie było potrzeby, a poduszki używam do teraz <3

Spokojnie dziewczyny, dzieciaczki mają mnóstwo czasu na prawidłowy obrót, nie warto się tym teraz stresować

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie. Młody 1046, cały czas tydzień do przodu. Coś czuję, że jednak moze byc koniec lipca. Mowilam o twardnieniu brzucha, okazalo sie, że młody napiera główka na szyjke, ale ta na szczęście trzyma. Dostałam receptę na luteine i mam zacząć brać, jeśli brzuch zacznie się częściej napisać.

W pierwszej ciąży syn był ułożony miednicowo do 32 tygodnia ciąży, potem się przekręcić.

Vampire, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka, Domi_tur, natty85, OlaWi, Niebieska Gwiazda, E_linka2, Ania95, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - trzymam kciuki żeby było tylko lepiej !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, trzymam kciuki!! Wszystko będzie dobrze! ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Vampire u mnie się uspokoiło, wzięłam nospe. I zajęłam głowę innymi rzeczami na razie jest miękki, a bała strasznie mnie kopię po szyjce, więc jest lepiej :) teraz byle do wizyty, już się nie mogę doczekać żeby znowu ją zobaczyć.
    Oby tak dalej!

Ja się chyba nakręcam. Zobaczę jak będzie jutro. Zauważyłam, że nospa mi za bardzo nie pomaga. Chyba lepiej jest po kilku dniach mogą dawki magnezu.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była piękna pogoda. Ok 20 stopni - dla mnie ideał. Słoneczko, zero chmur i przyjemny watr. Spacerowaliśmy po Brodnickim Parku Krajobrazowym - pięknie tu! Zrobiłam dziś 13,5 tys kroków. Na jutro już tez mamy wybrana fajna trasę, trochę dłuższa już dziś - niespełna 5 km.
    Teraz odpoczywam i czekam na męża. Uparł się żeby dziś usypiać Julka. Smoka dalej nie podaliśmy. Wczoraj usypiałam 45 min. Ale było dużo lepiej niż dzień wcześniej, praktycznie bez płaczu. Było sporo wymyślania w stylu śpiewaj/nie śpiewaj, ta piosenka/inna piosenka, chce misia/nie chce misia, pic/nie chce pic itp. Pod koniec stwierdził, ze Julek nie ma smoka bo nie potrzebuje smoka, zapłakał ciutkę na te słowa i zasnął 🙂. W nocy tez spał dużo lepiej, troszkę pojękiwal ale bez zupełnego wybudzania się. A dziś w dzień na drzemkę zasnął bardzo szybko. Chyba nam się powiedzie 😀

Anhydra, Vampire, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kurde mam słaby wieczór. Tak miedzy 17-18 zaczął mnie bolec prawy bok, no moze bardziej na plecy przechodzący. Chwile pomogło jak usiadła w takim rozkroku na kanapie. Próbuje leżeć na rożne sposoby ale mało pomaga. Wzięłam Apap i mam okład z ciepła woda z termoforka. Mam wrażenie ze troche ciągnie mnie teraz prawa pachwina. Chociaż w sumie troche jakby mniej mnie wszystko boli. Zupełnie nie wiem skąd to czemu...

Jak tak schodzi na plecy to może to coś od nerek?

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Mój to taki wariat, że co usg go leży odwrotnie 😁. Aktualnie-Głowa w dół bo kopniaki czuje pod żebrami.

Niezapominajko- trzymaj się. Całe szczęście, że tak szybko zareagowalaś. Wszystko będzie dobrze- ja trafiłam ze skurczami w 24 tc a nadal w dwupaku i zamierzam w nim postać jeszcze przez 10 tyg 😉.
    I tego Ci z całego serca życzę :) rozwiązania w terminie i wyjścia do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 21:42

Anhydra lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko dobrze, że zareagowałaś. Trzeba słuchać swojej intuicji. Kolejny raz się to potwierdza. Trzymam mocno kciuki! Wszystko będzie dobrze <3

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08.2025 - bHCG 16 mlU/ml 🍀🤞

15.05.2025 - transfer 💔

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dzień z siostrzeńcem z okazji wolnego w szkole. Młody już prawie miesiąc nie był bo najpierw strajk, potem egzaminy 8klasistów, święta, znowu strajk i teraz kolejne wolne. I tak krąży po rodzinie i różnych miejscach pracy. Ja na ten tydzień wzięłam urlop więc poszliśmy sobie do zoo i trochę się złaziłam. Aż mnie brzuch ciągnął na dole.
    Od paru dni mam bardzo wrażliwe sutki, nawet bolące co mnie niepokoi. Oczywiście jest też wydzielina i już wcale nie jest przezroczysta ale jak się lekko naciśnie to zupełnie mlecznego koloru. Trochę się boję, że to zwiastun wcześniejszego porodu ale w piątek na badaniu wszystko było ok, szyjka nadal długa i zamknięta, wszystko ok. Czy któraś z Was ma może takie przygody z sutkami?

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny w szpitalach! Na pewno będzie dobrze!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coraz bardziej boli podbrzusze. Brzuch się napina tylko podczas chodzenia i stania. Jak się położę po chwili mięknie. Jakoś znowu mam wrażenie, że coś się dzieje z szyjka a wizyta za półtorej tygodnia.. Lekko chyba mnie ciągną nerki albo kręgosłup. I co jakiś czas kulsza i to jest straszne. Pochyliłam się po podpora w biedrze i prawie mi łzy poleciały, a nogę przeszył ból. Ehh jeszcze 3 miesiące 😉 ponarzekałam sobie.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam męża po coś słodkiego i młody się rozruszał.To będzie spokojna noc nawet jeśli młody nie da spać.

Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sutkow to też do tej pory miałam tylko taka żółta wydzieline przy naciśnięciu a dziś rano normalnie samo mi pocieklo coś jak woda, aż zostały mi mokre plamy na bluzce! Zdziwiło mnie to, że aż tak. Ale nie pomyślałam że to może zwiastowac coś niepokojącego. Najwyżej niedługo zacznę nosić wkładki laktacyjne.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja mała ciągle kopie mnie raczej w dole brzucha. Mam jakiegoś stresa że jest głową w górę i że sie nie obróci na czas. Wiem, że ma jeszcze trochę czasu ale jakoś tak martwię się tym...

Frida mojej się nie zdarza kopać gdzie indziej 😅 zawsze na dole. Mam też nisko macicę i w sumie nie przejmowałam się tym bo żaden lekarz nie mówił do tej pory że to powód do niepokoju. Czasami (rzadko, raz na kilka dni) poczuje coś wyżej tak w okolicach pępka, ale generalnie kopniaczki i kuksańca raczej tylko i wyłącznie w okolicach wzgórka łonowego. Mam wizute 8.05, zapytam o to. Choć na połówkowym lekarka (inna niż moja prowadząca) na moja uwagę że mała jest nisko powiedziała że to wynika z mojej budowy i taka uroda.

Frida91 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ