X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ja sie mam źle. Ból jest cały czas, nospa z rana już nie działa. Zastanawiam się czy jechac od razu na IP czy na 14 do lekarza bo udało mi sie dorwac wizyte
    Też bym Ci radziła IP. Jak mnie przyjmowali skurcze były już częstsze. Czekając do wizyty możesz niepotrzebnie tracić czas,bo później z przyjęciem do szpitala też się troszkę czeka.

Nacha lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do Domi, lepiej jedź, bo się tylko będziesz stresować. A tak od razu wszystkie badania Ci zrobią.

OlaWi, to dziwne. Byłam już w dwóch szpitalach, bo w święta wylądowałam w rodzinnej miejscowości, w żadnym mnie nie położyli przed badaniami. Najpierw wszystko sprawdzili a potem mogłam się nie zgodzić na szpital i wypisać na własne życzenie. Jak byłam tydzień temu u lekarza pracującego w 3cim szpitalu, też powiedziała, że jakby coś się działo to jechać tam, bo mnie mogą od razu przebadać i ewentualnie położyć w razie potrzeby.
    Odpoczywaj!

Nacha lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Dzisiaj na kawę wpada moja friend, ogarnęłam podłogi i wiem że będę tego jutro żałować.. na IP na razie nie jadę, bo u nas chcą najpierw przyjąć na szpital a dopiero potem badają. Nie uśmiecha mi się leżenie w szpitalu tylko po to żeby ktoś mnie zbadał. Nie jest źle, najwyżej wezmę nospe. Może to od ruchów, Mały się non stop wierci 😆
    Mi nic z sutków nie leci 😕 kurcze ja chcę karmić piersią. Tak samo jak nie mam ciemnej linii na brzuchu 😔
    mi nie leciało przy Anielce, pokarm się zaczął kilka dni po porodzie tak naprawdę, chyba stres , szptal, naświetlanie małej powodowało,że nie było mleka. wróciłam do domu, przystawiałam na żądanie, wezwałam doradczynie laktacyjną i karmiłam 1.5 roku :)

OlaWi lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pojechałam z krwawieniem na IP, to też powiedzieli, że chcą mnie na oddział, ale oczywiście mogę odmówić po badaniach.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ja sie mam źle. Ból jest cały czas, nospa z rana już nie działa. Zastanawiam się czy jechac od razu na IP czy na 14 do lekarza bo udało mi sie dorwac wizyte

IP najlepiej - sprawdzą czy to brzuch/nerki itp

Nacha lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę właśnie Taxi. Mój K w robocie. Jeszcze pojechał rowerem i jest sam- kierownik wyjechał a on jest zastępca

Aktualizuje. Leżę pod ktg. Pobierają krew i mocz zaraz do badania. Nie wiem czy tak adrenalina zadziałała ale ból zdecydowanie mniejszy. Jak ja nie lubię takich akcji a w Taxi myślałam ze az zwymiotuje z bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 12:01

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy Wy też macie dzisiaj taki leniwy dzień? Przez tą pogodę nie chce mi się podnosić z łóżka....
    Mam do Was pytanie czy wszystkie już mają wybrane szpitale? Bo ja dalej nie wiem co i jak, nawet nie wiem czym się kierować...
    Jestem nadal zielona w temacie. Dobrze, że w następnym tygodniu szkoła rodzenia mam nadzieję, że sporo mi rozjaśnią w wielu kwestiach.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Dzisiaj na kawę wpada moja friend, ogarnęłam podłogi i wiem że będę tego jutro żałować.. na IP na razie nie jadę, bo u nas chcą najpierw przyjąć na szpital a dopiero potem badają. Nie uśmiecha mi się leżenie w szpitalu tylko po to żeby ktoś mnie zbadał. Nie jest źle, najwyżej wezmę nospe. Może to od ruchów, Mały się non stop wierci 😆
    Mi nic z sutków nie leci 😕 kurcze ja chcę karmić piersią. Tak samo jak nie mam ciemnej linii na brzuchu 😔

Ja też nie mam ciemnej linii i z sutków też nic nie leci...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jadę właśnie Taxi. Mój K w robocie. Jeszcze pojechał rowerem i jest sam- kierownik wyjechał a on jest zastępca

Aktualizuje. Leżę pod ktg. Pobierają krew i mocz zaraz do badania. Nie wiem czy tak adrenalina zadziałała ale ból zdecydowanie mniejszy. Jak ja nie lubię takich akcji a w Taxi myślałam ze az zwymiotuje z bólu

Biedna..współczuję i mocno trzymam kciuki <3

Nacha lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też jakiś kiepski dzień dziś mam, od rana źle się czuje. Boli mnie żołądek i mdli, zrobiłam sobie siemię lniane zaraz wypije. I ogólnie jestem.bardzo osłabiona, ciśnienie dobre ale rano miałam na siedząco.tętno 94. Nie poszłam do pracy. Chyba jestem mocno przemęczona i organizm się zbuntowal. Mała się wczoraj i dziś rano mało ruszala ale teraz trochę skacze, to dobrze. Na wyjazd jesteśmy spakowani, muszę jeszcze kilka rzeczy ogarnąć. Martwię się trochę jak będę się czuć, mam nadzieję że odpoczynek pomoże i stanę na nogi. Brzuch nie boli i skurczy nie mam.
    Nacha trzymam kciuki aby się poprawiło u Ciebie... współczuję, trzymaj się.

Nacha lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak kilka dni temu pisalam, ze linii nie mam, tak dzis zaobserwowalam, ze juz delikatna jest. Jutro juz oficjalnie zaczynam 7 miesiac, bo na 1.08 termin, a wydaje mi sie, ze juz od dawna weszlam w ten 3 trymestr, tak jakos czasem ciężko :p

Dziś stanelam na wage i nie moglam uwierzyc, ale stuknelo mi 60 kg. Mam nadzieję, ze to błąd pomiaru, bo jeszcze niedawno pokazywala 58 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 12:46

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, trzymam kciuki zeby to nic groźnego bylo. U nas bez zmian, ruchy sa ale leciutkie. Wiem ze w Olsztynie tez moga zawsze gdzies podjechac, nawet juz ogarnelam polecany szpital jakby co. Aleceolalabym juz jechac tam z glowa wolna od zmartwień. Nie ma mowy ze pojde dzis spokornie spac jak sie sytuacja nie zmieni. Najpozniej wieczorem jade na IP jesli die nie rozrusza. I tu dylemat - moj, dobry, sprawdzony szpital, sle jazdy 30-40 min i czekania 2-5 godzin, czy na szybko podbliski i bez kolejek, ale ogolnie kiepski?
    Ps. Stresu z wyjazdem zadnego nie na, czesto robimy takie wypady plus weekendy u dziadkow Ok raz w miesiacu, wiec do pakowania tez jestem przyzwyczajona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 12:58

Nacha lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha dawaj znać jak u Ciebie.

U mnie jak raz byłam na IP to najpierw musiałabym się zgodzić na przyjęcie na szpital, bo lekarz nie ma możliwości zbadania mnie na izbie, dopiero na oddziale. Tak mi powiedzieli.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha dawaj znać jak u Ciebie sytuacja. Trzymam kciuki!!

Ja mam dziś bardzo dobry dzień. Od rana już 5 km w nogach. Młody teraz drzemie i jak wstanie to jedziemy na obiad. Po obiedzie planujemy ogarnąć jakiś rower wodny na bachotku. Aż żal jutro wyjeżdżać!

Mi z sutków nie cieknie, w poprzedniej ciąży tez w ogóle. Ciemna lubię na brzuchu miałam, ale nie pamietam w którym momencie się pojawiła. Teraz jej jeszcze nie zaobserwowałam.

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Nacha dawaj znać jak u Ciebie.

U mnie jak raz byłam na IP to najpierw musiałabym się zgodzić na przyjęcie na szpital, bo lekarz nie ma możliwości zbadania mnie na izbie, dopiero na oddziale. Tak mi powiedzieli.
    Ale zdajesz sobie sprawe ze jakby co to mozesz w każdej chwili sie wypisac na własne zadanie. Ze sue zgodzisz przed badaniem to nie znaczy ze jak bedzie Ok to musisz tam lezec 3 dni. To jest przeciez straszne marnowanie kasy z nfz i nikomu nie służy, ani szpitalowi, ani pacjentowi. Zreszta przeciez to nonsens, przyjmując pacjentki tylko na podstawie wywiadu, bez diagnozy, bez wskazań tak naprawde.

OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:55

Nacha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop. Okazało sie ze mam kamienia w nerce. Lekarz mnie zbadał usg i samolot (mały ma 900g :) ) Teraz przyjęłam kroplówkę rozkurczową. Obecnie mnie nie boli wiec wyjdę do domu pewnie. Ale mam zrec nospe do końca tyg. Jakby nie pomagała na bóle to wracam leżeć. Generalnie z małym wszystko ok :) Lekarz sie śmiał że musze walnąć ze 2 piwka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:21

OlaWi, kayama, Chimera, Misi@, Ania95, plinka89, Bobby29, emi2016, Agagusia, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Hop hop. Okazało sie ze mam kamienia w nerce. Lekarz mnie zbadał usg i samolot (mały ma 900g :) ) Teraz przyjęłam kroplówkę rozkurczową. Obecnie mnie nie boli wiec wyjdę do domu pewnie. Ale mam zrec nospe do końca tyg. Jakby nie pomagała na bóle to wracam leżeć. Generalnie z małym wszystko ok :) Lekarz sie śmiał że musze walnąć ze 2 piwka :p

Zapytaj o urosept. Ja go biorę na piasek. Potwierdzam nerki bardzo brzydko bolą.

Nacha lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha no to dobrze, że to "tylko" kamienie :) i że wychodzisz.

A ja mam pytanie, czy mogą wrócić mdłości??? No od rana mnie mdli i nie mija, a przecież mdłości przeszły mi na początku 4 miesiąca. Zła jestem. Siemię pomogło na ból brzucha ale na mdłości nie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dobrego w tym wszystkim. Dobrze ze maluch cały i zdrowy :) No i kuknelam przy okazji na oddział bo jestem w szpitalu gdzie chce rodzic

OlaWi, Agagusia, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ