X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A ja mam pytanie, czy mogą wrócić mdłości??? No od rana mnie mdli i nie mija, a przecież mdłości przeszły mi na początku 4 miesiąca. Zła jestem. Siemię pomogło na ból brzucha ale na mdłości nie.

Ostatnio jak wracalismy z gor to wypilam po drodze tymbarka marchewkowego i nie dosc, ze mnie zaczelo mdlic, to zwymiotowalam prawie wszystko na stacji. A tez nie mam mdlosci ani wymiotow od 3 mcy. Wiec moze u Ciebie podobnie, jakas nietolerancja pokarmowa? Ja marchwi nie moge tykac wcale, bo zaraz jest zgaga i mdlosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Zapytaj o urosept. Ja go biorę na piasek. Potwierdzam nerki bardzo brzydko bolą.
    Tak urosept albo inny tego typu lek mogę brać

OlaWi lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha - dobrze ze to sprawdziłas i sie uspokoiłas, przy okazji jestes gruntownie przebadana:) A ja małego postaszylam szpitalem, zachęciłam 3 cukierkami i od razu sie rozruszał:) uff.

Smerfelinka, nick nieaktualny, OlaWi, Marcelina85, Vampire, Anhydra, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ostatnio jak wracalismy z gor to wypilam po drodze tymbarka marchewkowego i nie dosc, ze mnie zaczelo mdlic, to zwymiotowalam prawie wszystko na stacji. A tez nie mam mdlosci ani wymiotow od 3 mcy. Wiec moze u Ciebie podobnie, jakas nietolerancja pokarmowa? Ja marchwi nie moge tykac wcale, bo zaraz jest zgaga i mdlosci

Hm ale nic nowego nie zjadłam. Teraz są trochę mniejsze Ale odczuwalne. Może to wszystko przemęczenie. Zobaczę jutro. Przed nami 4-5 godzin jazdy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad zakupem mobilu (takiej niby karuzelki, sle bez melodi i mechanizmu napedzajaceego), ale ceny mnie troche przeraziły. Chcialam zeby to jednocześnie byla ozdoba kącika dzieciexego w naszej sypialni i to co mi sie podoba kosztuje 80-150 zl... i postanowiłam taki mobil zrobic sama:( Wlasnie zamowilam w pasmanteri filc w rożnych kolorach oraz bambusowy sznurek - zapłaciłam 35 zl. Bede robila cos takiego, ale z wieksza ilością gwiazdek szaro-turkusowo-miętowych:
    ey8fh120h5rj_t.jpg

Dam znac jak wyszlo za jakis czas, pewnie dłuższy niz krótszy, bo caly czasctez dziergam kocyk:) jak ogolnie nie lubie prac manualnych tak w ciazy mnie do tego ciągnie, jakos ogolnie sie wyciszam.

kayama, Limerikowo, Bobby29, nick nieaktualny, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, zamowilam bardzo podobne na aliexpress :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Myslalam nad zakupem mobilu (takiej niby karuzelki, sle bez melodi i mechanizmu napedzajaceego), ale ceny mnie troche przeraziły. Chcialam zeby to jednocześnie byla ozdoba kącika dzieciexego w naszej sypialni i to co mi sie podoba kosztuje 80-150 zl... i postanowiłam taki mobil zrobic sama:( Wlasnie zamowilam w pasmanteri filc w rożnych kolorach oraz bambusowy sznurek - zapłaciłam 35 zl. Bede robila cos takiego, ale z wieksza ilością gwiazdek szaro-turkusowo-miętowych:
    ey8fh120h5rj_t.jpg

Dam znac jak wyszlo za jakis czas, pewnie dłuższy niz krótszy, bo caly czasctez dziergam kocyk:) jak ogolnie nie lubie prac manualnych tak w ciazy mnie do tego ciągnie, jakos ogolnie sie wyciszam.

Super :) U nas by pasowało bo pokój dekorujemy w chmurki i gwiazdki. Wklej zdjęcie jak będzie gotowy.
    Znalazłam taką naklejkę ścienną i dużo gadżetów pasujących, nawet z motywem śpiących oczek.
    https://www.naklejkiozdobne.pl/pl/p/NAKLEJKI-Spiace-oczka-Gwiazdki-Chmurki-150x100cm-BAL4001-/3413

I kupiłam taki szary dywanik.
    http://www.komfort.pl/pl/Produkty/Dywany/CLOUD-SILVER-Szary/p/461695
    http://skandidom.pl/wieszaki/10627-wieszak-oczy-ciemny-rozowy-jasny-rozowy-2-szt-5711173176656.html

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie, czy macie jakiś patent na mycie włosów? Ja myję w wannie i zawsze się schylałam po prostu myłam prysznicem, ale teraz strasznie brzuch ciągnie jak tak wiszę i kręgosłup boli. Nie próbowałam w umywalce ale nie wiem czy to będzie lepiej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama spróbuj odchylić głowę do tyłu i spłukać.Całe życie tak robię,po ciąży sprawdzę jak to jest pochylać głowę.Teraz nie dam rady.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od zawsze odchylam do tylu ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie, czy macie jakiś patent na mycie włosów? Ja myję w wannie i zawsze się schylałam po prostu myłam prysznicem, ale teraz strasznie brzuch ciągnie jak tak wiszę i kręgosłup boli. Nie próbowałam w umywalce ale nie wiem czy to będzie lepiej.
    Polecam umywalkę :D dużo łatwiej niż się nachylać

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja nie myję siedząc w wannie tylko samą głowę :) Raczej nie łączę kąpieli z myciem włosów. Spróbuję w umywalce.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie w planie zakup wideoniani, to na majówkę jest -20% na stronce

https://vtech-polska.pl/

Kod rabatowy:MAY19

Jakiś czas już się przyglądam i postanowiłam zaryzykować. Mają dobre opinie co do zasięgu do 50 m w budynku i do 300 m poza. Czytałam recenzje na kilku blogach już dosyć dawno, ale jakoś mi utkwiło, że są dobrej jakości. mają 3 lata gwarancji.

Bobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie planujecie meble do pokoju dziecka? W sensie jak najlepiej trzymać ubranka i inne potrzebne rzeczy? Ja wstępnie planowałam 2 komody - po 1 dla każdego, ale wydaje mi się, że przydałby się jeszcze osobny regał z otwartymi półkami, gdzie postawię jakieś zabawki czy książeczki. Oczywiście później, nie od razu - choć pewnie od razu parę takich rzeczy będę miała. Urządzam cały pokój i chciałabym kupić od razu meble na jakiś czas.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Jakie planujecie meble do pokoju dziecka? W sensie jak najlepiej trzymać ubranka i inne potrzebne rzeczy? Ja wstępnie planowałam 2 komody - po 1 dla każdego, ale wydaje mi się, że przydałby się jeszcze osobny regał z otwartymi półkami, gdzie postawię jakieś zabawki czy książeczki. Oczywiście później, nie od razu - choć pewnie od razu parę takich rzeczy będę miała. Urządzam cały pokój i chciałabym kupić od razu meble na jakiś czas.

Przyda sie tez szafa na przyszlosc, bo jednak w przypadku dziewczynki to w komodzie te sukieneczki sie bardziej gniota

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Przyda sie tez szafa na przyszlosc, bo jednak w przypadku dziewczynki to w komodzie te sukieneczki sie bardziej gniota

Szafa też będzie - tego jestem pewna. Zastanawiam się teraz głównie nad tymi komodami i regałem.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka wczoraj dziabnela sie kredka w oko, dzis miala je zaczerwienione a po południu zaczela wyplywac ropa... Nie skarzy sie na oko, ze ja boli.
    Przemywam jej rumiankiem, ale sie stresuje znowu i przez to czuje jakies dziwne napięcie brzucha :/ jeszcze mam wyrzuty sumienia, ze jej nie dopilnowalam :/

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Aga, zamowilam bardzo podobne na aliexpress :)

Domi I Jak jakość? Masz już to czy jeszcze czekasz? Podziel się linkiem jak jesteś zadowolona :) :*

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja polecam umywalkę. Tylko ze ja mam taka na wysokości 95cm (niestandardowo bo nie lubię umywalek na wysokości krocza, w kuchni tez mam na tej wysokości blaty :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 05:04

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, dobrze ze z synkiem ok! A kamieni współczuje 😞.

Ja żadnych dekoracji nie planuje. Przy Julku ponaklejalam kilka naklejek w jego pokoju. Ostatecznie teraz ma pokój w innym pomieszczeniu, a ja zostałam z chmurkami na ścianie w gościnnym 😁. Ale tam za 2-3 lata urządzimy pokój Kazikowi wiec nie odklejam 😉.
    Tak naprawdę te ozdoby są bardziej dla mamy niż dla dziecka, a ja chyba tego nie potrzebuje. Patrzę czasem na te ładne pokoiki i sobie myśle ze może powinnam taki urządzić, ale potem dochodzę do wniosku „a komu to potrzebne?”. Chyba zwyczajnie nie mam do tego drygu.

nick nieaktualny, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ