X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z majówki, odpoczywamy niedaleko Rzeszowa, zwiedziliśmy wczoraj po drodze zamek i muzeum historyczne na powietrzu z 2 wojny, na razie daje radę :) Długą jazdę autem znoszę dobrze. Wieczorem trochę brzuch boli. Na jutro mamy zaplanowane 3 zamki i zobaczymy jak pójdzie. Pogodę mamy póki co ładna wbrew zapowiedziom, jutro ma być 18 stopni.

baileys, Ania95, Vampire, Chimera, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ale Wam fajnie 😊 u nas pogoda kiepska, cały czas leje 🙁 mąż od dzisiaj w pracy, więc nasza majówka już się skończyła 😂

• Chimera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama a jakie to zamki? Sama jestem fanką takich atrakcji, a jeszcze się nie zdecydowaliśmy gdzie pojechać na urlop.

U nas zapowiadali deszcz na wczoraj i dziś, więc pozmienialismy plany, a tu piękne słońce, tylko w nocy padało. Idę do rodziców na ogródek trochę poleniuchować :)

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ola nie chce siać paniki, ale tego typu siatkowate naczynka pojawiają się przy zakrzepicy. ... jak u Ciebie z parametrami krzepnięcia krwi? Badałam INR, APTT? Bierzesz heparynę?

Właśnie wróciłam niedawno do neparyny 60, podobno po tych zastrzykach tak się robi, powiedziała mi koleżanka. Mi lekarz zleca dimery i mam trochę przekroczony wynik. Z uwagi na rewolucje z żołądkiem pozwolił mi odstawić tabletki i mam same zastrzyki. Myślisz, że powinnam dołożyć tabletki do tego?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Właśnie wróciłam niedawno do neparyny 60, podobno po tych zastrzykach tak się robi, powiedziała mi koleżanka. Mi lekarz zleca dimery i mam trochę przekroczony wynik. Z uwagi na rewolucje z żołądkiem pozwolił mi odstawić tabletki i mam same zastrzyki. Myślisz, że powinnam dołożyć tabletki do tego?

D-dimery są mało miarodajne w ciąży bo naturalnie (nawet przy braku problemów z zakrzepicą) idą do góry. Najlepiej jakbyś zrobiła oznaczanie anty Xa (około 4 h po podaniu heparyny)- najbardziej miarodajne badanie plus APTT i INR. Sama lepiej nie zwiększaj. Powinnaś skonsultować to z lekarzem i zwracać uwagę czy poza tymi siatkami z naczyń noga nie jest obrzeknieta. .. jeżeli to faktycznie wina krzepliwosci to warto byłoby pomyśleć o tych ponczochach uciskowych ...no i dużo ruchu

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    D-dimery są mało miarodajne w ciąży bo naturalnie (nawet przy braku problemów z zakrzepicą) idą do góry. Najlepiej jakbyś zrobiła oznaczanie anty Xa (około 4 h po podaniu heparyny)- najbardziej miarodajne badanie plus APTT i INR. Sama lepiej nie zwiększaj. Powinnaś skonsultować to z lekarzem i zwracać uwagę czy poza tymi siatkami z naczyń noga nie jest obrzeknieta. .. jeżeli to faktycznie wina krzepliwosci to warto byłoby pomyśleć o tych ponczochach uciskowych ...no i dużo ruchu

Poleciałam do labo u mnie w przychodni, zrobiłam na szybko te aptt i inr. Powinnam wziąć neparyne przed nimi? Wyniki w poniedziałek. Dzisiaj w zasadzie nic nie widać nogach. Najciekawsze jest to, że ten marmurek zrobił mi się tylko z jednej strony, tak jak padało słońce. Wieczorem miałam znowu mocno zaczerwienione po kąpieli a rano już nie widać. Wizytę mam dopiero w czwartek.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje sie ze na nospie jest całkiem ok z ta kolką nerkową (ale to pewnie tez zasługa kroplówki i zastrzyku w szpitalu). Poszłam dzis nawet na basen. Wczoraj lekko czasem zabolało i mam wrażenie ze mi sie juz przesuwa ten kamol :p U nas majówka zimna i deszczowa w 3city.
    Chyba sobie odpuścimy wyjazd czerwcowy. Mielismy jechac Na 3 dni do Krakowa na koncert Kiss. Ale chyba za bardzo sie juz boje. Teraz mamy problem odsprzedać bilety. Mam nadzieje ze ktos chętny sie znajdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 09:48

Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    A jak Twoja szyjka? Jak na nią wpływają te skurcze?
    Niestety nie mam pojęcia. W szpitalu wychodzą chyba z założenia,że lepiej teraz tam nie zaglądać.
    Nie miałam badania ginekologicznego odkąd ordynator przyjął mnie na oddział. Brzuch jeszcze troszkę twardy, dlatego nadal wszystko wyciszaja. Rozmawiałam z dziewczynami na sali i tutaj badanie jest po kilku dniach od przyjęcia lub dopiero przy wypisie.
    Na szczęście w poniedziałek mam wizytę u mojego prywatnego gina, jeśli oczywiście mnie wypuszczą.
    Nie chce Was dołować dziewczyny- może wszystko będzie ok.
    Dostałam już starydy na rozwój płuc, więc w razie czego dzieciątko będzie mieć większe szanse.
    Mało ostatnio piszecie- chyba większość z Was odpoczywa podczas długiego weekendu:)
    Życzę Wam udanego wypoczynku i dużo zdrowia.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam, termin na 30.08.
    Podczytuje Was już od dosyć dawna, kibicuje Wam w pobytach w szpitalu (Anhydra Tobie w szczególności!)

Ania95, OlaWi, Pierniczkowa, Chimera, Anhydra, E_linka2, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Misi@, Niezapominajka5, Marcelina85, Vampire, Smerfelinka, Agagusia lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Niestety nie mam pojęcia. W szpitalu wychodzą chyba z założenia,że lepiej teraz tam nie zaglądać.
    Nie miałam badania ginekologicznego odkąd ordynator przyjął mnie na oddział. Brzuch jeszcze troszkę twardy, dlatego nadal wszystko wyciszaja. Rozmawiałam z dziewczynami na sali i tutaj badanie jest po kilku dniach od przyjęcia lub dopiero przy wypisie.
    Na szczęście w poniedziałek mam wizytę u mojego prywatnego gina, jeśli oczywiście mnie wypuszczą.
    Nie chce Was dołować dziewczyny- może wszystko będzie ok.
    Dostałam już starydy na rozwój płuc, więc w razie czego dzieciątko będzie mieć większe szanse.
    Mało ostatnio piszecie- chyba większość z Was odpoczywa podczas długiego weekendu:)
    Życzę Wam udanego wypoczynku i dużo zdrowia.

Powiem szczerze ze nie rozumiem.czemu wyciszaja a nie badaja. W ciazy z synem chodzilam prywatnie i tam jest taka zasada ze od 32t robia ktg na kazdej wizycie. Skurcze sie pisaly a ja ich nie czulam. Oprocz nospy nie bylo pptrzeby innych dzialan. Szyjka sie nie skrocila i trzymala do konca a z twojego opisu trafilabym na oddzial i w ciemno bez obejrzenia szyjki dostala sterydy. Obecnie od 17tc mam skurcze przepowiadajace, czasami jeat ich sporo, sa dokuczliwe. Do tego taka moja uroda ze jest to twardnienie brzucha i bolesny skursz w dole kregoslupa. Szyjka ladnie trzyma wiec nawet nospy nie mam zaleconej

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, No co Ty? Na Kiss od razu znajdziesz chętnych. Sama bym chętnie pojechała, ale od razy stwierdziłam, że z takim wielkim brzuchem, który już pewnie będzie w czerwcu, to nie ma się co cisnąć. Nawet mojemu lamentowalam, że jak wreszcie przyjeżdżają, to ja akurat w 8 miesiącu ciąży będę. Jak chcesz, to mogę popytac wsrod znajomych, chociaz juz wiekszosc bilety ma :)

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Nacha, No co Ty? Na Kiss od razu znajdziesz chętnych. Sama bym chętnie pojechała, ale od razy stwierdziłam, że z takim wielkim brzuchem, który już pewnie będzie w czerwcu, to nie ma się co cisnąć. Nawet mojemu lamentowalam, że jak wreszcie przyjeżdżają, to ja akurat w 8 miesiącu ciąży będę. Jak chcesz, to mogę popytac wsrod znajomych, chociaz juz wiekszosc bilety ma :)
    jeśli możesz popytać to bedę wdzięczna
    Bilety mamy na trybuny dolne sektor A8, rząd 21
    bilety kosztowały 650zł (za oba) ale możeby coś się dogadać z kimś co do ceny

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam, termin na 30.08.
    Podczytuje Was już od dosyć dawna, kibicuje Wam w pobytach w szpitalu (Anhydra Tobie w szczególności!)

Hej kochana 😙 w końcu dołączyłaś 😊

Applejoy, Applejoy lubią tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    jeśli możesz popytać to bedę wdzięczna
    Bilety mamy na trybuny dolne sektor A8, rząd 21
    bilety kosztowały 650zł (za oba) ale możeby coś się dogadać z kimś co do ceny

Już rozpuszczamy wici ;) Przypomnij mi tylko skąd jesteś :)

Niezapominajka, współczuję i trzymam kciuki, jak zresztą za wszystkie dziewczyny, które są w szpitalu. Sama lezalam w pierwszej ciąży 2 tygodnie z zagrożeniem życia i wiem, jak to jest.

Ja też pozdrawiam z majówki. Jesteśmy w Małopolsce. Wczoraj było pięknie. Dziś niby 19 stopni zapowiadali, ale jakoś tego nie widzę. Mocno wieje i do tego jest to dość zimny wiatr. W ogóle chyba jutro będziemy wracać, bo pogoda ma się znacznie pogorszyc. Jakas nieudana pod względem pogodowym ta majówka.

Nacha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witamy się w 3 trymestrze, 7 miechu, 28 tygodniu.
    Tak mi przykro, że ta wspaniala przygoda gdzieś tam powoli dobiega końca. Za to kolejna nowa przed nami :)

I tacy my trochę nie wyraźni😊
    A jak Wasze brzuszki? Dawno nie było przeglądu ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/996e9d206fda.jpg

U nas taki wygwizdów na zewnątrz, że szkoda gadać. Gdyby nie to wietrzysko sądzę że byłoby całkiem przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:29

Chimera, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Misi@, Bobby29, wiki2, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Już rozpuszczamy wici ;) Przypomnij mi tylko skąd jesteś :)
    Z Gdyni, bielty mam w formie elektronicznej.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nie badania w szpitalu szyjki przy skurczach, to profesor który mi zakładał taśmę ma takie samo podejście. Ogólnie mam nie wyrażać zgody na badanie u kogoś innego niż prowadząca. Jak to powiedział "ciąża to nie czas by tam grzebać co chwila". A jego zdanie jest dla mnie święte. Doprowadził do szczęśliwego rozwiązania takie ciążę, gdzie reszta chciała albo rozwiązywać albo nie dawali szans.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:56

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Odnośnie nie badania w szpitalu szyjki przy skurczach, to profesor który mi zakładał taśmę ma takie samo podejście. Ogólnie mam nie wyrażać zgody na badanie u kogoś innego niż prowadząca. Jak to powiedział "ciąża to nie czas by tam grzebać co chwila". A jego zdanie jest dla mnie święte. Doprowadził do szczęśliwego rozwiązania takie ciążę, gdzie reszta chciała albo rozwiązywać albo nie dawali szans.

U nas tez jest takie podejście, że zbyt częste badanie podrażnia szyjkę i paradoksalnie nasila czynność skurczową. Ostatnio zresztą jak mialam bardzo dużo wydzieliny i ogarnął mnie strach, czy to nie aby wody płodowe, to poprosilam lekarza dyżurnego tylko o zbadanie papierkiem lakmusowym pH i zaznaczylam, że nie chce "pełnego badania".

Pierniczkowa, Sylvka, Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Poleciałam do labo u mnie w przychodni, zrobiłam na szybko te aptt i inr. Powinnam wziąć neparyne przed nimi? Wyniki w poniedziałek. Dzisiaj w zasadzie nic nie widać nogach. Najciekawsze jest to, że ten marmurek zrobił mi się tylko z jednej strony, tak jak padało słońce. Wieczorem miałam znowu mocno zaczerwienione po kąpieli a rano już nie widać. Wizytę mam dopiero w czwartek.

Olka, ja zawsze robiłam badania przed podaniem Clexane (bo zastrzyki zazwyczaj biore o 9, a krew do poboru oddawalam o ok 8). Mam nadzieje jednak, że okaże się u Ciebie że to coś zupełnie niegroznego, tak więc póki co się nie stresuj. Nie chcialam zasiac paniki. Ale ja po prostu sama borykając się z trombofilią, po drugie mając w pokoju dziewczynę z typowymi objawami zakrzepicy (identyczny jak u Ciebie- ale dużo mocniej nasilony- obraz siateczki naczyń po wstaniu rano i obrzęk całej nogi- bardzo gruba się zrobiła) uważam, że lepiej naprawdę to skontrolować i w razie czego zadziałać zawczasu. Do czwartku juz niedaleko. Gdyby jednak te objawy się znowu pojawily/ nasiliły i/lub pojawił się do tego ból nogi to od razu na IP.

OlaWi lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ