Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChimera wrote:U
Ja mam bilety na koncert Riverside 21czerwca, ale jest u mnie w mieście, więc jeszcze liczę, że pójdęJak je kupowałam, to jakoś w ogóle nie pomyślałam o tym, że to jakieś 1,5 miesiąca do porodu będzie
a tydzień później owulacja i strzał w "10"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:26
Chimera, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:U nas tez jest takie podejście, że zbyt częste badanie podrażnia szyjkę i paradoksalnie nasila czynność skurczową. Ostatnio zresztą jak mialam bardzo dużo wydzieliny i ogarnął mnie strach, czy to nie aby wody płodowe, to poprosilam lekarza dyżurnego tylko o zbadanie papierkiem lakmusowym pH i zaznaczylam, że nie chce "pełnego badania".
Cos w tym musi byc. Moze zalezy tez od techniki ,,gmerania"
W każdym badz razie w poprzedniej ciazy bedac na wizycie w dniu terminu, po badaniu i powrocie do domu zaczęły mi sie skurcze. Z opowiadan kolezanek szyjkowych tez slyszalam, ze badanie czasami powodowalo mniejsze bądź wieksze skurcze. -
Anhydra wrote:Olka, ja zawsze robiłam badania przed podaniem Clexane (bo zastrzyki zazwyczaj biore o 9, a krew do poboru oddawalam o ok
. Mam nadzieje jednak, że okaże się u Ciebie że to coś zupełnie niegroznego, tak więc póki co się nie stresuj. Nie chcialam zasiac paniki. Ale ja po prostu sama borykając się z trombofilią, po drugie mając w pokoju dziewczynę z typowymi objawami zakrzepicy (identyczny jak u Ciebie- ale dużo mocniej nasilony- obraz siateczki naczyń po wstaniu rano i obrzęk całej nogi- bardzo gruba się zrobiła) uważam, że lepiej naprawdę to skontrolować i w razie czego zadziałać zawczasu. Do czwartku juz niedaleko. Gdyby jednak te objawy się znowu pojawily/ nasiliły i/lub pojawił się do tego ból nogi to od razu na IP.
Bardzo Ci dziękuję Anhydro, ja nie miałam zielonego pojęcia co mi się stało z nogami. Na prawdę dobrze wiedzieć, że należy to obserwować. Jestem Ci wdzięczna, może faktycznie coś się dzieje. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. -
Ja nie wiem czy u mnie Gabrysia sie obrocila, ale w nocy duzo fikala i czuje ja teraz jakos inaczej. Teraz mam brzuch bardziej wypchany w okolicach zeber (moze pupa), a mniej wierzgania na dole. Dziwnie ciezko mi sie chodzi...
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Ja bylam dzisiaj na wizycie. Łożysko się podniosło, szyjka z 3,6cm zeszła do 3 ale nadal ok:) Szymon znowu się ułożył poprzecznie, niezdecydowany chłopak z niego 🙈
Sylvka, Misi@, OlaWi, Chimera, Pierniczkowa, emi2016, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Limerikowo, Ania95, Bobby29, Anhydra, Vampire, Applejoy, Smerfelinka, E_linka2, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Moja mała ostatnio duzo sie rusza i bardzo wyraźnie to czuć i widac. Czasem aż caly brzuch mi się zatrzęsie albo faluje. Fajne uczucie
wydaje mi się, że teraz jest główką w dół ale pewna nie jestem.
A to mój brzuchol
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2012222664a3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:38
Marcelina85, OlaWi, Limerikowo, Ania95, Misi@, Chimera, Sylvka, Bobby29, Niezapominajka5, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Vampire, Applejoy, Smerfelinka, E_linka2, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Mój maluch dzisiaj też aktywny, pewnie dlatego, że ja całe przedpołudnie lezakowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:57
Sylvka, Ania95, Bobby29, Niezapominajka5, wiki2, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Vampire, Frida91, Smerfelinka, E_linka2, OlaWi, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Frida, Chimera ale macie piękne zgrabne brzuszki 😍 ❤
Ja przez to, że mam duży odstający tyłek mam wrażenie dwóch brzuchów z przodu i tyłu 😱 😅
Nasz maluch też szaleje coraz mocniej, robi meksykańską falę dość często. Uwielbiam to uczucie ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:07
Ania95, Anhydra, Vampire, Frida91, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
A ja dzisiaj dziewczyny miałam usg. Oczywiście więcej stresu mi przyszło z tego niż spokoju. Mają tu strasznie stary sprzęt i wyszło,że malutka waży tylko 700g. Myślicie,że to może być błąd pomiaru? Aparat naprawdę PRL-owski.
Oczywiście już się nakręcam,że jest poniżej 10c..
4,5 tygodnia temu ważyła 450g, więc dzisiejsza waga, jest dla mnie bardzo niepokojąca wiadomościa.
Sam lekarz też się troszkę miotł podczas usg. Była ułożona posladkowo i kopie teraz do środka. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczynki witam się już z Europy, czekam właśnie na lot do Polski. Fajnie było na wyjeździe ale już mi się za kotem stęskniło
i za twarogiem 🤣 dziś kupię kilo!
A ja to chyba nigdy nie będę miała brzucha. No może w dziewiątym miesiącu? Zazdroszczę wam! Piękne bębenki macie 💛 moja Mozzarella niestety ciągle się teleportuje, moj się śmieje że to on ja przejmuje 😅
Za to coraz mocniej czuję jej kopniaki i coraz częściej po dwóch stronach brzucha jednocześnie, więc ma już pewnie na tyle dużo siły że kuksance też odczuwam, nie tylko kopy (przynajmniej tak mi się wydaje że to to). No i fajnie to widać na zewnątrz. Niedawno nagrałam filmik i wysłałam rodzicom. Nie mogli uwierzyć wcześniej jak im opowiadałam że to tak widać. A jednak
wiki2, Sylvka, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Chimera, Anhydra, emi2016, Vampire, Frida91, Smerfelinka, Domi_tur, OlaWi, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Niezapominajka5 wrote:A ja dzisiaj dziewczyny miałam usg. Oczywiście więcej stresu mi przyszło z tego niż spokoju. Mają tu strasznie stary sprzęt i wyszło,że malutka waży tylko 700g. Myślicie,że to może być błąd pomiaru? Aparat naprawdę PRL-owski.
4,5 tygodnia temu ważyła 450g, więc dzisiejsza waga, jest dla mnie bardzo niepokojąca wiadomościa.
Sam lekarz też się troszkę miotł podczas usg. Była ułożona posladkowo i kopie teraz do środka. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Myślę że może być błąd pomiaru. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Ja przez mój mały brzuch też się boje ze mała słabo rośnie choć ostatnio na badaniu była w okolicach 40centyla więc staram się sobie tłumaczyć że raczej ok. Boje się hipotrofii, a poza tym te komentarze o moim małym brzuchu też mnie stresują. Do pewnego momentu było to ciekawe że ten brzuch taki mały, ale teraz tylko się stresuję przez to, a wizyta dopiero w środę... No i po drodze jeszcze krzywa cukrowa mnie czeka, pewno w poniedziałek.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczynki witam się już z Europy, czekam właśnie na lot do Polski. Fajnie było na wyjeździe ale już mi się za kotem stęskniło
i za twarogiem 🤣 dziś kupię kilo!
A ja to chyba nigdy nie będę miała brzucha. No może w dziewiątym miesiącu? Zazdroszczę wam! Piękne bębenki macie 💛 moja Mozzarella niestety ciągle się teleportuje, moj się śmieje że to on ja przejmuje 😅
Za to coraz mocniej czuję jej kopniaki i coraz częściej po dwóch stronach brzucha jednocześnie, więc ma już pewnie na tyle dużo siły że kuksance też odczuwam, nie tylko kopy (przynajmniej tak mi się wydaje że to to). No i fajnie to widać na zewnątrz. Niedawno nagrałam filmik i wysłałam rodzicom. Nie mogli uwierzyć wcześniej jak im opowiadałam że to tak widać. A jednak
Kochana ciesz się bo długo będzie Ci lekkoja trochę ubolewam, że mój zgrabny brzuszek nie długo może stać się uciążliwy
póki co jest jeszcze ozdobą.
Myślę, że po prostu taka Twoja uroda dlatego brzuszek mały. Nie ma reguły- nie stresuj się.
Ja też boję się hipotrofii, bo brzuszek małego był ostatnio ciut mniejszy a waga 684 w 24+6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:37
Bobby29 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
Sylvka wrote:Frida, Chimera ale macie piękne zgrabne brzuszki 😍 ❤
Ja przez to, że mam duży odstający tyłek mam wrażenie dwóch brzuchów z przodu i tyłu 😱 😅
Nasz maluch też szaleje coraz mocniej, robi meksykańską falę dość często. Uwielbiam to uczucie ❤
Hahaha ja też zawsze miałam wielki tyłek i ostatnio do męża powiedziałam: patrz, w końcu brzuch większy od tyłka 😂😂Sylvka, Bobby29, Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość
-
A moze i coś w tym jest, że na starym sprzęcie wychodzi mniej. U mnie co wizytę (prywatnie) taka duża a na połówkowych na NFZ (22+5) tylko 510 g. A może tak po prostu waży!
OlaWi, trzymam kciuki za wyniki! Mnie tak straszono zakrzepicą swego czasu, że o mało nie wpadłam w paranoję. Okazało się, że krzepliwość mam wręcz obniżoną.
Oby u Ciebie wyszło podobnie, a objaw był wynikiem czego innego!
Co do koncertów to ja się już z moim biletem na Metallicę rozstałam.. Z bólem ogromnym, sercem pękniętym, ale godzę się z tym faktem.
Śliczne macie brzuszki, może i ja się zbiorę do jakiejś prezentacji.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Bobby29 wrote:Myślę że może być błąd pomiaru. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Ja przez mój mały brzuch też się boje ze mała słabo rośnie choć ostatnio na badaniu była w okolicach 40centyla więc staram się sobie tłumaczyć że raczej ok. Boje się hipotrofii, a poza tym te komentarze o moim małym brzuchu też mnie stresują. Do pewnego momentu było to ciekawe że ten brzuch taki mały, ale teraz tylko się stresuję przez to, a wizyta dopiero w środę... No i po drodze jeszcze krzywa cukrowa mnie czeka, pewno w poniedziałek.
Mam nadzieję,że Twoja malutka nie będzie wcale taka mała i podskoczy w wyższy centyl &&&
Nam mamom czasami naprawdę wiele nie trzeba, by zacząć się czymś martwić. Oby wszystko było w porządkuBobby29 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bobby ja to Ci zazdroszczę takiego brzuszka! Przynajmniej nie musisz dzwigac tych ciezarow! U mnie na tym etapie to juz czuje balast i widze po sobue, ze bardziej sie mecze. W końcu w poprzedniej ciazy na tym etapie na pewno mialam wiecej czasu na relax
a teraz mam jakies poczucie, zeby nadrobić czas z corcia, bo w koncu to ostatnie chwile, gdy ma mnie tylko dla siebie.
A patrzac na Ciebie to zawsze sie zastanawiam gdzie ty to wszystko miescisz?!Bobby29 lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem ale chyba naprawdę ta moja miednica taka pojemna że tam macica jeszcze ma dużo miejsca i nie musi iść do przodu. Przynajmniej tak sobie tłumacze. Na polowkowych dr Kajdy powiedziała że jeszcze z miesiąc zanim zacznie się macica podnosić bo dużo jeszcze ma miejsca. Nie chciało mi się w to wierzyć ale chyba miała rację. Ostatnio częściej mnie więzadła bolały, to może wreszcie się doczekam i ja
Właśnie czekamy na bagaż. Jeszcze szybki trip taxi i domek♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Kurcze dziewczyny! Ale z Was super zgrabne laseczki z tymi mini brzuszkami 😍😍
Mi ostatnio pani w labie powiedziała że mam iść pierwsza do pobrania bo jestem w bardzo widocznej ciążyFrida91, Domi_tur, Smerfelinka, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Niezapominajka5 wrote:A ja dzisiaj dziewczyny miałam usg. Oczywiście więcej stresu mi przyszło z tego niż spokoju. Mają tu strasznie stary sprzęt i wyszło,że malutka waży tylko 700g. Myślicie,że to może być błąd pomiaru? Aparat naprawdę PRL-owski.
Sam lekarz też się troszkę miotł podczas usg. Była ułożona posladkowo i kopie teraz do środka. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Ja mialam wizyte na nfz wlasnie na takim starym sprzecie. Dzidzia wychodzila chyba 2 tyg mniejsza niz wynikalo by z daty porodzu. A za pare dni prywatnie dzidzia prawie idealnie z terminem. Mysle ze te stare sprzety maja naprawde duza granice bleduVampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość