Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36f7f100376b.jpg
Bobby ja tak narzekałam na malutki brzuch i teraz mam arbuza 😂
Niezapominajko, wierzę że Malutka przyrasta prawidłowo i wszystko będzie dobrze ❤️ ja na jednej wizycie widziałam, jak minimalna różnica pomiaru brzuszka, kości udowej czy główki daje ogromną różnicę wagowo. Ginka zmierzyła Młodego, wyszło wszystko poza centylami, potem się przyłożyła, dokładnie zmierzyła i nagle mieścił się w normach a różnica w gramach to prawie 300!Ania95, Frida91, Smerfelinka, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Sylvka, Applejoy, E_linka2, emi2016, Bobby29, Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Hej! Witam się również w 3 trymestrze
Aż łezka się w oku kręci!
Ja weekend spędziłam na panieńskim mojej siostryA od poniedziałku remontujemy sypialnię - to mąż i urządzamy balkon - to ja
Więc majówka pracowita, ale za to mam satysfakcję. Jeszcze jutro posadzę lawendę i będę się relaksować na leżaczku.
Byliśmy też dziś przy okazji wypadu do Obi w dużym sklepie dzieciowym i kupiliśmy matę dla Leosia, która bardzo nam się spodobała już w internecie. Plus pooglądaliśmy w końcu foteliki i mam teraz chyba jeszcze większy mętlik w głowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec222f471d.jpg
Niezapominajko ja pomiary w szpitalu i u mojego gina jednego dnia miałam różne, więc błąd pomiaru jest bardzo prawdopodobny!
Ale macie śliczne, zgrabne brzuszki dziewczyny 😍 Ja mam już całkiem spory i pewnie niedługo będę narzekać, ale póki co jeszcze mnie bardzo cieszy 🥰Frida91, Domi_tur, Ania95, Vampire, Applejoy, Pierniczkowa, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🍀 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Domi_tur wrote:Smerfelinko a co robisz z balkonem, ja muszę swój zmodernizować pod wiosenno-letnie koczowanie ciężarnej i zupełnie nie mam pomysłu co na nim zrobić
Zamontowałam dookoła bambusowy płotek. Posadziłam tuję plus zioła w kaskadowej donicy i przycięłam nasze jedno drzewko, trzmielinę, którą powinniśmy kształtować, żeby utrzymać kształt kuli, a ostatnio nam wystrzeliła. Ogarnęłam też w końcu nasze meble balkonowe, bo do tej pory były złożone. Myślę jeszcze o wieczornym oświetleniu, może jakieś lampki solarne. Mąż mi do tego dziś leżak kupił i już jestem szczęśliwaNiby nie za dużo, ale zrobiło się już przytulnie i tak wakacyjnie.
Frida91 wrote:Naprawdę nie do wiary że sierpień już za 3 miesiące! Kiedy ten czas zleciał??
Prawda?! Ja wciąż trochę tego nie ogarniamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 20:41
Frida91 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
wisieninka_89 wrote:Ja mialam wizyte na nfz wlasnie na takim starym sprzecie. Dzidzia wychodzila chyba 2 tyg mniejsza niz wynikalo by z daty porodzu. A za pare dni prywatnie dzidzia prawie idealnie z terminem. Mysle ze te stare sprzety maja naprawde duza granice bledu
Zobaczymy ile malutka będzie ważyć w poniedziałek.wisieninka_89 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tez mialam zamiar zabrac sie za balkon, ale chyba sobie daruje. Tym bardziej, ze u nas to grubsza sprawa, wymiana podlogi i sciany pasowalo by odświeżyć. Nawet do konca nie mam pomyslu... Teraz mam balkon drewniany, ale wkurza mnie to, ze brud sie bardzo wzera, szczególnie po zimie, wiec ciezko to potem domyc. Nie lubie stylu plastuc fantastic, ale chyba cos sztucznego trzeba bedzie wybrac, aby bylo praktycznie.
U nas generalnie dzis slaby dzien. Ja nie cuje sie najlepiej, nie wiem co ten brzuch mi dzis tak ciazyNie jesy twardy, ani nie mam skorczy, ale mam takie uczucie napiecia i rozpierania w okolicy żeber. A i corcie dopadla jakas infekcja. Ma taki katar, ze leci jej z noska i obu oczek. Do tego wieczorem wyskoczyla goraczka... Takze majowka marzenie
dobrze, ze nie mieliśmy konkretnych planow!
solniczka lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36f7f100376b.jpg
Domi, ale Ty szczupła i arbuzik prze uroczy 🤗
Wiecie co ja też nie dowierzam, że zostało nam 3 miechy. Leci okrutnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 21:32
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Cześć wszystkim
Jedna z Was (E_linka?) pisała o strachu przed kompletowaniem wyprawki. Mi też towarzyszą takie emocje. Obiecałam sobie, że po połówkowych w końcu się za to zabiorę a jakoś dalej mam opory. Mąż zaczyna przygotowywać pokoik dziecięcy (malowanie ścian, zmiana paneli) i namawia mnie na zamówienie mebli, by wszystkiego nie zostawiać na ostatnią chwilę. Chyba czas się przełamać, bo przecież wszystko będzie dobrze
Kurczę nie pamiętam już co komu miałam napisać. Także ten, udanych majówek
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Cześć wszystkim
Jedna z Was (E_linka?) pisała o strachu przed kompletowaniem wyprawki. Mi też towarzyszą takie emocje. Obiecałam sobie, że po połówkowych w końcu się za to zabiorę a jakoś dalej mam opory. Mąż zaczyna przygotowywać pokoik dziecięcy (malowanie ścian, zmiana paneli) i namawia mnie na zamówienie mebli, by wszystkiego nie zostawiać na ostatnią chwilę. Chyba czas się przełamać, bo przecież wszystko będzie dobrze
Kalija będzie dobrze, jakby miało być źle to już dawno coś by się wydarzyło!) skompletuj piękną wyprawkę i codziennie ciesz się ciążą (widzę że u Ciebie ta droga była strasznie długa). A za pare miesięcy będziesz się cieszyła pierwszym uśmiechem maleństwa 😘😘
Ps mamy bardzo podobny czas rozwiązania wiec pewnie wszystkie się szybko rozpakują w tym sierpniu i my same pewnie zostaniemy🙈🙈
Kalija lubi tę wiadomość
[/url]
-
Miałam robić teraz balkon ale mojemu przesunęli wypłatę premii na koniec maja
dzisiaj miały być też meble, zaangażowaliśmy znajomych żeby pomogli wnieść. Małża dzwoni rano do kuriera a on mi że zapomnieli załadować paczkę na auto
i będzie dopiero w poniedziałek.
Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała -
Pierniczkowa wrote:Miałam robić teraz balkon ale mojemu przesunęli wypłatę premii na koniec maja
dzisiaj miały być też meble, zaangażowaliśmy znajomych żeby pomogli wnieść. Małża dzwoni rano do kuriera a on mi że zapomnieli załadować paczkę na auto
Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała
Właśnie o to samo miałam pytać 😂😂😂 tyle ze u mnie z lewej strony brzuszka.[/url]
-
Smerfelinko, natchnęłaś mnie trochę
odgruzuję balkon, kupię sobie leżaczek, zawieszę jakieś kwiatki, w Kiku widziałam ładne lampiony i świeczniki w marynarskim stylu
dzięki!
Sylvka dziękuję ❤️
Plinka może Maleństwo wali nogami po żebrach. Zdrówka dla córci.
Kalija, o ile na początku miałam dużą radość z zakupów i wręcz nie mogłam się doczekać kupowania dla dzieciaczka, to teraz jakaś apatia mnie ogarnia, na szczęście zostały już tylko duperele do kupieniaKalija lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Miałam robić teraz balkon ale mojemu przesunęli wypłatę premii na koniec maja
Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała
Dokładnie tak jest, ale również nie wiem jaka to część ciałka. Wczoraj wieczorem wybijał się z jednej strony, wtedy powstawała taka śmieszna górka jakby piąstką uderzał, powoli opadała. Bardzo mnie to bawiło, dostawałam ataku śmiechu 😅3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Pierniczkowa wrote:Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała
Też tak mamcórka zdecydowanie preferuje prawa stronę. W pierwszej ciąży miałam tak samo po prawej stronie, nawet pamiętam jak robiłam zdjęcia z boku to gdyby je porównać to z jednej strony wyglądałam jak do porodu a z drugiej nawet nie na połowę tej ciąży 😄
-
Pierniczkowa u mnie to samo, ale małego ciągnie raczej na lewo
Śmiesznie to wygląda, bo cały czas prawie po tej jednej stronie mam raz główkę, raz pupcię i robi się taka górka. A wczoraj to chyba stał pionowo w brzuchu, bo wyglądało to jakbym miała obcego w brzuchu 😂
Domi cieszę sięJa się za to długo zbierałam, ale teraz jestem bardzo zadowolona. I dzięki za cynk, w takim razie po weekendzie wyruszam do Kika.
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyKalija wrote:Cześć wszystkim
Zgadza się - my powoli działamy właśnie w pokoiku. Ja maluję ścianę w gwiazdki - pokaże wam jak skończę. Dziś kupiliśmy część mebli - szafę, regał i komody. Jak mąż skręć i ogarniemy bałagan to kupimy łóżeczka. Ale generalnie powoli do przodu. Teraz będę miała gdzie trzymać rzeczy maluchów - więc pewnie powoli zacznę zakupy.Kalija, Vampire lubią tę wiadomość