X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36f7f100376b.jpg

Bobby ja tak narzekałam na malutki brzuch i teraz mam arbuza 😂

Niezapominajko, wierzę że Malutka przyrasta prawidłowo i wszystko będzie dobrze ❤️ ja na jednej wizycie widziałam, jak minimalna różnica pomiaru brzuszka, kości udowej czy główki daje ogromną różnicę wagowo. Ginka zmierzyła Młodego, wyszło wszystko poza centylami, potem się przyłożyła, dokładnie zmierzyła i nagle mieścił się w normach a różnica w gramach to prawie 300!

Ania95, Frida91, Smerfelinka, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Sylvka, Applejoy, E_linka2, emi2016, Bobby29, Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się również w 3 trymestrze <3 Aż łezka się w oku kręci!

Ja weekend spędziłam na panieńskim mojej siostry :) A od poniedziałku remontujemy sypialnię - to mąż i urządzamy balkon - to ja :D Więc majówka pracowita, ale za to mam satysfakcję. Jeszcze jutro posadzę lawendę i będę się relaksować na leżaczku.

Byliśmy też dziś przy okazji wypadu do Obi w dużym sklepie dzieciowym i kupiliśmy matę dla Leosia, która bardzo nam się spodobała już w internecie. Plus pooglądaliśmy w końcu foteliki i mam teraz chyba jeszcze większy mętlik w głowie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39ec222f471d.jpg

Niezapominajko ja pomiary w szpitalu i u mojego gina jednego dnia miałam różne, więc błąd pomiaru jest bardzo prawdopodobny!

Ale macie śliczne, zgrabne brzuszki dziewczyny 😍 Ja mam już całkiem spory i pewnie niedługo będę narzekać, ale póki co jeszcze mnie bardzo cieszy 🥰

Frida91, Domi_tur, Ania95, Vampire, Applejoy, Pierniczkowa, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🍀 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie do wiary że sierpień już za 3 miesiące! Kiedy ten czas zleciał??

Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko a co robisz z balkonem, ja muszę swój zmodernizować pod wiosenno-letnie koczowanie ciężarnej i zupełnie nie mam pomysłu co na nim zrobić :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Też o tym dzisiaj myślałam :D oj zleci teraz szybko, szczególnie że dni coraz dłuższe, cieplejsze i jest co robić 😊

Frida91 lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Smerfelinko a co robisz z balkonem, ja muszę swój zmodernizować pod wiosenno-letnie koczowanie ciężarnej i zupełnie nie mam pomysłu co na nim zrobić :)

Zamontowałam dookoła bambusowy płotek. Posadziłam tuję plus zioła w kaskadowej donicy i przycięłam nasze jedno drzewko, trzmielinę, którą powinniśmy kształtować, żeby utrzymać kształt kuli, a ostatnio nam wystrzeliła. Ogarnęłam też w końcu nasze meble balkonowe, bo do tej pory były złożone. Myślę jeszcze o wieczornym oświetleniu, może jakieś lampki solarne. Mąż mi do tego dziś leżak kupił i już jestem szczęśliwa :D Niby nie za dużo, ale zrobiło się już przytulnie i tak wakacyjnie.

Frida91 wrote:

Prawda?! Ja wciąż trochę tego nie ogarniam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 20:41

Frida91 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja mialam wizyte na nfz wlasnie na takim starym sprzecie. Dzidzia wychodzila chyba 2 tyg mniejsza niz wynikalo by z daty porodzu. A za pare dni prywatnie dzidzia prawie idealnie z terminem. Mysle ze te stare sprzety maja naprawde duza granice bledu
    Naprawdę bardzo mnie pocieszyłaś. Dziękuję Ci za to <3
    Zobaczymy ile malutka będzie ważyć w poniedziałek.

wisieninka_89 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam zamiar zabrac sie za balkon, ale chyba sobie daruje. Tym bardziej, ze u nas to grubsza sprawa, wymiana podlogi i sciany pasowalo by odświeżyć. Nawet do konca nie mam pomyslu... Teraz mam balkon drewniany, ale wkurza mnie to, ze brud sie bardzo wzera, szczególnie po zimie, wiec ciezko to potem domyc. Nie lubie stylu plastuc fantastic, ale chyba cos sztucznego trzeba bedzie wybrac, aby bylo praktycznie.
    U nas generalnie dzis slaby dzien. Ja nie cuje sie najlepiej, nie wiem co ten brzuch mi dzis tak ciazy :D Nie jesy twardy, ani nie mam skorczy, ale mam takie uczucie napiecia i rozpierania w okolicy żeber. A i corcie dopadla jakas infekcja. Ma taki katar, ze leci jej z noska i obu oczek. Do tego wieczorem wyskoczyla goraczka... Takze majowka marzenie :D dobrze, ze nie mieliśmy konkretnych planow!

solniczka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36f7f100376b.jpg

Domi, ale Ty szczupła i arbuzik prze uroczy 🤗
    Wiecie co ja też nie dowierzam, że zostało nam 3 miechy. Leci okrutnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 21:32

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Kalija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Jedna z Was (E_linka?) pisała o strachu przed kompletowaniem wyprawki. Mi też towarzyszą takie emocje. Obiecałam sobie, że po połówkowych w końcu się za to zabiorę a jakoś dalej mam opory. Mąż zaczyna przygotowywać pokoik dziecięcy (malowanie ścian, zmiana paneli) i namawia mnie na zamówienie mebli, by wszystkiego nie zostawiać na ostatnią chwilę. Chyba czas się przełamać, bo przecież wszystko będzie dobrze :)

Kurczę nie pamiętam już co komu miałam napisać. Także ten, udanych majówek :)

Anhydra lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Jedna z Was (E_linka?) pisała o strachu przed kompletowaniem wyprawki. Mi też towarzyszą takie emocje. Obiecałam sobie, że po połówkowych w końcu się za to zabiorę a jakoś dalej mam opory. Mąż zaczyna przygotowywać pokoik dziecięcy (malowanie ścian, zmiana paneli) i namawia mnie na zamówienie mebli, by wszystkiego nie zostawiać na ostatnią chwilę. Chyba czas się przełamać, bo przecież wszystko będzie dobrze :)

Kalija będzie dobrze, jakby miało być źle to już dawno coś by się wydarzyło! :)) skompletuj piękną wyprawkę i codziennie ciesz się ciążą (widzę że u Ciebie ta droga była strasznie długa). A za pare miesięcy będziesz się cieszyła pierwszym uśmiechem maleństwa 😘😘

Ps mamy bardzo podobny czas rozwiązania wiec pewnie wszystkie się szybko rozpakują w tym sierpniu i my same pewnie zostaniemy :P 🙈🙈

Kalija lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robić teraz balkon ale mojemu przesunęli wypłatę premii na koniec maja :( dzisiaj miały być też meble, zaangażowaliśmy znajomych żeby pomogli wnieść. Małża dzwoni rano do kuriera a on mi że zapomnieli załadować paczkę na auto :/ i będzie dopiero w poniedziałek.
    Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Miałam robić teraz balkon ale mojemu przesunęli wypłatę premii na koniec maja :( dzisiaj miały być też meble, zaangażowaliśmy znajomych żeby pomogli wnieść. Małża dzwoni rano do kuriera a on mi że zapomnieli załadować paczkę na auto :/ i będzie dopiero w poniedziałek.
    Dziewczyny też tak macie że dzieć wybiera sobie jedną połowę brzucha i macie taki " krzywy"? Moja non stop wypycha się po prawej od pępka, ale za Chiny nie wiem jaka to część ciała :D

Właśnie o to samo miałam pytać 😂😂😂 tyle ze u mnie z lewej strony brzuszka.

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko, natchnęłaś mnie trochę :) odgruzuję balkon, kupię sobie leżaczek, zawieszę jakieś kwiatki, w Kiku widziałam ładne lampiony i świeczniki w marynarskim stylu :) dzięki!

Sylvka dziękuję ❤️

Plinka może Maleństwo wali nogami po żebrach. Zdrówka dla córci.

Kalija, o ile na początku miałam dużą radość z zakupów i wręcz nie mogłam się doczekać kupowania dla dzieciaczka, to teraz jakaś apatia mnie ogarnia, na szczęście zostały już tylko duperele do kupienia :)

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Dokładnie tak jest, ale również nie wiem jaka to część ciałka. Wczoraj wieczorem wybijał się z jednej strony, wtedy powstawała taka śmieszna górka jakby piąstką uderzał, powoli opadała. Bardzo mnie to bawiło, dostawałam ataku śmiechu 😅

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Też tak mam :) córka zdecydowanie preferuje prawa stronę. W pierwszej ciąży miałam tak samo po prawej stronie, nawet pamiętam jak robiłam zdjęcia z boku to gdyby je porównać to z jednej strony wyglądałam jak do porodu a z drugiej nawet nie na połowę tej ciąży 😄

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo! Córcia głównie wypycha sie z prawej strony i też nieraz czuć taką bulwę wystającą :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa u mnie to samo, ale małego ciągnie raczej na lewo ;) Śmiesznie to wygląda, bo cały czas prawie po tej jednej stronie mam raz główkę, raz pupcię i robi się taka górka. A wczoraj to chyba stał pionowo w brzuchu, bo wyglądało to jakbym miała obcego w brzuchu 😂

Domi cieszę się :) Ja się za to długo zbierałam, ale teraz jestem bardzo zadowolona. I dzięki za cynk, w takim razie po weekendzie wyruszam do Kika.

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Zgadza się - my powoli działamy właśnie w pokoiku. Ja maluję ścianę w gwiazdki - pokaże wam jak skończę. Dziś kupiliśmy część mebli - szafę, regał i komody. Jak mąż skręć i ogarniemy bałagan to kupimy łóżeczka. Ale generalnie powoli do przodu. Teraz będę miała gdzie trzymać rzeczy maluchów - więc pewnie powoli zacznę zakupy.

Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Właśnie o to samo miałam pytać 😂😂😂 tyle ze u mnie z lewej strony brzuszka.

A tak w ogóle to kto tam u Ciebie w brzuszku mieszka? ;)

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ