X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Kalija, tak, gwiazdki z szablonu. Zamawiałam od stencils. Mam od nich szablon w kropki - malowaliśmy je w kuchni na ścianie. Teraz zamówiłam gwiazdki - ale zrobiłam własny projekt. Ciężej się maluję niż kółka, ale z daleka jest ok (z bliska widać, że czasem farba podcieknie).
    Pokoik z twojego zdjęcia śliczny. Ja też idę w takim kierunku :) będzie fotel, komody. Ale na meble postawiliśmy na Ikea - choć che je trochę przerobić (będziemy malować rączki). Planuję kolorowy dywan, lampę i właśnie wiele roznokolorowych akcentów, żeby nie było smutno :) zresztą na jeden kolor nie mogę się nastawić :)
    Pozdrowienia dla wszystkich i miłego dalszego odpoczywania! Ja dziś szydełkuję dla moich bąbli :)

Jakie mebelki kupiliście? Wrzuć link lub zdjęcie :)
    Ja chciałam naklejki-piwonie, bo choć zalany jest nimi cały instagram, to jednak u mnie w rodzinie ani wśród znajomych nikt nie ma. Słyszałam tylko opinie, że naklejki potrafią odejść ze ściany z tynkiem i tak sobie myślę, że może zamiast naklejek to jedną ścianę pomalujemy w pasy. Hm.. Szukam też fotela idealnego (nie za dużego i nie zbyt drogiego) :D

OlaWi lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny, kupuje któraś kosz Mojżesza? Albo jakieś coś na kółkach, tak żeby Maluszka sobie zabrać do kuchni na czas gotowania? Albo żeby mógł spać w salonie jak małż po nocce będzie odsypiał w sypialni...

Wózek w domu odpada bo ten nasz to gigant i się nie zmieszczę nim nigdzie, a pomysł zakupu leżaczka tiny love jakoś mi się odwidział :/

Ja myślę o czymś takim:

https://allegro.pl/oferta/kolyski-drewno-biale-orzech-i-wenge-materac-danpol-5950999601#productReviews

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny, kupuje któraś kosz Mojżesza? Albo jakieś coś na kółkach, tak żeby Maluszka sobie zabrać do kuchni na czas gotowania? Albo żeby mógł spać w salonie jak małż po nocce będzie odsypiał w sypialni...

Wózek w domu odpada bo ten nasz to gigant i się nie zmieszczę nim nigdzie, a pomysł zakupu leżaczka tiny love jakoś mi się odwidział :/

Domi ja planuję Chicco next to me dream, nie dość że dostawne, to jeszcze na kolkach i z funkcją kołyski. Do naszej małej kliteczki idealny sprzęt. Właśnie też planuję na dzień do salonu je dawać a na noc koło łóżka w sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 13:16

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Jakie mebelki kupiliście? Wrzuć link lub zdjęcie :)
    Ja chciałam naklejki-piwonie, bo choć zalany jest nimi cały instagram, to jednak u mnie w rodzinie ani wśród znajomych nikt nie ma. Słyszałam tylko opinie, że naklejki potrafią odejść ze ściany z tynkiem i tak sobie myślę, że może zamiast naklejek to jedną ścianę pomalujemy w pasy. Hm.. Szukam też fotela idealnego (nie za dużego i nie zbyt drogiego) :D

Kupiliśmy meble z linii Brimnes. Nic specjalnego - ale miały wszystkie elementy, których potrzebujemy - szafę, komody i regał.
    Fotel upolowaliśmy w Ikea na wyprzedaży - uszak w kolorze mięty. Akurat ten kolor wycofywali i były jakieś 250 zł taniej (w zestawie z podnóżkiem).

Mi się marza kosze mojżesza - ale raczej odpuszczę, bo przy zakupie 2 to cena wyjdzie spora. Wpadłam na takie ładne ręcznie robione - like.moses na instagramie. Zawsze mi się takie szydełkowe podobały, bo sama szydełkuję. Miałabym ochotę nawet samemu zrobić - ale dno jest ze sklejki, takiej specjalnie wycięte, żeby ją obrobić szydełkiem - więc nie dam rady niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 14:44

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Domi ja planuję Chicco next to me dream, nie dość że dostawne, to jeszcze na kolkach i z funkcją kołyski. Do naszej małej kliteczki idealny sprzęt. Właśnie też planuję na dzień do salonu je dawać a na noc koło łóżka w sypialni.

Też bym chciała, ale wychodzi drogo jak dla nas, tym bardziej , że posłuży tylko pół roku :( niby później można je sprzedać, ale ja nie mam szczęścia do takich transakcji i pewnie bym była mocno strata.

Szkoda, że nie mam od kogo pożyczyć:D

Edit:
    znalazłam chicco next2me za 550 zł, może komuś się przyda :)

https://www.olx.pl/oferta/lozeczko-chicco-next-2-me-lub-dream-promocja-CID88-IDrL9oR.html#6c5b82b560;promoted

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:27

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już standardowe łóżeczko, a kołyska trochę gabarytowo duża...
    Myślałam o takim koszu :

https://babydeco.eu/pl_PL/p/Koszyk-wiklinowy-Birthe-bialy,-ALVI/979?gclid=CjwKCAjwza_mBRBTEiwASDWVviBYk56uE6r3n_I8ip5A2fdqcUK6MMbncCsf2N2JJ7jqCqMuygPR5xoChhIQAvD_BwE

Śmiejemy się, że później będziemy mieli super modny kosz na suche pranie 😂😂 cenowo nie odstrasza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 14:52

E_linka2, Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, fajny ten kosz :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tansza wersja nowego chicco next 2 me jest np Kinderkraft Neste na te 6-7mcy
    zakupilismy, doszlo w ciagu 3 dni czyli b predko

mamy tez tiny love, w ktorym 1sza corka lezala czasem a druga w malej bujanej kolysce 70×40, ktora udalo nam sie cenowo na plus odsprzedac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija ja mam na koniec sierpnia termin (30.08) wiec totalny koniec :P

Domi_tur polecam takie rzeczy kupić jak serio będzie potrzeba po porodzie :)) może się okazać że się wcale nie przyda a wtedy to niepotrzebny wydatek :P

Kalija lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy kupowac kosz Mojzesza Shnuggle najprawdopodobniej, tylko nie moge sie zdecydowac na ktorym stelazu. Tez na poczatku nie chce umieszczac Malej w lozeczku, bo mimo ze to tylko drugi koniec sypialni, to wydaje mi sie za daleko, wole ją miec obok swojego lozka 😊 A do przemieszczania po mieszkaniu kupujemy lezaczek-bujaczek Beaba. Kupilam juz wanienke z tej firmy i jest mega, mam nadzieje, ze bujaczek tez sie sprawdzi.
    Chcialam miec dostawke Chicco, bo jest praktyczniejsza i starczy na dluzej niz kosze Mojzezsza, ale nie zmiescimy w sypialni i chicco, i lozeczka

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tiny love kusił, ale nosić się z nim trochę bez sensu, plus taki ze można pobujać w razie potrzeby no i potem jest z niego leżaczek :)

Applejoy trzeba jednak trochę wybiegać w przyszłość :) nie każdemu takie gadżety się przydają, mój mąż jednak pracuje na trzy zmiany i zdecydowanie nie będę mu się z dzieckiem po sypialni kręcić jak o 7 rano będzie kładł się spać :) tak więc coś na drzemki w ciągu dnia potrzebne :)

Baileys, Shnuggle chodził mi po głowie, ale nie widziałam z kółkami :( ale zaciekawił mnie ten leżaczek-bujaczek 😍

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mnie tiny love kusił, ale nosić się z nim trochę bez sensu, plus taki ze można pobujać w razie potrzeby no i potem jest z niego leżaczek :)

Applejoy trzeba jednak trochę wybiegać w przyszłość :) nie każdemu takie gadżety się przydają, mój mąż jednak pracuje na trzy zmiany i zdecydowanie nie będę mu się z dzieckiem po sypialni kręcić jak o 7 rano będzie kładł się spać :) tak więc coś na drzemki w ciągu dnia potrzebne :)

Baileys, Shnuggle chodził mi po głowie, ale nie widziałam z kółkami :( ale zaciekawił mnie ten leżaczek-bujaczek 😍

Nie no to pewnie :) u nas akurat przy pierwszym wszystkie tego typu rzeczy okazały się niestety zbędne, ale jak ma się przydać od razu to czemu nie :)

U mnie akurat kupowanie wyprawki zaczynamy dopiero w lipcu bo czeka nas jeszcze remont w domku, ciekawa jestem czy zdążymy kupić wszystko :P

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Nie no to pewnie :) u nas akurat przy pierwszym wszystkie tego typu rzeczy okazały się niestety zbędne, ale jak ma się przydać od razu to czemu nie :)

U mnie akurat kupowanie wyprawki zaczynamy dopiero w lipcu bo czeka nas jeszcze remont w domku, ciekawa jestem czy zdążymy kupić wszystko :P

Też nie chciałabym się obstawiać rzeczami, ale zastanawiam się np. gdzie położę maluszka jak będziemy wszyscy w salonie. Wózka nie chcę trzymać w domu, a leżaczka nie planuję kupować, a przynajmniej nie na pierwsze dni maluszka. Gdzie (na czym/w czym) trzymaliście dziecię? :)

Faktycznie jest szansa, że będziemy rodzić razem :D

Applejoy lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko wózek, wszystkie bujaczki, łóżeczka i inne wynalazki się nie sprawdziły mimo szczerych chęci. A Kalija myślałaś o niani jakby malutek spał - jak będziecie w salonie to zawsze usłyszycie :P

1bab7e35e8.png[/url]
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obudziłam się z mokrą bluzką. :) Spałam na boku uciskając pierś, mąż nie wierzy, że to już. :P

Zazdroszczę wicia gniazdka, my jeszcze musimy poczekać na remont i sypialnię zacznę aranżować w lipcu. Jest nieduża, takze ciągle biję się w czym układać do snu malucha - łóżeczko czy dostawka. Na pewno zaopatrzę się w kokon, można go uszyć samemu i może tak zrobię. Któraś z Was miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:17

Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszkanie dwupiętrowe i tez przy Julku miałam rozkmine. W sypialni mieliśmy dostawkę zrobiona z klasycznego drewnianego łóżeczka, a na dole w salonie łóżeczko turystyczne - mąż mi znosił tylko materac. Trochę upierdliwe noszenie tego materaca wiec szybko przestałam z tego korzystać. Ale z drugiej strony łóżeczko turystyczne to bardzo przydatna rzecz i warto mieć.
    Julek zazwyczaj spał na mnie albo obok mnie na kanapie, a potem jak już byłam w stanie stracic go z pola widzenia to wynosilam na drzemki do sypialni.
    Pamietam, ze rozważałam zakup baby box - pudełko do spania. Skandynawski wynalazek.

Vampire lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Właśnie obudziłam się z mokrą bluzką. :) Spałam na boku uciskając pierś, mąż nie wierzy, że to już. :P

Zazdroszczę wicia gniazdka, my jeszcze musimy poczekać na remont i sypialnię zacznę aranżować w lipcu. Jest nieduża, takze ciągle biję się w czym układać do snu malucha - łóżeczko czy dostawka. Na pewno zaopatrzę się w kokon, można go uszyć samemu i może tak zrobię. Któraś z Was miała?

No właśnie, kokon. Miałam po chrześniaku. Jak kładłam młodego na kanapie to właśnie w kokonie bo nie bałam się wtedy, ze spadnie. W kokonie Julek spał tez przez kilka pierwszych nocy z nami w lozku (dopóki nie ogarnelismy dostawki).
    Nasz kokon był bardzo mały i bardzo szybko Julek z niego wyrósł. Na rynku są pewnie większe ale mimo wszystko to inwestycja na chwile.

Vampire lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turystyczne kupimy na pewno, bo przyda się na wyjazdy i właśnie do salonu jak coś.
    Kuszą mnie też drewniane kołyski. Są małe i można z nich zrobić dostawkę, niektóre posiadają kółeczka, także można łatwo się przetransportować.
    Mąż ma taką pracę, że chciałabym żeby mógł się spokojnie wyspać. W razie czego zawsze mogłabym pójść z Małą do drugiego pokoju.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    No właśnie, kokon. Miałam po chrześniaku. Jak kładłam młodego na kanapie to właśnie w kokonie bo nie bałam się wtedy, ze spadnie. W kokonie Julek spał tez przez kilka pierwszych nocy z nami w lozku (dopóki nie ogarnelismy dostawki).
    Nasz kokon był bardzo mały i bardzo szybko Julek z niego wyrósł. Na rynku są pewnie większe ale mimo wszystko to inwestycja na chwile.
    Jeśli macie możliwość albo kogoś z drygiem do szycia na YT są tutoriale jak zrobić kokon samemu.
    Super, że polecasz. Jak nie zdążę uszyć to pewnie kupię gotowy.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ