Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydro Kochana, pisz cały czas tu do nas koniecznie! A poza antybiotykiem jak się trzymacie z Koszykarzem?
Nie ma materaca,ale dedykowany do niego kosztuje 30zlnatomiast ciągle się zastanawiam czy nie lepiej kupić 3w1 Tiny love- leżaczek-łóżeczko-bujaczek... Bo po 4 - 5 miesiącach kosz pójdzie w odstawkę a potrzebny będzie bujak
Malinka, mi dokładnie to samo moja ginka powiedziała o cukrze, żebym się tą krzywą nie martwiła tylko pilnowała 2-3 godzin między posiłkami...
Kayama, mi po wypadzie nad morze skróciła się szyjka z 3,6 na 3. Ale czułam ewidentnie ostatniego wieczora, że skurcze i dziwne bóle to efekt zbyt dużego wysiłku
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Nie ma materaca,ale dedykowany do niego kosztuje 30zl
natomiast ciągle się zastanawiam czy nie lepiej kupić 3w1 Tiny love- leżaczek-łóżeczko-bujaczek... Bo po 4 - 5 miesiącach kosz pójdzie w odstawkę a potrzebny będzie bujak
Do mnie z tych dwóch rzeczy bardziej przemawia 3w1 Tiny love. Bardziej uniwersalny i posłuży na dłużej. Ale jeśli zawsze marzyłaś o koszu to nie odmawiaj sobie -
Myszk@ wrote:
Dziewczyny z małą różnicą wieku między dziećmi, jak ogarniecie/ogarnęłyście np miejsce do spania, wózek? Gwiazda jeszcze sama nie chodzi i nie wiem czy kupować wózek bliźniaczy, czy dostawkę... na razie się wstrzymujemy z decyzją, bo to charakterna dama i jak się ją z wózka na spacerze wyciągnie to nie da się z powrotem wsadzića co do spania to nie przesypia jeszcze nocy, łóżeczko ma koło naszego łóżka, czy to czas na przenosiny do innego pokoju i łóżka? Warto kupować drugie łóżeczko?
Chętnie przeczytam co planujecie, a może inne dziewczyny wiedzą jak to ogarnąć, bo np ktoś ze znajomych/rodziny
u mnie roznica 2l i 4mce
jak starsza zobaczyla ze bobas w wozku w gondoli to tez chciala jechac.wiec dolaczylam podstawke lascal maxi
jak zobaczyla pl zabaw lub wiewiorki w lasku to biegla
zanim bobas sie urodzil to spala sama w swoim lozeczku z wyjetymi szczebelkami, ktore przemienilismy na lozko z barierks i byla zadowolona
aczkolwiek na drzemke zdarzalo mi sie usypiac i 2l i bobasa razem przy mnie
efekt spalysmy jak 3kotki a ja oddsypialam nocne karmienia i przewijania
jesli jest mala roznica wieku mysle wozek 2w1 czyli gondola i spacerowka
my podzielilismy sie corkami na 2 pokoje .maz w razie w wstawal do starszej (w sumie super spala i spi)a ja noc z bobasem
tym sposobem wszyscy byli w sumie wyspani
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 23:48
Myszk@ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry moje drogie ☺️
Ja jeszcze odnośnie ubranek. Mama w sumie ok 12 par body z długim i krótkim rękawem na 56 i nawet trochę więcej na 62. I tak myślę o tym Lidlu czy dokupywać jeszcze. My raczej w przełomu lipca i sierpnia będziemy i zastanawiam się czy ma sens aż tyle tego mieć zwłaszcza krótkich rzeczy. Mama mnie za to męczy że mam kupić kaftaniki. Co na wierzch macie dla dzieci. Ja mam dwie bluzy i sweterek, do kaftaników mam jakiś awers. Może niepotrzebnie się burze o to? -
Ola ja mam około 8 sztuk z krótkim rękawem, 6 z długim i chyba 8 pajacykw w rozm 56. Więcej nie kupuję. Mam od szwagierki cienkie bluzeczki zamiast kaftaników, trochę spodenek dresowych i półśpiochy (6szt). Kupilam dresowego pajaca na chłodniejsze dni z kapturem, jakieś bluzy i sweterki też dostałam. Ciuszków już nie kupuję aż do rozmiaru 74😂
Tyle że mam suszarkę automatyczną i szybkie prania mi nie straszne
Swoją drogą, wczoraj stwierdziłam że wypiorę i poprasuję ciuszki w rozmiarze 3-6 miesięcy, które dostałam,żeby już czyste leżały w próżniowym worku... Oto POŁOWA 😂😂😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f762c37436c.jpg
Druga połowa to prawie same spodenki na szelkach, sweterki i dresy😲 kocham ludzi, którzy przez lata zbierali ciuszki po dzieciach żeby je potem komus oddać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 07:45
DrzewkoPomarańczowe, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Ola, daruj sobie kaftaniki 🙂. A czy dwanaście par wystarczy to ciężko stwierdzić. Najwyżej dokupisz lub będziesz częściej prac. Z drugiej strony te bodziaki w lidlu są tak tanie, ze jak kupisz dwa komplety to pewnie duża wtopa finansowa to nie będzie. Ja mam kompletna wyprawkę po synku na 56/62, ale chyba zajrzę dziś do lidla i coś kupię.
Na wierzch na chłodniejsze dni fajnie nam się sprawdzały dresowe kombinezoniki, mam dwa takie z hm w rozmiarze 62. Tak jak zima w ogóle nie uzywalismy kombinezonu tak wiosna i latem super sprawa.[/url]
-
Hej, czy są tu jakieś dziewczyny które biorą nospe codziennie? Bo mi lekarz pwoiedzial ze będzie trzrba włączyć 3x dziennie i nie wiem czy po 1 czy po 2 tabletki
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Hej, czy są tu jakieś dziewczyny które biorą nospe codziennie? Bo mi lekarz pwoiedzial ze będzie trzrba włączyć 3x dziennie i nie wiem czy po 1 czy po 2 tabletki
Nie wiem czy dobrze robię, ale początkowo tak brałam a teraz bardziej wtedy kiedy faktycznie mu twardnieje. W pozostałe dni biorę mniej, a nawet zdarza się, że wcale.Panna_Justyna lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire , właśnie jak bułam w szpitalu to dziewczyny dostawały dawkę 3x nospa forte i to nawet gdy nie miały twardnien, tylko one były w starszej ciąży niż my, najmłodsza w 30 tyg z bliźniakami.
Dziękuje za odpowiedz ;*Vampire lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Mi tez nie sprawdzały sie kaftaniki, zawija sie to wszystko do gory. Jako docieplenie na gore wlasnie bluzy, najlepiej bez kaptura i extra grubsze dresowe lub flanelowe pajace, ktore potem moga tez posłużyć do spiworka na zime.
Na fajny, mądry artykuł o porodzie wpadłam:
https://www.hellozdrowie.pl/ciala-kobiet-maja-wszystko-co-potrzebne-do-urodzenia-dziecka/?fbclid=IwAR0vh8YvFnfL-CE_GXE_pXbn48GQfm4nvUgdIbn64HivS4gP9mjsmWiCwlAVampire, Myszk@ lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Anhydra, czyż nie po to jest to forum, żeby dzielić się problemami? Odkąd jestem leżąca, to podziwiam dziewczyny, które na to nie narzekają. Ja nie umiem. Jeszcze jak do tego dochodzą kolejne problemy..
Trzymaj się!
OlaWi, jak Twoje nogi? To Ty miałaś te "marmurki"?
Ubranek też nie mam za dużo, skupiłam się głównie na pierwszych 3 miesiącach. Dokupię body w Lidlu. Brakuje mi jeszcze właśnie czegoś na wierzch. Moze tak jak Wy zaopatrzę się w dresowy pajacyk.
A co macie do spania? Dostępne są te spiworki, otulacze, rożki... Nie mam pojęcia co jak się sprawdza.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
kayama wrote:Anhydra trzymaj się, już zostało bliżej niż dalej do końca ciąży. Ja też mam 5 kg na plusie dr rzekł ze super.
My dziś zrobiliśmy 2 zamki, Krasiczyn super, w Przemyślu wymieklam, bo było za dużo schodów, znów skurcze. Musiałam odpuścić. Potem zjedliśmy dobry obiad, odpoczęłam, przespalam się w hotelu i jest nieźle. Ale niepokoi mnie jeden dziwny objaw, miałam.jeszcze przed wyjazdem. Mianowicie strasznie mi ciąży brzuch do dołu, nieprzyjemne uczucie jakby mi wszystko miało wypaść dołem. Dołączyło się uczucie "czegoś" w pochwie. Ma ktoś tak?? Zaczęłam.się bać czy to nie szyjka ale ostatnio była prawie 4 cm. To uczucie mija jak siedzę lub leżę.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja mam masę ubranek, z czego 95% dostałam od koleżanek i kuzyna. Dla małej nie wiem czy łącznie kupiłam 10 rzeczy.
Przyszedł mi ochraniacz do łóżeczka a alli, jestem mega zadowolona bo nie odbiega jakościowo od tych na allegro , a jest duża różnica w cenie. Za 3m 135zl z przesyłką.Panna_Justyna, Chimera, Misi@, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Vampire wrote:A co macie do spania? Dostępne są te spiworki, otulacze, rożki... Nie mam pojęcia co jak się sprawdza.
Zamówiłam z alli muslinowe śpiworki, na zamek na takich szelkach jak śpioszki. Przynajmniej nie zarzuci sobie na głowę jak będzie wierzgać w nocy.Vampire lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:tansza wersja nowego chicco next 2 me jest np Kinderkraft Neste na te 6-7mcy
zakupilismy, doszlo w ciagu 3 dni czyli b predko
mamy tez tiny love, w ktorym 1sza corka lezala czasem a druga w malej bujanej kolysce 70×40, ktora udalo nam sie cenowo na plus odsprzedac
Oglądałam je oraz te z lionelo, ale mimo ceny wygrywa dla mnie next to me z powodu materaca (wg mnie najlepszy ale nie znam się za bardzo i sugeruje się bardziej opiniami innych), poza tym nie wiem czemu uparłam się na kołyskę a w naszym małym mieszkanku nie możemy sobie pozwolić żeby mieć i to, i to. Poza tym liczę też na to że Chicco jako bardzo popularny sprzęt odsprzedam bez problemu poza polską (około 6-8 tygodnia po porodzie będziemy się przenosić do Belgii do mojego). Zobaczymy jak wyjdzie, ale jestem zdecydowana już na Chicco.joan85 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Położna na szkole rodzenia mówiła, że z doświadczenia mówi żeby z najmniejszego rozmiaru kupić komplet, góra dwa, bo rodzą się coraz większe dzieci i większość nie skorzysta z tych ciuszków tylko wskoczy od razu w 62. Jakby się miało urodzić takie malutkie, to zawsze można dokupić na szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:22
-
Mnie się podobają otulacze typu swaddle ale nie wiem czy moja będzie lubić więc na początek nie będę kupować. Mam jeden śpiworek i planuję kupić taki otulacz jeszcze:
https://allegro.pl/oferta/motherhood-otulaczek-rozek-becik-antykolkowy-0m-5331529583?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Co do rożka to chyba będzie zależało czy w szpitalu będą wymagać, jeżeli nie to chyba nie będę kupować.Vampire lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki