X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnęłam się chwilę.. tak 2 h 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 14:28

Smerfelinka, Ania95, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A jak jest z rozmiarówka w Smyku? Standardowa czy mniejsza/większa?

Z tego co pamietam to takie są porównywalne do hm i innych, pepco wypada mniejsze :)

Frida91, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apllejoy masz rację. Ja sobie porównywałam to, co kupiłam do tej pory. Pepco ma malutkie rzeczy, h&m, kik i smyk wypadają bardzo podobnie, a z lidla rzeczywiście wszystko jest ciut większe. Dziś upolowałam te lidlowe bodziaki 50/56 i 62/68. U nas było w czym wybierać, ale więcej kupować nie planuję, bo jeszcze siostra męża naszykowała dla nas ciuszki po córce i coś mówiła o dwóch workach 0-5 miesięcy, więc to już jest więcej, niż potrzeba ;)

A to mój brzuchol <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eeae577c15f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 14:53

Ania95, Frida91, Chimera, Applejoy, Vampire, Misi@, Anhydra, Bobby29, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    21.08 - wizyta 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Jeeeeej jak to szybko zleciało 😍😍😍. Pamietam jak pisałaś na staraczkach na ovu że wreszcie pozytywny test 😘😘

Dokładnie :) czas leci zdecydowanie za szybko 😊

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja upolowalam dzisiejsze bodziaki ale troszkę były już przebrane, zwłaszcza te mniejsze rozmiary. Jedne wzięłam 50/56 i drugie 62/68.
    Mam też dwie pary rampersów 56.
    Ciekawa jestem czy w ogóle to wszystko styknie w tym czasie, czy wyjdzie że na pwyrost i czy dni będą ciepłe...Jeszcze pół spiochy by się przydały i jakieś bluzeczki, sweterki z długim rękawem. Na razie też więcej nie planuję :)
    Jak tam majówka? Jestem w szoku bo u nas dziś pogoda całkiem całkiem a wydawało się z prognoz że deszczą i chłodzie nie będzie końca.

Applejoy lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos z aloesem mam w domu. Wiesz Domi, myslalam ze po kąpieli te mieszki sa troche rozszerzone i włoski łatwiej wyleza:) a skory wcale nie naciągnęłam... robiłam to chyba drugi raz i wydawalo mi sie ze to takie hop siup - No to mam za swoje... masakrycznie to wyglada:( maz az sie za glowe złapał jak mu sie przyznałam:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o rampersy z.lidla to lepiej wziac rozm 50. To tylko na upały czyli na jakie1-2 miesiace. A rozm 50 z lidla to jak normalne 56

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A położna mówiła coś o woombie? Bo jak dla mnie to super wynalazek i przy starszaku mega się przydał :)
    Właśnie Woombie chodzi mi po głowie. Mają otulacze, gdzie można wykonać kilka wersji: z rączkami na zewnątrz lub do środka, doczepić rękawki i niedrapki.
    Ale właśnie jest na zamek..

Co do spania, marzy mi się taka kołyska.
    https://elies.pl/kolyska-dafi-firmy-bellamy
    Ponoć drewniane ze szczebelkami mają lepszą wentylację (zdj. pierwsze lepsze z wyszukiwarki). Ciekawe jak z jej funkcjonalnością.

Frida91, staram się mieć minimalistyczne podejście i mam po kilka sztuk tylko. Jak coś dokupię w razie potrzeby. :)

Frida91 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Moze cos z aloesem mam w domu. Wiesz Domi, myslalam ze po kąpieli te mieszki sa troche rozszerzone i włoski łatwiej wyleza:) a skory wcale nie naciągnęłam... robiłam to chyba drugi raz i wydawalo mi sie ze to takie hop siup - No to mam za swoje... masakrycznie to wyglada:( maz az sie za glowe złapał jak mu sie przyznałam:(

Depilacja stref bikini i to samemu wcale nie należy do prostych zadań :) sama sobie zrobilam w pachwinie siniaka przed wakacjami. Skóra jest dość cienka i trzeba to naprawdę zrobić umiejętnie ;) No i samemu zawsze bardziej boli :P auć.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kosz Mojżesza ze względu na 2 piętra. W sypialni będzie łóżeczko a w salonie kosz.

Już nie pamiętam kto pytał o dzieci z małą roznicą wieku, ale ja planuję kupić drugie łóżeczko. Pierworodna narazie za mała na większe lozko. Co do spania to już miesiąc temu ją przenieśliśmy do drugiego pokoju tyle, że mamy je przedzielone drzwiami, które są ciągle otwarte chociaż to chyba bardziej dla mnie one są, bo mała śpi całą noc i pewnie bez tych otwartych drzwi dałaby sobie radę :D
    Kupiłam też podwójny wozek, gdzie będzie gondola i spacerówka później mogą być dwie spacerówki albo można używać jako pojedynczy też.

Co do niań elektronicznych. Od szwagierki dostaliśmy Avent bez kamerki, wszystko fajnie tylko ciągle baterie trzeba było wymieniać. Ostatnio kupiliśmy kamerkę na alli i sprawdza się bardzo dobrze. Wszystko widać, słychać w dodatku przychodzą powiadomienia na telefon, więc nawet jak się przekręca to zaraz powiadomienie jest, bo jest trochę głośniej.

Ubrań mam aż ponadto po pierwszej córce, więc jestem pewna, że niczego nie brakuje. Chociaż pamiętam na początku trochę szło u mnie body, bo mała ciągle ulewala a nie zawsze to na pieluchę poszło. Bądź kupka była na cały pampers plus body oczywiście ;) na pewno nie starczyłoby mi to 5 body, które nie raz wymieniane jest w wyprawce, bo musiałabym prac je non stop.

Moja pierwsza córka lubiła być spowijana, otulana. Później zaczęłam używać śpiworków i do tej pory śpi w nich.

Vampire lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś z "przytupem" świętuję 31 urodziny...na SORach, ale zacznę od początku

Jak wiecie we wtorek pojechałam na IP do szpitala, tam dostałam kroplówke, zastrzyk i z nospa do domu. Zalecenie że jak będzie bolało (kolka nerkowa) to mam wrócić.
    Wróciłam wczoraj... przeszłam na położnictwie te same badania co we wtorek. Mały ok, coś z prawą nerką mam. Babeczka powiedziała że ona bez urologa to mi nic więcej nie pomoże (akurat w tym szpitalu nie ma urologa/dla dziewczyn z 3city było to Redłowo). Mam brać nospe a jak będzie znowu bolało to do szpitala gdzie jest urologia i ginekologia. I generalnie powinnam udać się do urologa na konsultacje.
    Pojechałam dziś do urologa w Gdańsku bo znalazłam pierwszą lepszą wizytę z luxmedu. Urolog mnie pomacał tylko i przepisał nospe. Nie było w luxmedzie nikogo kto by mi zrobił USG układu moczowego dziś. Bo było to urologowi potrzebne żeby wiedzieć dokładnie co i jak z ta nerką. Zapisał mi zalecenie że mam udac się na USG do szpitala.
    Wracając do domu, zajechaliśmy do Gdańska (Zaspa) na SOR, miałam na wczorajszym wypisie w zaleceniach, że ten szpital albo w innym mieście (Wejherowo). Tam lekarz na wywiadzie był bardzo niemiły. Prawie na mnie krzyczał że po co ja przyjechałam tam? Dlaczego tu skoro mam bliżej z domu do Wejherowa? Że urolog mi nie jest potrzebny. Ze takie USG to mi chirurg może zrobić i że mam wracać na to badanie do Gdyni! Aż się tam rozpłakałam. Po czym powiedział mi że on mi żadnych badań nie zleci bo przecież nic mi nie dolega (akurat nic mnie wtedy nie bolało. Z tym bólem mam tak ze raz boli raz nie raz mocniej raz słabiej).
    Pojechałam do innego szpitala w Gdyni (miejski) gdzie nie ma ani Urologi ani ginekologi. Tam mi w końcu zrobili to USG układu moczowego. Generalnie nie widać żadnego kamienia, mam powiększony kielich i miedniczkę. I znowu błędne koło bo powinien to zobaczyć i urolog i ginekolog. Lekarz powiedział że jak tylko będzie mnie znowu bolało albo dostane gorączki to mam jechać do szpitala z urologią i patologią ciąży. I że z tego gdańska nie powinni mnie bez badań wypuścić (a ten lekarz co na mnie się wyżywał to jest im znany z takiego zachowania).
    Obecnie jestem w domu, teraz nic nie boli ale miałam w ciągu dnia trochę pobolewania. Zobaczę jak będzie jutro. Trzymajcie kciuki żeby już nie bolało. Chociaż do wtorku bo mam kontrolę u swojego gina, na którą bardzo chce iść już.

A i któraś pytała o branie nospy codziennie. To ja od wtorku jadę na 3 razy dziennie po 2 tabletki ale normalne (dzienna dawka max 3x80mg- to tak jakby 3x1 nospy fote))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:41

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, masakra jakaś 😮 podaj nazwisko tego niemiłego lekarza z Zaspy (tak na wszelki wypadek). Ja też mieszkam w Gdyni, a na Zaspie byłam z krwawieniem, ale lekarz akurat był ok.

I wszystkiego najlepszego!! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:42

Nacha lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Po cieplej kąpieli to naczynia krwionośne (powierzchowne) się rozkurczają i paradoksalnie to chyba jeszcze tutaj zadziałało na niekorzyść 😉. Ale łącze się z Tobą w bolu- ja to już tak po omacku się odgruzowuję, że ostatnio się zacięłam. ..nie muszę opisywać, że w związku z tym, że cała ta strefa tam mocno ukrwiona, wiec krwi było tyle, ze przez 10 min tamowałam. I modliła się tylko, żeby w najbliższym czasie nie mieć badania zleconego, bo dopiero bym zjebkę dostała 😂. Ale tak to jest jak człowiekowi się spieszy (bo niby stać za długo nie powinnam i staram się prysznic i wszystkie czynności dookoła wykonać w tempie ekspresowym)...a ostatecznie wychodzi jak zawsze- 15 minut dodatkowo w pozycji stojącej zmarnowane na tamowaniu krwi ze skaleczenia 😂

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha współczuję tej makabry. Odsyłać ciężarówkę od szpitala do szpitala, no kurde, aż chce się zakląć konkretniej :/

Mam nadzieję, że albo Ci to przejdzie albo ktoś się wreszcie zajmie Tobą poważnie.
    Wszystkiego dobrego z okazji urodzin i zero takich problemów na przyszłość!

Nacha lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha kciuki.. no i wszystkiego najlepszego!

Ja kupiłam dziś w Lidlu bodziaki na 50/56 i 62/68. Na 62/68 mam sporo ale za tą kasę żal mi było nie wziąć. Poza tym wzięłam też rozpinany sweterek z bio bawełny ten najmniejszy rozmiar bo takich rzeczy wcale nie mam, a lato nie lato ze dwie sztuki pewnie by się przydały, więc jeszcze dokupie jakaś bluzę rozpinana pewnie i styknie, bo na 62 już coś mam.

Aaaa właśnie, dziewczyny z Warszawy, u mnie w Lidlu na Pileckiego są jeszcze jeansy ciążowe przecenione teraz na 18,99! I to całkiem sporo w koszu ich jest, jakby ktoras była zainteresowana :)

Byliśmy dzisiaj podpisać umowę leasingową bo kupujemy auto (do tej pory było ok bez auta ale jednak z dzieckiem wolę żeby było...) i byliśmy obejrzeć wózki. No i ja nadal zostaję przy pierwotnym wyborze joolz day 3 ale... Zapytałam jeszcze pana z obsługi co on bY nam mógł zaproponować z podobnej półki i z kubełkowym siedzeniem. Oczywiście padło stokke, obejrzeliśmy i utwierdziliśmy się w przekonaniu że nie pasuje nam. Poza tym podbijanie go jest tragiczne. Natomiast pokazał nam jeszcze wózek Silver Cross surf. I powiem wam że mega mi się spodobał i najlepiej mi się go prowadziło. Jest nieco droższy od joolz ale do przełknięcia. No i teraz mam dylemat... Czy ktoś z was miał do czynienia z jednym i drugim żeby coś doradzić? Wywołuje do tablicy naszego forumowego wozkowego eksperta! Proszę o opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:52

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Nacha, masakra jakaś 😮 podaj nazwisko tego niemiłego lekarza z Zaspy (tak na wszelki wypadek). Ja też mieszkam w Gdyni, a na Zaspie byłam z krwawieniem, ale lekarz akurat był ok.

I wszystkiego najlepszego!! 😊
    Wojciech Ossowski

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do minimalizmu w ubrankach, tez nie do konca polecam. To fakt, ze niby wszystko mozna dokupic, ale roznie to bywa w pierwszych tygodniach po porodzie, czasami ciezko wyrwac sie do sklepu...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wszystkiego dobrego - dużo zdrowia przede wszystkim!

Daje znać, że w Tesco znowu jest trochę obniżek - także na wielopaki. Kupiłam dziś body z długim rękawem 5 sztuk i 2 pajace dla młodej (jeden taki śliczny, który oglądałam kilka dni temu - ale nie wzięłam finalnie). Chyba póki co nic więcej nie kupuję - muszę wreszcie przejrzeć to co mam i zastanowić się co jeszcze potrzebuję. Na pewno jeszcze sporo - ale nie będę więcej zgadywać :)

Nacha lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dołączam się do życzeń! Sto lat 😘

Współczuję przeżyć na sorze i w szpitalach. Jak to czasami ciężko 'dobrze' trafić.

Padam na twarz. Dzisiaj zrobiliśmy 6 km, jestem szczerze zmęczona. Ale jakoś dobrze się czuję.

Odnośnie Lidla u nas nic już nie było jak pojechałam tzn. Nic poniżej 62/68 i odpuściłam sobie.

Za to wybraliśmy w końcu farbę do mieszkania i tapetę do pokoju. Tak mi się przynajmniej wydaje. Pozostaje zamówić i nie zmienić zdania 😂 nie wiedziałam, że szary może mieć aż tyle odcieni 🙈

Applejoy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha sto lat! Niech się spełnia!

Piccolo otwieramy! :) 😜🍾🍾

Nacha lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ