X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z brzuszkiem witamy się w 3 trymestrze ciąży ❤ jeszcze tylko 13 tygodni i powitamy naszego Mikołaja 😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d3c7338e884.jpg

Smerfelinka, Pierniczkowa, E_linka2, Chimera, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, emi2016, Applejoy, Frida91, Marcelina85, Sylvka, Vampire, zielonooka7, Misi@, Anhydra, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ale macie duzo rzeczy, jestem w szoku :P Ja planowałam kupić po 5 sztuk z każdego rodzaju i tyle, ew.dokupić po porodzie jak nam zabraknie albo będzie potrzebny inny rozmiar.

Ja mam po kilka sztuk wszystkiego :) zawsze można dokupić, sklepów nie zamkną :D

Chimera, Frida91 lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:23

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, emi2016, Applejoy, Limerikowo, Smerfelinka, Sylvka lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sama może cztery paczki bodziakow, jeden kombinezon i trzy pary polspiochow. Reszta to te 60kg ciuchów od szwagierki :)

Te z mojego zdjęcia ciuszki to tylko połowa z rozmiaru 3-6 miesięcy, nie mówię o tych 56-62cm bo boję się z komody wyciągać 😂 oczywiście dużo jest rzeczy, których pewnie nie ubiorę Małemu, krótkie koszulki albo mega ciepłe sweterki ale kto wie czy przy takim asortymencie nie będę go przebierać 3 razy dziennie 😂

Co do otulaczy, to rozmawiałam z położną na zajęciach o nich. Kiedyś wrzucałam link do Tulika z pytaniem czy któraś używała, to jest najbardziej odradzany model otulacza, tym bardziej w lecie. Dzieciaczkom podobno zaparza się e nich w lecie skóra i wychodzą potówki. Stwierdziła też, że dzieci śpiące w brzuszku z rękami przy twarzy nie nadają się do otulania bo potrzebują swobody i się nie dają otulać. Mój wiecznie na usg ma rączki przy buzi, więc jeśli to prawda to nastawiam się na śpiworki i ewentualnie "luźne otulanie" :)

Applejoy, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z Julkiem mylslalam o tuliku, ale pożałowałem grosza i kupiłam coś za ułamek jego ceny. Okazało się, ze Julek nie toleruje krępowania raczek (na usg faktycznie zawsze miał raczki przy twarzy, Kazik teraz podobnie). Na początku spał w śpiworku, ale jak już był bardzo ruchawy to śpiworek tez był bee. Taki najmniejszy miałam z hm, a większy z Ikea i teraz przez pierwsze pol roku pewnie będziemy używać. Jak będzie potem to wyjdzie w praniu.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić otulacz muslinowy,tą taką wielką pieluche. Chciałam rożek też ale chyba sobie daruję na te letnie upały.
    Jak jednak stwierdze że mi to niezbedne to też dokupie później.

Byłam w lidlu i bardzo szybko się rozeszły te ciuszki. Kupiłam 2 komplety body 50/56 i w domu porownalam z innymi z innego sklepy i są takiej samej wielkości jak 62. Rampersow jednak nie brałam bo wolałabym cale rozpinane niż zakładane przez głowę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Lidlu i kupiłam 2x bodziaki rozm. 50-56 i 1x rozm. 62-68. Do tego rampersy 62 i buciki skórzane na 3-6mcy (choć tu z rozmiarem raczej nie trafiłam, jak będzie mi się chciało jechać to wymienię na większe)

Sezon zakupowy uważam za rozpoczęty 😁

Siostra mojego męża ma 2 córki w wieku 1 i 3 lata, ale nie wiem czy coś od niej dostaniemy jeśli chodzi o ciuszki , pisała mi o macie edukacyjnej i karuzeli do łóżeczka, ale nic więcej więc raczej się nie nastawiam i skompletuje niezbędne minimum sama :) jeśli chodzi o koleżanki to zostałam daleko w tyle i wśród znajomych same duże dzieciaczki

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja bym sama tyle nie kupowała, ale jak dostaliśmy to jest. Póki co dokładnie przejrzałam tylko okrycia wierzchnie. Powiesiłam sobie żeby zobaczyć czy się wieszaczki nadadzą na takie małe bluzy/sweterki.
    54ef0f4d95642897med.jpg
    U góry mam rozmiar 62/68, na dole 74. Jest jeszcze jakieś 6 pajaców polarowych lub dresowych. Myślę, że to starczy.
    Za to mam chyba 7rampersow w rozmiarze 74, młodszy siostrzeniec jest z grudnia, więc ta garderoba się przedstawiała nieco inaczej.
    Jaki sliczny kombinezonik w trójkątny!!!!:)))

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam fascynująca rzecz! Kupilam malutkiemu takiego Jeża-przytulankę-pozytywke. Rano go sobie oglądałam i stwierdziłam ze zrobie eksperyment, bede go puszczała kilka razy dziennie przy brzuchu i potem zobacze czy po urodzeniu maly bedzie jakos na ta pozytywne reagował inaczej niz na inne dźwięki. I wierzcie lub nie, za kazdnym razem jak mu ja puszczam to zaczyna sie ruszać:) nawet jak wczesniej go wcale nie czuje. To ewidentnie świadczy ze nasze maluszki na dźwięki juz jakos tam reagują. Pytanie tylko czy mu sie podoba czy nie i dlatego kopie czy go ta muzyka po prostu budzi?:)
    Ps. Polecam dzial dziecięcy i niemowlęcy w TKMaxx - Jeża wygrzebałam za 35 zl w przecenie z 85:) kupilam tez mojemu średniemu butki do pkola całe skórzane z kauczukowa podeszwa za 45 i obu chłopakom bidony termiczne Alfie po 35-40 zl ze 115:)
    nccugfy5l6y4_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:59

Chimera, Applejoy, Marcelina85, Smerfelinka, Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kombinezonik jest ocieplany, ale z wierzchu jest polar, drugi granatowy jest już typowo zimowy.

Rozdzieliłam te ciuszki na najmniejsze i te trochę większe. Na metki z rozmiarem nawet nie patrzyłam. Wszystkie ciuszki, które sama kupiłam w lidlu jako rozmiar 62/68 w porównaniu z ciuszkami innych firm są wielkie.

02aef8d171a339f1med.jpg
    Szary pajac to 68 z Pepco już noszony i prany, pod spodem niebieski to 62 z lidla...i bądź tu człowieku mądry.

2948cb3aca2c2c29med.jpg
    Z bodziakami dokładnie to samo-oba nówki sztuki-biale w gwiazdki to 68 z C&A, pod spodem kopertowe z lidla rozmiar 62/68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:01

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja bym sama tyle nie kupowała, ale jak dostaliśmy to jest. Póki co dokładnie przejrzałam tylko okrycia wierzchnie. Powiesiłam sobie żeby zobaczyć czy się wieszaczki nadadzą na takie małe bluzy/sweterki.
    54ef0f4d95642897med.jpg
    U góry mam rozmiar 62/68, na dole 74. Jest jeszcze jakieś 6 pajaców polarowych lub dresowych. Myślę, że to starczy.
    Za to mam chyba 7rampersow w rozmiarze 74, młodszy siostrzeniec jest z grudnia, więc ta garderoba się przedstawiała nieco inaczej.

Jeju jak sliczniutko 😍😍😍

1bab7e35e8.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz historia świadcząca o mojej głupocie. Na co dzien gole strefy bikini, ale zwykle na wakacje same boki wyrywam pesetka zeby nie musieć codziennie z nimi walczyć, mam ciemne włosy ktore nawet po ogoleniu za pol dnia widac leciutko przy kostiumie jako takie male czarne kropeczki:( No wiec tym razem postanowiłam sobie pomoc i najpierw co sie da wyrwać na szybko plastrem z woskiem. Przykleiłem po kąpieli i ze łazience bylo goraco to wosk mi sie chcial chwycić to przyłożyłem na chwile lód. Po oderwaniu w minutę zrobiły mi sie w pachwinach sino - niebieskie siniaki!!!!! Okropnie to wyglada:((( Nie wiem czy to przez ten lód wosk za mocno stwardniał czy przez ciąże i słabsze naczynka dod tak zrobiło, no ale stało sie, a wakacje za tydzien, nie wiem czy do tego czasu to zlezie, wątpię:( macie jakis pomysl jak przyspieszyć rozejście sie tych siniaków - Domi na Ciebie szczegolnie liczę. Jeszcze jutro mam wizyte u fizjo a w czwartek u gina i bede sie musiala tłumaczyć z własnej głupoty:(

E_linka2 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja kupiłam sama może cztery paczki bodziakow, jeden kombinezon i trzy pary polspiochow. Reszta to te 60kg ciuchów od szwagierki :)

Te z mojego zdjęcia ciuszki to tylko połowa z rozmiaru 3-6 miesięcy, nie mówię o tych 56-62cm bo boję się z komody wyciągać 😂 oczywiście dużo jest rzeczy, których pewnie nie ubiorę Małemu, krótkie koszulki albo mega ciepłe sweterki ale kto wie czy przy takim asortymencie nie będę go przebierać 3 razy dziennie 😂

Co do otulaczy, to rozmawiałam z położną na zajęciach o nich. Kiedyś wrzucałam link do Tulika z pytaniem czy któraś używała, to jest najbardziej odradzany model otulacza, tym bardziej w lecie. Dzieciaczkom podobno zaparza się e nich w lecie skóra i wychodzą potówki. Stwierdziła też, że dzieci śpiące w brzuszku z rękami przy twarzy nie nadają się do otulania bo potrzebują swobody i się nie dają otulać. Mój wiecznie na usg ma rączki przy buzi, więc jeśli to prawda to nastawiam się na śpiworki i ewentualnie "luźne otulanie" :)

A położna mówiła coś o woombie? Bo jak dla mnie to super wynalazek i przy starszaku mega się przydał :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A teraz historia świadcząca o mojej głupocie. Na co dzien gole strefy bikini, ale zwykle na wakacje same boki wyrywam pesetka zeby nie musieć codziennie z nimi walczyć, mam ciemne włosy ktore nawet po ogoleniu za pol dnia widac leciutko przy kostiumie jako takie male czarne kropeczki:( No wiec tym razem postanowiłam sobie pomoc i najpierw co sie da wyrwać na szybko plastrem z woskiem. Przykleiłem po kąpieli i ze łazience bylo goraco to wosk mi sie chcial chwycić to przyłożyłem na chwile lód. Po oderwaniu w minutę zrobiły mi sie w pachwinach sino - niebieskie siniaki!!!!! Okropnie to wyglada:((( Nie wiem czy to przez ten lód wosk za mocno stwardniał czy przez ciąże i słabsze naczynka dod tak zrobiło, no ale stało sie, a wakacje za tydzien, nie wiem czy do tego czasu to zlezie, wątpię:( macie jakis pomysl jak przyspieszyć rozejście sie tych siniaków - Domi na Ciebie szczegolnie liczę. Jeszcze jutro mam wizyte u fizjo a w czwartek u gina i bede sie musiala tłumaczyć z własnej głupoty:(

https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/jak-pozbyc-sie-siniakow-na-ciele-sprawdzone-sposoby-na-since-aa-rUHR-2WNF-fMqJ.html

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Nie chciałam polubić, ale kliknąć cytuj :) podobno na siniaki jest dobra maść z heparyną. Nie znam nazw - ale tak czytałam, jak miałam siniaki na brzuchu od zastrzyków - ale wtedy zrezygnowałam, bo zastrzyki to właśnie heparyna i nie chciałam przedobrzyć.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Aga, po pierwsze po kąpieli 🤦‍♀️ było gorąco, pobudzone krążenie no i z całą pewnością słabo naciągnęłaś skórę😛 współczuję, a naskórka sobie nie zdarłaś? :p chyba poza żelem aleosowym w ciąży na siniaki nic nie można stosować, a przynajmniej nie znam metod :p

Applejoy, ogólnie odradzała wszystkie otulacze na zameczki, które mocno krępują ruchy rączek, w szczególności w porze letniej gdzie mimo bawełny w składzie dziecku robi się pod rączkami sauna

Applejoy lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A my z brzuszkiem witamy się w 3 trymestrze ciąży ❤ jeszcze tylko 13 tygodni i powitamy naszego Mikołaja 😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d3c7338e884.jpg

Jeeeeej jak to szybko zleciało 😍😍😍. Pamietam jak pisałaś na staraczkach na ovu że wreszcie pozytywny test 😘😘

Ania95 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hehe Aga, po pierwsze po kąpieli 🤦‍♀️ było gorąco, pobudzone krążenie no i z całą pewnością słabo naciągnęłaś skórę😛 współczuję, a naskórka sobie nie zdarłaś? :p chyba poza żelem aleosowym w ciąży na siniaki nic nie można stosować, a przynajmniej nie znam metod :p

Applejoy, ogólnie odradzała wszystkie otulacze na zameczki, które mocno krępują ruchy rączek, w szczególności w porze letniej gdzie mimo bawełny w składzie dziecku robi się pod rączkami sauna

Dzięki Domi, w sumie to bardzo logiczne, ja tego używałam jesienią więc do spania było akurat... teraz sierpień wiec może być różnie :/

1bab7e35e8.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja byłam w Lidlu i kupiłam 2x bodziaki rozm. 50-56 i 1x rozm. 62-68. Do tego rampersy 62 i buciki skórzane na 3-6mcy (choć tu z rozmiarem raczej nie trafiłam, jak będzie mi się chciało jechać to wymienię na większe)

Sezon zakupowy uważam za rozpoczęty 😁

Siostra mojego męża ma 2 córki w wieku 1 i 3 lata, ale nie wiem czy coś od niej dostaniemy jeśli chodzi o ciuszki , pisała mi o macie edukacyjnej i karuzeli do łóżeczka, ale nic więcej więc raczej się nie nastawiam i skompletuje niezbędne minimum sama :) jeśli chodzi o koleżanki to zostałam daleko w tyle i wśród znajomych same duże dzieciaczki
    Rampresy 62 to chyba zima beda dobre ;) Lidl ma wielkie ciuszki :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest z rozmiarówka w Smyku? Standardowa czy mniejsza/większa?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ