Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez mam czasem taki zryw ze szukam dekoracji zeby zrobić kącik dziecięcy (przemalować ścianę albo jakieś naklejki zwierzaczki, powiesic jakieś pompony, ramki) potem mysle sobie właśnie a na co to wszystko potrzebne? Jak oddam dziecku sypialnie za jakis czas (mamy tylko 2 pokoje i jesli nie kupimy większego to wyniesiemy sie do salonu :p ) to wtedy można cos pokombinować. Chocia mam jedna wisząca ramkę na 2 foty taka kolorowa dziecięca i kuszą mnie literki z imieniem z materiału i na tym raczej poprzestane. Oczywiście mam juz lampkę nocna takiego silikonowego misia
DrzewkoPomarańczowe, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
U mnie znowu powtórka z rozrywki. Chłopaki śpią w najlepsze, a ja leżę od 6 rano z piaskiem w oczach i nie mogę przysnąć. Leżę i marze o śniadaniu 😁
Odebrałam sobie dziś wyniki cytologii i mam II. Zawsze taka miałam wiec mnie to nie martwi, ale zastanawia mnie bo już kilka razy tu na forum padło, ze w cytologii wyszło zapalenie/infekcja. Macie taka informacje w opisie badania czy lekarz na podstawie takiej II to stwierdza?
Ja szczerze mówiąc się dziwiłam bo cytologia mi się kojarzyła wyłącznie z profilaktyka raka szyjki a nie z diagnostyka infekcji i zawsze miałam wynik ograniczający się do określenia grupy, ale teraz mam jeszcze dodatkowy opis. I tam stoi, ze brak zmian złośliwych, tylko jakieś zmiany reaktywne zw z regeneracja nabłonka i ze flora bakteryjna ok. To w takim opisie jest info o infekcji?
Może to głupie pytanie, ale ja robiłam te cytologię, lekarz mówił ze dwójka ok i się bardziej nie wczuwałam 😁.Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:U mnie znowu powtórka z rozrywki. Chłopaki śpią w najlepsze, a ja leżę od 6 rano z piaskiem w oczach i nie mogę przysnąć. Leżę i marze o śniadaniu 😁
Odebrałam sobie dziś wyniki cytologii i mam II. Zawsze taka miałam wiec mnie to nie martwi, ale zastanawia mnie bo już kilka razy tu na forum padło, ze w cytologii wyszło zapalenie/infekcja. Macie taka informacje w opisie badania czy lekarz na podstawie takiej II to stwierdza?
Ja szczerze mówiąc się dziwiłam bo cytologia mi się kojarzyła wyłącznie z profilaktyka raka szyjki a nie z diagnostyka infekcji i zawsze miałam wynik ograniczający się do określenia grupy, ale teraz mam jeszcze dodatkowy opis. I tam stoi, ze brak zmian złośliwych, tylko jakieś zmiany reaktywne zw z regeneracja nabłonka i ze flora bakteryjna ok. To w takim opisie jest info o infekcji?
Może to głupie pytanie, ale ja robiłam te cytologię, lekarz mówił ze dwójka ok i się bardziej nie wczuwałam 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:13
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Bobby dopiero zamówiłam, zobaczymy co przyjdzie
chcę jeszcze zamówić chmurkę z gwiazdkami, jak mi nie podpasuje to oddam jakiejś koleżance
My tez mamy dwa pokoje i łóżeczko będzie w sypialni, przemalowalismy ją na szaro-błękit, na ścianie gdzie będzie stało łóżeczko zawieszam tylko lampkę chmurkę z Ikei, dlatego szukam jakiś fajnych dodatków, trochę marzy mi się żeby kącik Szymka był uroczy i żeby miło się tam przewijało zaspanemu człowiekowi 😂
Malinka, jak po wizycie u diabetologa?Bobby29 lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Jeśli macie w planie zakup wideoniani, to na majówkę jest -20% na stronce
https://vtech-polska.pl/
Kod rabatowy:MAY19
Jakiś czas już się przyglądam i postanowiłam zaryzykować. Mają dobre opinie co do zasięgu do 50 m w budynku i do 300 m poza. Czytałam recenzje na kilku blogach już dosyć dawno, ale jakoś mi utkwiło, że są dobrej jakości. mają 3 lata gwarancji.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Co do magnezu to u mnie lekarz po ostatniej wozycie tez zwiekszyl dawke do 6 tabletek Asmag forte, mimo ze nie mam.zadnych skurczy I nic sie nie dzieje.
Co do pokoiku to my wstawilismy szafe pax z ikei 200 a w niej szuflady I wieszaki bo chcemy zeby posluzyla na dluzej. Z aliexpress zamowilismy male trojkaciki naklejki na sciane czarne, zolte I szare I czekamyjak dojda to nakleimy je na jedna sciane a na przeciwlegla planuje 2-3 obrazki z plakatami, na poczatku pewnie kontrastowymi. Mam nadzieje ze to wszystko jakos w miare bedzie wygladac
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:U mnie znowu powtórka z rozrywki. Chłopaki śpią w najlepsze, a ja leżę od 6 rano z piaskiem w oczach i nie mogę przysnąć. Leżę i marze o śniadaniu 😁
Może to głupie pytanie, ale ja robiłam te cytologię, lekarz mówił ze dwójka ok i się bardziej nie wczuwałam 😁.
Tyle,że u mnie podobno już to było widać podczas pobierania cytologii i od razu dostałam leki.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
HELP! byłam dzisiaj na spacerze i siedziałyśmy z koleżanką na ławce w słońcu. Miałam ubrane jeansy, po powrocie patrzę, a tak jak siedziałam w stronę słońca na nogach mam taki marmurek czerwony. Co to jest?
https://zapodaj.net/af3e0dd2c9968.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:11
-
OlaWi, mi się wydaje że to podrażnienie słoneczne, u mojej przyjaciółki co roku wychodzi na udach takie marmurkowe przy pierwszych ekspozycjach słonecznych. To może być reakcja naczyń na temperaturę niekoniecznie słońce jeśli byłaś w spodniach , jeśli nie dzieje się nic więcej, obrzęk, swędzenie to bym się nie przejmowała a jedynie pochodziła bez spodni chwilę
P.S po wysiłku fizycznym też się pojawiają takie plamytak mi się kojarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:59
-
Ja jestem dupa blada 😂 schodzi mi to powoli. Czułam jak pali mnie przez jeansy słońce, jak zeszło to się nie martwię. Ale bałam się że to jakieś pękające naczynka. Uff. Teraz wcinam foodtrucki. Mały aż fika z radości 😂 wagę omijam w najbliższym czasie haha
-
OlaWi wrote:Ja wzięłam ten model: Niania VTECH BM4700, chociaż fajna mi się jeszcze wydaje taka z 5 calowym wyświetlaczem. Zależało mi na kamerce i trybie nocnym.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
U mnie dziewczyny wczoraj był dramat. Dostałam silnych skurczy promieniujacych na plecy. Na początku nawet leki i kroplowka nie działała. Później stopniowo udało się wyciszyć. Dzisiaj na szczęście już o niebo lepiej. Było kilka krótkich skurczy BH, ale na razie nie więcej niż 10.
Dzisiaj mam nadzieję,że wszystko uda się ustabilizować.Nacha lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Meldujemy 7 km spacerowania w całym dzisiejszym dniu. Nadrobione 3 gałkami lodów 🤣
Ten marmurek tak bardzo delikatnie, ale jeszcze widać. Za to zauważyłam czerwoną rękę, wniosek: smarujcie się dziewczyny filtrami. Kupiłam po drodze pharmaceris spf 50, chciałam iwostin, ale miał ważność tylko kilka miesięcy (podobno taka partia im przyszła teraz, ciekawe..). Od jutra smarowanie -
Niezapominajka5 wrote:U mnie dziewczyny wczoraj był dramat. Dostałam silnych skurczy promieniujacych na plecy. Na początku nawet leki i kroplowka nie działała. Później stopniowo udało się wyciszyć. Dzisiaj na szczęście już o niebo lepiej. Było kilka krótkich skurczy BH, ale na razie nie więcej niż 10.
Dzisiaj mam nadzieję,że wszystko uda się ustabilizować.
A jak Twoja szyjka? Jak na nią wpływają te skurcze?[/url]
-
OlaWi wrote:HELP! byłam dzisiaj na spacerze i siedziałyśmy z koleżanką na ławce w słońcu. Miałam ubrane jeansy, po powrocie patrzę, a tak jak siedziałam w stronę słońca na nogach mam taki marmurek czerwony. Co to jest?
https://zapodaj.net/af3e0dd2c9968.jpg.html
Ola nie chce siać paniki, ale tego typu siatkowate naczynka pojawiają się przy zakrzepicy. ... jak u Ciebie z parametrami krzepnięcia krwi? Badałam INR, APTT? Bierzesz heparynę?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK