X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam czasem taki zryw ze szukam dekoracji zeby zrobić kącik dziecięcy (przemalować ścianę albo jakieś naklejki zwierzaczki, powiesic jakieś pompony, ramki) potem mysle sobie właśnie a na co to wszystko potrzebne? Jak oddam dziecku sypialnie za jakis czas (mamy tylko 2 pokoje i jesli nie kupimy większego to wyniesiemy sie do salonu :p ) to wtedy można cos pokombinować. Chocia mam jedna wisząca ramkę na 2 foty taka kolorowa dziecięca i kuszą mnie literki z imieniem z materiału i na tym raczej poprzestane. Oczywiście mam juz lampkę nocna takiego silikonowego misia :)

DrzewkoPomarańczowe, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu powtórka z rozrywki. Chłopaki śpią w najlepsze, a ja leżę od 6 rano z piaskiem w oczach i nie mogę przysnąć. Leżę i marze o śniadaniu 😁

Odebrałam sobie dziś wyniki cytologii i mam II. Zawsze taka miałam wiec mnie to nie martwi, ale zastanawia mnie bo już kilka razy tu na forum padło, ze w cytologii wyszło zapalenie/infekcja. Macie taka informacje w opisie badania czy lekarz na podstawie takiej II to stwierdza?
    Ja szczerze mówiąc się dziwiłam bo cytologia mi się kojarzyła wyłącznie z profilaktyka raka szyjki a nie z diagnostyka infekcji i zawsze miałam wynik ograniczający się do określenia grupy, ale teraz mam jeszcze dodatkowy opis. I tam stoi, ze brak zmian złośliwych, tylko jakieś zmiany reaktywne zw z regeneracja nabłonka i ze flora bakteryjna ok. To w takim opisie jest info o infekcji?
    Może to głupie pytanie, ale ja robiłam te cytologię, lekarz mówił ze dwójka ok i się bardziej nie wczuwałam 😁.

Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U mnie znowu powtórka z rozrywki. Chłopaki śpią w najlepsze, a ja leżę od 6 rano z piaskiem w oczach i nie mogę przysnąć. Leżę i marze o śniadaniu 😁

Odebrałam sobie dziś wyniki cytologii i mam II. Zawsze taka miałam wiec mnie to nie martwi, ale zastanawia mnie bo już kilka razy tu na forum padło, ze w cytologii wyszło zapalenie/infekcja. Macie taka informacje w opisie badania czy lekarz na podstawie takiej II to stwierdza?
    Ja szczerze mówiąc się dziwiłam bo cytologia mi się kojarzyła wyłącznie z profilaktyka raka szyjki a nie z diagnostyka infekcji i zawsze miałam wynik ograniczający się do określenia grupy, ale teraz mam jeszcze dodatkowy opis. I tam stoi, ze brak zmian złośliwych, tylko jakieś zmiany reaktywne zw z regeneracja nabłonka i ze flora bakteryjna ok. To w takim opisie jest info o infekcji?
    Może to głupie pytanie, ale ja robiłam te cytologię, lekarz mówił ze dwójka ok i się bardziej nie wczuwałam 😁.
    Ja tak miałam raz ze w cytologi wyszła drożdżyca chociaż nie miałam żadnych objawów ani lekarz przy badaniu nie widział żadnych oznak infekcji. Nawet po wyniku cytologi na powtórnym badaniu sie dziwił ze nic nie widzi. Takze gdybys miała jakąś infekcje to mi sie wydaje że by było opisane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:13

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby dopiero zamówiłam, zobaczymy co przyjdzie :) chcę jeszcze zamówić chmurkę z gwiazdkami, jak mi nie podpasuje to oddam jakiejś koleżance :)

My tez mamy dwa pokoje i łóżeczko będzie w sypialni, przemalowalismy ją na szaro-błękit, na ścianie gdzie będzie stało łóżeczko zawieszam tylko lampkę chmurkę z Ikei, dlatego szukam jakiś fajnych dodatków, trochę marzy mi się żeby kącik Szymka był uroczy i żeby miło się tam przewijało zaspanemu człowiekowi 😂

Malinka, jak po wizycie u diabetologa?

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:55

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Jeśli macie w planie zakup wideoniani, to na majówkę jest -20% na stronce

https://vtech-polska.pl/

Kod rabatowy:MAY19

Jakiś czas już się przyglądam i postanowiłam zaryzykować. Mają dobre opinie co do zasięgu do 50 m w budynku i do 300 m poza. Czytałam recenzje na kilku blogach już dosyć dawno, ale jakoś mi utkwiło, że są dobrej jakości. mają 3 lata gwarancji.
    Dzięki za informację. Która bierzecie? Też chciałam kupic z tej firmy.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do magnezu to u mnie lekarz po ostatniej wozycie tez zwiekszyl dawke do 6 tabletek Asmag forte, mimo ze nie mam.zadnych skurczy I nic sie nie dzieje.

Co do pokoiku to my wstawilismy szafe pax z ikei 200 a w niej szuflady I wieszaki bo chcemy zeby posluzyla na dluzej. Z aliexpress zamowilismy male trojkaciki naklejki na sciane czarne, zolte I szare I czekamy :) jak dojda to nakleimy je na jedna sciane a na przeciwlegla planuje 2-3 obrazki z plakatami, na poczatku pewnie kontrastowymi. Mam nadzieje ze to wszystko jakos w miare bedzie wygladac ;)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png

Wysłany: 1 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Ja miałam odrębną informację w opisie "bardzo intensywny stan zapalny" w próbce obecne liczne komórki zapalne. Próbka nadaje się do oceny itp. Było też rozpoznanie, na co to wskazuje. Pewnie dodali po prostu i chyba nie zawsze jest to z automatu.
    Tyle,że u mnie podobno już to było widać podczas pobierania cytologii i od razu dostałam leki.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dzięki za informację. Która bierzecie? Też chciałam kupic z tej firmy.

Ja wzięłam ten model: Niania VTECH BM4700, chociaż fajna mi się jeszcze wydaje taka z 5 calowym wyświetlaczem. Zależało mi na kamerce i trybie nocnym.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP! byłam dzisiaj na spacerze i siedziałyśmy z koleżanką na ławce w słońcu. Miałam ubrane jeansy, po powrocie patrzę, a tak jak siedziałam w stronę słońca na nogach mam taki marmurek czerwony. Co to jest?

https://zapodaj.net/af3e0dd2c9968.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:11

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla kobiet w ciąży mocne slonce i ekspozycja nie sa wskazane
    moze robic sie na skorze tzw ostuda ale to na twarzy raczej.plus hormony ze sloncem moga mocniej przebarwic skore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:40

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi podany link nie dziala
    moze Cie cos pogryzlo np meszki i uczulilo na pokrzywke

ja po spacerach w lato w lasku po 32tc mialam na palcach poziome paski rozowe i biale.po odpoczynku schodzily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, mi się wydaje że to podrażnienie słoneczne, u mojej przyjaciółki co roku wychodzi na udach takie marmurkowe przy pierwszych ekspozycjach słonecznych. To może być reakcja naczyń na temperaturę niekoniecznie słońce jeśli byłaś w spodniach , jeśli nie dzieje się nic więcej, obrzęk, swędzenie to bym się nie przejmowała a jedynie pochodziła bez spodni chwilę :)

P.S po wysiłku fizycznym też się pojawiają takie plamy :) tak mi się kojarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:59

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 1 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a nie pojawiało Ci się wcześniej coś takiego? Mój mąż na taka skore, ze reaguje marmurkiem na różne czynniki właśnie, np temperaturę.
    A masz skore jasna, raczej różowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 15:18

aadd84dc14.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dupa blada 😂 schodzi mi to powoli. Czułam jak pali mnie przez jeansy słońce, jak zeszło to się nie martwię. Ale bałam się że to jakieś pękające naczynka. Uff. Teraz wcinam foodtrucki. Mały aż fika z radości 😂 wagę omijam w najbliższym czasie haha

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 1 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja wzięłam ten model: Niania VTECH BM4700, chociaż fajna mi się jeszcze wydaje taka z 5 calowym wyświetlaczem. Zależało mi na kamerce i trybie nocnym.
    Ja też zastanawiałam się nad tym modelem+ jeszcze podoba mi się ten 4300.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny wczoraj był dramat. Dostałam silnych skurczy promieniujacych na plecy. Na początku nawet leki i kroplowka nie działała. Później stopniowo udało się wyciszyć. Dzisiaj na szczęście już o niebo lepiej. Było kilka krótkich skurczy BH, ale na razie nie więcej niż 10.
    Dzisiaj mam nadzieję,że wszystko uda się ustabilizować.

Nacha lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy 7 km spacerowania w całym dzisiejszym dniu. Nadrobione 3 gałkami lodów 🤣

Ten marmurek tak bardzo delikatnie, ale jeszcze widać. Za to zauważyłam czerwoną rękę, wniosek: smarujcie się dziewczyny filtrami. Kupiłam po drodze pharmaceris spf 50, chciałam iwostin, ale miał ważność tylko kilka miesięcy (podobno taka partia im przyszła teraz, ciekawe..). Od jutra smarowanie :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 1 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U mnie dziewczyny wczoraj był dramat. Dostałam silnych skurczy promieniujacych na plecy. Na początku nawet leki i kroplowka nie działała. Później stopniowo udało się wyciszyć. Dzisiaj na szczęście już o niebo lepiej. Było kilka krótkich skurczy BH, ale na razie nie więcej niż 10.
    Dzisiaj mam nadzieję,że wszystko uda się ustabilizować.

A jak Twoja szyjka? Jak na nią wpływają te skurcze?

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    HELP! byłam dzisiaj na spacerze i siedziałyśmy z koleżanką na ławce w słońcu. Miałam ubrane jeansy, po powrocie patrzę, a tak jak siedziałam w stronę słońca na nogach mam taki marmurek czerwony. Co to jest?

https://zapodaj.net/af3e0dd2c9968.jpg.html

Ola nie chce siać paniki, ale tego typu siatkowate naczynka pojawiają się przy zakrzepicy. ... jak u Ciebie z parametrami krzepnięcia krwi? Badałam INR, APTT? Bierzesz heparynę?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ