X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mnie coraz bardziej boli podbrzusze. Brzuch się napina tylko podczas chodzenia i stania. Jak się położę po chwili mięknie. Jakoś znowu mam wrażenie, że coś się dzieje z szyjka a wizyta za półtorej tygodnia.. Lekko chyba mnie ciągną nerki albo kręgosłup. I co jakiś czas kulsza i to jest straszne. Pochyliłam się po podpora w biedrze i prawie mi łzy poleciały, a nogę przeszył ból. Ehh jeszcze 3 miesiące 😉 ponarzekałam sobie.

Ola, jeżeli Cię to niepokoi to podejdź gdzieś na IP. To taki niestety paradoks, ale stres i strach przed napinaniem brzucha może właśnie go napinać, tak więc, nawet gdybyś miała tą wizytą tylko się uspokoić- to warto.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam wczoraj. Dzisiaj od rana mały buszuje, jak rozróżniacie głowę od pupy? Dzisiaj mi dwie twarde kulki wyszły po obu stronach pępka, wskazujące wielkością na główkę i pupkę, ale nie w ząb nie wiem które to które. Więc conajwyżej poklepałam małego po głowie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 06:23

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężka noc. Po 20 wzięłam Apap i troche przestało mnie bolec, położyłam sie spać o 21, ok 23.30 znowu ból. Juz chciałam jechac na IP, ale wzielam nospe. Godzinę jeszcze męczyło ale troche przeszło, teraz boli jak położę sie na plecach, na boku jest dużo lepiej. Maly sie rusza tyle dobrego. Wizyta za tydzień u ginka

• Vampire Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha i OlaWi, może lepiej podjechać na IP?
    Jak macie w miarę blisko i nie ma ogromnych kolejek to zawsze warto sprawdzić. Nawet tylko po to, żeby się uspokoić. :)

Nacha lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wziełam jeszcze 1 nospe teraz rano. Jak do południa znowu będzie mnie tak rwało to sie przejade

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam krzywą cukrową 😦 trzymajcie kciuki, żebym przeżyła, bo strasznie się obawiam tego badania 😅

Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę ślubu <3 Będzie świętowanie 😄

Miłego dnia 😊

Smerfelinka, E_linka2, Frida91, Agagusia, Niezapominajka5, Vampire, Pierniczkowa, Chimera, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Sylvka, kayama, Misi@, Panna_Justyna, Anhydra lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Oby tak dalej!

Ja się chyba nakręcam. Zobaczę jak będzie jutro. Zauważyłam, że nospa mi za bardzo nie pomaga. Chyba lepiej jest po kilku dniach mogą dawki magnezu.
    ja w pierwszej ciąży właśnie w okolicach 26 tygodnia miałam mega napinanie brzucha, gin zalecil mega dawke magnezu - 8 tabletek dziennie magne b6, nospe w razie jakby magnez nie dawal razy i tydzien prowadzilam oszczedny tryb życia.

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sutków też mam bardzo wrażliwe, aż bolesne, mleko leci może nie samo, ale jak nacisnę. kolezance leciało od 6 miesiąca jak inne dzieci zapłakały ;p taki instynkt się jej włączył :)

Vampire, Frida91 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja w pierwszej ciąży właśnie w okolicach 26 tygodnia miałam mega napinanie brzucha, gin zalecil mega dawke magnezu - 8 tabletek dziennie magne b6, nospe w razie jakby magnez nie dawal razy i tydzien prowadzilam oszczedny tryb życia.
    Aż 8 dziennie? O, to ja zwiększam dawki. Ciągle nosi mnie za orzechami i czekoladą - organizm wie czego mu potrzeba. :)
    Polubiłam za koleżankę. 😁 To jest instynkt macierzyński!

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95, powodzenia na krzywej i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Dużo miłości!! ❤

Ania95 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też świętujemy.Mamy studniówkę😅😅😅.Młody rusza się mniej ostatnio może schował się pod łożyskiem.W szpitalu dużo się ruszał może to antybiotyki powodowały olbrzymi przypływ energii.

OlaWi, Vampire, Ania95 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku ciąży z zalecenia gina mam magnum forte 375 i jest to max dawka.Ostatnio miałam problem ze znalezieniem i kupiłam magnum chelat też z taką dawką.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję rocznicy, i trzymam kciuki za krzywą.
    Ja odwołałam wizytę rodziny, mieli przyjechac na majówkę. Nie mam siły biegać w kuchni dla 5 osób. Do tego w czwartek przyjadą meble małej :) i pokoik będzie już prawie gotowy.
    Dzisiaj młoda obudziła mnie o 1wszej i do 3ciej buszowała.

OlaWi, Ania95, Misi@ lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Aż 8 dziennie? O, to ja zwiększam dawki. Ciągle nosi mnie za orzechami i czekoladą - organizm wie czego mu potrzeba. :)
    Polubiłam za koleżankę. 😁 To jest instynkt macierzyński!
    tak, aż 8 dziennie jak brzuch się spinał, jak się uspokił brałam 6 dziennie i tak niemal do końca bo miałam duzo skurczy, na porodówkę pojechałam już z rozwarciem 7 cm więc na pewno ostatnie dwa tyg skurczy powodowało rozwarcie

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, od wczorajszego popoludnia maly gos mi die słabiej rusza. Nie zebym go nie czuła, cos tam kopie, ale zdecydowanie mniej juz wczesniej. Rano to samo, zawsze dawał o sobie znac, dzis 2 leciutkie kopniaki. Teraz leżę po śniadaniu - jeden ruch i cisza. Martwię sie troche, tym bardzuej ze jutro ruszamy z rana do Olsztyna na 3 dni. I jeszcze dziewczyny z niska glukoza pisały zeby na te ruchy szczegolnie zwracać uwage, a u mnie przy krzywej żaden wynik do 100 sie nawet nie zbliżył, choc poniżej 80 tez nie bylo.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na kawę wpada moja friend, ogarnęłam podłogi i wiem że będę tego jutro żałować.. na IP na razie nie jadę, bo u nas chcą najpierw przyjąć na szpital a dopiero potem badają. Nie uśmiecha mi się leżenie w szpitalu tylko po to żeby ktoś mnie zbadał. Nie jest źle, najwyżej wezmę nospe. Może to od ruchów, Mały się non stop wierci 😆
    Mi nic z sutków nie leci 😕 kurcze ja chcę karmić piersią. Tak samo jak nie mam ciemnej linii na brzuchu 😔

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurczę, od wczorajszego popoludnia maly gos mi die słabiej rusza. Nie zebym go nie czuła, cos tam kopie, ale zdecydowanie mniej juz wczesniej. Rano to samo, zawsze dawał o sobie znac, dzis 2 leciutkie kopniaki. Teraz leżę po śniadaniu - jeden ruch i cisza. Martwię sie troche, tym bardzuej ze jutro ruszamy z rana do Olsztyna na 3 dni. I jeszcze dziewczyny z niska glukoza pisały zeby na te ruchy szczegolnie zwracać uwage, a u mnie przy krzywej żaden wynik do 100 sie nawet nie zbliżył, choc poniżej 80 tez nie bylo.

Nie martw się na zapas. Pewnie dzidziuś odczuwa stres związany z wyjazdem albo jest odwrócony do kręgosłupa. Mnie się też zdarza, że niekiedy mniej się rusza.

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Gratuluję studniówki.Może zrób sobie szybkie usg lub podjedz na IP na wyjeździe będziesz spokojniejsza.W Olsztynie też są szpitale ale tam masz się relaksować a nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie mam źle. Ból jest cały czas, nospa z rana już nie działa. Zastanawiam się czy jechac od razu na IP czy na 14 do lekarza bo udało mi sie dorwac wizyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:54

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha jedz na IP, taki ból długoterminowy trzeba pilnie sprawdzić

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ