X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówiłyście o twardniejących brzuchach. Ja od popołudniu mam kamień. Jak leżę to najbardziej. Dziwna sytuacja. Właśnie się przebudziłam i też czuje twardnienie. Dobrze że jutro mam wizytę, chyba dzisiaj przesadziłam z lataniem. Chyba że to od ruchów małego, bo faktycznie sporo się rusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 00:27

Agagusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola brałaś coś na te twardnienia? Nospa, magnez? Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę;)

Ja dziś kosiłam trawnik choć wczoraj obiecałam sobie leżeć...i znów mam wyrzuty sumienia. Zastanawiam się czy nie iść na dodatkową wizytę sprawdzić czy wszystko ok. Naczytałam się o odklejonych łożyskach i trochę strach mnie obleciał:/

Temat szczepionek dla dzieci trochę mnie przeraża... kiedyś, jak nie mogłam zajść w ciążę, to pocieszałam się myślą, że mam z głowy chociaż takie problemy 😂

Co do prania - Ja jeszcze nie mam za bardzo co prać, ale planuję w 60st, w płynie do prania, z podwójnym płukaniem. A pro po proszku- ma być jakaś promocja na lovele w Tesco chyba w przyszłym tygodniu.

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam i magnez i proga i nospe. W nocy mi się wydawało, że twardnieje. Teraz też się spina. Zaczyna mnie to stresować .

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą masz wizytę?

dqprgu1royghdo7j.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatno się nie udzielałam, ale miałam straszny problem z kręgosłupem, z chodzeniem nawet....

Teraz jest trochę lepiej.

OlaWi - połóż się i spróbuj zrelaksować... Mam nadzieję, że spinanie się zaraz ustąpi.

Co do prania - za pierwszym razem prałam w 60 stopniach, ale każde następne już w 40 i nie prasowałam po za pierwszym razem ;) Nie spinajcie się tak :) Moje dziecko do roku nei chorowało, także krzywdy jej nei zrobiłam :)

Co do szczepień, ja szczepiłam 5w1 - miałam refundowane z racji wcześniactwa i wszystki płatne oprócz meningokoków i ospy - zrobimy przed żłobkiem. Młodego chcę szczepić tak samo. Misi@ - ja też jestem pielęgniarką i wolałam skojarzone, choćby dlatego, że w nich krztusiec jest bezkomórkowy a w tych na nz komórkowy i u dzieci z problemami neurologicznymi, niską masą urodzeniową może powodować powikłania neurologiczne. A zaraz po urodzeniu niestety nie wiemy czy nasze dzieci są zdrowe... Po za tym przekonuje mnie mniejsza ilość konserwantów.

Moja Mała nie płakała na szczepieniach, chyba raz się zdarzyło - pamiętajcie, że dzieci wyczuwają Wasze emocje i z tego powodu mogą płakać. Szczepienia są dla dobra dziecka, wiadomo że bolą, ale tylko odrobinę i przez krótką chwilę - czasem dziecko tylko się skrzywi, czasem zapłacze 5 sekund, ważne żebyście Wy były spokojne :)

Zrobiłam dzis zdjęcie brzucha i jestem przerażona jaki jest wielki w porównaniu do waszych !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f0bbef0aa0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:11

Bobby29, Chimera, Smerfelinka, Ania95, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, baileys, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam ciezki dzień. Brzuch bolał i twardnial. Stwierdziłam, że nie ma co ryzykować i wzięłam luteine. Dziś już wszystko ok. Tylko teraz te luteine muszę brać, a tak się przed nią bronilam.
    Ja wolę proszki, odkąd kiedyś przeczytałam, że w plynach sa jakieś konserwanty, które lubią podrazniac.
    Co do szczepień, to ja też strasznie je przeżywam. Dzisiaj właśnie idziemy na ostatnia dawkę 5 w 1, która już od 2 miesięcy odwlekamy.

tb73vut14i57zd3c.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała zamiast krzywej cukrowej prostą? Moje wyniki to 82 - 101 - 133. Niby poniżej normy ale dziwnie...

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Mnie to spanie na boku zastanawia. Nadal najwygodniej mi na plecach - choć z poduszką, potem na prawym boku, a najmniej na lewym. Muszę spytać mojej lekarki, czy też zaleca ten lewy bok - mam nadzieję, że nie, bo mi się to nie uśmiecha.

Moja lekarka mówiła że najlepiej zmieniać boki ale z przewagą na lewym, a w ostatnim trymestrze kiedy macica już jest duża unikać spania na plecach. Jak masz dyskomfort przy spaniu na boku poszukaj może innych rozwiązań. Ja z racji braku poduszki podwijan sobie pod plecy kołdrę, robię coś a'la wałek. Skutkuje to tym że w nocy i tak przekręcam się na plecy ale jestem trochę jednak pod kątem do materaca a nie na płasko. Wydaje mi się że zawsze to jakiś plus, może też tak spróbuj jeżeli to właśnie na plecach ci najwygodniej.

Edit. Podwijam drugi koniec kołdry bo większość nocy jestem sama nie to co wszystkie wy :) więc mój sposób się sprawdzi jak macie z partnerami osobne kołdry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:13

E_linka2 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim czasie dochodziła do.was paczka z Aliexpress? Bo minęło już 3 tygodni i nie ma. Czy ona przychodzi na zwykłą pocztę, powinien przyjść listonosz lub awizo?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prania tez jeszcze nie robilam ale mam juz przygotowane ubranka I kupiony plyn do prania Bobini z rossmana, myslalam o 40 stopniach bo nasze rzexzy tak pierzemy ale tez jednak wrzuce na 60. W ogole od kiedy sie pojawia brudy maluszka to wszystkie rzeczy mam zamiar prac w tym Bobini w 40st a nie jakos rozdzielac

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny w jakim czasie dochodziła do.was paczka z Aliexpress? Bo minęło już 3 tygodni i nie ma. Czy ona przychodzi na zwykłą pocztę, powinien przyjść listonosz lub awizo?

Nie wiem czy to pocieszenie ale moje paczki nawet i ponad dwa miesiące potrafiły iść... Zamawiałam np ozdoby świąteczne na początku listopada a niektóre paczuszki przyszły dopiero w połowie stycznia 🙄😅

Co do sposobu to zależy jaki rodzaj wysyłki wybierasz. Jak standardowy to przychodzi normalnie poczta, to są przesyłki nierejestrowane więc zazwyczaj lądują w skrzynce jeśli małe, takich większych do tej pory nie zamawiałam poza laktatorem, ale akurat jak przyszedł to szczęśliwie byłam w domu. Na logikę wydaje mi się że listonosz powinien zostawić awizo tak czy inaczej, nawet jak przesyłka nierejestrowana ale nie wiem jak to jest.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiala któraś z was na joom.com?

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    A zamawiala któraś z was na joom.com?
    ja zamawiałam na joom i początkowo byłam zadowolona bo paczki przychodziły ale strasznie długo zawsze bite 2 miesiące. Teraz jak można robić normalnie przelewy online to wole aliexpress. Kilka rzeczy zamówiła i przychodziły znacznie szybciej ok 3tyg-ale zalezy pewnie od sprzedajacego i innych czynników transportowych. Poza tym na ali jakoś taniej niż na joom mam wrazenie.

My się chyba zdecydujemy na standardową drogę szczepienia (NFZ) plus szczepienia na meninkokoki myślę.

Kupiłam ostatnio balsam babydream mamas i jednak wolę ten z perfecty. Babydream jest gęstrzy, dłużej się trzeba namasować :P i nie lubie jak mi na dłoniach pozostaje taka bariera czego po perfecie nie mam.

Emi ja właśnie zastanawiałam się czy będzie ze mnie zła matka jak będe prac ubranka w 40C :P Pierwszy raz może zaszaleje w 60 i z prasowaniem. Potem 60 to moze jak będą ubranka "kakaowe" :P

emi2016 lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha - moja Mała od urodzenia boi się dźwięku jakie wydaje nasze żelazko - nigdy się nei sparzyła, a jednak nawet przez sen słyszała i budziła się z histercznym płaczem, a nie jest to płaczliwe dziecko. Wymusiło to na nas prasowanie tylko niezbędnych rzeczy, podczas gdy drugie idzie z nią na spacer :P

Także spokojnie i na luzie podejdźcie do tego :) Po za tym, że rzeczy ze szpitala trzeba przeprać w 90 stopniach to na prawdę te 40 stopni na codzień wystarcza ;)
    Macierzyństwo nauczyło mnie luzu do takich rzeczy ;)

Nacha, Anhydra lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Nie wiem czy to pocieszenie ale moje paczki nawet i ponad dwa miesiące potrafiły iść... Zamawiałam np ozdoby świąteczne na początku listopada a niektóre paczuszki przyszły dopiero w połowie stycznia 🙄😅

Co do sposobu to zależy jaki rodzaj wysyłki wybierasz. Jak standardowy to przychodzi normalnie poczta, to są przesyłki nierejestrowane więc zazwyczaj lądują w skrzynce jeśli małe, takich większych do tej pory nie zamawiałam poza laktatorem, ale akurat jak przyszedł to szczęśliwie byłam w domu. Na logikę wydaje mi się że listonosz powinien zostawić awizo tak czy inaczej, nawet jak przesyłka nierejestrowana ale nie wiem jak to jest.

Aha, zamawialam zwykłą laktator , czytałam ze ktoś dostał po 2 tyg dlatego się zastanawiam :) Chciałam jeszcze zamówić nawilżacz jak już dojdzie laktator ale jak to tak długo to chyba muszę już.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, ja tak generalnie nie lubię prasować i swoich rzeczy jak nie muszę to żelazkiem nie ruszam 😂 pierwsze pranie zrobiłam według zaleceń i wszystko wyprasowalam, ale jak będzie z kolejnymi 🙈 zawsze powtarzałam, że prasowanie tylko do pierwszego prania :p

Kayama, mi przyszło wszystko w 2 tygodnie, ale na Ali nie ma reguły, zazwyczaj czekam miesiąc. Wejdź w aplikacje i sprawdź na jakim etapie jest Twoja paczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:19

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi,ja się nie spinam i prałam pierwszemu w 60 stopniach i nie prasowałam poza pierwszym razem.Tetre prałam w 90 ale u mnie dziecko w pieluchach wielorazowych było.Teraz będę robić tak samo.Jeśli ktoś chce może prać w 40 stopniach a nawet w zimnej wodzie.Nic mi do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:31

emi2016 lubi tę wiadomość

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dziś wizytę i mega stres jak tam moja szyjka.. mocno mi ten brzuch twardnieje, podbrzusze czasami pobolewa.. ah, oby tylko moc leżeć w domu i było bez zmian w stosunku do tego , co opuszczałam szpital..

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoras sie zastanawiala, to stanowczo odradzam te mobilna wersje szumisia - https://whisbear.com/sklep/pomocnicy-whisbear/szumiacy-lisek-z-kolekcji-przyjaciele-whisbear/.

Wczoraj kupilismy, bo w Smyku byla promocja -20% na Whisbear, i przy wkladaniu baterii caly material rozdarl sie przy rzepie, beznadziejna jakosc. Szumi fajnie, ale ta dziura z tylu mnie mierzi, wiec oddam na reklamacje.
    Zamowie Majce w zamian cos z Szumisia, chyba sie zdecydujemy na misię Suzy, bo tez jest dosc mala, a ma wiecej rodzajow szumu

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po USG. Wszystko w porzadku- Mały klops waży już 1446 gram ❤ :).
    Po obrzęku ani śladu.

Domi_tur, Smerfelinka, Panna_Justyna, kayama, Frida91, Bobby29, baileys, Pierniczkowa, E_linka2, emi2016, Sylvka, Reniiata, Agagusia, Ania95, Myszk@, Niebieska Gwiazda, Applejoy, OlaWi, Chimera, Larissa90, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, Limerikowo, Vampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ