X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam od tyłu dziewczyn jakie to się ma świetne włosy w ciąży...coś mi się tu nie zgadza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:29

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Bobby, a ktore położne Ci polecała?
    Choc nie wiem czy jeszcze jakas wolna znajdziesz. Ja poltora miesiaca temu szukalam i chyba cudem po moich usilnych prośbach umowilam sie na dwie na wymianę, bo akurat jedna konczy a druga zaczyna urlop w moim terminie - Agnieszka Boratynska - spotkałam sie w nia, pasuje mi baardzo i Dorota Bednarska. Super jest tez podobno Łucja Talma i Marysia. Próbuj dzwonić i nie zwlekaj. Co do szpitala ja jestem przekonana w 100%, po pobycie na pato w zeszłej ciazy i cc w 2015. Położne podobno wszystkie sa super, tylko ze bez wykupionej moze byc ciezko sie dostac, choc to tez zalezy od obłożenia. Choc moja siostra i kilka kolezankek, chyba ze 4, dostały sie z ulicy.

Aga napiszę ci jak wrócę do domu, mam na karteczce 5 nazwisk. No spodziewam się że może być ciężko bo sezon urlopowy ale jak żadnej nie będzie to trudno, będę się umawiać do kogoś z Madalińskiego, tam powinno być trochę łatwiej. Właśnie lekarka na moje obawy że w razie przepełnienia mnie odeślą (bo głównie dlatego opierałam się z wyborem żelaznej) powiedziała że od kiedy tak pracuje, czyli ponad 6lat to tylko jedna pacjentkę odesłano więc nie jest tak źle jak myślałam.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    W szpitalu pytaja czy wyrazasz zgode na szczepienie w 1 dobie wzwb i gruzlica. Jak juz ktos pisal, lepiej dopytac czy wzwb szczepia engerixem czy euvaxem.

A jaka jest różnica między nimi ?

E_linka jak Twoja teściowa podchodzi do szczepień prywatnie? Pytam bo z przerażeniem obserwuje jak duza część moich znajomych nie szczepi w obawie przed skażonymi szczepionkami.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Na początku ciąży włosy na nogach mi rosły w jakimś zawrotnym tempie, ale na szczęście teraz jest zdecydowanie lepiej. Za to włosy na głowie wcale mniej się nie przetłuszczają i wypadają tak samo jak zawsze. Słyszałam od tyłu dziewczyn jakie to się ma świetne włosy w ciąży...coś mi się tu nie zgadza ;)

U mnie też jest nadmierny przyrost zwłaszcza na brzuchu i karku 😝 nie wiem czy to prawda, ale słyszałam że tak się dzieje przy chłopcach 😁 wychlastałam woskiem, bo nie mogłam patrzeć na ten brzuch taki zarosniety 😱 ja wiem, że ze swojej perspektywy wygląda to zawsze sto razy gorzej, ale teraz samopoczucie o niebo lepsze!

Domi moj makijaż brwi też już praktycznie niewidoczny, inna sprawa że nie miałam zrobionej korekty. Tak się umawiałam ze swoją szefową, że w końcu zaskoczyła mnie ciąża i zostałam bez...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 18:00

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys zazdroszczę kręconych! Moja babcia miała piękne grube czarne kręcone włosy. Moja mama ma grube i falowane. A ja mam cienkie 😂 ale podatne i czasami przy skroniach robią mi się loki co wygląda komicznie przy ogólnie prostych włosach 🤣 z odpowiednią pielęgnacja mogłabym pewnie uzyskać fale ale len jestem. Niestety przez tą podatność i miękkość włosów oraz mnóstwo baby hair wyglądam zazwyczaj jakby mnie prąd potraktował 🤣🤣🤣 taki lajf.

Ale zdaje sobie sprawę że każdy preferuje co innego. Pamiętam jak z koleżanką umówilysmy się do teatru. Ja swoje włosy pokrecilam prostownica na fale, ona swoje piękne loczki prostownica wyprostowała. Taka nasza definicja odświętnego looku 😄😄😄

Sylvka lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Dziewczyny, a jak Wasze ledzwie? Bo mnie wciaz czasami bolą , jak już zaczną to bolą z godzinę i przestają

U mnie lepiej, przeszlo, ale pewnie jeszcze wroci :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, bo to zawsze jest tak, ze chcialoby sie to czego sie nie ma ;-) Loki potrafia wygladac dobrze, tak ze nawet obcy ludzie sie zachwycaja, ale wymaga to bardzo duzo pracy, na co ja nie mam czasu. Gladkie proste wlosy po keratynie nic nie wymagaja, dlatego wole takie.

Dziewczyny, co mozna zastosowac w ciazy na tzw. zastrzal? Bo wycinaniu skorek zrobila mi sie opuchlizna przy jednym paznokciu, probowalam juz metody z wkladaniem do wrzatku i mascia ichtiolowa, ale nadal boli. Czy tribiotic jest dozwolony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

E_linka jak Twoja teściowa podchodzi do szczepień prywatnie? Pytam bo z przerażeniem obserwuje jak duza część moich znajomych nie szczepi w obawie przed skażonymi szczepionkami.

Ona jest za szczepieniami. Poleca też te skojarzone. Słychać czasem, że szczepionki są bee - bo zawierają konserwanty. Teściowa zawsze mówi - że w tym kontekście to zawsze lepsze skojarzone - bo tego płynu i konserwantów jest mniej niż w kilku pojedynczych preparatach. Jeśli chodzi o mnie to też chyba wolę takie rozwiązanie - jak mi maja dziecko kilka razy kłuć, to wolę raz.
    Ja na pewno będę pytać jakie szczepionki maja u mnie w szpitalu (jak na 100% będę wiedziała gdzie rodzę)i w razie co spytam, czy można samemu dostarczyć tą lepsza szczepionkę - żeby jej użyli.
    Jednak jedynie w kwestii tego krztuśca teściowa nie jest przekonana. To jest nowość, nie mają doświadczenia, lekarz z którym rozmawiała też nie był jakoś super nastawiony. Dlatego ja się ciągle wacham. Rozmawiam dziś w medicover - ginekolog nic nie wiedziała na ten temat, pielegniarz z punktu szczepień też był trochę sceptyczny. Wszyscy mówią też, że szczepienie na krztusiec dziecko dostaje w 7 tygodniu - więc to bardzo szybko. W tym czasie przecież nie chodzi się nie wiadomo gdzie z maluszkiem, pierwsza wizyta pediatry jest w domu. Więc ryzyko niewielkie. Dlatego sama nie wiem.

Kalija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, co mozna zastosowac w ciazy na tzw. zastrzal? Bo wycinaniu skorek zrobila mi sie opuchlizna przy jednym paznokciu, probowalam juz metody z wkladaniem do wrzatku i mascia ichtiolowa, ale nadal boli. Czy tribiotic jest dozwolony?

Ja ostatnio miałam podobnie - ale mało groźnie. Wyczysciłam octinseptem wieczorem - tak żeby wszedł w tą rankę, rano było już ok.

Dasz znać jak będziesz po swojej wizycie co powiedziała twoja lekarz na to anty xa? Z góry bardzo dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 18:18

Applejoy lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy macie już wszystko poprane i przygotowane dla maluszków ? 🤔 Zastanawiam się czy jak wypiore teraz to będzie koniecznosc powtarzania przed samym porodem? I jaki proszek polecacie? 😁

Nacha lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bobby, bo to zawsze jest tak, ze chcialoby sie to czego sie nie ma ;-) Loki potrafia wygladac dobrze, tak ze nawet obcy ludzie sie zachwycaja, ale wymaga to bardzo duzo pracy, na co ja nie mam czasu. Gladkie proste wlosy po keratynie nic nie wymagaja, dlatego wole takie.

Synkowi pomógł rivanol (moczenie) plus moczenie w mydełku z dodatkiem srebra, nie obyło się niestety bez antybiotyku :(
    Tribiotic nie pomagał, ale wierzę że u Ciebie coś pomogą takie naturalne specyfiki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 18:21

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy macie już wszystko poprane i przygotowane dla maluszków ? 🤔 Zastanawiam się czy jak wypiore teraz to będzie koniecznosc powtarzania przed samym porodem? I jaki proszek polecacie? 😁

Ja jeszcze daleko w lesie z ubrankami, ale koszyk na hm i innych stronach naszykowane. Co do proszków to nie wiem jakie są teraz - ja synkowi prałam w Lovela? I yelp - były ok :)

Sylvka lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Aga napiszę ci jak wrócę do domu, mam na karteczce 5 nazwisk. No spodziewam się że może być ciężko bo sezon urlopowy ale jak żadnej nie będzie to trudno, będę się umawiać do kogoś z Madalińskiego, tam powinno być trochę łatwiej. Właśnie lekarka na moje obawy że w razie przepełnienia mnie odeślą (bo głównie dlatego opierałam się z wyborem żelaznej) powiedziała że od kiedy tak pracuje, czyli ponad 6lat to tylko jedna pacjentkę odesłano więc nie jest tak źle jak myślałam.

Czyżbym była jedna pacjenta na te 6 lat 🙈. Zawsze czułam, ze jestem wyjątkowa 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:40

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszków to któraś z was pisała,że te dziecięce to pic na wodę i mają taki sam skład jak zwykłe. I faktycznie poczytałam składy i okazuje się, że te zwykłe proszki i płyny "sensitive" to to samo co te niby niemowlęce. A różnica w cenie spora.
    Ja jeszcze ubranek nie piorę. Wypiore jak już będę miała wszystko jakoś pewnie pod koniec lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:17

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ale żeście sie rozpisały, nie wiem kiedy ja to nadrobię :P

Dawno się nie odzywałam bo najpierw była ładna pogoda i mniej siedziałam na necie a później mieliśmy remont, malowaliśmy pokój i kładliśmy panele i wczoraj skończyliśmy nareszcie :) w końcu jest tak jak chciałam :) w tym miesiącu zamawiamy i ustawiamy odrazu łózeczko i komodę na ciuszki dla małej i wtedy już będziemy mieli prawie wszystko z większych rzeczy :)

Dzisiaj byliśmy na wizycie, wszystko jest dobrze, Zosia potwierdzona już na 100% nie ma żadnych wątpliwości :) waży 889g :)
    Pessar ładnie trzyma, szyjka "długa" zamknięta i twarda więc teraz mam wyzwanie dotrwać do kolejnej wizyty w 30 tyg bo w 1 ciąży nie doczekałam, w 29t6d wylądowałam na porodówce. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej :)

DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, plinka89, Ania95, Chimera, OlaWi, Anhydra, E_linka2, Mary Magdalena, kayama, Smerfelinka, Agagusia, Reniiata, Vampire lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:

Ja dzisiaj kończę prasowanie, pieluchy, ręczniki, kocyki. Porę w płynie lovella, program z podwójnym płukaniem, położna nie polecała używać żadnych płynów do płukania do 2-3 miesiąca :) Może i za szybko, ale z moim napinaniem brzucha nie wiem jak długo będę w formie stać godzinami przy desce :) tak więc ciuszki mam poprane do 6 miesiąca, w workach próżniowych pochowane :) czekam na paczkę z jeszcze jedną turą pieluch tetrowych i będę miała komplet :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Euvax koreanski czesto byl wycofywany, nie pamiętam juz przyczyn dokładnie... Wiem, ze w 2016 przy wyborze dla starszej tez wybraliśmy engerix. Agagusia chyba juz na ten temat tez pisala ;)

Agagusia, Kalija lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie prałam. Na razie wyjęłam tylko ciuszki na pierwsze pol roku. Poprane mam tylko te, które teraz kupiłam.
    Dla Julka rzeczy piore w płynie do prania Bobini. Piore tak dalej bo Julek ma bardzo wrażliwa skore. Płynu do płukania w ogóle nie używam, nawet przy naszym praniu.
    Kazikowe pranie zrobię pewnie pod koniec czerwca.

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja dzisiaj kończę prasowanie, pieluchy, ręczniki, kocyki. Porę w płynie lovella, program z podwójnym płukaniem, położna nie polecała używać żadnych płynów do płukania do 2-3 miesiąca :) Może i za szybko, ale z moim napinaniem brzucha nie wiem jak długo będę w formie stać godzinami przy desce :) tak więc ciuszki mam poprane do 6 miesiąca, w workach próżniowych pochowane :) czekam na paczkę z jeszcze jedną turą pieluch tetrowych i będę miała komplet :)

Wow podziwiam pełna organizacja. Nie to co ja 😝 Też powoli zaczynam o tym myśleć, gorzej bo jesteśmy przed remontem i na tą chwilę nie mam za specjalnie gdzie pochować, więc póki co odraczam sprawę na jeszcze troszeczkę.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

octanisept?

edit: już ktoś napisał o octanisepcie.

Ja będę prać w czerwcu a kupiłam lovelle w rossmannie.
    Remont zaczynamy za dwa tygodnie, tzn. malowanie i urzadzanie.

Tematem szczepionek jestem też zainteresowana, bo nie mam zielonego pojęcia. Słyszałam różne opinie o tych kilka w jednym a osobne. Z jednej strony jedno kłucie dziecka a z drugiej strony duża dawka nie wiem jak to określić 'alergenu', z którym tenn mały organizm musi sobie poradzić. Ale sama zdania do końca nie mam na ten temat.

Odnośnie farby, mimo rozjaśniania, nie złapała mi na odroście i końcówki, też jakoś nie za bardzo. Teraz mam ujednolicony kolor, ale miałam ładne sombre.

A i w 5.10.15 znowu wyprz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 20:08

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ