Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola ja się przeforsowałam w poniedziałek i wieczorem oraz we wtorek bardzo napinał mi się brzuch. Dzwoniłam do lekarza i kazał w razie nasilenia jechać na IP lub dziś zajrzeć. Na szczęście wzięłam luteinę dowcipną i więcej magnezu i dzisiaj już jest ok. Nospy miałam nie brać ze względu na to, że może działać rozkurczowo również na szyjkę. Dziś jeszcze raz zadzwonię do gina pytać, czy mam przyjść wieczorem, czy mogę zaczekać do soboty. Oby szybko Ci przeszło. Jak możesz, to zadzwoń do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Kalija ja też się o tym łożysku naczytałam i teraz boję się, że mogę jakoś zaszkodzić. Psychicznie taka wiedza to dla mnie strasznie stresująca sprawa...
Emi piękny masz brzuszek! A mój nie jest wcale dużo mniejszy
E_linka może spróbuj tak, jak Bobby pisze. Czytałam ostatnio artykuł, że takie podkładanie wałka/poduszki pod prawy bok jest wskazane nawet, jak jest się u dentysty czy kosmetyczki. Więc myślę, że do spania ten sposób też byłby ok
AnaKwiat ja miałam nawet spadkową krzywą i konsultowałam to ostatnio z diabetologiem. Zalecenia głównie takie, żeby regularnie jadać. Maksymalnie co 3 godz. No i mam mierzyć cukier na czczo, a później po 1 i 2 godz. po posiłku. W tej chwili nie pamiętam, czy coś jeszcze mówił.
Nacha, Domi ja też zamierzam prasować tylko pierwsze pranieNawet nie chcę później myśleć o tych stertach maleńkich ciuszków, które miałabym jeszcze uprasować. No way!
Anhydra cudne wieści!
Wczoraj rozpoczęłam 29 tydzieńSama nie wiem, czemu tak odliczam... To chyba świadomość, że już tak niedługo wezmę Maciupka na ręce, ale jednocześnie wciąż trzeba czekać, a bardzo bym chciała, żeby był już z nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 11:09
Anhydra, E_linka2, emi2016, Ania95 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Anhydra, ale super! To już prawie 1500 , które podobno jest bezpieczna granica u dziecka 😍😍
Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
kayama wrote:Aha, zamawialam zwykłą laktator , czytałam ze ktoś dostał po 2 tyg dlatego się zastanawiam
Chciałam jeszcze zamówić nawilżacz jak już dojdzie laktator ale jak to tak długo to chyba muszę już.
kayama akurat laktator przyszedł bardzo szybko po dwóch tygodniach, i to nie tylko mnie tak szybko przyszedł. zamawiałam tą standardowa darmowa opcję!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Smerfelinka wrote:
AnaKwiat ja miałam nawet spadkową krzywą i konsultowałam to ostatnio z diabetologiem. Zalecenia głównie takie, żeby regularnie jadać. Maksymalnie co 3 godz. No i mam mierzyć cukier na czczo, a później po 1 i 2 godz. po posiłku. W tej chwili nie pamiętam, czy coś jeszcze mówił.
Dzięki Smerfelinka! Napisałam do mojej doktor i zobaczymy co na to odpisze. Mam nadzieję, że nie będzie kazała powtórzyć badania!Smerfelinka lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Hej
A my dzisiaj zaczynamy 29 tydzień! Z każdym tygodniem nie mogę się nadziwić, że tak to leci. Już tak przyzwyczaiłam się do brzuszka i ruchów młodego, że na bank będzie mi dziwnie kiedy już będzie po drugiej strony mocy. Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej jestem pełna obaw 😱
Jeśli chodzi o moje przesyłki z ali, często czekałam nawet po 3 miechy. Ostatnio był rekord bodziaki-2 tygodnie, swoją drogą niezła jakość. Jak to moja szwagierka stwierdziła identyczne jak z h&m, więc chyba się opłacało.
Anhydra cieszę się pozytywnymi wiesciami u Ciebie
Anhydra, Ania95, emi2016 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra super wieści
Duże te wasze dzieciaczki jak czytam już ponad 1kg czy prawie 1,5kg. Jeszcze niedawno miały po 300g
Ciekawe ile moja już ma.
Byłam w tym Pepco ale nie było wszystkich ciuszkow z gazetki. A niektóre nie były takie ładne jak na zdjęciach. Kupiłam tylko pajacyk, 1 body i pieluszki tetrowe, ale jednak szału nie ma. Tyle że kosztują groszeRozmiar rzeczywiście mniejszy, kupiłam 62 i jest jak 56.
Anhydra lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dzięki Dziewczyny. Miło od czasu do czasu usłyszeć dobre wieści.
Co do ciuszkow, to u nas po porodzie dają dziecku szpitalne (zakładam, że po odpowiedniej obróbce piorąco-dezynfekujacej 😉). Te domowe zamierzam wyprać w 40 stopniach (głównie aby powyplukiwac reszty barwników itp) a potem przeprasować (niszczenie potencjalnych bakterii). Ja nie jestem zwolennikiem generowania super sterylnych warunków, bo nadmierny brak kontaktu z alergenami nie jest do końca korzystny (późniejsze alergie, atopowe i te sprawy). Tak więc kolejne prania juz raczej będą bez prasowania ciuchów. Tak na dobrą sprawę, gdybyśmy miały skutecznie pozbyć się wszystkich bakterii z dziecięcych ubranek to trzeba by było je wrzucić w specjalnej foli ochronnej (tzw rękawie do sterylizacji) do autoklawu i rozpakować dopiero przed założeniem. ..i zapewne sterylnosc zaraz byśmy straciły bo bakterie niestety są wokół nas 😉.
Bardziej jestem wyczulona na sytuację kiedy rodzice wkładają smoczek dziecka do własnych ust (to naprawdę jest bardzo niemadre!) Lub pozwalają lizać psu dziecko po buzi. Nie chodzi mi oczywiście absolutnie o izolowanie dziecka od zwierząt no ale na oblizywanie tych okolic byłabym w pierwszym miesiacu życia wyczulona i zabranialabym (bądź co bądź czworonogi mają tam sporo bakterii). Ostatnie na co mam zamiar zwracać uwagę (i tutaj trochę zastanawiam się nad reakcja odwiedzajacych) to zwracanie uwagi, aby umyc ręce przed dotykaniem Malego w tych pierwszych dniach życia...dla mnie to naturalne, że jak odwiedzam znajomych z kilkudniowym czy kilku tygodniowym Maleństwem, to należy zachować ostrożność bo nigdy nie wiadomo, czego dotykało się w drodze...no ale potencjalna reakcja starych ciotek-klotek może być nieciekawa 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 11:36
emi2016, Nacha lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
AnaKwiat wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała zamiast krzywej cukrowej prostą? Moje wyniki to 82 - 101 - 133. Niby poniżej normy ale dziwnie...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Tutaj Anhydra zgadzam się z Tobą w zupełności. Słyszałam historie "mężczyzny", któremu mamusia prawie całe życie prasowała wszystko łącznie z majtkami! Później nie był w stanie założyć normalnie gaci na tyłek!
Frida91, Anhydra lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra mam dokładnie takie samo zdanie co do sterylnosci
Prasowanie zabije bakterie ale po włożeniu ciuszkow do szafki czy zalozeniu dziecku juz przestają być sterylne
Ja pewnie przeprasuje tez tylko po pierwszym praniu, później ew.te gniotące się, ze względów estetycznych.
Co do niehigienicznych zachowań też razi mbie oblizywanie smoczka ale dodalabym do tego jeszcze całowanie malucha przez wszystkich w usta. Jakoś tez mnie to razi. Warto mieć na uwadze, że próchnica jest zaraźliwa.Anhydra, Bobby29, emi2016, Applejoy lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Anhydra - super widomości! A szyjkę sprawdzali?
Ja się oficjalnie witam w 3 trymestrze:)))
Wczoraj byłam u fizjo - w końcu nie bolą mnie plecy ani pośladki. Musze sie zmobilizowac do regularnych ćwiczeń, to może na dłużej mi sie ten efekt utrzyma niż ostatnio - 3 tygodnie. Okleiła mi tez taśmami dół pleców i tyłek z jednej strony. A ze mam spory już rozstęp mięśni prostych brzucha to tam tez założyła taśmy - mam na brzuchu wielką czarną gwiazdę, a na plecach różowiaszcze H:) O dziwo brzuch od razu zrobił się jakby mniejszy, szczególnie na samej górze, może faktycznie przez ta kresę biała wystającą był taki spory i rozlazły na górze. Babka sprawdziła też ruchomość dna miednicy i ponoć nie jest zle ( w sprawie ew vba2CC), choc lekka asymetria jest.
Dzis po 12 ide do gina sprawdzić szyjkę i po ostateczną zgode na lot w niedziele. Jestem dobrej mysli bo ostatnio twardnień brzucha praktycznie nie mam. Jak będzie ok to po wakacjach odstawiam luteinę.
Ps. Gdyby któras z dziewczyn z Wawy potrzebowała to mogę ta dziewczynę z czystym sumieniem polecic - ma wielka wiedze z fizjo uruginekologicznej i ogólnie w sprawach ciązy. Zajmuje się też przygotowaniem do porodu sn- rozluźnienie wiezadeł miednicy, odpowiednie ćwiczenia przed porodem, ćwiczenia ułatwiające obrót dziecka przy położeniu miednicowym. Dojeżdża tez do domu i przymuje stacjonarnie na Gocławiu.emi2016, Niebieska Gwiazda, Chimera lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Ja właśnie wczoraj pisałam że moją krzywą, jeszcze bardziej chyba prostą niż Twoja: 84-97-82 konsultowałam z diabetologiam i powiedziała ze ok. Tylko musze bardzo regularnie jeść, pamiętac o drugiej kolacji tuż przed snem i ma być ona białkowo-tłuszczowa. ew przy nocnych pobudkach na siku sprawdzić cukier i jakby był poniżej 70 to znaczy że mam tez w nocy cos zjeść. U mnie się sprawdza na tyle że w 100% jak zjem późną kolacje to rano jest ok, a jak zjem np o 20, kładę się o 23 to rano budzę się mdłościami i rzyg murowany jak tylko się podniose... Szkoda że ogarnęłam od czego te rano wymioty dopiero w 3 ciązy, ale lepiej późno niż wcale:)
Czyli trzeba częściej jeść i wieczorem też? Może kupię sobie glukometr bo nikt ze znanych mi osób nie ma. Ja się martwię, że ta trzecia wartość jest wyższa niż druga a przecież powinna spaść.Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Frida dokładnie. A u mnie jeszcze wszystkie znajome które odwiedzalam same zachęcają swoje dzieci do całowania w usta "bo to takie słodkie". I jak tylko słysze "no ale w usta ciocie pocałuj ładnie" to odwracam głowę. Ja to standardowo nadstawiam do buziaka policzek, jeżeli już całus musi być. Jak zachęcają mamy do całusów w usta to ja się usuwam. W ogóle mnie to nie jara, i dokładnie to co piszesz, próchnica jest zaraźliwa i najgorsze co może być do wymiędlic smoczek w ustach i podać dziecku.
Frida91, Nacha, plinka89, Anhydra lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Ja wlasnie odebralam moj lakrator z Ali, zamowilam wersje bez smoczkow ale z nakladkami zelowymi, tez jestem zadowolona z jakosci
dorzucili w gratisie nawet jakas czapke I szalik niby bawelniane ale tu mam watpliwosc I zapach odstrasza
-
Domi przepraszam, że ja znów o tym laktatorze, ale wcięło mi zakładki w telefonie i nijak teraz tego nie mogę znaleźć. Jakbym mogła prosić Cię o link, to będę bardzo wdzięczna!👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ja planuję prasować przez pierwsze tygodnie, ale nie ze względu na zarazki, tylko na miękki materiał. Po prasowaniu zdecydowanie delikatniejsze w dotyku są ubranka, a zależy mi na wygodzie maluszka 😊 moja mama mi tak poleciła.
Domi, ja jak mam coś do prasowania to zawsze prasuję na siedząco
Pierwsze pranie planuję dopiero na koniec czerwca/początek lipca. Wtedy też dopiero wózek kupimy. Czyli u nas wszystko na ostatnią chwilę -
Ania95 wrote:Ja planuję prasować przez pierwsze tygodnie, ale nie ze względu na zarazki, tylko na miękki materiał. Po prasowaniu zdecydowanie delikatniejsze w dotyku są ubranka, a zależy mi na wygodzie maluszka 😊 moja mama mi tak poleciła.
Domi, ja jak mam coś do prasowania to zawsze prasuję na siedząco
Pierwsze pranie planuję dopiero na koniec czerwca/początek lipca. Wtedy też dopiero wózek kupimy. Czyli u nas wszystko na ostatnią chwilę
Oj to my chyba zupełnie na ostatnią chwilę będziemy działać bo dopiero w połowie czerwca wchodzi ekipa, która będzie robić remont łazienki a przy okazji malować mieszkanie i cyklinować. Dopiero jak skończą to będziemy urządzać kącik dla młodego i wtedy pranie i prasowanie ciuszków. Na razie kupuję też tylko małe rzeczy jak ubranka, kocyki, otulacze, ręczniki itp.Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ania95, AnaKwiat my też na ostatnią chwilę będziemy gotowi
W tym tygodniu zakończy się dopiero remont sypialni. Zostało już właściwie tylko malowanie, ale szafę będziemy mieli za jakiś miesiąc, półtora, bo stolarz był wczoraj... A jeszcze czeka nas remont salonu z kuchnią na przełomie czerwca/lipca i tylko mam nadzieję, że jakimś cudem wyrobimy się przed porodem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:22
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ania95 wrote:
Pierwsze pranie planuję dopiero na koniec czerwca/początek lipca. Wtedy też dopiero wózek kupimy. Czyli u nas wszystko na ostatnią chwilę
Ania ja też tak planuję. Głównie dlatego że jeszcze będziemy odświeżać mieszkanie końcem maja/początkiem czerwca i nie mam gdzie tych ciuszkow układać jeszcze. A co do wózka łóżeczka i tych podobnym sprzętów, to ja zdecydowanie wolę jak najpóźniej bo nie mam gdzie tego składować, nie dość że będę się o to obijać to jeszcze będzie się kurzyc. Na pewno za to chce mieć wszystko wybrane żeby tylko zamówić i tyle, kilka dni i będzie na stanie więc od biedy nawet jakby coś się przyspieszyło z porodem to raz dwa się ogarnie i tragedii nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:23
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki